Gå til innhold

realbunny

Medlemmer
  • Innlegg

    121
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av realbunny

  1. PaladinNO skrev (47 minutter siden):

    https://www.proshop.no/USB-hub/ATEN-USB-2-port-USB-30-Peripheral-Sharing-Device-USB-hub-2-porter-Svart/2681867

    Hvis denne kan brukes så tok det 2 minutter med Google. :)

    https://www.aten.com/global/en/products/usb-&-thunderbolt/peripheral-switches/us234/

    Bare brukte søkeordene på siden du linket til, la til (USB) "3" for å finne et produktnavn internasjonalt og så søke på relevante produkter på norske prissider.

    Jeg må jo være tidenes dårligste "googler"...

     

    Takk! Den var litt dyrere enn USB 2.0, men må nesten ha dette :) 

  2. Hei, 

     

    Nå har jeg prøvd å søke google og duckduckgo meg i hjel for å prøve å finne en norsk nettbutikk som selger USB 3.0 switch box / kontroller

    Jeg trenger ikke en KVM, da display/skjerm ikke er nødvendig.

    Det jeg i hovedsak trenger, er å kunne bytte mellom Privat PC og jobb PC med samme mus og tastatur.

    Jeg fant denne fra Dustin som egentlig er perfekt.

    Men denne støtter bare USB 2.0, og ikke USB 3.0, og jeg klarer ikke å finne en enkel USB 3.0 switch kontroller (eller hva dette kalles) i de norske nettbutikkene. 

     

    Er det noen som har erfaring med dette?

  3. Hei!

     

    Kjæresten min har solgt leiligheten som kjøper skal overta om 1 uke. Dette er en liten leilighet på 23 km2. 

     

    I ca. 2 uker nå har hele strømmen i leiligheten slått seg av. Dette skjer når komfyren har ca 2-3 plater på, og ovnen er på samtidig. Når strømmen går, er det ingen av bryterne til sikringsskapet i leiligheten som er av. Det er tydeligvis en hovedsikring som ligger i kjelleren som slår seg av. Denne har vi ikke tilgang til, da den ligger bak en låst dør. Vi har måtte kontaktet vaktmesteren hver gang dette har skjedd, sånn at han kan ta på bryteren igjen. Det merkelige med denne situasjonen er at dette har ikke skjedd på de 2 siste årene (fra hun fikk leiligheten). Vaktmesteren mener tydeligvis at det er leiligheten som tar for mye strøm, men syns det er merkelig at det har fungert før.

     

    Vi har informert megleren om dette, siden dette er en hendelse som skjedde etter visning. Megler sier vi må fikse dette selv.

     

    Jeg har faktisk ingen anelse hva jeg skal gjøre, eller hun. Er ikke dette noe styret i borettslaget skal fikse? Da jeg ikke har kontroll over denne sikringen? Kanskje den har blitt dårligere? Eventuelt har dere noen tips på hva jeg kan gjøre?

  4. Fin artikkel, liker problemstillingen og anbefalingene dere kommer med.

     

    Hadde bare et par punkter som jeg stusser litt over, og dette gjelder også egentlig den månedlige kåringen dere gjør.

     

     

    For meg virker det som dere «angriper» Telenor.. På mange områder er de dyrest, men har dere virkelig gjort grundig nok arbeid her? Et eksempel:

     

    Punkt 1

     

    Til Telenors forsvar skal det sies at de virker å være rimelig flinke til å varsle kundene når maksgrensa nærmer seg,

     

     

    Dere vet at de har noe som kalles for Datakontroll Norge?

     

    Når det gjelder de månedlige kåringene dere gjør, så forstår jeg ikke hvorfor dere ikke tar med andre tjenester som er inkludert i abonnementet.

    Telenor tilbyr f.eks Fri Min Sky

     

     

    Andre ting som kundeservice(oppe tid og svartid), mobil-applikasjon og selvbetjenteløsninger mener jeg bør bli inkludert.

