Gå til innhold

Kritun

Medlemmer
  • Innlegg

    2
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Kritun

  1. Ja, det har jeg og tenkt. Men det er ingen ulyder nei, ikke som jeg hører! Det er 2 verksteder som har sjekket hjernen på bilen og de finner ingen feil.

     

    Det jeg har merket er følgende:

     

    Når jeg kjører ned en bakke og bilen fungerer normalt, kan jeg ta inn gassen så vidt, og da hører jeg at turboen slår inn (hører lyden). Derimot hører jeg ikke tegn til turboen NÅR problemet er til stede. Men nå sitter jo jeg inne i bilen også, så hva jeg hører eller ikke hører blir veldig urelevant når det er 100 andre bilder rundt meg som kjører.

     

    Men bilen fungerer jo helt fint og har fin akselerasjon ellers... 99% av kjøre tiden liksom. Men nå i det siste skjer det minst 1 gang ila kjøreturen.

  2. Hei,

     

    Har ikke mye peiling på bil, så unnskyld hvis det er noe som ikke er helt etter boka.

     

    Men, jeg har en Toyota Avensis D4D 116hk, diesel, 2003 modell, stasjonsvogn. Manuell girkasse.

     

    Problemet mitt er at jeg mister trekkraft, skal prøve og forklare et scenario her:

     

    Det var bare for noen dager siden, jeg kjørte på motorveien i femte gir og holdt rundt 90 km/t. Jeg skulle ta forbi en og dermed tråkket jeg på gassen for og legge meg ut i venstre felt og ta forbi. Da skal normalt bilen akselerere, og siden det er turbo i bilen og høyt og fint dreiemoment, så girer jeg ikke ned på en slik type forbikjøring hvis noen lurte.

     

    Det som skjer når jeg trykker inn gassen, er ingenting. Bilen holder 90 km/t men vil ikke akselerere eller på en annen måte; motoren vil ikke gi meg noe mer kraft. Jeg kan derimot ta inn clutchen og ruse motoren, så den har ikke låst seg slik. Jeg kjørte slik (med gassen i bånn, i femte gir, uten at noe skjedde) i 15-30 sekund for og se hvor lenge det holdt på. Etter det girte jeg ned til 4 gir. Da tok det 3 sekunde på omdreininger rundt 2300 før bilen "kom seg" igjen og akselererte skikkelig og dro slik den skal.

     

    Dette kan skje i alle gir og jeg føler ikke det er noe bestemmt jeg gjør for at det skal skje.

     

    Det jeg har merket og føler er at det skjer bare når motoren er varm, dvs at den er mellom cold og hot, der den er under normal kjøring etter en ca 10 min.

     

    Og jeg føler det skjer når det har gått en ca 15 min fra jeg starter til det skjer (uansett om motoren er kald eller varm fra før).

     

    Har snakket med en rekke verksted, men ingen vet helt hva det er.

     

    Er det noen som har peiling eller har hatt liknende problem? :)

     

    Takker mye for svar!

×
×
  • Opprett ny...