Gå til innhold

Shrooms

Medlemmer
  • Innlegg

    947
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Shrooms

  1. Du prater til feil person. Jeg hører ofte på russiske og spesielt kinesiske nyhetskilder. Jeg har til og med bodd i Kina og liker Kina. Du må slutte å sanne fordommer om folk du ikke kjenner.

     

    Forskjellen med deg er at jeg prøver å være nyansert. Jeg hater ikke vesten som du gjør. Selv med mitt nære forhold til Kina så erkjenner jeg at Kina har hatt en mørk historie som er verre enn vestens historie.

     

    Du må også slutte å ha sånne fordommer om folk du ikke kjenner. Jeg hater ikke vesten spesifikt, jeg hater store samfunn som baserer seg på maktdoktriner. Absolutt alle av dem.

     

    Du fikk forresten æren av å være den siste jeg skriver til på dette forumet. Bye bye!

  2. Flere meningsmåler viser at flertall europeere støtter dødstraffen i visse tilfeller men lovene ikke reflekterer flertall meninger og virker udemokratiske. USAs lover har en tendens å bli mer demokratiske og reflekterer flertallets meninger.

     

    Et jævlig relevant spørsmål er jo hvorfor flertallet mener det de mener. Du kan hjernevaske 80% av befolkningen til å digge jødeutryddelse, men det er jo ikke noe argument for at dette i seg selv er bra.

    • Liker 2
  3. Når man ser at det å gi de ikke hjelper iom de stjeler, ødelegger mm - på ting de jo får. Hvordan i all verden tror du at det å gi de andre ting hjelper døyten? De stjeler jo fra hånden som gir de hjelp.

    Hvorfor skal man gi kapital til eliten av rumenere? Er det ikke de trengende som trenger kapitalen i så fall? Hvorfor har du et slikt behov for å gi til snylterne og blodsugerne - bør ikke de pengene heller brukes på rumenere som virkelig trenger hjelp?

    Det at de har (stjålet i dette tilfellet, men penger er penger) penger hjelper tydeligvis ikke, for de svake (å alle andre) skal man suge og utnytte uansett. Så og si 60k, men likevel må man stjele fra eldre (i dette tilfellet)

    Min 'fortolkning' er basert på livet slik det er iom at det oppleves og erfares, samt opplag i media, damen som jobbet over 20 år med virkelig å hjelpe trengende rumenere, politiets statistikk osv osv stemmer godt overens.

     

    Omskriv innlegget ditt og fjern alt som er av stråmenn og antagelser. Så skal jeg svare deg. Inntil det, så blir det poengløst.

  4. Mitt argument er at denne kan forsvinne om vi begynner å straffe whistleblowers for å avdekke stygge hemmeligheter. Det betyr mindre makt, ikke mer.

     

    Begynner? Hvordan kan du ikke ha fått med deg at vi alltid har straffet whistleblowers?

     

    Det er ting som dette som gjør det helt klin umulig for oss å diskutere. Vi befinner oss på helt forskjellige planeter. Du kan ha godt av å høre på litt kinesiske og russiske nyhetskilder. Slik at du får sladderen om vesten også ;)

  5. Du etterlyste alternativer. Du har fått 2(3) og forkaster begge kan det virke som. Din(e) metoder ER prøvd. De er (og blir) gitt klær fra flere. Fretex, Uff mm, men likevel stjeler de mer og ødelegger i tillegg, samt forsøpler/roter - lærer barna å stjele osv ...

     

    Jeg snakker om å systematisert gi de kapital direkte, jeg har ikke sett noe sted at dette har blitt prøvd. Belys meg gjerne med noe skriverier.

     

    Du bør forresten slutte å basere fortolkninger av virkeligheten på hva du selv har observert. Det du selv observerer er fortolket. Gjerne mye mer enn du selv tror også.

     

    Hva skal man gjøre med at dine forslag (såkalte alternativer) ikke virker da? (som vist over) Er det ikke på tide å se på reelle alternativer istedet for å prate det bort?