     

    Det kan være jeg har gått glipp av noe, men er det noen kilder på at kunder vil ha mer data enn større hastighet? Kan være selvforklarende for noen, men det betyr nødvendigvis ikke at vi kan generalisere det til alle kundene.

  5.  

     

    Har de i det heletatt lov å ha abonnement som kun er tilgjengelig for personer mellom 18 og 28? Synes det er i grenseland å gå utifra at ingen over 28 har bruk for fri streaming av musikk..?

    Ikke at jeg har noen planer om å bytte til Telenor.

     

    Blir det samme som å si at banken diskriminerer fordi du ikke kan sette inn penger på BSU etter du er fylt 33 :p
    Nja, ser poenget men BSU er regulert under en masse regler fra staten. Musikk derimot burde vel være åpent for alle?

    De har hatt et U21 (Som var for folk under 21, byttet til u18 nå) veldig lenge. Disse var billigere i forhold til andre abn de hadde. Så nei, dette bryter ikke med noen regler eller lover

  6. Sitat fra hedonism:

     

    Så dette er rett og slett bare et kredittkjøp med inkludert skjermforsikring og selvfølgelig et forsøk på å holde deg som Telenor-kunde med mobilabonnementet men så lenge du kan bytte til en annen operatør når som helst så kan jeg ikke se hva som er problemet. Det er fullt lovlig å kjøpe ting på kreditt over 24 måneder, 36 måneder eller enda lengre og jeg ser ikke hvorfor det skal være noe unntak med en mobiltelefon.

     

    Dette er sakens kjerne: det er dyrt å være fattig, og dyrest hvis du er kunde hos Telenor.

     

    Ønsker bare å vise andre 24 mnd nedbetalinger på mobil. 

    Eksemplet er IPhone 7 plus 32G.

     

    Onecall 397,-/9.528,-

     

    Komplett 452 ,-/12.215

     

    Telenor 419,-/10.056,-

     

    Pris forskjellen er ca 500 fra Telenor og Onecall.

    Men med Telenor SWAP har du gratis skjermforsikring og muligheten til å bytte telefon etter 1 år. Dette har du ikke hos de andre.

    Jeg sier ikke at dette er den beste måten å betale ned telefonen på. Men til de som ikke har 2000 - 3000 kr som første betaling i en 12 mnd avtale, så ser jeg ikke problemet.

  7. ...jeg har nå lest Telenor sin markedsføring av SWAP. Jeg ville nok ha sjekket følgende:

    * Totalpris på mobil nedbetalt over 24 mnd + utgifter til abonnement?

    * Totalpris dersom man kjøper en mobil med ett års bundet abonnement (mobil + abonnement)? Her er det viktig å huske at abonnementet i praksis (nesten) tilsvarer fri bruk.

     

    Det er noen kontroversielle punkter ved avtalen:

    * Pr. i dag er det ikke tillatt med mer enn ett års binding på abonnement, så vidt jeg husker.

    * Fordi SWAP nok er prissatt i forhold til Fri Mobilbruk (dvs. ubegrenset tale, sms, praktisk talt ubegrenset data), vil nok SWAP for alle praktiske formål tilsvare en to års binding (om man bindes i abonnementet eller til nedbetaling av en mobil som er prissatt i henhold til fri bruk er vel ett fett).

    * I følge markedsføringen er bytte av telefon ved skjerm-knusing inkludert. Men er dette riktig når det lenger nede sies at det er en betydelig egenandel (NOK 500) ved knust skjerm?

    * EU-parlamentet har bestemt at roaming-avgifter innen EU (og EØS) skal opphøre fra sommeren 2017. Telenor tilbyr dette pr. idag -- men har et betydelig påslag på abonnementet ved fri roaming. Hva skjer sommeren 2017? Vil Telenor da legge ned de abonnement som pr. idag ikke har fri roaming slik at de i praksis øker prisen? Eller vil de som har satset på SWAP ha bundet seg i 2 år til noe som i praksis innebærer å betale ekstra for fri roaming?

