Gå til innhold

gnomolini

Medlemmer
  • Innlegg

    6
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av gnomolini

  1. Ikke kunne kjøre PowerPoint på iPad? There's an app for that!

    http://imgur.com/a/CN2Cf

     

    Fungerer på iPad og, hadde kun telefonen tilgjengelig for demo. Nå fungerer vel Keynote på iPad vel så bra som PowerPoint, og det blir for dumt av Microsoft å "angripe" iPaden for ikke å kunne kjøre PowerPoint når det er de selv som har valgt å ikke lansere det? Pluss at Keynote kan åpne og eksportere i .ppt-formatet.

  2. En del smarte og helt klart must-haves her, men mangler noen essensielle.

     

    Beamer - Lar deg spille avi og mkv rett fra Macen til AppleTV, støtter også .srt-filer. Fungere på alle Intel-baserte macer, selv på de som offisielt ikke har AirPlay-støtte fra Apple.

     

    AirParrot - Alternativ til Beamer- Speiler hele skjermen opp til AppleTV, Apple støtter offisielt kun maskiner fra midten av 2011 og utover, men AirParrot fungerer på eldre Intel-baserte maskiner.

     

    F.lux- Endrer fargetemperaturen etter når på døgnet det er. På kvelden blir skjermen varmere og oppleves som mer behagelig av øynene. På dagtid brukes det vanlige, skarpe lyset. Påvirker ikke lysstyrken, men temperaturen i fargene.

     

    TotalTerminal - Gir det hurtigtilgang til Terminalen. Lar deg sette en hotkey til å alltid vise terminalvinduet. Terminalvinduet kommer ut av siden på skjermen og legger seg over alle andre vinduer. Veldig hendig hvis man feks ikke liker å jobbe i IDEer men bruker teksteditorer uten innebygget kompilator. Gjør også en god jobb hvis du har lyst på rask tilgang til Tetris i Terminal.

     

    gfxCardStatus- Lar deg manuelt velge hvilket grafikkort som er i bruk, det dedikerte eller det innebyggede. Kjekt å bruke hvis man vil sette maskinene i så batterisparende modus som mulig.

  3. Denne kan være spennende. Jeg har i dag en slik billig "Android on a stick" som jeg kjører Plex, Netflix m.m. på. Men den er litt ustabil og ikke helt optimalisert for bruk med fjernkontroll etc. Om denne fra Samsung blir bedre tilpasset TV-bruk og prisen lav (< 1000) så kanskje.Hadde nok hatt en AppleTV om de bare hadde støttet mkv og appstore uten JB først.
    Dersom du allerede eier en iPhone, iPod Touch eller iPad kan du streame mkv fra en pc/mac, via f.eks. Plex eller AirVideo, til AppleTV med Airplay. Utmerket kvalitet dersom du har noenlunde grei hastighet på wifi'en din.
    Jeg anser ikke å måtte transcode via AirVideo/Plex, streame til iPhone for så å speile med Airplay til TV'n som et alternativ. Alt for mange ledd som både forringer kvalitet og stabilitet. Heller ikke særlig brukervennlig for madammen og unger.

     

    Bare å bruke programmet Beamer. Man trenger null teknisk kompetanse for å bruke, drag and drop filen du vi se på AppleTV. Leser et hav av videoformater og undertekstfiler, gir også lyd i 5.1 :) Ikke spesielt tungt å kjøre, bruker det på min 2008 MacBook.

     

    http://beamer-app.com

    • Liker 2
  4. Disse utsagnene kommer fra en av de største Apple-fan nettsidene på internett. Helt idiotisk å klage på pris når Macbookene ikke er så mye billigere. Jeg synes det er kjempebra at Google tørr og kaste seg inn i datamaskin-markedet.

     

    Blir vel ikke heeeeelt idiotisk å klage på pris når standardversjonene av (begge) MBA 11" og (den ene) 13" er billigere og har et mye større bruksområde?

     

    Den rimeligste 13" retinaen er bare 200$ dyrere en Pixel, og har enormt mye bedre specs.

     

    Det å kunne se Chrome i 239ppi kan på ingen måte forsvare prisen.

     

    Pluss at, USB 2.0? Virkelig? I 2013?

    • Liker 1
  5. Dette er jo bare latterlig.

     

    Dette er en maskin som har halvparten så lite ram, mye tregere prosessor, dårligere batterilevetid, en fjerdedel av lagringskapasiteten, tregere usb-porter og dårligere/færre tilkoblinger til skjermer (én minidisplay-port kontra én hdmi og to thunderbolt) enn hva den billigste 13" MacBook Pro Retina har.

     

    Basert på amerikanske priser er det vel 200$ som skiller de to produktene, 1299$ for rimeligste Pixel, 1499$ for billigste 13" retina.

     

    I tillegg er den lanseringsvideoen som snytt av nesa til Apple,

     

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=j-XTpdDDXiU,

     

    Produktet ser likt ut, aluminium med svarte taster og trackpad laget av glass, det lille hakket foran trackpaden for å åpne skjermen, indikatoren som lyser/pulserer når maskinen er i dvale, høyttalere under tastene, kjølemekanisme ved skjermhengslene, osv, osv?

     

     

    Åpningssitatet i videoen burde heller vært "When we started the process two years ago, we set out to build the best copy of a Macbook, that isn't as good as one"

     

    • Liker 2
  6. Jeg lurer på hvordan dette vil slå ann, med tanke på Thunderbolt. Hvis jeg ikke husker feil, var det mulig å seriekoble både skjermer og hardisker, noe jeg personlig synes ville vært mye bedre enn å måtte ha ørten kabler til eksterne disker, bare for å bli kvitt en kabel til skjemen.
    Thunderbolt er i realiteten DisplayPort + PCIe. Så jeg tror disse vil leve fint ved siden av hverandre og dekke ulike behov. Og man kan fint få Thunderbolt "versjon 3" - som er DP + Trådløs DP + PCIe.Personlig ser jeg dette som meget interessant - ikke minst i presentasjonssammenhenger. Tenk å slippe å koble seg opp med kabel mot prosjektøren eller den store skjermen, men bare slå på den bærbare og så koble seg opp.

     

    Dette kan du allerede gjøre med Apple TV.

     

    iPad 3.generasjon og nyere, iPhone 4s og nyere samt iPod 5.generasjon kan man trådløst speile alt du gjør på skjermen opp til en hvilken som helst tv/projektor (så lenge de har HDMI inn). Macer fra 2011 og nyere kan også speile skjermen trådløst.

     

    Kombinasjonen iPhone/iPad og Apple TV er genial, både med tanke på å spille musikk/film/bilder fra iOS-dingsen til tv'en, men også for å vise presentasjoner.

×
×
  • Opprett ny...