Gå til innhold

€tt@n

Medlemmer
  • Innlegg

    558
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av €tt@n

  1. 1 hour ago, espen69 said:

    Noen her som har erfaring med RTX 4070 Ventus? Mer spesifikt MSI GeForce RTX 4070 VENTUS 3X E OC...

    Jeg har gjort en del research og ser at Ventus-kortene ofte kommer dårlig ut i tester. I starten hadde de store kjøleproblemer, men de oppdaterte E-versjonene (som dette kortet) skal visstnok ha fikset det. 

    Alternativet blir å betale ca. tusenlappen mer for ASUS Dual-utgaven, som virker å være et litt mer "safe" valg...

    Hei. Jeg gikk til innkjøp av et MSI RTX4070 Ventus 2x OC nå i blackweek. Jeg var litt bekymret for tester jeg hadde sett ift. dårlig VRM kjøling. Vistnok har MSI lansert (i det stille) en E versjon som har lagt på en thermisk pad der for bedre heat dissipation. Kortet jeg kjøpte fra komplett hadde ikke E i navnet sitt, så jeg var litt bekymret og kunne se at Netonnet solgte samme versjon med E i navnet sitt til en 100 lapp mer. Når jeg fikk kortet dog så var det en E versjon med thermisk pad :D

    Jeg har stress testet kortet ganske bra nå og kjølingen på det er all good. Jeg angrer ikke på kjøpet mitt, spesielt med tanke på at jeg har et Ncase M1 kabinett og Ventus sin heatsink passer perfekt for deshrouding med 120mm vifter for exhaust uten man ikke trenger å modifisere den :)

    Eneste som er litt kjipt med Ventus kortene er powerlimit, så veldig begrenset overklokkingspotensiale. Dog så er RTX4 serien allerede ganske pushet/optimalisert fra fabrikk, så er ikke såå mye å hente der. Litt down the road blir det vel testing av undervolting for å se hva man kan tjene der uten å tape for mye performance.

  2. Lest igjennom litt gamle posts her. Ang. det høye prisnivået på RTX-serien tror jeg rett og slett er fordi overproduksjon av 10xx serien grunnet unaturlig etterspørsel under crypto-rushet. Tipper at når de klarer å få unna lagrene med 10xx serien så vil prisen på RTX serien også synke litt.

     

    Noen som har noe mer informasjon om hvordan A og ikke A chip overklokker ift. hverandre? Tenkte også på det med fabrikk-overklokking. Er ikke det bare blitt til en salgs gimmick grunnet den nye innebyggede overklokkingsfunksjonen den nye RTX serien har?

  3. Var vel opprinnelig 1700 som var 8 kjerner til "folket" når du fikk den for 2990kr ikke lenge etter den kom ut :D Takk og lov for at AMD er litt tilbake i gamet igjen, ellers hadde vi sikkert ikke sett 8c/16t i mainstream linjen til Intel på evigheter. Må likevel si at jeg syntes 5200kr er nokså mye for nettopp for å være mainstream. Fikk min 8700k for 2600kr så kommer ikke til å bytte i denne omgang, men super spent på å se hvordan de leverer overklokkingsmessig spesielt om de kommer soldered.

  4. Har du strømmåler på maskinene dine. Om du har, hva er forskjellen på 5.0 og 5.2 :hmm:

     

    Hahaha ja faktisk så kjøpte jeg meg watt meter for å undersøke litt ift. 1700 chipen som jeg lekte med i fjor. Ikke kommet dit med 8700k'en enda :) Ganske fornøyd med kjøpet da jeg nytt fikk tak i cpu + mobo (MSI itx) for rett over 4' og den klarer det jeg har testet av games foreløpig på 5.2GHz 1.45v med 4133MHZ CL17 17 17 38. Men blir nok at jeg kranker ned til 5.1GHz 1.35v eller 5GHz 1.29v (ish) for 24/7. Gøy med Intel at man har mye å fikle med. Må få testet minnet en del mer også.

  5. Hehe, 200MHz opp. Er det verd det av å miste garantien på 3år :)

     

    Absolutt verdt å delidde uansett om man skal maxe overclock eller ikke. Lavere temps = bedre effektivitet og mindre støy.

  6. Etter delidding i dag har jeg fått chippen opp på 5.2GHz med 1.45v (offset 0). Scoret 223 singel og 1646 multi i CB15. Dette med RAM på standard 3200MHz CL14. Skal game litt på den i kveld nå for å se om den holder, så blir det minne tweaking i morgen forhåpentligvis.

