Gå til innhold

The mystical forest

Medlemmer
  • Innlegg

    512
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av The mystical forest

  1. Takk for tilbakemelding! Sitter selv med en Roccat leadr som jeg egetlig er veldig fornøyd med, men den kunne hvert lettere og ene knappen slir veldig fort slitt og ødelagt. Virker nesten som det ikke finnes en eneste mus uten problemer 😅. Men du har ikke merket noe problemer med selvebyggekvaliteten?

  2. Hei for to dager siden fikk vi en selger på døren, som skulle representere Telenor, han ville få oss med på et tilbud på en kontrakt for utbygging av fiber. Han var litt tilbakeholden med informasjon og det blir man jo skeptisk til, så lurte på om dere har noe erfaring med dette? (med tanke på montering, graving og slikt)
    Her er forøvrig tilbudet de ga oss:

     

    PRODUKT - DU BETALER - DU SPARER
     
    Etablering Canal Digital - 0 - 4 990
     
    Bredbåndspatruljen (installasjon TV og Bredbånd) - 0 - 1 990
     
    TV og Bredbånd 60 (599,–/mnd. første 12 mnd.)1 - 7 188 - 4 428
     
    Bredbåndstelefoni kun 99,–/mnd.4 (ordinært 129,–) hvorav 2 frimåneder - 990 - 558
     
    T-We Box (gjelder ved bestilling av Bredbånd og TV i første rom) - 0 - 3 490
     
    T-We Plus3 (79,–/mnd.) - 0 - 4 948
     
    Trådløs ruter - 199 - 791
     
    Frakt T-We Box - 129
     
    Frakt trådløs ruter - 99
     
    Totalt første året - 8 605 - 17 195

    Videre sier de at vi kan velge opp til 500Mb/s for samme pris... 

    Hoper det var oversiktlig nok, si ifra om ikke. 

    Takker for all hjelp! :)

     
  3.  

    Jeg har i5 6600K med Intel 530 skjermkort og kan bekrefte at det er ustabilt

    Hva mener du med at intel sin integrert grafikk er ustabil, burde vel fungere bra den ettersom så mange produkter bruker det. Tviler litt på at det er dette som er årsaken etter tidligere erfaring med tilsvarende problem (var hos en venn, fant aldri helt ut av det), da brukte vi nemlig dedikert gpu. 

     

    Jeg har bare testet 530 siden det er den som sitter på i5 6600K og det er flere som har rapportert om problemer. Jeg vet ikke hvorfor, kan være så mangt. Kanskje det krangler med chipset for eksempel(?). Siden en del folk har hatt problemer så tror jeg ikke det er CPU'en som krangler, Intel er ikke kjent for å levere semidefekte CPU'er.

     

    Jeg har lest mest i forhold til spill siden det var et par spill jeg testet. Skjermen mistet signal og fikk signal igjen som en jojo.... Det skjedde et par ganger når jeg bare var på skrivebordet og surra med andre ting enn spill også.

     

    Kommer du inn i BIOS? I såfall kan du teste å skru ned delt minne på skjermkortet til det laveste (64MB tror jeg) og øke til neste hakk hvis det er stabilt da.

     

    Jeg har virkelig ikke peiling da jeg ble sur og satte inn 5450-kortet etter et par timer med testing som ikke ga resultater. Jeg bare skriver det jeg leste og hva noen hadde gjort for å fikse det. Får håpe det ordner seg :)

     

    Har ikke greid å komme inn i bios enda ettersom skjermen ikke går på nei

  4. Har du ikke jumperen på hovedkortet? Den skal jo være der ..

    Eller så kan du jo ta ut batteriet på HK (slå av hovedbryter på PSU først, ta ut batteri og vent 5 minutter). Da skal BIOS resettes.

     

    På 'Advanced' tab i BIOS har du iallfall "Primary Grahpics Adapter" - Hadde vært spennende i vite hva den stod til :)

     

    PS: Når man bygger en ny maskin kan det lønne seg å kun ha HK, CPU, kjøler og RAM (rett på bordet/oppå HK-eska elns) og 4/8p + 24p fra PSU - og teste at du får opp BIOS. Kjedelig å bygge sammen alt visst det viser seg at noe er D.O.A.

    Takk for svar, skal se om jeg får prøvd dette. 

     

    Ser nå at det hadde hvert greit å sette sammen alt utenfor kabinettet, men hadde ikke så god tid...

  5. Har slike pins for BIOS-reset på mitt HK også, fulgte ikke med jumper :lol: Heldigvis så hadde jeg en gammel HDD der jumperen satt på.

     

    Jumperen er for å kortslutte punktene så du kan bare bruke et skruhjern eller noe istedenfor, hold skruhjernet på i noen sekunder.

     

    Jeg har i5 6600K med Intel 530 skjermkort og kan bekrefte at det er ustabilt. Kjøp et billig skjermkort så løser problemet seg. Jeg måtte sette inn et HD5450 kort :thumbup:  Det har faktisk dårligere ytelse enn 530 GPU'en.

