Gå til innhold

stickonthemoon

Medlemmer
  • Innlegg

    36
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av stickonthemoon

  1. Fin lommetelefon. Bare synd at Huawei generellt er svært raske med å stoppe app'er som kjører i bakgrunnen (som skal kjøre). Dette gjør telefonen ubrukelig til GPS tracking apper som feks Strava, Endomondo, RunKeeper etc.

     

    Du kan gå inn å slå av 'manage automatically' og slå på valget for 'disable battery optimizations'. At de innstillingene er særdeles knotete å finne frem til er en annen sak ;D

  2. Min i3 var uten fungerende aircondition da jeg fikk den i 2014. En softwarefeil som ble rettet opp tre måneder etter at jeg fikk den. Måtte inn på service. Dette var i juni til september 2014, med ca 30+ om dagene.

    Senere streiket dørlås (bergingsbil pga vinter og for langt til servicested) og rattstammen måtte skiftes året etter.

     

    Mazdaen vår, en ny CX-3 kjøpt i 2015 har også vært på verksted en del ganger etter innkjøp. Bremser, hjuloppheng og rust (!!!) på bakluka.

     

    Nesten ingen nybiler er feilfrie.

     

    Det er såpass mange deler i en bil at det nesten er dømt til å være produksjonsfeil i noen av dem. Spesielt på modeller som i3 som har få/ingen tidligere revisjoner og derfor også er mer utsatt for designfeil. Min erfaring fra bruktbiler er også at lette / motorsvake biler har større sjans for problemer med bremser. Grunnet at de dimensjoneres etter vekt og motorytelse og alle bremsedelene derfor er mindre, noe som gjør de har mindre å gå på når det kommer til rust og slitasje

  3. Største utfordringen er at kvantekomputere er og vil være så spinndyre, at kun de som ikke nødvendigvis burde cracke krypteringer får faktisk muligheten. De vil jo sitte med ‘nøkkelen’ (prosessorkraft) til resten av verden. Rent matematisk vil man kunne lage algoritmer som holder en (kort) stund, men om de algoritmer skal brukes av hvermansen, vil det jo ta dager bare å dekryptere en liten melding på vanlig måte. Jfr. en pgp-kryptert email. -Det merker man ikke i dag, at den var kryptert.

    Man må jo håpe at prosessorkraften blir så hinsides kraftig at kryptering blir poengløst. Eller... ...Det er definitivt et tveegget sverd.

     

    Man kan fastslå at dagens data arkitekturer er dømt ned og ut innenfor meget kort tidshorisont.

     

    Blir spennende å se hvordan de løser problemet med sikker kryptering vs. tidsbudsjettet man bruker.

     

    Bare dagens ‘bredbånd’-linjer blir jo absurd underdimensjonerte når datapakkene tilpasses kvantekomputer-sikrede krypteringsalgoritmer. Blir svett bare av tanken. ??

     

    Dette problemet har forskere visst om i mange tiår allerede, og det finnes derfor allerede en drøss med 'kvante-sikre' algoritmer man kan bruke. Grunnen til at det ikke er standard i dag er mest at de er mindre optimale. Så når kvantemaskiner begynner å få litt mer enn et par hundre qbits så vil nok HTTPS osv fort begynne å gå over andre algoritmer.

     

    Blir også litt spennende å se hvordan denne overgangen vil bli gjort i crypto verden, da de fleste blockchain's baserer seg på tradisjonelle 'kvante-svake' algoritmer.

    • Liker 1
  4. Styr unna iPhone, de gir ikke siste Android oppdatering.

     

    Har aldri helt forstått det oppdaterings maniet.

     

    For det første, vet du ikke hva en oppdatering vil bringe.

    For det andre, kjøper en ikke en telefon idag før hva den muligens kanskje har en sjangs for å være imorgen.

     

    Tullete spør du meg.

     

    Sikkerhetsoppdateringer er ganske vesentlig for mange. Når det er sagt så kommer det som en del av neste revisjon av Google's tredjeparts leverandøravtaler. Så om ikke denne så vil ihvertfall fremtidige modeller være pålagt å etterfølge med sikkerhetsoppdateringer i x år fremover
  5.  

    Spennende.

     

    Annet en å bruke buzz-ord for å få finansiering er det ikke realisme i å lage bolter, med elektronikk, som har 30års levetid, som er nødvendig på vindmøller.

     

    Tilkoblet internett med en bitteliten server som hadde siste sikkerhetsoppdatering 30,5 år før disse 30 årene er utløpt.

    Dette problemet eksisterer mest på forbrukerelektronikk, der leverandøren av smart-ovnen din har gått konkurs for 5 år siden og ikke har verken interesse eller mulighet til å si ifra om at kåken din kan settes fyr på fra nettet. Store milliardprosjekter som vindparker vil derimot ha serviceavtaler og motta nødvendige oppdateringer ut levetiden.

  6. Åjsan som ufør med brutto ca. 160 000 så forstår jeg det at jeg er en handlesvak person å blir akter seilt i de fleste muligheter -- men jeg er jo bare en tømrer med ødelagt kropp etter arbeid i bygge bransjen -- så må jeg si at jeg blir en smule misunnelig på dette -valgte meg feil yrke for min kropp

     

    Det er ikke for sent å utdanne seg på nytt

    • Liker 3
  7. Men da kan man jo bare lage pengespill som sier at du får ihvertfall 1 krone premie men minste innsats er 10-50 kroner eller lignende. men du kan også vinne mye penger. da er det jo tydeligvis ikke gambling siden dem får alltid noe i premie/retur.

     

    Forskjellen er jo at med lootcrates så vinner du aldri noe. Du betaler for å få en boks med søppel sendt hjem. Det burde møtes med psykiatrisk hjelp på samme måte som annen selvskading

×
×
  • Opprett ny...