    ---

    Jeg ville kanskje ikke ha gått for SWAP...

     

    1. Du har ikke binding på abn (mobilnummeret). Det vil si at du kan ha SWAP (telefon kjøpet), men bytte mobiloperatør (mobilnummeret)

    2. Igjen, du kan bytte ny mobil etter 1 år (som avtalen sier). Praktiske formål? Hvilke?

    3. Forsikring er forsikring, veldig mange har egenandel om noe skulle skje. Som den gamle avtalen de hadde, eller som alle andre forsikringsselskaper.

    4. Dette går på det samme som punkt 1, du kan bytte selskap. Så du er ikke bundet til et av Frihets abn til Telenor, bare nedbetalingen av mobiltelefonen.

  8. Swap er ikke den billigste løsningen, men for mange er det en helt kurant måte å skaffe seg en ny telefon på. Vi får satse på at de som vurderer en swap-avtale allerede har kalkulator på telefonen sin og klarer å regne ut hva avtalen vil koste. Jeg er sterkt kritisk til mye av det Telenor gjør, men akkurat her synes jeg vi skal overlate til forbrukerne å hjelpe seg selv.

     

    Det som tross alt forundrer meg er at du ikke er bundet til å ha ABO hos Telenor. Eller har jeg misforstått?

     

    Dessuten har Swap en kjempefordel: du slipper å bruke Finn for å selge telefonen din. Da slipper du å forholde deg til en haug av tullinger i salgsprosessen.

     

    Du trenger ikke kalkulator, total prisen står klart og tydelig under oppsummering.

  9.  

     

    Ser at jeg kunne bygd opp innlegget annerledes, men takk for tilbakemeldingen! Setter pris på god og konstruktiv kritikk

     

     

     

    Dette har vært diskutert tidligere.  For å tegne et abonnement i Danmark (og Sverige/Finland) må du ha et dansk personnummer (eller ID nummer).  Slike personnumner får du bare dersom du har fast adresse i landet og bor/jobber der.   Det betyr at for en som bor fast i Norge er det ikke mulig å tegne et abonnement i Danmark/Sverige/Finland.

     

    I tillegg så har Telia en begrensning som sier at fri roaming bare er gyldig 45 dager av de siste 90.  Det betyr at dersom du har vært i EU (utlandet) i mer enn 45 dager så må du tilbake til Norge og være her i 45 dager før du får nye 45 dager i EU.   Telenor har, per dags dato, ingen slik begrensning men de kommer nok med det.   I EU lovverket står det et eget avsnitt om "fair usage" når det gjelder fri roaming.    Det betyr at den enkelte operatør selv kan sette begresninger slik at fri roaming ikke blir misbrukt.  Og dersom en tegner et abonnement i Danmark, men bor fast i Norge, så er det misbruk av tjenesten.

     

     

    Det vet jeg, men hos Telenor er det ingen dagsbegrensninger. Men skjønner situasjonen med ID nummer. Takker for svar

  10. Hehe...

     

    Så man kan kjøpe telefoner som ligger en god tusenlapp eller to over markedsprisen på elkjøp, fra Telenor, men man må i tillegg velge et abonnement som koster minimum 399 i måneden (for deg som er over 21 år).

     

    Men bra timing for islamsk praksis, det skal de ha cred for... akkurat til ramadan som begynte for noen dager siden kan man kjøpe ny mobil uten renter, renter er jo som kjent forbudt i islam...

     

    Kanskje jeg skal slå til på et tilbud... :hmm: Har jo lyst på ny mobil, men har jo en som funker perfekt ennå, selv om den er forifjors toppmodell... Til mitt forsvar så kjøpte jeg den ny for ett år siden da...

     

    Men, det koster vel ikke akkurat 399 kroner for Telenor å levere 5 GB i måneden, det er vel nærmere en kostnad på en femtilapp (eller mindre) og slik får de da full tilbakebetaling for mobilen på 12 måneder, derfor man får bytte til en helt ny en etter kun 12 av de 24 månedene...

