Gå til innhold

supermario1

Medlemmer
  • Innlegg

    47
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av supermario1

  1. Jeg var på innrykk i sommer og du har absolutt ingenting å være redd for. Det eneste legen spurte meg var om det "har skjedd noen endring i helse fra du var på sesjon?" jeg svarte nei og hun sendte meg bare videre. Jeg har selv dårlig syn og allergi, men så lenge det ikke "plager" meg, så plager det ikke dem heller. Var en del folk med både migrene, prolaps i ryggen og kraftige allergier i troppen min, så lenge du er motivert for tjenesten blir du ikke sendt hjem. Om du ikke er egnet til en type stilling blir du bare omplassert til en som er mindre krevende.

  2. Om det er lov eller ikke har ikke jeg peiling på. Men akkurat det samme ble gjort på trinnet mitt da jeg gikk på ungdomsskolen for 6 år siden. Da ble 6 klasser om til 3 rett etter jul, da det nye semesteret begynte. Vi var opptil 100 elever i én stor "klasse" med 2-3 lærere. Så lenge man får dekket alt av pensum og det er nok lærere til å hjelpe alle elevene ser jeg ikke noe problem i det. Hvis dette er noe skolen har behov for å gjøre på grunn av økonomi eller mangel på klasserom, så tror jeg ikke dere som elever har noe dere skulle sagt i mot. Om dere absolutt har behov for å vite hvorfor, så skader det nok ikke å spørre.

  3. Det letteste for ungdommer under 18 er å få jobb igjennom noen man kjenner. Om ikke foreldrene dine jobber på et sted hvor de trenger ekstrahjelp (noen som vasker, maler, arkiverer osv), så kanskje dere har noen familievenner som kan hjelpe til? Fortell til folk ved middagsbordet at du søker jobb og lurer på om de kjenner noen som kan ansette, ordet vil spre seg og kanskje du er heldig og får napp! Ellerså er det alltids mulig å søke på matbutikker og lignende. Lykke til :)

  4. Har hørt at de tre årene på videregående er tiden man forandrer seg mest, både i tankegang og med interesser. Jeg føler selv at jeg er en helt annen person enn jeg var sommeren etter 10. klasse. Forhåpentligvis blir man litt mer moden, så fagene går som regel greiere når man endelig lærer seg å lese til prøver. Husker selv at jeg ikke gjorde en dritt på ungdomsskolen, tror jeg aldri tok med meg en eneste bok med hjem. Mens på videregående elsket jeg skolen og syntes det var morsomt å følge med i timene og lese til prøver, tro det eller ei :D

     

    Også er det et veldig stort pluss at man får litt frihet og kan velge retning og fag selv, da finner man kanskje noe som er litt mer spennende. Noe som er veldig viktig å huske er at ting ikke er så viktig som du tror akkurat nå. Om du får en dårlig karakter eller velger feil fag i forhold til senere utdanning, så er det ikke krise! Alt kan fikses senere, så bare ta ting rolig og kos deg på skolen! :D

  5. Du får ikke realfagspoeng for eksamen. Hvis du har hatt R1 og R2 vil du får 1,5 poeng for disse, uavhengig av eksamen. Maksgrense for realfag og språkfag er 4 studiepoeng, så hvis du har hatt kjemi, fysikk eller lignende kan det hende du allerede har fått maks poeng :)

  6. Det er bedre med mange dager enn mange timer fravær. 6 dager er mere forståelig, for det er vanlig å være syk eller reise på ferie en gang i blant, men 6 enkelttimer kan derimot bli sett på som skulking. Hvis noen av timene er fra samme dag ville jeg ha sendt mail til rektor og fått høre om det kunne bli gjort om til dagsfravær istedet.

     

    Uansett er ikke Prospect eller Twix1010 sine fravær mye, hvis dere har dokumentasjon på fraværet, om dere har vært hos lege, tannlege, ferie eller lignende, så ville jeg ikke bekymret meg :) Vet selv om mange med rundt 20 dager fravær som har klart seg helt fint, men det begynner vel å bli litt på kanten.

  7. Lurer på det samme.

     

    Trenger hjelp til å vite hvordan man kan forberede seg. Er det best å bare lese sammendrag av boka, gjøre oppgaver, eller? Noen tips til hva man absolutt burde kunne, typiske spørsmål man får?

     

    Jeg skjønner ikke det med ukjent tema, får man ikke oppgaven dagen før?

  8. Slik jeg har forstått det så er alt av hjelpemidler tillatt (utenom internett og kommunikasjon), som vil si at du kan ha med både egne tekstbøker og notatbøker, pluss alt av dokumenter på PCen.

     

    Skal ikke si dette med 100% sikkerhet, men tror du ikke får ha i minnepennen mens eksamen foregår, da dette kan forveksles med disse mobilt bredbånd dingsene. Vi fikk i alle fall ikke lov til å bruke det på skolen min :) Så da må du eventuelt føre over dokumentene før prøven starter, eller skrive ut dokumentene og ha de på vanlige ark.

×
×
  • Opprett ny...