Gå til innhold

o2-

Medlemmer
  • Innlegg

    9
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av o2-

  1. Ophidee-a - Jepp, det er ikke lett, jeg personlig ser etter minst 1000w men viftene støyer jo inne i granskauen høyt imo.

    Vurderer derfor å modde min eventuelle PSU med en noctua vifte, selv om det er farlig å åpne en PSU  ref; https://electronics.stackexchange.com/questions/23232/is-it-safe-to-disassemble-an-unpowered-pc-power-supply

     

    Coil whine er det ikke noen gode løsninger på, bortsett fra støyinsulering eller å lime coilene i en PSU som han her har gjort https://www.youtube.com/watch?v=ENXKpRdQQnA  :p

     

    Jeg tror ikke det er feil å kjøpe en 650w høyeffektivitets psu som scorer bra på støytester. Jeg fant ihvertfall  https://www.techpowerup.com/reviews/Seasonic/Prime_750/6.html rata til 22-23 db opptil 600W som ser greit ut. Så lenge den ikke sitter i en badstu :p

     

    Redigert pga x antall problemer med lenker

  2. Angående utleie av bolig så er det et ganske interessant prospekt. Men det ligger også usikkerheter i det! Å leie ut i egen bopel er en sikker vinner, men å leie ut en sekundærbolig er ikke bare bare. Da må du skatte, mest sannsynligvis låne deg opp etter pipa, og binde pengene dine ganske hardt. Aksjer er mye lettere omsettelig, så der har du mer "kontroll" over kapitalen din ihvertfall.

  3. Er på utkikk etter stille PSU selv med minst mulig støy ettersom jeg har punga ut for denne;

    https://www.kickstarter.com/projects/1489140137/nsg-s0-worlds-first-fanless-chassis-for-high-perfo/description ^_^

     

    Synes ikke det er noen gode kilder for støy på maskinutstyr. Vanligvis henviser folk til johnnyguru.com for PSU tester, men han fyren tar ikke skikkelig hensyn til støy. Techpowerup tester støy godt, men de har dårlig oversikt over de forskjellige når det kommer til støy. Denne PSU'en kom godt ut på støy der;

    https://www.techpowerup.com/reviews/Corsair/HX1000i/11.html    

     

    "Silent operation (currently the quietest 1 kW PSU I have ever tested)"

     

    Du bør ha en sterk PSU med god margin over det du helst skal ha og best mulig effektivitet ettersom dårlige PSU'er kan forårsake coil whine i både PSU'en selv og øvrige komponenter som feks skjermkortet. GTX 1070 har rykte på seg for å skape mye coil whine feks.

     

    Du kan ta en titt på denne lista http://www.silentpcreview.com/Recommended_PSUs , som dog er litt gammel nå.

     

    Ellers har jeg fått med meg at seasonic og corsair er bra sånn generelt sett...

     

    PS kommer du over 500 watt vet jeg ikke om noen PSU'er uten vifte, og da blir det vanskeligere med en gang...

  4. Så RAID Z er veien å gå?

    Ja, jeg mener ihvertfall det :) Hadde tenkt å bygge en RAID Z rigg på FreeBSD eller FreeNAS i fjor høst, men pengene strakk ikke til...

     

    Det blir bedre og bedre støtte til linux også etterhvert.

     

    Etterhvert som jeg leste meg opp på systemet så ble jeg ganske overbevist om at det er den beste veien å gå. Men du kan ikke bygge det med windows.

     

    På youtube er det en fyr som heter Allan Jude som forteller helt sykt mye om det på BSD now og et av de andre Jupiter broadcasting showene.

  5.  

    Interessant artikkel jeg leste for en stund siden;http://www.zdnet.com/blog/storage/why-raid-5-stops-working-in-2009/162

    Ifølge denne artikkelen fra 2009 er det et stort problem for RAID 5/6 at URE'en holder seg stabil mens diskene blir større.

     

     

    Why RAID 6 stops working in 2019

    http://www.zdnet.com/blog/storage/why-raid-6-stops-working-in-2019/805

    Touche! haha xD

     

    Men jeg ser at analysen gjorde denne antakelsen;

    The bad news: Mr. Leventhal assumed that drives are more reliable than they really are. The lead time may be shorter unless drive vendors get their game on. More good news: one of them already has - and I'll tell you who that is.

     

    Hvis jeg ikke tar feil har de fleste consumer-grade disker den samme URE'en som de hadde før.

     

    RAID Z har noen interessante mottiltak for korrupte sektorer, der den blir reparert med det samme den blir lest fra disken. Hvilket RAID ikke gjør :)

     

    Edit: PS. jeg hadde faktisk lest den artikkelen også, men jeg hadde glemt det ut^^

    • Liker 1
  6. Økende tetthet på magnetskiver vil ha proporsjonell effekt på tap av data og skrive/lesefeil.

    Altså så mye som det frister til NAS bruk har jeg enda ikke sett harddisker som man ikke kan bare lagre masse ting på - men også lagre på en pålitelig måte.

    OK så har man f.eks. 8-bay NAS med slike HDD, altså 64 TB med... you name it. Og jeg regner med at man bruker en *god stund* for å lage en slik mengde data- om den er nedlastet eller ei. Så krasjer en av diskene... 8 TB rett i søppelet, eller til profesjonell reparasjon som koster 10k eller noe i den duren.

    Raid-speiling selvfølgelig mulig, men da halverer man kapasiteten. Blir en ond sirkel dette her.

     

    Så vidt jeg har lest meg til så har unrecoverable read error (URE), og mean time between failure holdt seg stabil over tid selv om diskene har blitt større.

     

    Interessant artikkel jeg leste for en stund siden;

    http://www.zdnet.com/blog/storage/why-raid-5-stops-working-in-2009/162

    Ifølge denne artikkelen fra 2009 er det et stort problem for RAID 5/6 at URE'en holder seg stabil mens diskene blir større.

     

    Det finnes flere plasser på nettet der det advares sterkt mot RAID 5/6, jeg husker en gang at jeg fant en side som var dedikert til dette. Der hadde de også katastrofehistorier om RAID. hehe

     

    Jeg mener å ha lest at de som driver seriøst med dette sverger til "enterprize-grade" disker i RAID 10. Motsetningen må jo være Blackblaze som kjører RAID 5/6 eller var det RAID 7? De har ihvertall publisert statistikker over hvilke disker de bruker og så kjører de faktisk "consumer-grade" disker i digre arrays! Ganske interessant lesning.

     

    Har selv siklet etter å bygge RAID Z som er RAID bygget med ZFS. Et next gen filsystem som er overlegent bedre enn de gamle traverene, kansje likestilt med BTRfs. RAID Z er i dag software RAID, men hardware RAID har mistet litt av sin fordel iom. at hardware akselerasjonen er så og si ikke betydelig lenger. Samt at man kan kjøpe en billig UPS som sikrer mot strømbrudd. Kan jeg spørre om det er noen her som bruker Raid Z? Og i så fall, hvilket OS og rigg bruker dere til dette?

×
×
  • Opprett ny...