Gå til innhold

Buksa

Medlemmer
  • Innlegg

    3
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Buksa

  1. Heisann. 

     

    Jeg har et gammel SATA RAID1 array sittendes i en gammel box.

    Det er snakk om 2x2GB + 2x1 GB i disker. 

     

    Dette er disker som er utbytteklare, samme med resten av maskina. Jeg tenker å gå vekk i fra å kjøre ting lagret på en Linux-box og heller etterhvert kjøpe meg en Asustor NAS og sette opp nytt RAID på nye disker der. 

    Men innen det skjer, har jeg planer om å sette sammen en ny maskin til spillbruk (irrelevant forøvrig), hvor jeg også i aller høyeste grad tenker å få reddet mye av innholdet på mine gamle disker over på nye disker i ny maskin (ikke nødvendigvis RAID, men generelt overført til Windows-partisjon(er). 

     

    Det er mer eller mindre ikke-eksisterende ethernet adapter i den gamle linux-boksen, det et gammelt intergrert fast ethernet på mainboard som ikke duger til noe som helst. I vertfall ikke overførting av store filer. 

     

    Er det noen smart, sikker og effektiv løsning som anbefales for å gjennomføre denne kopieringen? 

    Dersom jeg setter inn disse SATA-diskene mine som da er i et software raid allerede, inn i Windows-maskina, vil f.eks. VM Ware eller annen type software kunne gjøre jobben uten at jeg ødlegger noe eller mister data på diskene mine med Linux filsystem? Tenker jeg i riktig retning her? 

     

    Takker for alle råd. 

  2. Hei.

     

    Jeg ønsker å bytte ut et bruken av et intergrert ethernet-kort på kun 100Mbps med et på 1Gbps.

    Problemet er at jeg kun har 2 PCI-slots, og begge brukes av disk-kontrollere.

    Så tanken var å undersøke mulighetene for USB ethernet.

     

    Men så var det dette med ytelse og kompabilitet. Jeg ser lite marked for en slik løsning enn sålenge. Er dette å sterkt fraråde, eller er det kun å finne en USB Ethernet-adapter som fungerer skikkelig? Jeg kjører for den del Linux på denne maskinen, bruker den som filtjener. Jeg kjører Debian med kernel version 2.6.32-5-686.

     

    Er det noen som har erfaring med dette emnet?

    Takker for alle råd og innspill.

×
×
  • Opprett ny...