     

    Hvor er det du tar det fra at mine forslag ikke virker?

  6. Hehe, fortsatt like bitter over at ingen liker postene dine. Du kan jo sette deg ned og tenke hardt og lenge på hvorfor ;) Men det er jo selvsagt alle de andre det er feil med når ting ikke stemmer overens med din virkelighet.

     

    Hva i all verden er det du snakker om?

     

    Fyren har totalt over dobbelt så mange up votes som deg, så jeg tror du bør slappe av litt. Og han har fått mange up votes her også.

     

    Jeg får inntrykket at du kan skrive "bæsj" i et svar tilbake mot hvem som helst her og du vil få en up vote av dine meddebattanter. Så jeg skjønner veldig godt hva Vanvittige Sky snakker om.

  7. Jeg forstår ikke hvorfor dette er relevant.

     

    Fordi du snakker om moralske forpliktelse, akkurat som vi ikke har tonn av svin på skogen. Det virker som du ikke har fått med deg hva vesten faktisk gjør, men har fått med deg alt det evt. Kina og Russland gjør. For jeg er helt enig at dette er maktpoler som er totalitære og uønsket i min verden. Men vesten er ikke spesielt mye bedre.

     

    Mesteparten av velferden i Norge er intern. Legen er norsk, huset er bygget av nordmenn, skolen er norsk, servicenæringen er norsk, infrastrukturen er norsk, etc.

     

    Det er veldig mange utenlandske leger, veldig mange. Det er også veldig mange hus som er bygget av utenlandsk kraft, som f.eks. polakker. Servicenæringen er ofte svensk. Infrastrukturen er bygget av mange forskjellige aktører, f.eks. har tysk og polsk arbeidskraft blitt brukt på dette.

     

    Langt ifra riktig. Norge hadde veldig lite import på 50 og 60-tallet og en langt mer ineffektiv økonomi, Det betydde ikke at vi hadde tilnærmet slavearbeid i Norge.

     

    Dette var da en helt annen tid med helt andre parametere, så jeg føler at den sammenligningen blir litt håpløs. Norge har også fordelen av lite mennesker, så jeg kan være enig at mitt eksempel ikke blir hundre prosent korrekt, men du må oppfatte essensen av dette. Vi har ekstrem velferd, og vi importerer mye fra billig arbeidskraft.

  8. Vestens makt er ikke bare finansiell, den er også moralskt. Kina har en stor økonomi, men har ikke like mye makt som USA i en slik sak, fordi Kina har langt mindre respekt for menneskerettigheter og dermed mindre støtte.

     

    What the fuck? Mange av varene vi nyter er produsert under slike forhold, så det er ikke som om vi ikke nyter av at disse menneskerettighetene blir brutt. Det er kjekt med billig klær på H&M. Mengden varer vi importerer er enorm. At vi ikke har tilnærmet slavearbeid her er kun en konsekvens av vår enorme velferd som vi nekter å dele på noen ordentlig måte.

    • Liker 2
  9. Nei, men jeg er ikke blåøyd og vet det kan være råtne epler. Noen få i enkelte ting, mange i andre.

    Edit: Jeg har forståelse for at Kina har disse reglene og ville ha forholdt meg til de - tror du jeg syns jeg selv er ond?

     

    Sammenlign det gjerne med mitt hjem (miniatyr Norge for å eksemplifiser)

    Du kan gjerne komme på besøk hos meg, men forutsetningen er selvfølgelig at du følger husets regler. Stjeler du hos meg, så er det rett ut og du får ikke komme i mitt hus igjen.

    Selvfølgelig vil jeg ikke ta inn helt ukjente og la de få gå 'løs' i huset som det passer de. Hva gjør jeg da når jeg ser at de 10k jeg hadde i en skuff på soverommet er borte? Anmelde det når jeg ikke vet engang hvem personene er? Neidu - det er føre-var prinsippet, og det har aldri og kommer aldri til å være noe uklokt å ta vare på sine ting.

