Gå til innhold

Voxwill

Medlemmer
  • Innlegg

    33
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Voxwill

  1.  

     

    Du skal få en tilpasset fagprøve som blir lagt opp til hva du har gjort som lærling..  Dette blir laget i samarbeid med lærlingestedet og faglæreren/skolen når den tid kommer..  Ellers er det ingen spessielle krav til hva du gjør som lærling..

    Ok, takker for svar så kjapt.

    -Jobben jeg har her, går egentlig under brukerstøtte. Sånn at hvis de ikke får nett eller noe, så går jeg rundt og hjelper de, eller hvis de trenger noe, som en større skjerm eller et headsett, leverer jeg det.

    Vil det si at fagprøven, kan være f.eks at noen har prøvd å logget inn for mange ganger, og fått opp BitLocker, så må jeg finne den? eller resette passord og sånt?

    Prøven er vel kanskje litt større enn det?

     

    Fagprøven går som regel over flere dager (som regel 5) hvor du jobber selvstendig uten tilsyn...  Du vil få flere konkrete oppgaver du må løse, noe av innholdet vil trolig være noe du gikk gjennom på selve skolen.. Sette opp ett nettverk med flere maskiner og brukere hvor eksempelvis printere skal fungere på alle brukere er ikke en uvanlig oppgave..

     

    Her er ett eksempel: Fagprøve

     

    Men i all utgangspunkt skal prøven være tilrettelagt det du har gjort på bedriften du har lærlingetiden din...

     

     

    OK. Da har jeg fått svar på det jeg lurte på. Takk skal du ha :)

  2. Du skal få en tilpasset fagprøve som blir lagt opp til hva du har gjort som lærling..  Dette blir laget i samarbeid med lærlingestedet og faglæreren/skolen når den tid kommer..  Ellers er det ingen spessielle krav til hva du gjør som lærling..

    Ok, takker for svar så kjapt.

    -Jobben jeg har her, går egentlig under brukerstøtte. Sånn at hvis de ikke får nett eller noe, så går jeg rundt og hjelper de, eller hvis de trenger noe, som en større skjerm eller et headsett, leverer jeg det.

    Vil det si at fagprøven, kan være f.eks at noen har prøvd å logget inn for mange ganger, og fått opp BitLocker, så må jeg finne den? eller resette passord og sånt?

    Prøven er vel kanskje litt større enn det?

  3. Jeg er lærling i IKT-servicefag. Jeg har nesten ferdig med første året, så har jeg et år igjen.

    Min situasjon, er litt spesiell.

     

    Jeg er 99% av dagene, hos et annet firma, som IT-support. Tingen er at det kan gå mange dager, uten at jeg får en eneste jobb oppgave :ohmy:

     

    Dette er veldig fint for meg, siden jeg holder på å ta påbygg som privatist, og får masse tid til det... Men jeg lurer på om det er noe obligatorisk jeg skal igjennom under læretiden, for å få fagbrevet i boks.

     

    EDIT: Kan legge til at den avdelingen jeg hører til, drar mye ut på oppdrag, og setter opp wifi, og har pc-utrullinger og mye sånt da. Det er også andre avdelinger i bedriften, sånn som helpdesk...

    Noe krav til at jeg er med på noe sånt?

  4. Altså du bør kansje vurdere å oppgradere routeren :p

     

    Hvis du bor i en blokk eller noe sånt så har du mest sannsynlig mange andre trådløse nettverk rundt deg som forstyrrer signalet :sleep2:

     

    Hvis du har det bør du kjøpe deg en "AC-router" :new_woot:

     

    Hvis routeren står rett ved mye annen elektronikk kan den bli forstyrret så du kan jo prøve å sette routeren et litt annet sted en periode & se om det blir bedre :yes:

     

    Eller hvis det er mye betong og sånne ting som blokkerer for signalet så kan det også være et problem.

  5. Altså det så greit ut dette her altså men du bør kansje vurdere andre RAM-brikker :hm:

    Fordi at de brikkene du har valgt er 1600MHz som koster 1,299 kr men for bare 1,399 får du noen andre brikker på 2400MHz fra Kingston :ohmy: .