     

    Tilsvarende (litt bedre) enn det jeg har

    https://www.komplett.no/product/884880/datautstyr/skjermkort/pci-express/msi-radeon-r5-230-1gb-ddr3

    Merk at det er GDDR3 RAM, du vil helst ha GDDR5 RAM på skjermkortet.

     

    Edit; Husker også at det var noen som hadde fiksa diverse problemer ved å sette ned delt-RAM til skjermkortet til 512MB.

     

    Edit; Siden det er en kontor-PC så holder skjermkortet jeg linket til :)

    Prøvde med skrujern, men tror ikke jeg fikk til å kortslutte ordentlig med det ettersom det ser ut til å være en plastisk dings iveien for å forhindre dette. 

     

    Hva mener du med at intel sin integrert grafikk er ustabil, burde vel fungere bra den ettersom så mange produkter bruker det. Tviler litt på at det er dette som er årsaken etter tidligere erfaring med tilsvarende problem (var hos en venn, fant aldri helt ut av det), da brukte vi nemlig dedikert gpu. 

  6. Se i manualen, i kapittel 2.5.

    Clear CMOS-jumperen skal sitte på headeren. Du må bare flytte den fra den ene siden på headeren til den andre. 

     

    Men jeg mistenker at det kan være noe annet feil, slik som at den mangler RAM, at power-pluggene ikke er montert skikkelig eller noen annet feilkoblet. Det er også mulig at kabelen ikke er korrekt eller at skjermen ikke er satt på riktig inngang, eller at du har overganger fra hdmi til DVI til VGA, noe som ikke er mulig...

     

    Eller så kan hovedkortet være DOA (dead on arrival), noe som ikke er helt usannsynlig.

    Prøvde å cleare cmos, men tror jeg trenger jumper for å gjøre det skikkelig. 

     

     

    Hva mener du med at den mangler ram?

     

    Strømkablene tror jeg skal være riktig i nå, gjorde feil først(slet litt med cpu power, ettersom det var litt trangt), men skal ha rettet opp i det. Er det noen av de andre kablene enn cpu power og 24-pin som kan skape et slikt problem som beskerevet? 

     

    Kabel burde det ikke være noe gale med. Kan jo se om jeg får prøvd en annen skjerm, men tviler på at det er ved den problemet ligger. Bruker heller ikke noen adaptere. 

     

    Er redd for at det er komponentene det er noe gale med ja, får se om jeg ikke kommer til en løsning. Tror dere proshop vil være vanskelige på å gi et nytt hk om det skulle vise seg at det er ved det problemet ligger?

     

     

  7. Hei!
    Satt akkurat sammen en stasjonær kontor pc, men det ser ut som det har oppstått et problem. Når jeg starter den virker alt tilsynelatende bra, helt til skjermen går i hvilemodus pga ingen signal. Benytter dvi d ettersom jeg for øyeblikket kun har skjerm som støtter dette tilgjengelig. 

    Her er liste over deler:
    http://www.prisjakt.no/list.php?l=49367&view=b

    Har vært borte i et lignende problem før, og da fant jeg en "workaround" ved å cleare cmos. Men dette virket ikke som en god løsning ettersom hver gang pcen ble restartet måtte vi cleare cmos igjen. Tenkte å prøve dette på denne pcen også, men ser ut som jeg trenger et jumper verktøy for å gjøre det på dette hovedkortet som jeg ikke har funnet frem enda(ser ut som det skulle følge med?).

    Setter pris på all hjelp jeg kan få, si i fra om det er noe mer opplysninger dere vil ha. 

    edit: når jeg skulle skru av pcen når jeg ikke fikk signal, ville pcen forresten ikke skru seg av med et vanlig kort trykk på av/på knappen, måtte holde den inne for at den skrudde seg av. 

    • Liker 1
  8. Hva mener du med rimelig, under 500 kr, under 1 000 kr. Hva slags kabinett skal du bruke - enkelte kabinett vil nesten kreve en modulær PSU, andre vil ha grei plass til å rydde bort overflødige kabler. Når det gjelder kabinett - hvorfor ikke

     

    Corsair CX er rimelige og finnes som modulære. Samme gjelder Corsair CS 450 watt. Be-Quiet har også noen modeller.

     

    Personlig ville jeg ha valgt Seasonic X-400 Fanless, men det regner jeg med er over ønsket pris. Grunnen er at en kontor-PC i dag fint kan gjøres 100 % lydløs. Velg T-versjon av Intel CPU (35 eller 45 watt). Disse kan kjøles med en passiv kjøler og trenger knapt vifte i kabinett.

     

    Til en kontorPC i dag (mindre krevende oppgaver) ville jeg faktisk enten valgt en NUC eller bygd noe basert på et Streacom kabinett eller lignende.

