Gå til innhold

Grusomme Ola

Medlemmer
  • Innlegg

    45
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Grusomme Ola

  1.  

    I dag har jeg sagt opp mitt Eika-kort, etter endringen av betingelser ser jeg det ikke lenger hensiktsmessig å ha kort fra de.

    Enig, det er begrenset hvor mange kort jeg gidder å ha. Jeg begrenser meg til toppen tre, og de bør ha gode betingelser. Dermed bli Eika-kortet klipt :)

     

    Jeg hadde ingen problem med å få 365, men jeg har relativt høy inntekt og har ikke bolig eller billån. :shrug: Norwegian-kortet får man jo nærmest kastet etter seg, men det er faktisk et ganske bra kort -- spesielt siden gebyrene ved utenlandsbruk er såpass lave.

     

    Kan man få avtalegiro på hele beløpet? Dersom det er mulig høres det ut som et fint Paypal-kort.

     

    Ja, men gebyrfritt inkluderer vanligvis ikke vekslingsgebyret, som er en ren "sikkerhetsmargin" for kortselskapet. F.eks. tar mange kort 30-50 kroner for utenlandske transaksjoner, noe du ikke trenger med Norwegian blant annet.

  2. Er Terra Gold det samme som Eika Gold?

     

    Er det en trend at kredittkorttilbyderne skjerper inn tilbudsomfanget, ref. både yA og Terra Gold?

     

    AvtaleGiro er slik at det månedlige utestående beløpet trekkes automatisk fra konto?

    Terra ble vel "rebrandet" til Eika etter litt dårlig rykte på spareproduktene?

     

    Ja, AvaleGiro trekker rett fra kontoen din -- eFaktura får du som en faktura i nettbanken, og du går selv inn for å betale og evt. endre beløp.

     

    365 er det beste kortet for min bruk (du får 3.65% cashback på bensin), men har i tillegg SAS Eurobonus Mastercard, men kommer ikke til å beholde det etter at ett år har gått (for da får man årsgebyr). Bank Norwegian er òg bra, spesielt siden det er gebyrfritt for kjøp i utlandet, som er et stort pluss når du er på reise.

  3. Jeg bruker Trumf Visa for å samle Eurobonus-poeng, og Norwegian sitt kredittkort når jeg bestiller billetter der. 365 er vel kanskje det beste kortet i Norge med tanke på rabatter. :shrug:

     

    Hvem har det beste AmEX-kortet i Norge nå? Jeg har et vanlig Corporate card, men det har egentlig ingen fordeler (utenom reiseforsikring).

  4. Jobb som hva du vil, lev billig og invester overskuddet ... Kan du tjene 100 000 kroner ekstra i året fra utleiebolig i eget hjem, indeksfond, eller hva som helst ... Da har du faktisk en ganske grei økonomi.

     

    i Norge er vi heldige (eller uheldige) nok til at lavstatusyrker, som ikke krever noen voldsomme kognitive evner (lastebilsjåfær, kassearbeider mm.), kan tjene greit nok til å få et overskudd, kjøpe egen bolig mm.

     

    Mange firma tilbyr ansatte aksjespareavtaler, hvor de matcher innskuddet ditt. Jeg har selv tjent rundt 60 000 på dette til nå i år, i tillegg til lønn. Det er over 10 000 i måneden for å ikke gjøre en drit.

     

    Lei ut kjelleren i huset ditt for 9-10 000 i måneden (det er skattefritt), og du ender opp på 100 000 i året - som i praksis vil si at du må tjene 150-160 000 kroner før skatt som vanlig lønnsmottaker for å matche.

     

    Tjener du 400 000 i året som lastebilsjåfør, så "tjener" du nå nesten 600 000. Leier du ut to studenthybler tjener du enda mer ... Leier du to litauere og maler hus under dine 5 ferieuker kan du dra inn 60 000 til etter å ha betalt litauerene ... Året etter kan du leie inn 4, ikke male noen hus selv, og fortsatt få et overskudd ... Bare for å sette ting i perspektiv.

    • Liker 1
  5. Her er det greit forklart med teskje: http://pengevett.blogg.no/1401020064_full_forvirring_rundt.html

     

    Kort og godt: Årslønnen din er det du får når du jobbet et helt arbeidsår. Tar du 5 uker ferie, så jobber du ikke et helt arbeidsår. Feriepenger kommer helt utenom dette, det er rett og slett bare penger som du har "spart" da du jobbet i fjor. De utbetales når du tar ferie, samtidig som du trekkes i lønn når du tar ferie.