     

    https://www.komplett.no/kingston-ddr3-hyperx-beast-16gb/769026

     

    Dette er Kingston HyperX Beast. Altså jeg har ingen personelig erfaring med disse brikkene men etter litt research skal de visst nok være ganske bra :)

     

     

    Viktig! :eek:

    Men bare husk å gå inn i biosen når du har bygget pc'1 og sett ram'1 opp til 1600 MHz (eller hva du nå har) fordi at for max kompabilitet vil ram'1 stå på 1333 MHz når du setter dem inn og starter pc'1 :new_woot:

  6. Altså det spørs jo helt på hva du skal bruke pc'1 til :thumbup: Men her er ihvertfall listen til broren min ;)

     

    https://www.komplett.no/k/shoplist.aspx?mode=receive&si=1382681&su=3d0c2d20-0506-439b-ab4f-a744e1dd4da1

     

    Det er et par ting her du kansje vil endre litt på ;)

    For eksempel: Du vil kansje ha en annen skjerm-løsning og kansje kortere DVI-kabler :sleep2:

    Men her er jo det mus og tastatur og sånt og da så hvis du tar vekk det kan du heller velge i7 hvis du vil :thumbup: (Core i7 4770K) [Den har jeg :grin: ]

  7. Altså det finnes forskjellige typer brytere å jeg annbefaler deg til å gjøre litt research :wee: De blå Cherry MX bryterene er de mest bråkete så da er kansje ikke de noe for deg. :nei:

     

    Kansje "Steelseries Apex" er noe for deg :) - Jeg bruker det tastaturet hver dag og sitter å skriver på det nå :wee: (Membran-tastatur)

     

    Men kansje du bør se denne videoen: http://www.youtube.com/watch?v=PXCKHoiNu1o :hm: Kan være at du revurderer mekanisk tastatur :tease:

    (Annbefaler deg å se på røde brytere - kansje det er noe for deg :)

  8. Heisann! :) - Jeg har også en "BenQ RL2455HM". Fantastisk skjerm men stort sett det eneste jeg ikke liker så godt med BenQ er at det tar litt lang tid å våkne fra hvilemodus. Har også en BenQ G2420HD og den har akkuratt samme "probelemet". Det er nok ikke noe du kan gjøre med det men det er jo en fin skjerm til gaming. :wee:

     

    ps: Hvis dette er dårlig skrevet skylder jeg på at jeg ikke har såvet inatt. :w00t:

    • Liker 1
  9. Det går raskere å gjøre det en gang skikkelig enn to ganger raskt. (Kable-management)

     

    Jeg annbefaler & la Komplett bygge pc'1 for deg, de gjør en ganske god jobb når det gjelder kable-mangement'1 :)

    Jeg har en "non-modular" powersupply og selv på et lite kabinett som mitt ser det veldig ryddig ut, og jeg får god air-flow

     

    For dere som har god peiling: annbefaler jeg å bygge selv - det er utrolig gøy, og du får god oversikt over det som er inni pc'1 din :w00t:

     

    For dere som ikke har så god peiling: Få gjerne noen som Komplett til å bygge for dere - problemet er bare det at du gjerne ikke får det 100% sånn du vil hvis du hadde spesielle planen for hvor radiatoren til vannkjøleren skulle være osv... :hmm:

    • Liker 1
  10. Syns erligtalt det var en ganske dårlig "unboxing".

    Han sa at det var ett stort batteri, men skjermen bruker opp mye strøm, og det er jo tross alt en quad-core 1.9 GHz :O - Jeg tror ikke den har lang batterilevetid, men det er det samme for meg. Jeg ser fortsatt på S4 som hellig - synd jeg aldri kommer til å ha råd til den... :/ Han sa også at laderen var rask, og da hadde det vært fint om han nevnte hvor mye ampere den kjørte. Alt i alt kunne dette vært gjort mye bedre.

×
×
  • Opprett ny...