Jump to content

Magnusxs

Medlemmer
 • Content Count

  47
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Magnusxs


 1. Hei,

  Nå har far i huset funnet på at vi ikke kan bruke pc til bestemte tider. Det syntes ikke jeg noe om, så jeg fortsatte som vanlig. Da ringte han faktisk, og fortalte at han visste om det. Jeg var hjemme alene. Hans forklaring var at han hadde ladtet ned en programvare som fulgte med på nettverksbruken her hjemme fra jobben. Er dette i det hele tatt mulig? Jeh føler meg veldig ukomfortabel med overvåkingsprosjektet hans og vil gjerne fjerne evt programvare. Hjelp?


 2. Jeg vet at det finnes mange forskjellige arter hai i norske farvann, bl.a pigghå, hågjel osv. Det jeg lurer på er hvor jeg fisker etter dem nå på året, og hva man fisker med. Makrell/sild på en stor krok med 1mm fortom holder vel? Hvis ikke må jeg bruke ståltråd? Og sist men ikke minst; sirkel eller j-krok?


 3. Hei.

  Jeg sparer penger til et fiskesett og jeg tenkte kanskje jeg kunne fått meg en sommerjobb. Er jeg for ung? Jeg er en "ekspert" på fiskeutstyr, er langt over gjennomsnittet i engelsk og jobber effektivt. Er det noen spesielle jobber som jeg kan tjene litt mer på? Isåfall må jeg jobbe hver lørdag? Tenker på å kombinere med skolegang :). Jeg vil gjerne ha en jobb som handler om fiskeutstyr siden det er det jeg bygger livet mitt rundt. Jeg bor i Trondheim.

   

  Magnus.


 4. Driver å fisker litt på isen, når det er muligt. Ser der folk har fisket før, er som regel maggot igjen rundt hullet, så det virker som om det er det mest populære. Har prøvd litt med mark og, så noe småfisk som dreiv å sirkla rundt, men de viste ikke interresse ellers.

  Noen som har noe hell med mark på isfiske?

  Varierer, men maggot dominerer isfiske, og billigere er den og.

  For abbor, gjedde og andre "predatorer" er rød maggot et sikkerstikk. For ørret, røye osv. er hvit maggot bankers.


 5. Det er ingen fasit som sier hvor fisken ligger, da det varierer fra sted, årstid, tid på døgnet, vær og flaks. Dessuten er kystmeite i Norge langt ifra begrenset til strender, og det er mye spennende fisk å få på både på grunnen og på dypere vann, som f.eks brosme, lange, flatfisk, havål (fredet, så den må ikke drepes) og småhai. Kystmeite og surf-fiske er uansett en tålmodighetsprøve, og det kan ofte være timer mellom hver fisk, om du ikke er ute etter vanlige arter som f.eks lyr, torsk og sei. Dessuten fisker du med agn, så du er ikke avhengig av å finne fisken på samme måte som med aktivt slukfiske; Fisker har veldig god luktesans, og noen kan kjenne lukten av agnet fra flere hundre meters avstand, noe som gjør at du ikke må kaste agnet på et bestemt sted. :)

  Småhai høres "lovely" ut! Aldri fanget noe slikt, men det høres gøy ut!!

  Haien i Norge lever vel ikke på stranda? Isåfall, går den på Gulp! eller må makrell til?

  Uansett så tenkte jeg på flyndrer og hvitting, som jeg ikke har fått så mye av. Har en 9-fot stang og en medium stor snelle, holder det til den størrelse fisk som biter?

  Jeg er bare 13 år så ikke kom med forslag om kjøp som koster mer enn et par tusen takk.

  Skal sjekke stangnavnet og snellekapasitet imorgen.

   

  Takk for hjelpen

   

  Magnus


 6. Ta med deg ei fin ørretstang( lett en ), haugevis av spinnere, fluer og sluker, ei litt kraftigere markstang for den store hunderørreten og ekstra sene, snelle og en billig teleskop som backup.

  Liker du fluefiske så bruker det ikke å være mye trær på fjellet og om oter er lov så er det en sikker vinner( husk at spinnere funker på otere også ). Husk fiskekort, myggspray, mygghatt, myggjakke, ja alt som beskytter mot mygg. Telefon, flintstål, fyrstikker, tennveske og en vekkerklokke( om du skal opp om natta for å fiske ). Jeg er bare tolv år så ikke klag om noe høres dumt ut og husk å sjekke loven ang. privatvann, oter og fiskekort.

   

  Mvh Magnus S

   

  Husk mat til hunden:) Ikke ta mer fisk enn du trenger da;D


 7. Hør med sportsfiskere som fisker den type fisk, eller fisk selv ;)

  Jeg er ikke spesielt glad i å fiske for å drepe men jeg tenker å ta en treningtur ned til Ravnkloa imorgen for å se om noen har fått inn noe håbrann som jeg kan kjøpe kjeven av. Det er jo en fin ny del i samlingen da:)


 8. Noen som har en ekstra haikjeve som jeg kan få/kjøpe. Jeg er 12 år og skal utdanne meg som marinbiolog så jeg mangler denne til marinlivsamlinga mi:) Trenger ikke være hvithai eller noe kjent, alt fra mako til håbrann går egentlig fint. Hvis du bor i Trondheimsområdet er det fint men hvis du bor en annen plass kan jeg sikkert betale frakt/hente.

  Mvh Magnus

   

×
×
 • Create New...