  6. Hei,

     

    Jeg er utdannet petroleumsingeniør og driver eget firma. Jeg har lenge tenkt på å ta mer utdannelse innen skatterett (internasjonal skatterett), juss og/eller økonomi/regnskap. Siden jeg har tilbragt nok år på skolebenken som det er, kunne jeg godt tenkt meg å ta enkeltfag på universitetsnivå (og ikke en ny mastergrad ...).

     

    Hvilke norske universiteter kan tilby enkeltfag på området? Jeg ønsker å ta det utenom jobb, og kommer sikkert ikke til å ha mulighet til å stille på forelesninger.

  7. Satt opp litt gøy i PHPMyAdmin nå. Laget en tabell hvor jeg kan dumpe in daglige valutakurser, og en hvor jeg kan dumpe inn transaksjonsrapportene fra Clickbank.

     

    Jeg bruker e-conomic til å føre regnskap, men det er greiere å ha slik 'bulk' i SQL, så kan jeg kjøre en spørring f.eks. på salg siste måned, med valuta regnet om til NOK med kursen for transaksjonsdagen og kolonner slik at regnskapsporgrammet kan spise filen, så tar jeg det bare inn der når jeg får innbetalingen fra f.eks. Clickbank.

     

    I MySQL ser dette ut til å funke:

     

     

    SELECT a.Date, (a.Amount*b.USD) AS 'amount-NOK' FROM `transactions_cb` a INNER JOIN `currency` b ON a.`Date`=b.Dato
    

     

    Finnes sikkert fine løsnigner for det, men har lyst til å lære litt mer SQL (siden jeg ikke har jobbet med det på over to år, og jeg jobber offshore med alt for mye fritid ... )

  8. Hvordan er det å dumpe en csv/flatfile inn i MySQL? Jeg får transaksjonene mine som csv,

     

    Er det greit å få ut en tekstfil/csv etter at man har kjørt en spørring, f.eks. dersom jeg kjører en spørring på alle transaksjoner i år, summert på dag, omregnet fra dollar til kr med kurs fra DNB (har ett eget excel ark/tabell med daglige kurser for nok/USD og NOK/EUR), er det greit å få dette som et Excel-ark (CSV/tekst)

  9. - SAS Eurobonus (gull)

    - KLM Flying Blue (gull og petroleum)

     

    Gir rabatter på leiebil, hotell og det går kjapt å tjene opp poeng til en langweekend eller en tur i Norge.

     

    Skattebetalerforeningen. Koster vel et par hundringser, og du sparer fort et 4-5 sifret beløp.

  10. Hei,

     

    Jeg driver et enkeltpersonsforetak innen internettmarkedsføring. Det blir en god del data, f.eks. brukerkontoer (hundretalls Gmail-kontoer, Facebook-kontoer, Tumblr, Wordpress-blogger .... ), transaksjonsdata,, nøkkelord for søkemotorer etc.

     

    Jeg ønsker å strukturere dette, da alt er spredt utover Excel-ark og jeg mister totalt kontroll. Hvilket SQL-program anbefales? Jeg har tidligere brukt MS SQL Server da jeg jobbet med datavarehus.

     

    Trenger å sette opp en enkel online database (har hosting). MySQL? Hvordan er dette ift. SQL Server (jeg bruker bare MySQL som backend på en del blogger, men har aldri lekt meg inni der).

     

    En grei fron-end løssning er fint, hvor jeg kan skrive SQL.

     

    Takk for svar. :)

  11. Det spørs hvor mye du investererer ...

     

    Jeg har rett i underkant av en million kroner i div. fond, og da er det forskjell på å få 3% på høyrentekonto eller å få 7-10% i fond. Differansen er husleien min i ett år ...

     

    For oss amatørerer så er ofte et indeksfond best risk/reward. Kjøp deg gradvis inn, dvs. sleng inn en slant i ny og ne. Da kjøper du både "billige" og "dyre" andeler. Det er ikke like "kult" som å si at du trader aksjer, og forklare om lakselus til kameratene på puben -- men det er her du har best sjanse for å gjøre langsiktig penger.

     

    Jeg har òg aktive fond, men da mer innen smalere nisjer (f.eks. FIM Sahara og FIM Frontier som jeg har en del i, også Dovre Inside er interessant).

     

    Målet til et aktivt fond er å slå markedet (på samme måte som du nevner over, ved å spå i lakselus; oljepriser; Ukraina; hvilken teknologi som "tar" av etc.). Det er så mange som sitter å knuser de sammme tallene som du gjør, så når du leser på Hegnar.no at et Fredriksen-selskap "gjør noe", så er du sist i rekken av en lang rekke investorer som får vite det ... Du blir en av dem som selger på topp, fordi de smarte pengene visste det i går og venter bare på å selge seg ut.

