Gå til innhold

Rundtiverden

Medlemmer
  • Innlegg

    31
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Rundtiverden

  1. http://www.leboncoin.fr/locations/offres/languedoc_roussillon/?f=a&th=1&mre=900&ret=1&ret=2&location=Montpellier%2034000

     

    Velg Professionnels i fanen over annonsene. Er alltid tryggest å gå gjennom et utleiefirma, selv om du må betale litt for jobben. De sjekker gjerne opp eierskap, og skjer det noe med leiligheten underveis, tar de seg av kommunikasjonen mellom leietaker og eier.

    Dersom du skal ha installert internett, stikker du f.eks. innom Orange, ha med legitimasjon og leiekontrakten som bevis på at du bor på den oppgitte adressen. De vil noen ganger kreve at du har bank i Frankrike, slik at de kan trekke månedsbeløp direkte fra konto via et såkalt RIB-nummer som du får ved opprettelse av konto.

     

    Lykke til :-)

  2. Vel, Tyrkia har IKKE en del som er medlem av EU. De har et landområde som geografisk ligger i Europa, men er altså ikke medlem av hverken EU eller EØS. De har en slags toll-avtale med EU, men, igjen; IKKE medlem av EU. Dette betyr at helsekortet ditt er verdt null og nada. Med et barn på 8 år, er du kanskje ung ufør? Da gjelder det MEGET spesielle regler for utflytting til annet land.

     

    Dessverre....

  3. Tok et kort kurs på ett av universitetene i Montpellier og kan anbefale byen. Det er også mye å se i området, spesielt om man er interessert i litt eldre historie.

     

    Har også besøkt Cap d`Agde, men ville nok ikke valgt å bo der.

    Hehehe, har vært utestengt på balkong på hotel i Cap d'Agde rett etter dusj :-) I dag ler jeg av dette, men ikke den gang :-) Og hverken kona eller jeg visste at dette er swingers-hovedstad de lux :-)

  4.  

    (Jeg er klar over at Språkrådet vil ha det til å hete «Karibia», men det kan de mene så mye de vil for meg.)

    Med samme logikk burde vi som bor her oppe i Norda si at vi drar på syda-ferie. :green:

     

    Hehehehe, sant Robert :-) Og litt omvendt; Storbritanien, Spanien osv :-) Er vel bergensk?

  5. Er nå i Lisboa. Hadde egentlig planer om å seile herfra til Madeira, men for å få til det trenger vi 5-6 dager med greit vær – gidder ikke stampe oss gjennom fem hundre nautiske mil med motvind. Veldig unormalt vær her nede om dagen, så vurderer å fortsette sydover langs kysten av Portugal til Lagos, og så dra ned til Marokko derfra. Satser i så tilfelle på å få en tur opp i Atlas-fjellene før vi stikker over til Kanariøyene. Deretter er Atlanterhavskryss neste punkt på agendaen.

    Ship o'hoi, er bosatt i nærheten av der slutten på ARC'en er. Har du AIS på skuta di?

  6. Denne reiseruta kan du bare glemme. Reist en haug med ganger til Fort Myers da jeg bodde der, men reiste helst da via Frankfurt - Philadelphia eller Newark. Nå går hjemreisene via CDG, og som noen skriver, det tar tid å reise mellom terminalene på CDG. I tillegg er det alltid kø ved immigration på amerikanske flyplasser. Eneste gangen jeg ikke har opplevd lang kø, var ved innreise via San Juan/Puerto Rico. Kom da med et lite fly med 20-30 passasjerer. Greit nok at man kommer seg frem til slutt med gjennomgående billetter, men like greit å bestille med litt tid til gode og heller komme frem som planlagt. Har opplevd forsinkelser også uten gjennomgående billett (US-Airways / Delta) og det ordnet seg, etter ca 40 min i kø + 40 minutter i telefonkø....

    Uansett, Fort Myers er et deilig sted å slappe av på :-) Trivdes godt der, men ble litt kaldt på vinteren, så vi flytta lengre sør :-)

     

    PS, dersom du kjøper fra disse billigselskapene, så les hva som står med små skrift, bl.a. vedrørende transitt-tider og slikt. Flere av dem dekker ikke ekstra kostnader dersom du må bytte flight pga forsinkelser osv......