    Med SWAP kan du velge hvilket som helst mobil ABN. Du må ikke ha 399, billigste de har er 249

  11. smutthull*

     

    EU har godkjent at i 2017 skal det ikke være romaing kostnader i utlandet.

    Jeg jobber for et selskap i dag som tilbyr dette allerede(dere kan gjette), har spurt litt rundt innad i bedriften, men ser ikke ut som noen kan svare på dette. 

     

    Å ha et mobil abn i dag er billig, og du kan få mye for 199 eller 299 per mnd. Men om vi ser på nabo-landene, som svergie og danmark, så har de mye billigere abn. 

     

    Det jeg lurte på, om det er mulig å skaffe et mobiltbredbånd fra danmark, og bare bruke det i Norge. Du betaler ingen ting ekstra, og får mye mer for pengene. 

     

    Eksempler:

     

    Telia Norge 

    IM4yMdI.png

     

    Telia Danmark

    jZdP4OR.png

     

     

    Telenor Danmark

    Lf0tKOT.png

     

     

    Dette er leverandørene jeg vet om, det finnes sikkert andre som også tilbyr bedre pakker/pris. 

     

    Spørsmålet er da, når "fri romaing" går gjennom i 2017. Hva stopper nordmenn å bestille abn i utlandet og bruke det i Norge?

    • Liker 2
  12. Fiber er selvfølgelig det beste per i dag. Men at Telenor scorer så høyt er for meg litt rart. Har selv Fiber fra Telenor og er ikke fornøyd. Hastigheten leveres stabilt ja. Men prisen er altfor høy. Kundeservicen er DÅRLIG og ikke minst DYR. TV via fiber fra Telenor er regelrett søppel med ubrukelige dekodere. For oss er resultatet at vi har sagt opp og ikke lenger har TV kanaler. Ikke noe stort savn heller. Men kunne jeg fritt valgt selv hvem jeg får signaler fra på Fiber, ville jeg valgt Altibox. 449kr for 25/25mbit hos Telenor er ran. Burde vært maks 299kr for laveste hastighet. Synd at infrastrukturen er totalt låst til 1 leverandør. Det gir 0 konkurranse annet enn konkurransen om å få bygge ut i gitte områder.

     

    25/25 er 499 hos Telenor, your argument is invalid

  13. Veldig gøy å svare på sitt eget spørsmål, men må nesten bare legge meg flat ned på bakken og si jeg er meget flau over dette.

     

    Selve programmet som skulle bruke disse portene kjørte ikke under denne testen!

     

    Lærte noe nytt noe der ja, trodde jeg kunne bruke siden http://ww.canyouseeme.org bare får å se om porten var åpen. Men neida.

     

    Saken er løst, HUSK Å KJØRE PROGRAMMET SOM SKAL BRUKE PORTEN UNDER TESTING.

  14. Hei, har nylig fått meg nye modemet fra Telenor ZyXEL p8702n.

    Hadde p2812 før og når jeg skulle åpne porter her fungerte dette greit nok.

     

    MEN, med ZyXEL p8702n så er saken helt annerledes.

     

    Jeg har Fiber btw.

    Om det har noe å si så er det Windows 8.1

     

    La meg ta dere gjennom hva jeg har prøvd her.

     

    sGx9UUS.jpg

     

    Jeg har slått av Brannmuren min, bare får testen sin skyld

     

    PryROBk.jpg

     

    Jeg har slått av Brannmuren på modemet.

     

    3KHQlpZ.jpg

     

    Bruker static ip lokalt.

     

    4sqDRQO.jpg

     

    Har prøvd 3 forskjellige Porter.

    Jeg har fiber og vet jeg skal bruker ETHWAN på WAN interface.

    Men bare får å teste så prøvde jeg alle alternativene.

    (Prøvde en og en under denne testen og...)