    • Liker 1
  7. Grattis Ettan :thumbup:

    Da blir det vel delidding på deg neste uke, CPU 5.2GHz samt 4000MHz++ på minne? 

    Lykke til :thumbup:

     

    Ja helt klart!! Håper Rock it toolet fra deg ligger i postkassen min når jeg kommer meg hjem fra hytta. Da blir det delidding og ytterligere testing på mandag skal jeg love deg :D

  8. Da har jeg fått 8700k'en opp og gå :D Aller første test prøvde jeg 5GHz (-2 avx) 1.35v + XMP, på et MSI Z370I (itx). Den fikset XTU (5 min) og CB på 5GHz (-2 avx) med 1.35v. Maks temp under XTU var 86c. LLC nivå satt på 4 (midten), men ser den vdroopen er ganske heftig til tross. Under CB så ligger den på 1.304 - 1.312v.

     

    Gleder meg til å få deliddet den, og se hva den er god for sammen med Samsung b-dies :dribble:

    • Liker 1
  9. Kanskje et dumt spørsmål, men tar sjansen. Sitter i dag med en i5 7600k og lurer på hvor stor forskjell jeg vil merke om jeg oppgraderer til 8700k. Bruker ofte PCn til spill, men gjerne samtidig som jeg for eksempel bruker andre skjermer til nett-Tv og lignende. Føler ofte at det blir litt mye for dagens CPU. Eller er jeg helt på jordet? Ser jo at 8700k er langt bedre på kjerner, tråder og cache.

     

    Det første jeg ville gjort om jeg var deg (så fremt du ikke har gjort det allerede) er å overklokke CPU'en din. Hvis du i dag merker at den sliter litt ift. de program/spill du kjører, så kan faktisk en overklokk av CPU hjelpe litt og muligens gjøre at du klarer å avvente til neste generasjon av Intel kommer for å se an den. Selv så gikk jeg til innkjøp av en i7 8700k akkurat, grunnet 20% av på Power. Gleder meg til å se hvor langt den kan overklokkes hehe :dribble:

  10. B-die overklokker ofte veldig bra med litt spenning. 1.42-1.45v og man kan kjøre 4000c17. Har sett noen med 3200c14 klare 4400mhz med 1.47v. Opp til 1.5v er ingen problem 24/7 med ddr4.

     

    Konge, takk for tips :) Hahaha da blir det nok mye prøving og feiling fremover :dribble: Heldigvis så har MSI Z370I kortet jeg gikk for CMOS knapp bakpå. På AsRock X370-itx som jeg sitter på nå, ligger jumperen under GPU'en. Derfor må GTX1080 (med Acccelero Extreme III) lirkes ut og inn i Ncasen hver eneste gang det går feil). Satt litt demper på testingen kan man si, but no more :w00t:

  11. Heisann! Gikk til innkjøp av en 8700k i dag, og funderer litt ift. hvilken ram jeg skal bruke? Jeg har to forskjellige sett. Det ene er Team Dark Pro 3200MHz CL14 (samsung b-die) og det andre er Corsair Vengeance LED 3200MHz CL16 (tipper hynix). Grunnen til at jeg spør er fordi hynix minnet klarer jeg bare få til 2933MHz på ryzen maskinen, mens Team Dark Pro får jeg opp på 3466MHz med gode timings. Har også hørt, uten at jeg klarer å finne noen gode kilder på det at RAM hastighet ikke har "så" mye å si over 3200MHz på Intel siden. 

     

    Uff kjenner jeg meg selv rett så går nok hynix minnet i htpc'en, så blir det max overclokings eventyr på Intel maskinen :D

  12.  

    Hva tenker dere om den siste videoen til AdoredTV? 

     

    Var i hvertfall gøy å høre Lisa uttale seg om Ryzen 2 :D

     

    https://youtu.be/XAx9G5PqBzM?t=1209

     

    Skriv hva som sies, så slipper vi å bruke tiden på å se en youtubevideo med gebrokken engelsk :p

     

     

    Nå hadde jeg i linken kopiert tidspunktet hvor Lisa begynner å snakke for å spare deg for litt scotsk askent :p (og for å gjøre det mer relevant til AMD Ryzen tråden!)

×
×
  • Opprett ny...