  7. Er bosatt på en av de østlige øyene i Karibia, leser om myggproblemene i avisa her, men har ikke selv merket noe til det. Bruker ikke myggstift/olje selv, men har f.eks. anti-insekt 'ting' oppbevart i garderober og andre mørke steder i huset. På dagtid er det (i vårt område) en konstant bris, så da ser vi ikke bugs overhodet, på kveldstid drar vi for screeningen, og slipper unna når vinden avtar. Så, No Problem :-)

    Når det er sagt, så har regntiden nylig satt inn her. Mye grått vær for tiden, men det trengs. Har vært utrolig tørt siste 6 mnd og nå har gresset i hagen begynt å få tilbake grønnfargen sin :-)

    PS. Vi drar til Stavanger på ferie i år. Hørt at det er eksotisk ;-)

  8. Reiser om 17 dager til New York, for så å reise videre til San Juan i Puerto Rico. Noen som har vært der? Skal være der 3 netter, og 5 netter i new york totalt.

    Kun vært på flyplassen der ifbm flybytte. Ser man bort fra størrelsen på terminalbygget, minnet det veldig om Miami, dvs spangelsk. I motsetning til Detroit, hvor alle skilt var på engelsk, kinesisk og spansk. Puerto Rico er ellers kjent for sine sosiale problemer, så veldig amerikansk ut fra lufta både ved landing og avgang. Hyggelig HS da vi returnerte dit fra ei øy lengre sør i karibia.

  9. Søk lærlingplass på skip, som skipselektriker... Kontakt maritimt opplæringskontor ( feks www.maropp.no )

    Note, at du må ha et ekstra år på skole, men dette fikser opplæringskontoret. Du får alle kurs du trenger for å begynne som skipselektriker lærling på båt. Dette var veien jeg gikk.

    Jepp, det er EN vei. Ikke heng deg opp i Statoil. De er først og fremst en operatør. Letter å gå via rederier, eller starte på et verft eller et serviceselskap som server offshoreindustrien.

  10. Gammel tråd, men likevel :-)

     

    Karibia urealistisk? Guadeloupe og Martinique er 2 øyer i Karibien som tilhører Frankrike. Fullverdig medlem i EU, men ikke i Schengen. Bare å finne seg jobb og flytte dit. Videre er den Franske delen av St.Martin også meldlem, men her vil ikke det norske 'helsekortet' være gyldig (har jeg blitt fortalt) så du bør ha en helseforsikring der. Samme gjelder for Fransk Guyana (nær Brasil i nord, her finner du blandt annet ustkytningsbasene for ESA) samt øya Reunion v/ Mauritius. Begge disse områdene er EU. Arbeidsledigheten er ganske høy, men er du en gründertype er det nok å tjene penger på ;-)

  11. Jobber i Norge jeg. Som sokkelarbeider i Norge skal du betale skatt til Norge. Jeg får dekket reise innenlands, men må selv dekke reisen til mitt bosted. Unntaket er ved pålagte kurs. Da dekker arbeidsgiver. Prøver å tilpasse kurstidene slik at jeg kombinerer dette med vanlig offshore pendelreise. Da får jeg i snitt dekket 2-3 hjemreiser i året, de andre 5-6 dekker jeg selv.

    Pga lavere bo og levekostnader, representerer ikke dette noe dypt innhogg i lønna.

    Vær obs på at selv om du betaler full skatt til Norge, må du passe på medlemskapet ditt i Folketrygda. Også ved flytting innen EU. Tenk deg derfor godt om før du melder flytting til folkeregister (og skattekontor).

    Lykke til :-)

  12. Tar gjerne imot tips om den øya, og spesielt om utflukter, for eksempel til Dominica.

    Ur-fransk øy. God infrastruktur. Bor i et rolig strøk, nær Sainte-Luce. Mener det går daglig båt-rute til Dominica. Har ikke tatt båten selv ennå, har vært mere opptatt av å 'bo oss inn'. Prisnivå som fastlands Frankrike. Har ikke vært på noen organisert tur ennå, har styrt med å flytte inn, lang historie, men det har gått greit sålangt. Drar nedover på onsdag/torsdag desom værgudene tillater det (er i nordsjøen nå) Kona er der på full tid, få eller ingen problem med det, folk er hjelpsomme og hyggelige og vi har allerede fått et lite lokalt nettverk. Nå nærmer høysesongen seg, så da dukker det vel opp en og annen vi kjenner ;-)

