Gå til innhold

Erik.is.me

Medlemmer
  • Innlegg

    25
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Erik.is.me

  1. Liker NRK og liker mange av programmene de sender (siste "Ikke gjør dette hjemme" var nedsig).

    Hovedsaken er at JA, det betales lisens her i huset, men slik det er nå (internett, mobil, nettbrett, displayscreen, tv, pc, etc) er lisensmodellen håpløst utdatert.

    Da er det bedre at det innføres en flat takst på skatt (alle betaler 20kr ekstra pr mnd). Husstander som har mange beboere betaler litt mer, Enkeltmødre betaler litt mindre. Røkke betaler det samme som meg.

    Totalt sett gir dette 100mill (5mill innbyggere) til NRK per mnd uten at det går på privatøonomien løs.

  2. IRL: jeg hjelper gamle damer over veien, betaler for folk (så sant det ikke koster mye) som har glemt lommeboken på RIMI og løper etter folk som har glemt 2kr i vekslingsautomaten.

    IG: Drepe det som kan drepes (sikkert over 100K i SR:3 og GTA:VC) (SR:3 er fortsatt favoritten)

     

    Fortsatt ikke vunnet i Lotto. Karma suger, så jeg har tenkt feil. IG så får jeg alle pengene, IRL er jeg blakk.

     

    Denne artikkelen har overbevist meg om at det beste for meg er å drepe alle. Og dersom jeg finner ut hvordan jeg skal spandere på andre i SR:3 så vinner jeg i Lotto. Forskning og konklusjoner er gøy!

  3. Vil faktisk si at det aller mest underholdende med denne artikkelen, var at dere forbedret utseende på iPhone.

    Funker som f med svart knapp på hvit telefon.

     

    Når det gjelder selve artikkelen:

    Du skriver LCD-panelet. Så selve "skjermen" er en glassplate? Eller en glassplate med berøringssensorer?

    Spør i hovedsak fordi jeg ikke har peiling (eller telefon fra Apple), men jeg lurer litt på 2D-kodene som sitter på baksiden av den ribbete "skjermen". Vises disse "usynlig" på skjermen (tenker CSI-måten å finne ut serienummer på en mobil nå:D)

    Har også forstått det som at berøringssensorene sitter under lcd-panelet men jeg kan like gjerne ha misforstått dette.

     

    "Stupid me" klarte selvfølgelig ikke å tolke det som at det bare var en støtteplate som overførte info fra hjemknapp til kontaktpunkt. "Smart me" skjønte dette med en gang...

  4. Vil faktisk si at det aller mest underholdende med denne artikkelen, var at dere forbedret utseende på iPhone.

    Funker som f med svart knapp på hvit telefon.

     

    Når det gjelder selve artikkelen:

    Du skriver LCD-panelet. Så selve "skjermen" er en glassplate? Eller en glassplate med berøringssensorer?

    Spør i hovedsak fordi jeg ikke har peiling (eller telefon fra Apple), men jeg lurer litt på 2D-kodene som sitter på baksiden av den ribbete "skjermen". Vises disse "usynlig" på skjermen (tenker CSI-måten å finne ut serienummer på en mobil nå:D)

    Har også forstått det som at berøringssensorene sitter under lcd-panelet men jeg kan like gjerne ha misforstått dette.

  5. Det store spørsmålet er vel hvorfor ikke Apple, Tesla og Sony (i tillegg til eventuelt andre) ikke slår sammen ressursene sine og skaper en koallisjon som benytter de BESTE folkene til å utvikle den BESTE løsningen for de BESTE batteriene. Alle som er bidrar til denne utviklingen kan benytte den gratis, andre må betale. Plutselig sitter vi med telefoner som har 168 timer med aktiv bruk og biler som kan kjøre Bergen-Oslo-Trondheim på en lading. Verden blir et bedre sted. (Mtp forurensing av batteriproduksjon, kanskje ikke rent miljømessig:)

     

    Men i den virkelige verden eksisterer ikke idealisme. Det er viktigere å være bedre enn konkurrentene. Det er viktigere at telefonen holder én time lenger enn den viktigste konkurrenten. Det er viktigere at bilen går fra 0-100 (eller over fartsgrensen) på 4 sekunder.

  6. Artig serie, og jeg har forsåvidt forsøkt litt tilsvarende eksperimenter selv (dog sommerstid), og det viktigste rådet mitt er powebanks eller SLÅ AV utstyr som lades (ekstrem strømsparing kan fungere, men skjerm av. Jobb heller kreativt med å formulere tekst, i ditt tilfelle, i hodet mens du går på ski.)

