Gå til innhold

arheland

Medlemmer
  • Innlegg

    19
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av arheland

  1. Jeg driver med billedbehandling med min CL50 og da føler jeg at min 5400 rpm blir for treg når store billedfilene skal skrives.

     

    Til vanlig skole arbeid holder nok en 4200 rpm disk i massevis, for da er det ikke snakk om de aller største filene, men om du stadig skal lage/skrive filer på 50 gb, så blir det for tregt, også 5400 rpm er for tregt.

  2. Tror en veldig stor kundegruppe vektlegger annerledes enn oss.

     

    De ser seg blind på 80 gb, og 15" skjerm etc.

     

    Er altfor få av de som tester maskiner som vektlegger oppløsning og harddisk hastighet, samt støy.

     

    Var en kompis av meg som forleden hadde fått en rå bærbar med Pentium 4 prossessor, men hva nytter det at den er rå, så lenge du ikke orker å være i samme rommet som den pga støyen.

     

    Aldri en maskin igjen som støyer, og der har jo Samvirkelags maskinen et fortrinn med sin Centrino prossessor.

  3. Nei, denne slår ikke Whitebox 1557, siden skjermen kun er 1024X768, og heller ikke grafikk kortet holder mål mit Whitebox.

     

    En annen sak er harddisken, og bare 7200 rpm for meg, og det nytter ikke å komme med en 4200 disk i 2004. Det er ut.

     

    Jeg har selv en Whitebox CL50 med 5400 rpm 60 GB disk, og angrer på at jeg ikke tok en 7200 disk da jeg kjøpte min i fjor. Føler at det er den største flaskehalsen i hele maskinen.

     

    Tror heller ikke at den er mere solid enn 1557, og tviler på om Samivirkelaget klarer å gi bedre service enn Whitebox.

     

    Jeg har vært uheldig med min CL50 og har måttet bytte ut hovedkortet 2 ganger, men begge gangene har Whitebox vært kjapp med byttet og sendt meg maskinen tilbake som bedriftspakke.

  4. Og whitebox betaler vel frakt, om du sender dem kvitteringen? det gjorde iallfall psdata.

    Nei, de betaler nok ikke frakt. Vel, de betaler for billigste frakt, men ikke flyfrakt. For meg er det ikke et alternativ å sende maskinen fra meg som Norgespakke, jeg vil sende den slik at den "ikke kastes så langt" og da vil det si som express flyfrakt og det mellomlegget betaler de ikke.

     

    :ermm:

  5. CL 50 med Toshiba harddisk krasjer stadig vekk.

     

    Jeg har en CL50, som jeg fikk levert etter mye om og men, straks på nyåret. Denne har en 60 GB Toshiba 5400 rpm harddisk, og i dag er det andre gangen den kolapser totalt.

     

    Første gang var i februar, og sendte maskinen inn til Whitebox express flyfrakt på en fredag, og torsdagen etter hadde jeg den på døra, men det kostet meg nesten 600 spenn i frakt, uten at de oppgraderte harddisk eller noe. Likevel vil jeg berømme de for at de har jobbet ganske kvikt.

     

    Nå har "jævel'n" streiket igjen. Harddisken tok kvelden på nytt og jeg som har masse arbeid som skulle vært levert på mandag, og atter annet som skulle vært ferdig på tirsdag, samt et nytt prosjekt som skulle i gang settes nå.

     

    Ser bare 1000 lappene fly avgårde, og alt ligger på harddisken i maskinen. Planen var å faktisk å brenne noe, og flytte ting over på den eksterne harddisken, men slikt rekker en aldri før ulykken er ute.

     

    Det blir spennende å høre hva Whitebox har å si på tirsdag og aller helst ville jeg byttet hele maskinen til en CL 56, for jeg har stadig hatt trøbbel med grafikken når jeg har spilt Battlefield 1942. Hvert spill i det siste har endt med blåskjerm.

     

    Heldigvis har jeg min staute og solide Asus L8400 som jeg kan ty hver gang vidunderet streiker.

  6. Konklusjonen er at BIOS som ligger på driver siden til Whotebox er 1.60a for det er den jeg har.. :cool:

     

    Men så var det å få opp farten, eller har jeg allerede kommet til riktig ytelse på maskinen. Dette må testes.

     

    Takker MrNielsen for kjapt svar og god hjelp. :thumbup:

  7. Takker for et kjapt svar.

     

    Når jeg sammenligner linken til driverne, og den som er på sidene til Whitebox, så må jeg ha versjon A etter størrelsen på .Zip filen å dømme.

     

    Har enda ikke tatt en restart, men skal granske BIOS nærmere.

     

    Det jeg stusser litt over, er at jeg får såpass lav lesehastighet når jeg tester med AIDA32 (1985 MB/s) som er lavere enn AthlonXP 2100+

     

    Men, men ... det finner jeg ut av senere. Nå vet jeg at jeg har noenlunde BIOS i boks og kan dra ut på en kaffeslaperas tur i fred og ro. :thumbup:

  8. Jeg har en CL 50, fortsatt med engelsk tastatur...., venter på den norske. Vel, det er ikke det som er problemet, men BIOS

     

    Etter hva Aida32 sier, så har jeg BIOS fra INSYDE - dato 05/21/01 og som jeg har hentet fra Whitebox sine sider.

     

    Så skulle jeg til å legge inn BIOS som følger med Driver CD. Der står det vitterlig at filene er modifisert 08/03/2003 som siste dato, men når jeg lager en oppstart diskett dukker datoen 08/06/2000.

     

    Hva er siste og beste BIOS, den som er på driver sidene til Whitebox, eller bør jeg kjøre den som følger med Driver CD.

