Gå til innhold

Erlend L

Medlemmer
  • Innlegg

    21
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Erlend L

  1. Alle oscar nominerte filmer er kjedelige sånn er det bare :p Eller så er det bare jeg som har vært uheldig med filmene...

     

    Tror nok at det er du som er litt ung (eg er 97...) ser iallefall 15 filmer på denne listen som har vert heilt fantastiske! http://no.wikipedia.org/wiki/Oscar_for_beste_film Du får ta å bli litt meir forstånde om at berre fordi det ikkje er ei skytescene kvar 5 minutt så kan en film fortsatt vere bra!

  2. Helt enig med Hardware og de som sier dette ikkje er en hybriddisk, det er 2 disker i samme "boks". Skal prøve å vise dere hva eg meiner: http://www.globalpackagegallery.com/main.php?g2_view=core.DownloadItem&g2_itemId=33135&g2_serialNumber=2 Dette er 2 seperate drikker i 1 flaske, vil dere kalle dette ein "Hybriddrikk"? Fordi det er 2 separate drikker i 1 flaske så kan man ta å bruke dei separat, akkuratt som denne disken. Derimot en drikk der det er blandet med 2 eller flere drikker, eks; mixed whiskey, Det mener eg er en hybriddrikk. Og se for dere ei "jolle" (liten båt) der det er montert på 2 separate påhengsmotorer, en elektrisk og en bensin/diesel. Er da dette en hybridbåt? siden det er 2 forsjellige separate motorer som brukes uavhenging.

     

    Håper eg oppklarte meir enn eg tulla. :)

  3. Til dei som seier at det er mykje penger for en data/arbeidstasjon, hadde ukespraksis hos en fotograf. Han hadde 1 mac pro til 100k og 2 til 50k (for bare macen) han hadde ca. 250Tb med ekstern lagring. Og 4 27" mac sjermer.

    Han jobbet med store bilder på 50GB og brukte 10TB i månen bare for bilder og video. Og i hans tilfelle er det alt for lite, han hadde klart å få en pc/mac for 500k til å jobbe 100%.

    Så 80k for toppmodellen er ikkje gale med tanke på hva noen trenger!

     

    Skal jo sies at han har omsetning på mange millioner i året, men uansett.

  4.  

    Må si dette er uvanlig rask respons fra Nvidias side, men lavere priser er alltid bra for oss forbrukere.

    Virker som om AMDs Never Settle-kampanje har fått Nvidia til å reagere her også.

     

    Det spennende nå blir jo om Nvidias prsikutt er dypt nok for å matche R9 290, gitt at R9 290 koster 3500 kr og leverer tilsvarende ytelse som GTX 780 vil Nvidia rett og slett måtte kutte prisene enda en gang, som i praksis er en reversering av det som skjedde da Nvidia kom ut med GTX 680 og GTX 670.

     

    folk kjøper mest nvidia uansett, selv om det er litt dyrere. Det blir som PC og Mac.

    Bare at med mac kjøper man eple-logoen (fjortisjenter og middelaldrede menn) men nvidia fordi det er "best". (Smaken er som baken)

  5. Hør her. Ikke begynn.

     

    Det har blitt tydelig at du er i gang med noe du ikke har kompetanse til å fullføre. Kjøp en bil du liker, så får du gjøre noe med den når du får kompetanse og lyst.

     

    Kjøp en Mini Cooper MK2 (1995-1998?). Så gjør du ting litt etter hvert.

     

    Begynn med å få den i god stand, før du oppgraderer og fikser. Send meg gjerne en PM om du vil ha litt veileding.

    Er bare det at jeg syntes den er lit "treig" (JA, jeg har prøvekjørt en!). Så det jeg hovedsakeleg lurer på er en måte å gjøre den litt "kvikkere"? Og jeg har en haug med utdanna mekanikerkompiser så det mekansike er ikkje nøke problem. Trenger ikkje å mekke og kødde fra dag 1, men har lyst å gjøre det etterhvert. Takk for muleghet til å spør om veileding.

  6. Helt sikker? Vet at det er mange minier som er godkjente i feks. England og Usa. Er reglene her og der sååå ulike?

     

    Og kan noen forklare meg hvordan kit car fungerer? (helst litt tekniskt og vinklet mot min problemstilling? Takk

  7. Tja... du sier noe der... men det jeg tenkte på orginalt var å kjøpe en kjørbar 1998ish og så senere når jeg fikk nok peng så skulle jeg ombygge den, men er vist umuleg.

     

    Men så tengte eg på å kjøpe en kjøpe en pre 1970 "skall" og så søke om å få låv å bygge om.

     

    Pre 1960 koster FLESK! Så det er uaktuelt.

     

    P.S. det er snakk om 180hk ikkje 400hk...

  8. Og dokumentasjonen kan de kreve å få på norsk..

     

    Et annet tips er å finne en bil som er førstegangsregistrert før 1. januar 1960.. Da slipper man bryet med EU-kontroll og sånt.

    Mini ble vel produsert fra 1959 så vidt jeg kan huske.

    Så man kan importere en mini da okså da? siden man slipper dette styret?

  9. Om bilen er nyere enn 1971, trenger du dokumentasjon fra Mini om at der du gjør med bilen er "lov". Altså må du få dem til å signere et dokument som forklarer fremgangsmåten for modifikasjonen, samt godkjenner denne.

    Alternativt kan du få bilen testet hos TUV etter at den er ombyggd, men dette er dyrt.