    Nei, jeg tror heller ikke du ville latt fremmede bare få vandre fritt i ditt hus - samtidig la de bare få holde på videre når du oppdager at noe kriminelt har foregått. Du ville ikke latt ennå flere fått komme inn til deg, du ville ha lært.

    Hva du ev kaller dine 'besøkende' (onde eller hva) er egentlig likegyldig - du ville forholdt deg til realitetene og handlet deretter. (det som er saken)

     

    Drit nå i meg, jeg er ikke oppe til høring. Jeg lurte på den spesefikke tingen for å få en forståelse om hva du skrev.

     

    Norge er ikke et hus, og det er ikke som det er som om vi får våre private hjem invadert så hele sammenligningen din funker bare ikke. Private hjem og Norges offentlige rom, med det som foregår der, er overhode ikke samme og etter min mening ikke engang sammenlignbart.

  10. Uavhengig av hvilken informasjon han har gitt folket om domestic espionage har han også med all sannsynlighet gitt kineserne og russerne ganske mye godsaker de ikke bør ha. Finnes det noen rimelig grunn til å tro at de ikke har alt han sitter på? (At USA ikke har siktet ham for spionasje er av mindre vekt i denne sammenheng - fraværet av en siktelse er med rimelighet å anta et påtalestrategisk trekk.)

     

    Jeg er ikke spesielt bekymret for hverken russere eller kinesere, nettopp fordi jeg ikke er spesielt interessert i å opprettholde den verden vi har i dag i det heletatt.

     

    Så for meg så er dette entydig positivt. Men jeg ser hvordan folk som ønsker å ivareta vesten sin makt syns dette er galt, absolutt.

     

    I tillegg har han alliert seg med Wikileaks, som er den største destabiliserende aktøren for den westphalske verdensorden vi har. Siden jeg ikke ser noe hensiktsmessig alternativ til den verdensordenen kan jeg ikke se det som riktig å støtte et slikt trekk.

     

    Jeg syns igjen da at destabilisering trengs, ettersom maktpolene i verden er for sterke.

     

    Men da skjønner jeg iallefall ståstedet ditt :)

  11. Du holder fortsatt på med fornektelse ser jeg.

     

    "68 av 69 var kriminelle

    I vår forsøkte politiet å tallfeste sammenhengen mellom kriminalitet og tilreisende tiggere.

    - I løpet av tre timer på Karl Johan talte vi 187 tiggere fra romfolket og seks norske. Vi hadde ressurser til å id-kontrollere 69. Av disse var 68 registrert med straffbare forhold, sier Andersen."

     

    Det er bare et eksempel på at det du sier er fornektelse.

     

    Forøvrig ER det prøvd med at de FÅR klær mm, men likevel stjeler de og ødelegger av det som de virkelig trengende skal ha. Selv de som hjelper dem, tar de å bryter opp tanklokk, bruker hevert og stjeler all diesel, samt ødelegger diesel-leding slik at bil må til rep. Dette altså fra de SOM hjelper de - var det DET som hjelper sa du ... å vende det hjelpende kinn til? Det ER prøvd og det hjelper 0 tydeligvis.

     

    Flere forslag?

     

    At man skriver at 68 av 69 var registrert med straffbare forhold er ikke det samme som å si at alle stjeler. Å pisse i offentlig er et straffbart forhold. Så lenge man ikke skriver 68 av 69 var registrert med tilfeller av straffbare forhold tilknyttet vinningskriminalitet.

     

    Jeg fornekter ingenting, men det er ikke slik at statistikk ikke kan lyve eller bli misbrukt.

  12. :wee:

     

    Jeg er irritert på disse "miljøvernerne" som er imot thoriumsenergi. Virker på meg som en gjeng fundamentalistiske kranglefanter uten realistisk sans...

     

    Ja, for vi har jo fullstendig oversikt over alt. Det er veldig naivt å tro at dette absolutt ikke kan få konsekvenser. Jeg sier ikke at jeg nødvendigvis er imot thorium, men jeg syns din tilnærming vitner om en tro på vitenskapen som vitenskapsmenn ville vridd seg i graven av. Vi har ingen mulighet til oppnå total forståelse og objektivitet i dag.

