Gå til innhold

helfovi1

Medlemmer
  • Innlegg

    12
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av helfovi1

  1. Hei! jeg skal kjøpe en bærbar PC til å redigere film og bilder med. Jeg skal ha photoshop Cs6, Sony Vegas og photoshop elements 8 på maskinen(har disse programmene fra før) ( om jeg kjøper Mac så kjøper jeg finalcut) Noen så har noen tips til PC? hvor mye RAM og andre spesifikasjoner trenger jeg?

     

    Er prisforskjellen mellom disse vikig/verdt det?

    http://www.mpx.no/k/ki.aspx?sku=768141

    http://www.mpx.no/k/ki.aspx?sku=777323

     

    Har sett på disse

    http://www.mpx.no/k/...ku=768141#extra

    http://www.mpx.no/k/ki.aspx?sku=777323

    http://www.komplett....aspx?sku=762261

    http://store.apple.c...igure/MD102H/A?

    http://store.apple.c...igure/MD212H/A?

  2. Tenkte jeg skulle kjøpe meg longboard, men vet ikke hvilket. Jeg skal bare bruke det til å kjøre litt rundt. Jeg er ca 165 cm og 45 kg. JEg skal ikke bruke dette brettet til å trikse, men til å ta en kjøretur på osv... Noen så vet hvilket som passer meg? (må være litt enkelt å svinge med, og kanskje litt store hjul, liker ikke skateboard pga hjulene og at de ikke er lett å svinge regelmessig med) Noen forslag?

  3. Billig eller dyr?

     

    Jeg fikk spørsmål om hvilken trampoline jeg anbefalte til naboen, jeg sa han skulle gå for en litt dyrere trampoline, men fikk flere i mot meg som mente noe annet.

     

    Jeg har selv en sport supply pro trampoline ( den beste av dem, med bedre kantduk/kanbeskyttelsen) har hatt den i mange år og er fortsatt like bra. Den er myk å lande på. God sprett og behagelig sprett og du sklir ikke på duken når du lander)

     

    De som sa imot sa at de også fikk god sprett. Men jeg er ganske usikker på sikkerheten på disse. Har selv hoppet på en fra europris( mange ganger, og fra lekebutikker osv...) spretten er ok, men den er ubehagelig og trampolinen er hard og glatt.

     

    Naboen ble da veldig usikker, og lurte da på hvorfor han skulle kjøpe en dyrere trampoline om spretten var god på en billig. Har dere erfaringer? Noen som hopper mye og har prøvd ulike trampoliner?

    Hva skal jeg si som fordel om sikkerhet?

     

    Hvilken trampoline har du? og anbefaler du den og hvorfor/hvorfor ikke?

  4. Hei! Ville bare høre deres meninger med løse hunder! Jeg gikk hjem fra skolen i går og møtte en hund og en jente som sto og gråt. Jeg spurte hva det var. Hun sa hun var redd for hunden. Den sto og bjeffet på henne og hoppet litt osv… den hadde visst følgt etter denne jenten ganske lenge og hun var kjempe redd! Når vi skulle gå videre måtte jeg følge henne. Men hunden følgte etter! Jeg er ikke spesielt glad i hunder og var ganske redd de for noen år siden.

    Denne hunden har jeg møtt mange ganger og den kan virke ganske truende. Jeg har også blitt litt redd av den. Og den går aldri tilbake. Jeg prøver og si det til den, rope det til den osv…. men ingenting hjelper. Den har fulgt etter meg i over 1 km før og jeg måtte lukke døra forran annsiktet på han.

     

    Det er jo ikke båndtvang før i ???april??? , men denne hunden går løs hele året. Eieren er ikke hjemme og den har ikke hunden til tilsyn av noen. Hvorfor må denne løpe løs?? Kunne de ikke laget ett utebur til den( alle de potensielle eigerene har plass til dette i hagen) ( jeg tror jeg vet hvem de er)

    Jenten fortallte også om en annen hund hun hadde møtt, den er ganske stor! Og er lett å bli redd for, han gikk løs når jeg gikk på skolen, men noen foreldre klaget så de holdt den inne! ( men jeg har sett den løs noen ganger i det siste!

     

    Hun sa og at hun hadde møtt hunden en annen dag å da hadde hun snudd og gått tilbake til skolen. Og gått en annen veg hjem. Denne turen blir ca 1,8 – 2 km til skolen og 3 km fra skolen og den vegen hun måtte gå hjem!!! Altså gikk hun ca 7 km fordi hun ble så redd en hund!

    ( det er greit med løse hunder når eieren har kontroll på dem på tur eller i hagen ) men dette er ikke tilfelle for disse to hundene!