     

    Mitt råd er å kjøpe en bil som er produsert, og hellst importert til norge før 1971. Dette betyr at bilen må følge kjøretøyforskriften fra 1942.

     

    Kjøretøyforskriften fra 1942 er ikke rare greiene, så da kan ikke Biltilsynet nekte deg å gjøre det du vil, så lenge du gjør en god jobb, viser kunnskap, og har en god dialog med dem. Det er bare ett par trafikkstasjoner som kan godkjenne slikt, så du må nok regne med å dra til en av dem for å få det godkjennt.

     

     

    Men, fremgangsmåten er som følgende:

    - Kjøp en bil fra før 1971

    - Skriv en lang, detaljert og grundig søknad, der du beskriver hele prosjektet fra grunnen av, gjerne med bilder av andre prosjekter som gjør samme modifikasjonene, lister over deler du skal benytte osv.

    - Henvise til 1942 forskriftens kapitler for hver del av bilen du endrer, og forklar hvorfor bilen din fremdeles oppfyller forskriften.

     

    - Vær forberedt på å krangle. Det er langt fra alle som vet om, eller som vil akseptere 1942 smutthullet, men du må bare stå på ditt. Kjøretøyforskriften har ikke tilbakevirkende kraft, så om du eier en pre71 bil, kan du hotrodde i vei.

     

    attachicon.gifMotorvognforskriftene av 1942.pdf

     

     

    Fra et amcarforum jeg fant:

     

    Jeg har selv godkjennt en ombygging av min 626 i Trondheim. Og kan skrive under på at man kommer langt med å være seriøs, proaktiv og undersøkende. Jeg sendte en søknad lenge før jeg så mye som tok i skiftnøkkelen, og hadde vell en prosess på ett år før jeg fikk tilstrekkelig dokumentasjon til at de ga meg grønnt lys.

     

    Tips for å få positivt svar:

    - Ikke gjør noe med bilen før søknaden er godkjennt.

    - Gjør jobben lett for inspektør, lær deg reglene for din bil (1942 forskriften), og henvis til dem i forbindelse med hver eneste modifikasjon.

    - Ha en plan, og sørg for at du kan svare godt på alle spørsmål som stilles.

    - Om du får spørsmål du ikke kan svare på. Noter dem ned og si at du skal undersøke dette.

    - Sørg for å vite hva du snakker om, eller ha med en som vet. Om du fremstår som en kunnskapsløs tosk får du ikke positivt svar, men om du har med en slektning eller venn som virkelig har peiling på bil som ressursperson så gir dette troverdighet.

    - Inspektørene er menensker de og, de har et regelverk de må forholde seg til, men de er nok like bilinteressert som deg. Vær hyggelig, og gi dem en bra dag på jobben. Dere deler interesse, så det er ikke noen grunn til å krange eller gi sure miner.

    Men er det da mulig å bygge det i utlandet? (da slipper eg å gjere det sjøl ;) )

  10. Hei der. Dette er mitt første innlegg her på forumet thumb.gif. Eg er en gutt på litt over 17år, og eg skal ha meg bil helst før eg blir 18. Eg har blitt litt små forelska i Mini mod - 2000. Grunnen til at eg er interisert i en sann liten "Go-kart" er at eg har sett uendelige oppgraderings Kit til denne "krabaten".

    Det som fanget opmerksomheten min var et sann 4wd Kit (http://www.superfastminis.com/AWD_CRV_KIT.htm). Det er laget av Honda motor/girkasse og Mazda dvs. Eg synst det var unekteligt tøft eddie.gif. MEN.... Så kommer det store spørsmålet (flere spørsmål faktisk smiley.gif) :

     

    - Er det muligt å reg. dette lovligt?

    - I så fall, er det låv å dra til utlandet (USA) og få de til å bygge det for meg?

    - Og er det noe dere vil legge til? Adversler, tips og frarådinger, så er det berre å gjer det.

     

    P.S. veit ikkje om dette er rett plass å poste dette innlegget, i så fall kan dere (admin) vere så snill å flytte det til rett plass?

  11. Hallo forumfolks. Dette er er min første post på dette forumet. Det eg lurer på er dette: Har en Lenovo thinkpad e330 skolepc, den er så treig at jeg holder på å dø (ikkje bokstveli talt da :D ) Det eg vill gjere er å kjøpe en ssd (samsung evo 250GB) og 8GB med ram. Så det eg lurer på er, eg har intel hd 4000 i dette "beistet" så eg vil ha litt bedre ytelse. Det er orginalt 2x 2GB 1600mhz ram i denne. Burde eg kjøpe 8GB 1600mhz ram CL9 , eller 1866mhz ram CL11, eller 2133mhz ram CL12. Hvilken av de vil gi meg best ytelse i spill og andre oppgaver?

     

    Takker for svar på forhand :D

  12. 4,3-tommers skjerm og mobilen får navnet "mini", komisk. Snart er vel 5 og 6-tommers skjermer mer eller mindre standard og 7 og 8 tommers på vei inn til markedet, blir litt feil å kalle det for mobiltelefoner når telefoner i dag blir mer og mer mindre mobile.

     

    Feil å kalle det for mobiltelefoner fordi de blir større? Har en galaxy note 2 og eg har enda ikkje funne ei lomme den ikkje passar behageligt i. Men 7-8" blir for mykje til å vere mobiltelefon, det blir i så fall nettbrett med ringefungsjon.

×
×
  • Opprett ny...