     

    USIKKER..... :no:

  9. Morsom artikkel.

     

    Fikk meg til å minnes min pure fotoungdom, hadde et Pratica kamera da, og som den "smarte" jeg er; hadde jeg oppdaget at en kunne få 37 bilder på en film.

    Dette gikk jo veldig bra, men sparingen min resulterte i at filmen ikke gikk rundt DEN gangen da den virkelig burde gjort det. Vel, ingen bilder og det gikk lang tid før jeg oppfattet at filmen ikke gikk rundt.

     

    Minner litt om det å glemme minnekortet.

     

    Apropos minnekort, les artikkelen jeg skrev forleden på ITpro

    ITpro artikkel

  10. Siden far din har sett på Zepto 4100, så kan jeg si at Whitebox CL50 er samme maskin men kr 4000 billigere.

     

    Bestilte en slik en i går, så jeg har enda ikke noen erfaringer med den, men om du leter opp topicen om Whitebox og CL50, så vil du finne erfaringer.

     

    Adresse til www.whitebox.no er enkel

     

    Lykke til, den veier 2,8 kg

  11. Jeg er stadig på reisefot og har funnet ut at Bergans XO 25 liter er den perfekte sekken for meg. Sjølve maskinen ligger tett inntil ryggen, med en myk beskyttelsesplate inn mot ryggen. Den har mange store flotte og gode lommer og passer dessuten som en ypperlig dagstur sekk. Den har praktisk håndtak, og sted til å dytte inn aviser og lignende.

     

    Den er videre anonym i forhold til de som leveres bl.a. Targus. Det setter jeg stor pris på, da jeg ofte reiser med fly etc. Den går som kabinbagasje, og jeg har plass til masse andre duppeditter og litt klær, samt toalettmappe.

     

    Du får kjøpt den på de fleste sportsbutikker, og koster vel kr 600.

     

    Det eneste aberet er at det ikke er plass til PC med widescreen skjerm.

    (har målt med tommestokk)

  12. Pga. denne topicen, har jeg tatt en kjøpsbesluttning og har akkurat bestilt en CL50 med DVD brenner og standard tilbud, med 802.11 a-b-g og 60 GB 5400 HD og 512 mb RAM, samt 1,6 Centrino.

     

    Får håpe maskinen svarer til forventingen. Det som gjorde at jeg valgte denne, istedet for mange andre, var den gode skjermoppløsningen og tilbudet på 1,6 Centrino. Alle de andre PC' jeg har sett på i samme prisklasse, har kun 1024*768, som jeg anser for lite på en 15" skjerm.

     

    Blant de andre som er vurdert, kan jeg nevne Tundra 1555, DELL 500m og 8600, HP zt3017, Fujitsu-Siemens D7400, Compaq 8000v, Acer 291. Sikkert flere som jeg har tittet på men ikke vurdert så seriøst, bl.a. pga pris. Hadde satt som tak på 15.000, men overskrider det med 612 kr nå.

  13. Prisen på den er redusert til 15" hos Komplett, tror det var i natt det skjedde for jeg har vært på jakt etter samme maskin. MPX tar 500 mere for den, så jeg tror Komplett er billigst.

     

    Hvorfor jeg ikke allerede har bestilt den er, at jeg ble frarådet til å kjøpe HP - mye feil (ca. 20%) mens Compaq har en feirate på under (10%).

     

    Men hovedgrunner er nok skjermen, bare en oppløsning på 1280X800, mens jeg helst vil ha minst 1280X1024 da jeg jobber mest med foto. Det er også en annen ting som fikk meg vekk fra kjøpsplanene.

     

    Jeg er stadig på reisefot, med fly og etc. og bruker ryggsekk til datautstyret. Tror jeg vil få problemer med Widescreen skjermen og ryggsekken som ellers er perfekt for meg.

     

    En annen ting som har vært fokusert her inne er vekten, jovisst har vekten mye å si. Ikke for de som bærer PC'n mellom gutterommet og stua, men for de som seriøst reiser og har PC'n alltid med seg. Jeg har i tillegg fotoutstyr +++ og en ekstern harddisk og det aller nødvendigste om jeg må overnatte på hotell om bagasjen blir borte. Da er en halvkilo her, og en halvkilo der mye vekt.

  14. Jeg har vært i samme situasjon - altså fått "ALI VIRUS" i maskinen, en Toshiba 2140 CDT for endel år tilbake.

    (Traktekaffe - ikke med grut)

     

    * Var ikke hjemme da, og det jeg gjorde var å bruke "svenskeknappen" til å slå av.

    * Dra ut batteriet.

    * Ha maskinen opp ned, også på turen hjem.

    * Da jeg var hjemme noen timer senere, brukte jeg føner på den.

    * Lot den ligge opp ned 3 dager.

     

    Og alt i orden, vippet bare opp tastaturet for å få vekk det verste belegget. Kaffe er ikke det verste å søle på maskinen, Cola er nok myyye verre.

  15. Jeg har vært i samme situasjon - altså fått "ALI VIRUS" i maskinen, en Toshiba 2140 CDT for endel år tilbake.

    (Traktekaffe - ikke med grut)

     

    * Var ikke hjemme da, og det jeg gjorde var å bruke "svenskeknappen" til å slå av.

    * Dra ut batteriet.

    * Ha maskinen opp ned, også på turen hjem.

    * Da jeg var hjemme noen timer senere, brukte jeg føner på den.

    * Lot den ligge opp ned 3 dager.

     

    Og alt i orden, vippet bare opp tastaturet for å få vekk det verste belegget. Kaffe er ikke det verste å søle på maskinen, Cola er nok myyye verre.

×
×
  • Opprett ny...