    Takker for svar! Beklager for litt lite opplysninger. Skal være en pc som er så billig som mulig, samtidig som man får mye for pengene. Den skal helst ikke komme over 5k i total pris. Her er en liste med noen av delene jeg har funnet frem hittil: http://www.prisjakt.no/list.php?l=49367&view=b . Mest usikker på HK og PSU. Som du sier blir nok x-400 for dyr, men å ha en så stille pc som mulig er nok av interesse (skal høre med han jeg skal bygge den for, hvor mye han er villig til å gi for dette). 

     

    Av de strømforsyningene jeg har lagt til i den listen virker cx450m som det beste valget, noen innspill på dette?

  9. Ser ut som den er nede. Fant direktelink i en artikkel fra ITavisen. Ser ut som den funker.

     

    64 bit: http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=616936

     

    Det er altså ikke selve ISO-filen, men media creation tool som du bruker til å laste ned installasjonen og gjøre USB-pinnen bootable. Tror ikke du skal trenge noe mer enn dette - forutsatt at programvaren faktisk klarer å laste ned installasjonen selvsagt.

    Takk! Får håpe den kommer opp igjen da :)

  10. Jeg oppdaterte forrige innlegg med en USB 3.0-pinne fra Nettonnet til 79 kr og gratis frakt. Gå for den. Du vil ikke merke noen som helst forskjell whatsoever, men det kan være kjekt å ha en 16 GB pinne på lur. Den støtter også USB 3.0 med 130 MB/s les og 15 MB/s skriv iflg spesifikasjonene.

    Takk for utfyllende svar! Har sett på Samsung flash bar før, men ble litt usikker når sandisk sin extreme virket en god del kjappere og fikk mye skryt i tester. 

     

    Angående psu vet jeg at 650W er mer enn nok til mitt oppsett, men tenkte G2 har en del andre goder med den som du nevner. Etter testene jeg har lest skal den være av noe høyere kvalitet også (er vel annen OEM). Dette vil vel kasnkje kunne påvirke OC også? Så er det silent mode som kanskje er aktivert lengre på G2, men dette er jeg ikke sikker på? Jeg setter jo pris på alle disse ekstra funksjonene, men vanskelig å si om det er verdt de 240 kr ekstra. 

     

    Ser forresten at evga har en V1, V2 og V3 av GQ650, vet du hva forskjellen er? 

  11. Du skal i utgangspunktet kunne installere Windows fra et hvilket som helst medium som lar seg formatere til støttet filformat, og som lar seg koble til maskinen og bootes fra. Sånn sett skulle du hypotetisk ha klart å installere Windows fra en floppydisk om du hadde funnet en som var stor nok og som støtter nødvendig filformat. Jeg har aldri prøvd å installere fra en portabel SSD eller harddisk, men jeg ser ingen grunn til at det ikke skal virke.

     

    Hvis du skal kjøpe deg et slikt medium kun for å installere Windows på én maskin og ingenting annet, ikke legg mer penger i det enn strengt nødvendig. Windows blir ikke raskere av at du har installert det fra en raskere enhet. Bruker du USB-minnepenn for å installere Windows 10 trenger du 4 GB for 32 bit og 8 GB for 64 bit. Eksempelvis selger Netonnet en hendig liten rosa variant på 8 GB for en knapp femtilapp med gratis frakt. En USB 2.0 minnepenn som er stor nok fungerer helt greit å installere fra - bare at selve installasjonen vil kunne ta noe lenger tid. USB-pinner er uansett kjekt å ha just in case. Ikke bruk over en tusenlapp på en portabel SSD med mindre du trenger en portabel SSD også etter at operativsystemet er installert.

     

    edit: Lurer du på hvilket lagringsmedium du skal installere Windows til bør du ikke se på noe som helst som er portabelt.

    Takk for utfyllende svar! For det første skal jeg installere windows på en 850 evo ssd på pcen.

     

    For det andre er det et godt poeng i at jeg strengt talt ikke trenger å bruke mer enn at det er mulig å installere windows med den, men tenkte at det kunne være greit å kjøpe noe av ok kvalitet når jeg først kjøper. Når det er sagt så tror jeg at jeg dropper ideen om en t3. Man får kanskje litt mer for pengene om man går litt opp i pris også? (rundt en 100 lapp) Ser jeg kan få sandisk extreme 16GB til 130 hos amazon er det en bra pris?

  12. Jeg bruker en slik ekstern DVD-leser. Fungerer helt OK det. Men så reinstallerer jeg ikke Windows flere ganger om dagen heller :-)

     

    http://www.ebay.com/itm/CD-DVD-External-USB-Writer-Drive-COMBO-CD-RW-DVD-ROM-CD-ROM-Reader-New-/111862040863?hash=item1a0b7f491f:g:TSMAAOSwUdlWg5UQ

    Takk for svar, men kanskje jeg ikke var tydelig nok i innlegget mitt. Har ingen cd jeg kan installere Windows med, skal gjøre det med nøkkel. 

×
×
  • Opprett ny...