    Opplever sålangt at dette er i mindre grad en ferieøy som Canariholmene. Derfor lite tilrettelagt for utflukter og sånt, men er vel turer til museer, Mt Pele og til destilleriene som det er mest av. Ikke noe mas på restaurantene, ingen innpåslitne Lolex-selgere osv. Stilt og fredelig, enkelt og greit :-) Fort-de-France og Lamentine er mer 'masete'. Skal prøve-bo der en periode før vi evt vurderer kjøp. Gleder meg iallefall mye til å dra ned dit igjen :-)

  13. Vær obs når du søker ESTA. Den web siden du skal bruke finner du her:

     

    https://esta.cbp.gov

     

    klikk på norsk språk, så er du igang. Det finnes flere websider som gjerne vil ordne søknaden for deg, og det gjør de fleste også, men til en helt annen pris enn de $14 det koster. Hos disse selskapene må du oppgi nøyaktig samme info som på den offisielle siden, men du betaler typisk det 3-4 dobbelte. Dessuten får du normalt reisegodkjenning/invilget esta etter få sekunder når du registrerer via den offisielle siden, mot 3-4 dager hos de 'profesjonelle'. Husk å ha kredittkort klart, esta søknaden blir ikke sendt inn uten at de $14 er betalt....

    • Liker 1
  14. Kanskje dere kan gifte dere? Dersom dere da oppgir bostedadresse i Norge, vil hun jo få opphold her, og kan dermed reise/bo fritt i Schengen/EØS området....

    Er litt i samme situasjon som deg, men har helnorsk frue. Vi har flytta utenlands (igjen, men innen EU denne gangen) men har ikke meldt flytting ennå. Usikker på hvilke rettigheter jeg vil ha dersom jeg mister jobben, vil jeg fortsatt være tilknyttet NAV (jobber 2/4 og er sokkelarbeider på norsk sektor) eller ville jeg måtte forholde meg til en evt ny stats støtteordninger? Samme hvis jeg skulle bli skadet og ufør. Tror ikke at en f.eks. portugisisk uførepensjon er i nærheten av den norske. Som sokkelarbeidere er vi jo uansett pålagt å betale full skatt til Norge, uansett hvor vi bor i verden. I tillegg må vi muligens betale inn ekstra skatt for å evt opprettholde norske rettigheter....

    Det er jo regler for det meste, og mye info å finne på nettet, men føler at jo mere info jeg får, dess mere uoversiktlig blir det. Tar gjerne mot erfaringer andre offshorearbeidere har gjort seg, både på godt og vondt.

  15. Synd å høre, men dere er nok ikke de eneste. Skal bortover å hente møbler og saker der på ettersommeren, fornyet esta (mitt gamle 5 års visa gikk ut i febr i år, orker ikke fornye) nå i mai, men blir nok siste turen på en stund. Blir kanskje bedre når vedkommende på amb blir forflyttet. De er jo som regel bare 2 år på samme stasjon, og denne karen har vært der iallefall siden mai i fjor.

  16. Var innom det området på Guadeloupe i påsken og kan ikke se hva som var så spesielt i forhold til andre områder på Guedeloupe eller andre områder på andre øyer i Karibien for den saks skyld.

     

     

    Les trådstarters spørsmål. Han ber om ideer, og ikke hva du synes er spesielt.

    • Liker 1
  17. Vel..... Mars 2014? Feriehus finner du på www.vrbo.com Husk at amerikanere gjerne vil ha leien betalt på forskudd, og de aller fleste krever en SJEKK......

    Enten bor dere på hotell på South Beach området (som begynner å bli noe forsøplet, men 'beste tomta i byen' ) eller så bor dere et stykke fra strand (husk leibil, køer og masse trafikk, samt parkering)

    Ft Lauderdale er litt roligere. 10 dagers leie av feriehus er ikke lett å finne, som regel ukeleie. Mars er slutten av høysesong, og 'Spring Break' tid, så kanskje lurt å være tidlig ute.

  18. Fly til Paris/Orly med Norwegian, deretter tar dere Corsair fra Orly til Guadeloupe i Karibien. Lei strandhus i Le Gosier. Bør gå greit med 30.000 pluss lommepenger. PS, bruker du finn dått enno finner du ikke reiser med Corsair.

  19. Guadeloupe i Karibien. Finn billige billetter fra Paris/Orly på Corsair.fr (velg engelsk språk dersom du ikke skjønner fransk) fra ca 3500.- t/r - ikke på finn.no. Fransk øy, tilhører EU. Ikke VOLDSOMT billig, men som Frankrike fastland. Sløvt og deilig. Norwegian flyr deg direkte til Orly først.

×
×
  • Opprett ny...