     

    Når det gjelder biolite; mistenker at du har hatt denne på "high". Den har to vifteinnstillinger, og high har mest flammer, mens low har minst (viften blåser roligere, mindre oksygen, men min erfaring er at ladingen er relativt like lav). Men du har helt rett i at produktet er laget for å lage mat (lading er sekundært) og med grilldelen som forbrenner fettet fra maten (bacon infused bacon er nammenam) fungerer det glimrende og er egnetlig ekstremt praktisk å ha med på tur. Personlig kjøpte jeg den på grunnlag av det andre produktet de lager (biostove) og selvfølgelig: gøy teknologi.

  7. Er fascinerende hvor dårlig gjort dette egentlig er.

     

    Istedenfor å ansette eller leie inn penetrasjonstestere så betaler de en brøkdel av prisen til noen når de finner ett hull.

     

    Hvordan i h* er dette dårlig gjort?

    Samtlige selskap som har noe på internett, har leid inn/ansatt sikkerhetskonsulenter for å lete etter sårbarheter (garantert også Google i dette tilfellet). Allikevel skjer det mer eller mindre daglig brudd og tyveri av kundedata (i hovedsak fordi internett med sine millioner av geeks er smartere enn 10 nerder som jobber fra 8-16). Og de som stjeler data gjør det for å tjene penger (eller se verden brenne).

     

    Google har lansert en løsning hvor de som har kunnskapen til å få fatt i data kan tjene på dette uten å selge informasjon til slemme mennesker i B-Gjeng masker.

    At de har doblet premien tyder egentlig bare på én av tre ting; Noen fant ut at de ville tjene mer på å selge hullet til b-gjengen, ingen har jobbet hardt nok eller at det ikke er noen måte (lite sannsynlig).

    • Liker 1
  8.  

     

    Prisen er uviss, men blant andre Gizmodo anslår at SSD-en vil koste minst 5000 dollar, over 40 000 kroner.

    Må si meg mere fornøyd hvis de kommer med SSD disk på 1 TB til 2500 kr av samme type.

    Da prisen per TB er ganske god sammenlignet mot ytelsen, men fleste trenger ikke så mye 2 TB burde holde for privat bruk. i teorien burde det da være mulig å lage en SSD på 1" kun drives med sata.

     

    Samsung 850 EVO 1TB ligger på 2800 kr.

    Meh. Med tanke på at man kaster vekk ca. 16 TB med informasjon hver gang man har en våt drøm (ref. QI), så vil jeg si at 2 TB er litt i underkant.

     

    En gang i fortiden kjøpte jeg harddisken over alle harddisker slik at jeg ikke trengte å kjøpe en ny. Den var på 6GB. Å si at de fleste ikke trenger mer enn 2TB er som å si at morgendagen ikke kommer...

  9. Et tips som jeg mener hører hjemmer i en slik artikkel er Launchy. Det er riktig nok ikke et Windows 10-spesifikt tips, men det har i alle fall gjort min hverdag enklere.

    Men Launchy, som forøvrig kan nedlastes via Ninite (udnder utilities), bruker man tastatursnarveien Alt+Space, og et lite søkefelt popper opp. Her kan man søke i så og si alt på maskina, starte programmer, åpne filer, åpne nettsider osv. Genialt! Kanskje noe ala det @Erik.is.me snakket om?

     

    Nei;P

     

    Launchy er genialt, og jeg brukte det før windows kunne søke.

    Men forhåndsvisningen på Mac er i sin egen klasse (antar egentlig at det er "noen runde hjørner" som hindrer bruken i andre OS). Når du sitter å blar - eller leter om du vil - i gamle filer, får du opp en forhåndsvisning av filen ved å trykke space. Dette være seg om filen heter .jpg, .psd, .pdf, .ai, .html, .etc.

  10. Det er vel kanskje nesten den korrekte plassen å kommentere på (gode råd forresten), men det jeg virkelig savner er Apple sin forhåndsvisning (epler på jobb, droider og vinduer hjemme).