     

    Skal hunder gå løse så barn og voksne blir redde? Og ikke tørr å gå hjem?

     

    Skal ikke eiere ha tilsyn til hundene når de er løse?

  5. Har nett fått skjema over valgfagene, og valgfagene mine passet å¨vg2, men ikke på vg3, lurte da på om det gikk ann å ta et fag som privatist? ( tenkte å ta to valgfag på skolen og et som privatist) ( du må ha 3!!) jeg er låst til et fag jeg ikke vil ha om jeg ikke tar dette faget som privatist. ( det andre faget er fysisk/psykisk umulig for meg)

  6. pffffft

     

    Du kan umulig være seriøs, ingen bruker Windows Movie Maker hvis man skal lage film.. Nesten alt er bedre fra tredje part, som nettleser (Smak og behag), lysbilde og tekstredigeringsprogram, og aller sist, bilderedigering..

     

     

     

     

     

    Ikke kjøp acer eller HP, satse på Asus/Lenovo. Acer har elendig kjølesystem, og blir lett ødelagt.

     

    HAr bare brukt movie maker nå på slutten siden pcen min ikkje greier noken andre program lengre :/ lit kjipt å ikkje få brukt to andre kjøpte program + et eg kan få av noen. Movie maker er elendig, greier ikke filene fra kamera mitt så derfor trenger jeg ny pc nå, så slipper jeg å redigere filmene eg/vennen mine lager alltid hos dem. Før redigerte eg alltid i sony vegas (glemte å skrive det) og programmet er et stort savn, likte det mye bedre enn pinnacle

     

    Eg har bare hatt problemer med HP, men ikkje med acer, men eg har hatt store problemer med asus. Butikkselgeren anbefalte en, men den funker ikke til noe ting. Men har aldri kjøpt en asus som har kostet mer en 5500 da.

  7. Jeg ville faktisk valgt Windows-maskin.

    For halvannet år siden gikk jeg til anskaffelse av en Mac fordi jeg var fristet til å prøve Mac-verdenen spesielt med tanke på foto- og videoredigering. Jeg lot meg friste av Final Cut. Nå, halvannet år senere, ser jeg at det er dundrende likegyldig om jeg bruker Windows-maskin eller Mac. Men med tanke på allsidighet er det en klar vinner: Windows-maskinene. Jeg er drittlei av Finder i OSX. Totalt ubrukelig filbehandler. Jeg er drittlei av Aperture som, selv på min Macbook Pro Retina til 18000 kroner, bruker evigheter på rendering av ethvert bilde når jeg skal gå gjennom bildene etter å ha lagt de inn på maskina. Drittlei av å måtte konvertere fil etter fil for å kunne redigere med Final Cut (eller iMovie for den saks skyld).

     

    Ellers er Mac'ene helt ok, men min neste maskin blir definitivt Windows.

     

    takk for svar :) skal se om jeg får prøvd en før jeg kjøper :)

  8. Noen som har erfaring med finalcut (an av versjonene) og Adobe Premiere Pro CS6( eller en annen versjon) og har noe fordeler og ulemper med dem. Jeg er ikkje så erfaren på video redigering egentelig har en dårlig maskin og har for det meste brukt windows movie maker, men har pinnacle studio ultimate 15 og andre avid produkter har og prøvd adobe premiere, men maskinen min takler ikkje pinnacle studio HD 15 lengre, så trenger ny maskin.

     

    Eg vet at dette er store "overganger" fra pinnacle til adobe premiere pro CS6, men er klar for overgangen om datamaskinen er det.

     

     

    Andre som har erfaring med både windows og Mac når det gjelder videoredigering?

  9. Skal kjøpe meg ny Pc, og lurer på hva jeg skal velge av Mac og PC. Jeg driver med foto og videoredigering, og står fast i valget.

     

    Er egentelig ekstremt lei av windows, men er usikker på om MAC er verdt pengene.

     

    Tenkte på ein iMAC med i7 prosessor, 8 gb RAM og 1TB hardisk(HDD) 3,1GHz. ( 14000)

    eller ein acer( bærbar/notebook) med i7, 16gb RAM, 750gb hardisk(HDD) 3,4 GHz ( 9999 kr)

     

    Jeg ser jo pris forskjellen, men eg er lei av windows og har lyst på finalcut og tror at iMovie er bedre enn windows movie maker.

     

    Generelt så sier jeg til folk som skal kjøpe at de burde kjøpe windows og av den grunn at de som spør skal bare bruke den til skole og internet, men jeg skal drive med foto og video.

     

    Hva ville du valgt( ut i fra mitt bruk)?

×
×
  • Opprett ny...