     

    Et vanlig aksjefond kan heller ikke shorte posisjoner. Går markedsindeksen for emerging markets ned 10% og f.eks. SKAGEN Kon-Tiki går ned 2%, så har de gjort det ganske bra.

     

    Selvfølgelig, det er ingenting i veien for å kjøpe akjser for gøy, men da blir det litt som å tippe på fotballkamp.

     

    Jeg har tro på at det går ann å slå markedet, men da trenger man solid kunnskap og erfaring. Problemet for mange store fond er at de er store, de kan ikke kjøpe hva de vil. Bare se på SKAGENs fond før de ble store, kontra i dag.

    • Liker 8
  12. Problemet for mange av Spania-pensjonistene er at de faller mellom barken og veden: de er skattemessig bosatt i både Spania og Norge ... Når det er sagt, så er det ikke noen som merker om man bor mer enn halve året i Spania. I tillegg kan man bli regnet som skattemessig bosatt i Spania, selv om man er der mindre enn halve året.

     

    Spania har lavere skatt på pensjon, og har i tillegg et bedre helsevesen, i hvert fall for pensjonister (mindre egenandeler, mye av medisinene er gratis og en vanlig legetime er gratis), så jeg skjønner egentlig ikke hvorfor ikke disse Spania-pensjonistene bare emigrerer helt, da slipper de vel òg kildeskatt på pensjon (dersom de kan vise at de er skattemessig bosatt i Spania (som har en lavere skatt på pensjon enn Norge)?).

    • Liker 1
  13. Ha dem på konto, det er greit med en buffer som student, f.eks hvis du må reise hjem plutselig eller du plutselig ender opp på guttetur til Amsterdam ... Eller dersom Lånekassen plutselig ikke betaler deg i begynnelsen av semesteret fordi de har tullet det til, og du står der og skal betale depositum på en leilighet.

     

    Når du skal begynne å sette inn f.eks. 10 000 i mnd. kan du begynne å tenke på fond og hva som gir mest avkastning. Nå er det så lite, at selv en god avkastning i Fond (f.eks. 8-10% årlig) ikke er mer enn en bytur .. Aksjefond har uansett en lengre tidshorisont enn 1-2 år.

    • Liker 1
  14. - Syns du det er digg å jobbe ute i nordsjøen

    Ja!

    - Hva bruker du fritiden din på når du er heima?

    Bor i Spania. Sitte på terassen, gå på byen, jobber i eget firma, er med dama ...

    - Er dette en jobb du vil jobbe lenge med, eller i en periode?

    Vil ikke på land (selv om det er den naturlige progresjonen når man er ingeniør offshore).

    - Reiser du mye rundt i verden?

    Ja, vil påstå det. Bor utenlands og har de siste årene reist til 10+ land årlig.

    - Lengter dere etter noe når dere er ute på havet?

    Egentlig ikke

    - Hvordan er kollegene dine?

    Flinke, ansvarsfulle og veldig inkluderende når man er ny. Kanonbra arbeidsmiljø!

    - Og hva slags bra fordeler syns du det er med å jobbe ute i oljå?

    Hardt arbeid, lite søvn og mye ansvar -- men når man kommer hjem så har man 4 uker fri og en ok lønn (jeg hadde tjent mer på land, men da hadde jeg jobbet 8-17 og vært en sslave til jobbmail og -telefon.

  15. Hei,

     

    Jeg driver med affiliatemarketing på deltid gjennom et enkeltpersonsforetak, Når jeg referrerer en kunde til et salg så får jeg utbetalt en kommisjon. På en vanlig dag har jeg inntekter på $USD 1000.00, fordelt på kanskje 40 salg.

     

    Jeg bokfører dette på kundereskontra, men når det gjelder billag så får jeg lister online på salgene fra affiliatenettverket (f.eks. kan jeg velge daglig, uktentlig, månedlig, årlig etc.), som: fakturanummer, beløp, land, stat, carrier etc. én transaksjon per rad.

     

    Kan jeg bare kalle en slik daglig utskrift for billag #1 f.eks. og refferere alle dagens salg til dette?

  16. Hva vil du se? Historie, nattklubber, kunst ... ? Jeg bor i Barcelona.

     

    Dersom du er turist bør du holde deg i/nær gamlebyen, det er her det er stemning. Jeg bor i El Born, rett ved Triumfbuen. Eixample er òg fint, det ligger rett "ovenfor", så du kan gå dit (egentlig kan du gå til alt i Barcelona). det er nyere mer nye bygg i modernistisk stil, med breie gater og mer "storby". Der kan du labbe rundt, mye merkebutikker, kafeer etc.

×
×
  • Opprett ny...