Jump to content

b_cybe

Medlemmer
 • Content Count

  747
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by b_cybe


 1. Jeg brukte varmeelement for akvarier, funkerte bra den jeg hadde ihvertfall. Mener å huske noe om at sånn etseveske ikke burde varmes over 40 grader eller noe da den da utvikler noe farlig gasser. Så med mindre jeg husker feil er det ihvertfall viktig å ikke varme den opp for mye uansett hva slags løsning man ender opp med.

   

  edit: Et minus med varmelement fra akvarier jeg kom på er det kan bli litt skeivetset (ettersom den siden av kortet som er nærmest varmeelementet kan bli etset raskere).


 2. Nå har jeg ikke stor kjennskap til hverken arduino eller nerdkits. Men har brukt atmel avr 8 bits mikrokontrollere ganske lenge og såvidt jeg ser er begge disse løsningene basert rundt den.

   

  Måten jeg gjør det på er ihvertfall at jeg bruker WinAVR for å kompilere koden for mikrokontrolleren som jeg har skrevet i C.

  For å gjøre dette krever dog antageligvis en der mer lesing i databladet til mikrokontrolleren for å finne ut hvilken bits som må setter for diverse operasjoner.

   

  Etter at dette er kompilert bruker jeg AVR Studio og en kompatibel programmer (jeg bruker STK500 og/eller jtag ice mk2) men fins sikkert billigere programmere på ebay eller noe.

   

  Etter at jeg har programmert chippen så vil jeg da typisk teste ut alt ved å bruke et breadboard før jeg evt. lager et kretskort.


 3. Hvis du ender opp med å bestille fra Futurlec så husk på at de beregner hull diameteren før plattering, dermed vil hullet bli noe mindre enn beregnet.

  Hadde ihvertfall det som et problem når jeg bestilte fra futurlec for ca. 2 år siden (så kan hende de har forandret det siden da). Jeg måtte på den tiden borre opp noen av hullene for de ble for små for noen av komponentene.


 4. Jeg har programmert noe FPGA. Har da brukt VHDL som programmeringsspråk, så hvis du har lyst til å lære deg FPGA er vel en grei start å finne noe materiale om VHDL (enten en turtorial på internett eller kjøpe en bok) og så trenger du et startkort (med FPGA chippen påmontert), disse kan bla. kjøpes fra digilentinc. Personlig kjøpte jeg denne.

  Minuset med FPGA er at de fleste chippene baserer seg på såkalt overflate teknologi (og mange benytter seg av sånn ball grid) dermed er de veldig vanskelig (umulig..) å selv lodde fast i en egendesignet krets. Mens hvis man benytter seg av 8 bits mikrokontrollere kan de som regel fåes for hullmontasje som er mye enklere å montere selv. I tilegg til at de er billigere (men kan selvfølgelig ikke gjøre like mye og er ikke like raske).


 5. Når jeg kjøpte min hagle fikk jeg beskjed om at jeg måtte fjerne allt det fabrikkfettet haglen var smørt inn med å legge på ny olje (kan være smart å smøre løpet utvendig inn med litt olje ettersom olje frastøter vann).

   

  Når jeg har brukt haglen pleier jeg å pusse den ren etterpå, da hvis det ligger igjen kruttrester i løpet over lengre tid mener jeg det kan ha uheldig virkning på løpet.

   

  Stokken skal jo være mettet med stokkolje, jeg tok å smørte på stokkolje lot det trekke inn i treet og la på et nytt lag (reperte til treet var mettet). Mulig noen produsenter gjør dette for deg men det er jo en tidkrevende prosedyre.


 6. Jeg har brukt I2C/TWI et i et prosjekt, hadde selv ikke noe erfaring med det fra før.

  Jeg startet med å lese det som står om using TWI i databladet (jeg brukte ATmega16).

  Personlig syntes jeg det var en fordel å skrive ut denne pluss register forklaringene slik at jeg kunne sitte med de foran meg mens jeg skrev koden.

   

  Før du gjør step 1 må du ha satt SCL frekvensen du vil bruke, formelen (fra s.170) på dette er

  SCL frekvens=(CPU klokke frekvens)/(16+2(TWBR)*4^TWPS)

   

  Personlig brukte jeg STK500 kortet, og hadde en klokkefrekvens på 3.68MHz. TWPS bruker bare til skalering, personlig satte jeg denne til null.

   

  Regnestykket blir da

  TWBR=(CPU frekvens -16*SCL frekvens)/2*SCL frekvens

   

  Personlig ville jeg ha SCL frekvens på 100kHz, oig brukte en CPU frekvens på 3.68MHz.

  For min del ble TWBR 10.43 hvor jeg da programerte 10 tiL TWBR.

   

  Så kodesnippen for akkurat denne delen blir

  /*Initialize TWI*/

  int TWI_init(void){

  TWBR=10; /*Setter SCL frekvensen til ca. 100kHz */

  TWCR=0x04; /*Send start condition*/

  return 1;

  }

   

  Etter dette kan du bare "jobbe" deg nedover denne using the TWI lista som står i databladet, og se på hvordan de forskjellige registrene fungerer.


 7. Min erfaring er motsatt faktisk, jeg bruker den kabelen som følger med, og kobler alt untatt video signalet inn på forsterkeren, har PC signalet koblet inn på forsterkeren og merker at det kommer mye lavere lyd fra PC-en. Men mulig det blir litt annerledes fra andre kilder en PC, merker ihvertfall at jeg må skru lyden ganske mye ned når jeg har wii-en koblet til.

  Har ihverfall ikke noe problem med å få høy nok (og for høy) lyd på mine høytalere.


 8. Hvis den ikke er moddet og du har prøvd med andre spill ville jeg sendt den til reperasjon gratis (kjipe er selvfølgelig at det sikkert tar en uke eller flere). Evt. prøvd med en dvd laser renser først (er vel en sånn dvd med en tynn børste eller noe).

   

  Vet ikke om noe telefonnummer, men hvis du går inn på www.nintendo.no og velger kontakt oss så er det enn sånn spalte nederst hvor du kan skrive til dem...


 9. 1. Elektrolytt kondensator med verdi 470µF

  2. Transistor (hvis ikke synet bløffer meg er det BC548)

  3. OPAMP tror jeg (LM741)

  4. Transistor av en eller annen type

  5. Keramisk kondensator (litt usikker på verdi, muligens to forskjellige verdier)

  6. Kondesator (usikker på verdi/er ikke noe tekst som man kan se)

  7. Lysdioder

  8. Motstander av forskjellig verdi, bruk multimeter eller tabell til å finne verdien

  9. Diode (vil tippe IN4148)

  10. Diode som tåler høyere strøm (klarer ikke å lese teksten så vet ikke hvilken)

   

  Skal se om jeg rekker å skrive mer om de forskjellige komponentene senere i dag (hvis ingen andre gjør det før meg)

  Kan også hjelpe hvis du skriver teksten som står på de forskjellige komponentene.

  Ellers kan man sikkert finne en del info hvis man googler de forskjellige komponentene...


 10. Min ble sendt fra cdon på tirsdag, sjekket postkassen i morges men var ikke kommet, håper den ligger der når jeg kommer tilbake. Har dog ikke så mye tid å spille for før juleferien, men da kommer jeg til å ta med alle spillene jeg ikke har fått spilt (metroid, mario galaxy, gh3 (forhåndsbestilt)) til hytta på fjellet, så tror det blir en bra jul.

×
×
 • Create New...