Gå til innhold

eReke

Medlemmer
  • Innlegg

    38
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av eReke

  1. Beklager for at jeg ikke har svart før nå, har vært litt opptatt med eksamen.

     

    Takk for alle gode svar. Har gjort meg en god det klokere, men er dette noe jeg kan fiske selv? Er selvsagt vanskelig å si når jeg har så lite info, men håper bare at de ikke er dyr verkstedsjobb. 

     

    Det er snakk om en T1, har denne wire? 

  2. Husk at dere har tilgang på NDLA, SNL, web arkiv, stortinget.no, regjeringen.no, lokus og diverse andre nettsteder imorgen. Det hadde ihvertfall jeg på sidemålseksamen idag (fikk utdelt en liste over tilgjenglige nettsider)

    Der må du ha vært et unntak. Står ingenting om dette i heftet som ble utdelt i dag.

    Står tydelig: "Alle hjelpemidler er tillatt, bortsett fra Internett og andre verktøy som kan brukes til kommunikasjon"

  3. Hei.

     

    Har en eldre Mercedes og speedometeret er litt merkelig. Skal først bli sagt jeg har relativt lite peiling på det tekniske i en bil, så alle svar vil være til nytte.

     

    Når bilen står rolig viser speedometeret at man kjører i ca. 20km. Den viser derfor alltid mer enn det man virkelig kjører i. 

     

    Hva kan være årsaken til dette? En defekt wire av noe slag? 

  4. Relevante kompetansemål? 

     

    ·         Drøfte merkevarebyggingens funksjon og rolle i produktbeslutninger

    ·         Gjøre rede for innholdet i begrepene merkeelementer og merkeverdi og analysere merkevarers betydning for posisjonering

    ·         Gjøre rede for elektronisk handel som en del av et distribusjonssystem

    ·         Vurdere hvordan produkt, pris, distribusjon og markedskommunikasjon kan brukes som konkurransemiddel

    ·         Vurdere og anbefale aktuelle distribusjonsstrategier for en organisasjon

    ·         Vurdere hvordan en organisasjon kan arbeide strategisk med planmessig rekruttering, motivering, kompetanseutvikling og evaluering

    ·         Vurdere tiltak for å motivere og utvikle personalet som ledd i en organisasjons internmarkedsføring

    • Liker 4
  5. Kanskje. Først må du finne ut om det er batteri, dynamo eller bare kablene som er dårlige.

     

    Hvis du måler lave verdier på forsterkeren så måler du på samme måten på selve batteriet. Har du fin spenning her er det kablene eller koblingene som er dårlige. (Mål mens du belaster anlegget kraftig/spiller høyt).

     

    Har du fin spenning med motoren i gang (ca. 13-14V) men dårlig når motoren er av (under 12V) er det trolig batteriet. Enten dårlig eller bare utladet.

     

    Med forbehold at jeg ikke vet noenting om hvor kraftig forsterkeren faktisk er. Hvis den er veldig kraftig kan du få lav spenning selv om alt egentlig er i orden.

     

    Husk også at et vanlig startbatteri ikke varer lenge før det blir utladet hvis man spiller høyt. Har du i tillegg dårlig dynamo kan du risikere at det lader seg ut selv med motoren i gang.

     

    Herlig. Har ikke et voltmeter akkurat nå, men skal nok få lånt ett til i morgen. Rapporterer tilbake så fort jeg har testet litt.

  6. Det jeg mente var at hvis 2500watt-forsterkeren har en sikring på f.eks. 2x40A så er den på langt i fra 2500 watt.

     

    Mål spenninga på batteriet når du spiller (høyt) mens lyden går opp og ned. Du bør ha rundt 12-14,5V med motoren i gang. Når du ikke spiller skal du ha 13,5V-14,5V.

     

    Uten motoren i gang bør du ha 12,4-12,8V når du ikke spiller.

     

    Forstår hva du mente nå;) 

     

    Hvis tallene avviker veldig fra det du har oppgitt, er det da best med nye batterier? 

  7. Du kan se på sikringsstørrelsen på forsterkeren, eller anbefalt sikringsstørrelse. Med 2500 watt skal du i teorien ha en sikring på rundt 300A.

     

    Ah okay. Nå har ikke jeg rotet for mye med batteriene og sikringene som er der. Men sikringen har enda ikke gått, så regner med at det er i orden. 

     

    En ting jeg har opplevd er at lyden går opp og ned. Alt kan spilles helt fint og normal, så helt plutselig går lyden drastisk ned helt automatisk, for å så komme tilbake. Dette skjer med jevne mellomrom. Men etter at batteriene har stått til lading over natten, kan man spille uten forstyrrelser. 

     

    Er dette normalt? Når det er lite strøm, så kommer og går lyden? 

  8. Spørs om det er en ordentlig 2500-watts forsterker eller en kjippkjappforsterker det.

     

    Takk for alle svar. Hørte med en lydkyndig i går angående oppkoblingen, og han sa det samme som sedsberg; koble sammen pluss og minus på subbene. I tillegg er det et delefilter mellom forsterkeren og subbene, og det gir lyd fra seg. 