     

     

    Så prøver jeg siden http://ww.canyouseeme.org

     

    Og dette får jeg opp

     

    MpujWXB.jpgopwcINB.jpgZQVHMC0.jpg

     

     

    Jeg har restartet både pcen og modemet flere ganger.... Og fabricreset.

     

     

    Er det noen som har peiling eller kan hjelpe meg før jeg må ringe Telenor og vente med den forferdelige musikken?

     

    Takker på forhånd!

  15. Det er litt sprøtt at Norge som egentlig har gunstige forutsetninger med økonomiske ressurser er så fraværende på slik medisinsk innovasjon.

     

    Det er selvfølgelig delvis et politisk problem, hvor det ikke gis økonomisk støtte nok til de som kan forske på ting. Men, kanskje også at universiteter her hjemme kanskje ikke markedsfører seg nok?

     

    Hey!

    http://www.vg.no/nyheter/innenriks/ntnu-forskere-fikk-nobelprisen-for-sin-hjerneforskning/a/23310303/

     

    Går bra, du skreiv dette igår, men var morsomt å lese det idag!

    • Liker 2
  16. Ett steg frem og to tilbake? Java Runtime Environment erstattes med JavaScript?

    Det blir da som å velge mellom pest og kolera. Det er et stort mysterium hvorfor de har klart å bruke så mange tusen konsulenttimer på å bytte ut et front end som kunne vært klart på 10 minutter. Alt som trengs er tross alt noen få ulike HTML-skjema, uten noe makkverk av JavaScript som bare introduserer potensielle sikkerhetshull og brukerproblemer. Så hvorfor trenger de da JavaScript? Er det for å lage noen fancy effekter, eller er det for å implementere "sikkerhet"? Hvis det er sistnevnte er det spesielt urovekkende.

     

     

    På den positive siden er det nå ingen grunn til at folk flest skal ha JRE installert på PCene sine lenger, så får de fjernet en av verdens dårligste og beryktede programvarepakker.

     

    Ikke at jeg er noe ekspert på javascript, men de bruker dette mer får funksjonaliteten? Rent design messig?

  17.  

    Dette er jo en kopi av 13" macbook ;p får håpe noen endelig har klart å kopiere styreflaten også ;)

    Nesten alle små laptoper i disse dager er blåkopier av macbooks. Ser at keyboard og trackpad løsningen er 100% identisk, bare at de ikke har fått til styreflaten skikkelig og har knapper fysisk i bunn, slik at en går glipp av noe av overflaten.

     

     

    Bare sånn info : Det var faktisk Sony Vaio som startet med med denne typen keyboard løsningen! Men det er apple som started med denne typen styreflate :)

     

    Kilde :

    http://en.wikipedia.org/wiki/Chiclet_keyboard

    • Liker 1
  18.  

     

    Har ikke noe å skjule

    Så fint for deg da ...

     

    Men hvis NSA eller andre myndigheter har mulighet til å snoke i dine/mine private filer/dokumenter, er det en trussel mot, ja nettopp, privatlivet til folk. Det er ikke bare kriminell aktivitet som kan avdekkes, men også annen sensitiv informasjon de aktuelle myndigheter kan bruke for å kartlegge eksempelvis politisk tilhørighet, forretningshemmeligheter, bedriftshemmeligheter, patenter osv. Og hvis man ser på alt som er blitt avdekket via wikileaks og andre kilder, er det absolutt grunn til bekymring.

    Folk angriper alltid noen som sier de ikke har noe å skjule, og det er så feil. Kanskje for deg så er dette et problem, men du må huske på om det er dropbox eller skydrive, uansett hva det er så er det akkurat det samme! Om NSA driver med så store overvåkninger så er det på alle platformer. Dette er billig og jeg personlig bruker Disk til både jobb og private bruk. Legger jeg ut filer eller bilder som jeg mener INGEN skal ha tilgang til, så er du selv dum som legger ute noe sånt på nett.

×
×
  • Opprett ny...