    Har forsøkt å finne noen alternativer til dette (likte picasa ganske godt her), men dersom noen vet om et tilleggsprogram som kan emulere "trykk space, få opp en soft-pop som viser #alt#", så skal jeg like innlegget, logge ut, lage en ny bruker og like innlegget enda en gang:D

  11. Bankkortet mitt kan jeg bruke i akkurat den butikken jeg vil. Å laste ned en app for å betale for en cola på narvesen, blir for meg litt tungvint. Spesielt med tanke på at jeg må laste ned en annen app for å kjøpe snus når jeg går innom bunnpris.

     

    Misforstå meg rett. Jeg tror absolutt at dette er fremtiden, og det blir garantert mer strømlinjeformet enn visakortet etter hvert som det modnes, men så lenge det ikke finnes én standard er det for meg lite interessant. (Trodde aldri at jeg skulle ende opp som en dinosaur:D)

    • Liker 1
  12. Dette er en kø jeg ikke kommer til å stille meg i ved det første. Om en uke er det 100(?) millioner som har installert Windows 10. Jeg lar disse streve med barnesykdommene, spesielt når Window 7 fungerer så utmerket som den gjør.

     

    Et prinsipp jeg stort sett har fulgt siden MSDos 1.1...

     

    Windows 7 er et utmerket OS. Tror jeg hadde Vista I omtrent 4 timer (fulgte med maskinen) før jeg hoppet over på w7-insider toget. Kjørt det siden.

    Når det kommer til w10, så hoppet jeg på det toget for tidlig, men andre gangen jeg testet det fungerte det plettfritt. Har vært mitt hovedos siden mars(?). Vil egentlig si at det er mindre barnesykdommer I w10 på lansering enn det var på w7 ved lansering.

     

    Det største problemet er egentlig at MS har endret odde-/partall strategien sin rundt crappy-/kongeOS. Litt forvirret, men heldigvis blir det ikke noe windows11, så jeg tror jeg skal klare å holde oversikten.

  13. Edge virker ihvertfall ustabil hos meg.

     

    AtW

     

    Hos meg er den default. Dønn stabil og oppleves (bryr meg ikke om digitale tester egentlig) stort sett raskere enn chrome. Har allikevel chrome på maskinen ettersom det er noen sider som sliter litt.

     

    Savner dog navnet Spartan. Og logoen sliter jeg litt med (men hvordan skal ellers bestemor komme på nett med å trykke på den derre e-en)

  14.  

     

     

    Og hvor har så vitenskapen bevis for alt dette ...?!

     

    Jeg VET at jorden er 6000 år gammel. Bevis? Bibelen, for den er jo Guds ord, og dermed SANNHETEN!

     

    Hilsen

    Iro N. Ierenfinbil

    Hei. Gud her. Boken min gikk gjennom en ganske heftig redigeringsprosess og må nå ses på som et menneskelig produkt og ikke mine ord.

    Ellers takk for henvendelsen.

     

    mvh

    Erik

     

    PS: Jeg havner i underetasjen, men alt er bedre enn barn med feler.

     

     

    Barn med feler er jo en bagatell i forhold til han duden som de kaller Gud. Han er jo direkte blodtørstig.

    Det er jeg ikke, men jeg skal være såpass ærlig at jeg vedkjenner et snev av brutalitet i min ungdom. Hadde en vanskelig oppvekst. Var bare meg før jeg skapte dere. Blir litt asosial av slikt. My bad. No hard feelings?

     

    mvh

    Erik

     

    PS: Dante er en farge sant?

    • Liker 1
  15. Og hvor har så vitenskapen bevis for alt dette ...?!

     

    Jeg VET at jorden er 6000 år gammel. Bevis? Bibelen, for den er jo Guds ord, og dermed SANNHETEN!

     

    Hilsen

    Iro N. Ierenfinbil

     

    Hei. Gud her. Boken min gikk gjennom en ganske heftig redigeringsprosess og må nå ses på som et menneskelig produkt og ikke mine ord.

    Ellers takk for henvendelsen.

     

    mvh

    Erik

     

    PS: Jeg havner i underetasjen, men alt er bedre enn barn med feler.

    • Liker 3
  16. Med tanke på Steam Share og Nvidia sin SHIELD-løsning, tror jeg ikke dette blir et særlig stort problem i framtiden.

    Tror heller på at alle har en maskin (et overdrevet kraftig beist) som står i kjelleren og streamer alt over WiFi.

     

    I den ideelle verden vil man også kunne kose seg med witcher 4 på mobilen mens man kjører til landstedet, men witcher er avsluttet så man må nøye seg med noe annet.

     

    Tror dette er den (nest-)siste iterasjonen av konsoller.

×
×
  • Opprett ny...