Gå til innhold

segrov

Medlemmer
  • Innlegg

    48
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av segrov

  1. Nikon-objektivet mitt fikk seg en smell her om dagen. Heldigvis var det et UV-filter som tok av for det verste, men nå er det knust, og det sitter nå fast fordi jeg slo selve filter-rammen slik at den forskjøv seg.

     

    jeg er nå livredd for å bruke for mye makt (har prøv med litt tenger og til og med en rørleggertang, uten suksess) for å fikse de slik att skaden blir verre.

     

    Er det noen reparasjonsverksted i Oslo hvor de er flinke på litt spesielle utfordringer av denne typen? Dette krever nok fin kirurgi med en dremmel eller liknene.

  2. Jo, det er 5-6 kanaler på DAB som du ikke får på FM.

     

    Når du tenker på at lokalradio fortsatt går på FM, og at de fleste DAB-radioer tar både DAB og FM, så får man bedre utvalg med en DAB-radio.

     

    Utenfor byene er det labert med FM-stasjoner. Folk utenfor byene vil få veldig mange flere kanaler takket være DAB.

     

    Nettradio på telefon har jeg prøvd. Det anbefaler jeg ingen; Dyrt, tregt og elendig lyd.

  3. Denne eksterne dingsen fra Roberts har vært på markedet en liten stund og kom før omtalte DAB-radio.

     

    Den er sansynligvis bedre integrert:)

     

    http://www.robertsradio.co.uk/pages/robi.html

     

    Om man ønsker kombinert DAB-radio og MP3-spiller, er IKKE Creative noe å skryte av.

     

    Sjekke denne: iAudio fra Cowon med DAB/DMB og en grei pris.

     

    http://reviews.cnet.co.uk/digitalmusic/0,3...49292360,00.htm

     

    LG og Samsung er også på markedet med slike dingser, så dette er gammalt nytt.

  4. Juke, den artikkelen hos IT-avisen inneholder feil. Kenwood lager riktignok ikke rene DAB-radioer lenger, men nesten alle anlegg fra Keenwood kommer med mulighet for å koble på en DAB-modul for en liten ekstrasum. Det samme gjelder bl.a. for JVC.

     

    Når det gjelder lyd i bil, er det nettopp der DAB er å fortrekke. For det første er det mindre støy på DAB-radio i bil, DAB-signalene er også resistente mot "multipath" (dvs når signalene tar omveier og forstyrrer hverandre) og ikke minst så gir DAB flere kanaler over et større område siden mange kanaler deler på en sender.

     

    Det største problemet med DAB i bil er at ikke alle nye biler har det som standard, og ettermontering ikke alltid er like elegant.

  5. Tha stoffi, du hører sikker godt nok:)

     

    For mine ører, er det kvalitetsforskjell på forskjellige "encoders", så jeg mistenker kanskje at du hadde hørt mp3 laget med software som kunne vært byttet ut med en bedre versjon. Som sagt: det er forskjell på encodere, og når det gjelder DAB, så er dagens DAB-lyd generelt bedre en den for 10 år siden, og det til tross for at det ikke har bedret på bitraten. (Men jeg ønsker med altså 160kbit over hele linja.)

  6. Lyden på DAB er i allefall mye bedre en på FM, spesielt om du bruker har en liten bordradio eller i bil. Fordelen med DAB-lyden er ikke bitraten, men at all støyen forsvinner. I tillegg er det billigere å sende, slik at f.eks. folk utenfor byene også kan få velge mellom 20+ radiostasjoner.

     

    Jeg har brukt litt forskjellige kodeks opp igjennom, og kan bekrefte at en MP2-strøm laget i 1998 og en som lages i dag (med oppdatert software) har stor forskjell i kvalitet.

     

    160kbit er etter min erfaring et krav for å få konstant god hi-filyd ut av en moderne MP2-støm. For noen år siden gikk grensa på 192kbit, og for 10 år siden ville jeg brukt 224 kbit. De fleste radio og tv-stasjoner lagrer all lyd som MP2, og pr. i dag bruker f.eks. NRK MP2 @ 192kbit som standard for alle broadcast-klare opptak.

  7. Ser ut som om Apple har gjort hjemmeleksa si. Cisco har ikke vedlikeholdt retten til merkevaren siden 2000, og etter 3 år uten bruk, mister man retten til merkenavnet.

     

    I tillegg kan man argumentere at mobiltelefon ikke er det samme som en ip-telefon, samt at iphone-navnet har vært brukt av flere andre uten at Cisco har grepet inn.

     

    Sjekk f.eks.

     

    www.iphone.no

     

    Samme hvordan det ender, blir det morro å følge med på saken :)

     

    Som sagt; jeg tviler på at Apple bare gir beng på pur f. De er litt for nøye med slike detaljer.

  8. Apples priser i norge pleier ofte å bli 9-9.5 ganger prisen av dollar.

     

    Dermed blir prisene ca 4500,- og 5500,- for disse telefonene. I tillegg må vi legge til kanskje 200 dollar for sponsing. Dvs 1800,- kroner. Det betyr priser på henholdsviser 6300,- og 7300,- for de to modellene.

     

    Da vil den konkurere med de dyreste elite-telefonen i både proff og privat-markedet.

     

    Apple har ingen tradisjon med å dumpe priser for å kapre markedet. Det blir spennende å se om Apple klarer sitt mål om 1% av mobil-markedet. (ca 10 mill. enheter)

  9. Synes også det var rart at Argon sin radio ikke er testet.

     

    Kjøpte kjøkkenradio med DAB nylig (har hatt DAB i bilen et år nå, og er knallfornøyd. Anbefales. Får inn 20 stasjoner overalt og lyden er mye renere en FM.) og ingen av modellene i denne testen var aktuelle.

     

    En Argon til 1000 kroner var derimot helt perfekt valg for meg.

     

    Fåes hos hifiklubben.

  10. Entourage skal fungere, men ikke gjennom microsofts proprietære protokoll. Normalt sett kobler man best til over IMAP, men både kalendere og alt skal fungere. Det har kommet en del nytt på Entoruage siden jeg gjorde meg disse erfaringene i 2003. Pr. i dag bruker jeg ingenting Microsoft, så jeg kan ikke prøve ut noe nytt.

     

    Du kan få god hjelp til dette på følgende steder:

     

    http://www.macwindows.com/ (engelsk)

    http://mac1.no - Norsk mac-forum med høy aktivitet

    Nyhetsgruppen no.it.os.mac.diverse - hvor eliten henger

    ( Evt web-tilgang hos google http://groups.google.com/group/no.it.os.mac.diverse)

  11. Macen er bedre på en annet type datakraft en spill. Skal du spill er xbox, ps2 og pece sikkert bra valg. Skal du ha rå kraft som også er stabil med kvalitetsikrede komponeneter, er en G5 å anbefale.

    Se f.eks. dagens oppslag i media: [url="http://news.bbc.co.uk/1/hi/programmes/click_online/3945149.stm"]http://news.bbc.co.uk/1/hi/programmes/clic...ine/3945149.stm[/url]
  12. Blackslash, kanskje stefaren din bruker en pc til noe lyd – det kan jeg ikke bekrefte (men jeg synes det høres merkelig ut, men hvis det bare er en olsenbanden jr. film, kan det jo stemmer. Veldig lav kvalitet på de filmene), men i alle norske filmmiljøer jeg kjenner er det macen som ruler totalt. Ta Hawaii, Oslo f.eks – alt fra regisør til sentralbord, klipp til kalkyler er gjort på Mac.

×
×
  • Opprett ny...