     

    Jeg personlig ville stemt for å bruke mindre først og fremst.

  13. Jeg mener at Snowden har gjort noe galt, noe riktig, og at NSA er akkurat det beistet man har oppdratt det til å være (et beist som opptrer i strid med mine interesser).

     

    Hvordan mener du at mer informasjon er en negativ ting? (Jeg mener ikke å sette opp en stråmann, stemmer ikke dette så bare forkaster vi det. Du kan jo evt. svare hva du mener Snowden har gjort galt?)

  14. 1. De folkene som vi ser i Norge er ikke de ressursvake personene de utgir seg for. Disse sitter hjemme i sitt eget land og har ikke muligheter til å dra kloden rundt for å stjele.

     

    Jeg betviler ikke at folk stjeler, jeg bare sier at den generaliseringen du driver med aldri stemmer. Det finnes ikke noe slikt. Og jeg tror nok en del av de som blir sendt rundt faktisk er mennesker som er i en vanskelig situasjon? Eller hva er det du mener? Må man ha det skikkelig kjipt før du gidder å hjelpe noen? Eller er det ikke bra å hjelpe folk uansett?

     

    Jeg ser ikke hvordan det vil hjelpe de som er igjen i Romania at vi sender folk tilbake til Romania. Det er uansett slik at de som kommer hit er heftig mye mindre ressurssterke enn nordmenn, derfor mener jeg vi har et ansvar. Vi får billige ressurser fra hele verden, og dette er en vesentlig grunn til vår rikdom. Grunnen til dette er igjennom vesten sin sikring av oljeressurser. For økonomien er basert på olje og det har vi nok av, jeg ser ikke noen grunn til hvorfor vi ikke skal dele denne rikdommen. Det er helt meningsløst å påstå at vi har gjort noe som helst for å oppnå den. Vi utnytter verden samtidig som vi tjener oss styrtrike.

     

    Og av denne grunn har vi et ansvar.

     

    2. Det eksisterer, og har svært lenge eksistert , hjelp som skal få romfolk/sigøynere inn i samfunnet slik at de kan bli borgere som gjør nytte for seg. Men man kan ikke hjelpe folk som ikke er åpne for hjelp selv.

     

    Det er sikkert sant, men det betyr ikke at alle metoder har bitt utprøvd. Jeg er heller ikke spesielt interessert i å gjøre "borgere som gjør nytte for seg" ut av sigøynere, jeg er opptatt av at mennesker som har det kjipt skal få det bedre. That's it.

     

    3. Det er ikke Norges ansvar å hjelpe kriminelle som kommer seg over grensen for å rasere og stjele.

     

    Dette er en meningssak, og da er det ganske vanskelig å misforstå noe.

     

    Jeg mener på måten vi som innbyggere utnytter verden og har en enorm rikdom har et enormt ansvar for å ta vare på andre som har dårligere.

     

    Er det sånn at hvis du går forbi en tilfeldig forbipasserende som har det vanskelig så hjelper du han ikke? Jeg håper for din skyld at du hjelper han, og jeg tror også at du ville ha gjort dette. Prøv å finn denne følelsen uten at du har ansiktskontakt med dem.

  15. Har vi ingen trusler? Har du jobbet innenfor etterretning? Jeg er ganske sikker på at det sitter folk der som er uenige med deg.

     

    Og vårt militære er selvfølgelig en del av en militæralliansen som drar verden rundt for å sikre ressurser for multinasjonale bedrifter.

     

    For min del kan vi gjerne avvikle hele dritten sammen med det korrupte systemet som i dag eksisterer, men å tro at det ikke er viktig for vår geopolitiske interesser er veldig ignorant og naivt. Jeg sier ja takk til mindre militære, mindre okkupasjon og en lavere levestandard.

    • Liker 7
×
×
  • Opprett ny...