Gå til innhold

neb

Medlemmer
  • Innlegg

    1 453
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av neb

  1. Min mening; Bikuber egner seg godt som hårlys, men det er jo ikke det som er problemet her. For det første er hårlyset for kraftig. I tillegg kommer lyset for langt bak på hodet til damen. Det blir litt malplassert føler jeg.. Forsøk heller å kjøre litt lavere ledetall, kjør lampa høyere, og få lyset mer forfrå/ovenfra; på området ovenfor luggen. Vet du sier dette er et test skudd, men det er desto viktigere å være obs på at frisyren er bra når du skal ta slike portrett foto. ;)

  2. Jeg har Camera Control pro 2 som jeg styrer min D300 fra pcen med. Breeze er billigere, men ellers skjønner jeg ikke hva som var så sensasjonelt med denne nyheten.

    Sant. Har ikke prøvd CCP2 så veldig mye enda, men fungerer liveview her?

     

    Det funker, blir riktignok ikke helt smoothe bevegelser på min maskin, men det har ikke plaget meg. Camera control er jo først og fremst til å foote produkt, gjenstander, macro osv. og da er det jo ikke så veldig mye bevegelse :)

  3. Kort svar: D300, punktum :p

     

    Litt lengre svar: Har selv lekt meg med både D80 og D300. D90 har jeg ikke prøvd - kun holdt - men det har jo fått fine resultater i tester.

     

    Nå vet ikke jeg hvor mye du kan om foto, men D300 er et kamera man kan vokse på, det kan jeg si deg. Du får alle finesser du kan tenke deg og noen til. Meget bra bildekvalitet, og gode ISO-egenskaper. i tillegg er skjermem fantastisk bra. Satt seneste i går og sammenlignet mitt D300 mot D80 hos en kamerat. Det er litt trist og si det, men D80 er et litt kjedelig leketøy i forhold (no offence til de som har D80 :) )

     

    Du kan jo eksempelvis går for en slik D300 m/16-85 pakke, og evt. oppgradere objektivparken etterhvert.

     

    Jeg personlig er mer en fastopptikk-mann, og skulle jeg anbefalt deg noe ville jeg starta med et normal-objektiv; Sigma 30mm 1.4 eller 50mm 1.4/1.8 nå, for så og investere i ny opptikk senere.

  4. Testa den nye 5D'n på jobben, en av fotografene jeg jobber med har det. 5D MKii er rett og slett overlegent rått. Og jeg som nettopp har kjøpt meg D300 (for all del et digg kamera så jeg er ikke misfornøyd).

     

    Bildekvaliteten er utrolig bra, knuser faktisk Mark 3 på mange områder som samme fotograf har. Han snakker om å selge det å kjøpe seg et MKii til, slik at han slipper og bytte optikk, og spare vekt. videofunksjonen er helt usedvanlig digg, kvalitetsmessig er det helt utrolig bra, nytte-messig ikke fult så utrolig, da man selvfølgelig ikke har AF. Sweet (men krevende) å kjøre 1.4 optikk og få 2mm skarphet. Man kan skape utrolig fine effekter, dog trenger du egen focus puller om man skulle lagd noe særiøst :D

     

    Til alle som vurderer å hande, det er ikke noe å nøle med, man kan ikke bli misfornøyd med den 5DMKii.

     

    Edit: Nå ble det mye propaganda og entusiasme her, men det er faktisk sant, MKii er overlegent :)

  5. Jeg er über kontroll-freak når det gjelder bilder og musikk på maskina :blush:. Dette er faktisk noe jeg var møkk-irritert over lenge, før jeg fant et fint system jeg kan leve med:

     

    Enkelt og greit; Har nesten bare komplette album på maskina. De ligger i egene mapper under en mappe som heter "album". De er navngitt "artist - album (år)".

     

    Enkelt-filer har jeg i en mappe som heter "enkelt filer" :)

    Filnavn "artist - sangtittel".

     

    Også ligger alt pent og pyntelig i iTunes, med korrekte ID3-tags og bilder. :love:

    Lar ikke iTunes ornde med dette, det bare fucker opp alt desverre..

  6. Vel, om man skal være foruftig og tenke litt lengre enn nesa rekker bør du jo bare spørre pent om hva som har skjedd, og se hva slags respons du får. Du blir nok nødt til å betale de tilbake, bedrifter er ikke spesielt interessert i å gi bort penger, så -18k blir nok merka på et eller annet tidspunkt.

     

    Ellers kan du jo la de bli stående på en annen konto noen måneder og se hva som skjer. det er jo penger du strengt tatt ikke har, da de i bunn og grunn ikke er dine. Om de plutselig påpeker at du har fått dobbel lønn sjekker du kontoen din og sier: "Jaha, jeg bruker ikke den gamle kontoen min lengre, så det har jeg faktisk ikke lagt merke til før nå", og betaler tilbake. :)

  7. Syns det var en fin serie, jeg bra komposisjon. Jeg er glad i SH, og min mening når det gjelder SH er at det stort sett blir mer pop i bildet om man kjører på med litt krafigere kontrast (seff med måte som alt annet :) ). Prøv å kjøre på med et par kurver-lag i PS, for å øke kontrasten. Jeg ville også lysnet ansiktene deres litt (spesielt om du velger å øke kontrasten), da dette er fokus-punktet.

     

    Grunnen til at det er noe "rart" med fokus på det store bildet er jo grei. Fokus bør strengt tatt ligge på ansiktet til gutten, da han er nærmest kamera. Det ville gjort bildet mer naturlig. Om ikke kunne du kjørt en litt mindre blenderåpning for å få både far og sønn skarpt.

     

    Serien ser litt sånn takkekort aktig ut forresten :)

×
×
  • Opprett ny...