Gå til innhold

goystein

Medlemmer
  • Innlegg

    20
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av goystein

  1. Syns det fungerer greit selv om tven henger på veggen.
    Men jeg har et annet problem jeg ikke klarer å finne ut av. Jeg har en lydplanke (samsung), men får ikke lyd i den. Tven sier "Bytter til lydanlegget" og skrur jeg lyden opp eller ned med tv fjernkontrollen, så viser lydplanen at den går opp eller ned, men lyden kommer fortsatt fra tven.
    Planken fungerte uten problemer med den gamle tven (dog en samsung tv). Planken er koblet til med HDMI kabel. Ikke testet med optisk kabel, men det er jo fint når man kan styre lyden med fjernkontrollen til tven...

    Noen som har vært noen tips?

  2. Randeboy skrev (29 minutter siden):

    Jeg har prøvd det, med liten suksess. Lyset blir dårlig og man ser tydelig hver enkelt LED som lyser opp veggen. Du må ha litt avstand til veggen ellers er det bare ubrukelig etter min mening. 

    Takk for svar. Jeg bestilte i går, så da får vi se... Enten slå av ambilight hvis vi ikke er fornøyd, eller skru fast noe mellom vegg og stativ.

  3. Hei,
    det har jeg sett, men den skal henge på veggen, og er lite sugen på et stativ som henger tven langt ut fra veggen, så derfor jeg lurer litt på om andre har hengt den nær veggen, og hvordan resultatet blir...

    zanta (eller andre som har samme tv), tven skal være 82 mm dyp, så kommer det litt an på hvor led er montert forhold til dypeste punkt (det som kommer nærmest veggen). Gidder noen sjekke sånn ca? Eventuelt et bilde fra baksiden, jeg klarer ikke finne verken hos Elkjøp eller Philips...

    Takk

  4. Hei,

    Jeg sitter også og vurderer Philips 58PUS9005. Tanken er at den erstatter en eldre og mindre Samsung som er montert på veggen. Har noen erfaringer med tver med ambilight montert på vegg? For min del vil tven komme ganske nær veggen, så jeg lurer litt på effekten av ambilight når tven kun er noen cm fra vegg.

  5. Prøver du å sette det opp via kodi eller ved ssh?

     

    Hvis du har mulighet, er det anbefalt å bruke nfs share i stedet, dette skal være raskere (http://mymediaexperience.com/raspberry-pi-xbmc-with-raspbmc/)

     

    Jeg bruker nfs på min pi med openelec mot en synology nas, men på en eldre pi har jeg satt opp samba på følgende måte (i /etc/fstab)

     

    //192.168.0.99/Film /ønsket/katalog cifs credentials=/home/bruker/.smbcredentials,uid=brukernavn,rw,nounix,iocharset=utf8,file_mode=0777,dir_mode=0777 0 0

     

    hvor .smbcrendetials er en fil som kun inneholder brukernavn og passord som trengs for å logge på

     

    user=brukernavn
    password=passord
  6. ok, bear with me :)

    Den eneste grunnen til å kjøre asus'en som AP er jo for at den har AC trådløst nett, mens jensen kun har G/L (?), og jeg ønsker raskest mulig trådløst nett.

    Jeg har en ny samsung smart tv i stua, som kun har strøm inn, resten går trådløst, og da kjører jeg netflix, sumo og nrk, pluss mulighet til å streame hd 1080p filmer fra en synology nas. Dette har fungert utmerket når jeg kjørte wrt54gl + asus.

    VIl det fungere fint hvis jeg setter jensen som ap? (ja, jeg kan selvsagt teste selv, men nå har jeg holdt på en stund for å få dette opp å stå igjen)

     

    Og, når jeg satte inn den nye asus'en, så fungerer hvertfall alt (tilsynelatende), jeg skal holde et øye med jensen, hvis det skulle bli noe problemer.

     

    Den ødelagte asus ruteren så ut til å fungere som bare det, utenom WAN porten, men skal det brukes som et AP, så må du vel koble det til kablet nett via denne (og igjen, jeg kan teste selv, men nå det får bli senere)

     

    Takk for tilbakemeldinger

  7. Hei,

    takk for svar. Jeg ser nå at en ting jeg burde ha sett tidligere. Det lyser ikke i ruteren når jeg kobler til asus ruteren (dette er den gamle, for jeg trodde at bare strømforsyningen var gått, alt fungerer jo tilsynelatende). Men WAN porten (eller hva den kalles) er tydeligvis ødelagt, det er samme som er problemet med linksys'en.