     

    Og forsterkeren heter a/d/s P700.5. Den var allerede montert når bilen ble kjøpt.

  9. I russebilen har vi en 5-kanals forsterker på 2500w, og det er allerede koblet opp 4x9''.

    Fikk i går en 2x10'' sub, vet dog ikke watt på disse. Vi fikk den ene til å fungere ved å koble det ene elementet direkte til forsterkeren, men vi skulle gjerne brukt begge elementene.

     

    Slik på bildet: http://i.imgur.com/cDk2NzA.jpg

     

    Hvordan går vi frem når forsterkeren kun har 1 tilkoblingsmulighet til bassen, og subben har 2 inntak? Har lest noe om brokobling etc. men det sier meg lite. Hadde det kanskje vært best med en monoblokk-forsterker dedikert til kassa? 

     

    Som dere sikkert ser er jeg langt i fra en ekspert på dette, så alle innspill er til stor hjelp!:)

    Spør gjerne om noe er uklart.

  10. Clutchen ble luftet på nytt og bilen er i sikkerhet. Er også bekreftet at det er en lekkasje, men er ikke sikker på hvor enda.

    Kan midlertidig holde det i sjakk ved å alltid ha fullt med bremsevæske.

     

    Har jeg forstått det riktig at det kan være lekkasje enten i hovedsylinderen eller i slavesylinderen? Finnes det andre former for pumper/motorer i clutchsystemet?

  11. Hvis dere ikke mister bremsevæske, så er det en intern lekkasje i hovedsylinderen.

     

    Nei det skal man ikke se bort i fra. :closedeyes:

     

    Har nå fått beskjed om at problemet med clutchen er tilbake. Gjorde ikke ting bedre at det skjedde på svenskegrensa.

    Han samme som hjalp i går skulle se mer på problemet, må mest sannsynlig bytte en eller annen del...

     

    Skal holde dere oppdatert.

  12. Har nå drevet litt med bilen. Fikk ikke tatt noen gode bilder under desverre.

     

    Men her http://imgur.com/iXhimmFser man at det fortsatt er mye bremsevæske igjen. Og vi har ikke fylt på siden vi kjøpte den. Så hadde sett for meg at det skulle være mindre hvis det var en lekkasje.

     

    Kjørte også en lengre tur. Jeg kjørte bak russebilen, og så ingen spor av olje eller søl etter bilen. Kjører den mest sannsynlig inn for å se om det er problemer i det hele tatt, og får anslått pris på evt. reprasjon.

  13. Hva om bremsevæska jeg så på forhjulet var søl som kom mens slavesylinderen og systemet ble tømt for luft? Var selv ikke til stede når det ble gjort. Kanskje derfor det hadde minket så lite i beholderen...

     

    Kan det være mulig at det var luft i systemet UTEN en mulig lekkasje?

     

    Er kun noen tanker jeg kom på nå, men skal uansett se om det lekker noe sted:)

  14. Kjør fronten på bilen litt opp og vær 110% sikker på at bilen ikke kan dette ned eller flytte på seg. Kryp under og følg etter lekkasjen helt til ende. Lommelykt elns hjelper mye. Ofte kan det bare være noen få spor å gå etter men, men..

     

    Skal gjøre mitt beste for å finne den mulige lekkasjen. :wee:  Fikser vi dette blir det en vinn-vinn-situasjon. Tryggere å kjøre, samt lettere å selge senere.

  15. Noen biler (bl.a. min) har uttaket til clutchen høyere enn til bremsesylinderen. Så hvis det lekker kan det hende at nivået på bremsevæska blir å lavt at clutchen drar inn luft men ikke så lavt at det går utover bremsene.

     

    Høres jo logisk ut det. Ser for meg at det beste er å fikse det uansett. Føler det er lite trygt å kjøre rundt med en "midlertidig" fiks. 

  16. Tja?

     

    Kan være en pakning, slange eller kobling, hvem vet. Først må du lokalisere lekkasjen, vel mulig noen her kan hjelpe mer.

     

    Ta bilder hvis mulig og post her, kan hende dette kan du/kompiser fikse selv.

     

    Verksted og slikt blir ikke aktuelt i morgen uansett. Skal prøve å lokalisere lekkasjen, og evt. ta noe bilder:)

    Takk for all hjelpen så langt

  17. Hei.

     

    Har en Mercedes-Benz T1 fra 1986 som russebil. 

    I går gikk clutchen inn uten motstand og effekt, uten tydelig forvarsel. Det hadde også lekket litt bremsevæske. Vi fikk noen bilkyndige til å se på dette.

     

    De luftet clutchen og etter dette så funket den igjen.

    Men hvorfor måtte man lufte clutchen, og hvorfor hadde det lekket bremsevæske? Har lest om flere som har lurt på hvordan man gjør det, men jeg vil vite hvorfor man må gjøre det. De påstod at det skulle gå grei ut russetiden, men jeg skeptisk. Burde vi heller kjørt den på verksted? 

     

    Rop ut om noen trenger mer info:)

×
×
  • Opprett ny...