     

    At jensen ikke er øverste hylle av kvalitet var ikke nytt for meg, men det er et forsøk på å spare litt penger, det har gått så mye i det siste.Det får stå på listen over ting som bør oppgraderes.

    Jeg skal forsøke den nye asus ruteren som access punkt, og se om ikke det løser alt av problemer.

     

    Takk for tilbakemeldinger :)

  8. Hei,

    jeg hadde et oppsett med en linksys wrt54gl (med dd-wrt) som ruter. Denne står på barnerom helt i den ene enden av huset. Derfra går det flere nettverkskabler, og den ene til ca midt i huset, hvor jeg satte en asus rt-ac66u som et trådløst access punkt. Dette for å få bedre rekkevidde på det trådløse nettet, pluss litt paranoia ang stråling på rommet til toåringen (better safe than sorry).

    Dette fungerte utmerket, helt til tordenværet gjorde det av med utstyret. Jeg kjøpte en Jensen AirLink 59300, som skulle fungere som ruter med kun kablet nett, og en ny rt-ac66u.

    Asus'en ble satt opp likt som den gamle, og jensen ble konfigurert til å bruke samme nat adresser som tidligere (pga noe nas etc som står med fast ip). Men access punktet kommer ikke på nett. Når jeg kobler til det får jeg limited connection, og får ikke ip adresse.

    Asus'en settes til å opperere i access point modus, og jeg gir det en fast ip. For meg kan det virke som det er et problem med DHCP serveren på jensen ruteren, men akkurat nå har jeg ikke noen gode ideer. Alternativt bytte hvilken av ruterne som gjør hva, men poenget med asus'en var jo ac trådløst nett for å få ok hastighet.

     

    Tips mottas gjerne :)

  9. Kommet i mål på denne? Jeg har samme oppsett, og følgende i fstab

     

    //NAS/Film /home/bruker/film cifs credentials=/home/bruker/.smbcredentials,uid=bruker,rw,nounix,iocharset=utf8,file_mode=0777,dir_mode=0777 0 0

     

    .smbcredentials er en enkel fil som inneholder

    username=<brukernavn>

    password=<passord>

     

    (og det virket fint)

  10. Spotify er ikke lagd til Windows 8 ennå, men du kan bruke xbox-musikk som er det samme. Har bedre utvalg også, i hvertfall etter min musikksmak å dømme. F.eks. Pink Floyd og Beatles. http://www.tu.no/it/...pple-og-spotify

    Her er det litt feil info ute og går. På windows 8 kan du kjøre alle programmene du kan kjøre på windows 7, dvs du kan laste ned spotify fra nettet og logge på med gratis konto som vanlig. Men det er ikke laget en egen app som finnes i windows store, så for windows RT er ikke spotify tilgjengelig for øyeblikket.

    • Liker 2
  11. Jeg har også asusen + tastur, veldig fornøyd med den. En vesentlig forskjell mellom asus og samsung, er at samsung ikke har batteri i tastaturdokken. Med tastaturet koblet til asusen holder batteriet veldig bra. Ikke gjort noe store tester, men merker at jeg ikke må lade veldig ofte hvertfall. Asus har også en vanlig usb port i tastaturdokken.

  12. Hei,

    jeg hadde også bestilling på pad + dokk, men droppa dokken som deg pga leveringstid. Men så fant jeg den på dustinhome.no. Her kosta den litt mer, men jeg lider av et "må ha ting så fort som mulig" syndrom, så jeg kjøpte tastaturdokken der.

    Etter et par dagers bruk er jeg kjempe fornøyd med både tablet og dokk. Tastaturet vil nok for mange være litt lite, men for min del går det helt fint, litt mindre enn hva jeg har på en asus 13" netbook.

    Jeg skulle se om jeg fikk lagt inn skriveren hjemme, en trådløs canon MG6250, når jeg gikk på legg til skriver så hadde denne allerede blitt funnet på nettverket og jeg kunne printe på denne uten å gjøre noe som helst ekstra, så da ble jeg positivt overrasket.

    Foreløpig savner jeg noen apper i windows store, men regner med at dette blir bedre etter litt tid.

    Jeg ser for meg at denne kommer til å erstatte pcen i daglig bruk, for det er ikke mye jeg ikke får gjort på den.

    Kjøpte en samsung galaxy tab i fjor som har samlet mye støv før den ble nedarvet til noe andre, den ble brukt til fint lite, mye pga at jeg syns android var for treg på den, og for meg føles den mer som en ipad, dvs at den kun kan brukes til å konsumere, men jeg syns komboen av denne tab/dokk faktisk kan brukes til noe.

×
×
  • Opprett ny...