Gå til innhold

YOLO#

Medlemmer
  • Innlegg

    25
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av YOLO#

  1. SEB tar ikke inn andreårstudenter til summer internship, de vurderer kun 3+ års studenter. I hvertfall i følge stillingsbeskrivelsene til internshipene og hva de sier på bedriftspresentasjoner. Hvordan klarte du å få summer internship der i andreklasse da? Det er ikke det at jeg ikke tror deg, men jeg har litt vanskelig for å skjønne at du kom gjennom nåløyet utifra de opplysningene du har gitt oss. For å i det hele tatt bli vurdert, selv på masternivå, skal man skille seg ganske godt ut både på karakterer og andre faktorer. SEB har vel også veldig spesifiserte intenship, hvor du blir satt i en spesiell avdeling, hvilket internship var det du fikk?

     

    Du fikk også tilbud om fulltidsjobb begge stedene skrev du, hvilke stillinger fikk du tilbud om? Jobber du der nå?

     

    Ble ikke tilbudt fulltidsjobb men internship hos begge!

     

    En på skolen min hadde internship der i førsteklasse(både påske og sommer). Det er bare å søke, men om man kommer fra standardskolene i Norge så er det så mange eldre som har søkt som kommer før deg i køen at det er vanskelig å bli plukket ut. Søker du fra utlandet så kan det hende du kommer i en annen kvote.

     

    Det stemmer, de tar inn folk hele året,men skal ikke sluke hele stillingsbeskrivelsen. Selvfølgelig er det kanskje den ideele kandidat en tredjeårsstudent etc. men det er ikke alltid at de vil fungere bedre i praksis

  2. Vel,ingenting ekstraordinært bortsett fra selvsagt gode intervjuer og case!

    Du får typisk tildelt et case tidlig i søknadsprosessen via e-post når de fleste er blitt luket bort.

    Deretter vil dette avgjøre om du går videre til neste runde på intervju.

    Dette gjelder SEB, og der hadde jeg summer-internship.. Her er du innom alt mulig

    hvor jeg hovedsakelig satt på Bank/finans..i tilegg får du opplæring innen alle ulike sektorer

    via forelesninger med andre interns..

     

    Accenture ringte jeg direkte til etter å ha drøftet en mulig bacheloroppgave med

    problemstilling knyttet opp mot IT og teknologibransjen. Sendte inn søknad med papirer

    CV og midlertidige karakterer. Etter lite respons og mye mas endte jeg med og søke internship

    i samme slengen..Går over 6 uker og er mer praktisk rettet mot IT-løsninger og elementer som

    kan skape verdi for deres kunder etc.

     

    En annen ting: bekjente fra videregående og fra andre steder som har noe lunde samme retning av utdanning i utlandet, får alltid disse mulighetene før meg og andre jeg kjenner fra NTNU,NHH og BI.

    Skal sies at dette ikke gjelder middlemådige skoler, men høyt rankede skoler i England,USA, Sveits og Tyskland. Tror det er en fordel, spesielt om du får praktisk erfaring i studieoppholdet, som du kan ta med

    videre til Norge.

  3. Jeg lurer også på hvilke internships du hadde i disse to bedriftene? Det er imponerende nok å få et internship når du er på fjerde året av masteren, og enda mer imponerende er det å få det i tredje klasse. Jeg har hørt om en del dyktige studender som har fått internship i tredje, men jeg har enda til gode å høre om noen som har fått det i andre klasse. Så om dette stemmer har du vært veldig heldig.

     

    Grunnen til at jeg lurer er også det at du indirekte sier at du ikke har noe spesiell relevant arbeidserfaring, verv eller andre ting som skiller deg ut fra mengden. Kun et litt over gjennomsnittlig karaktersnitt. Du skriver også at du fikk jobb hos begge?

     

    Vel,ingenting ekstraordinært bortsett fra selvsagt gode intervjuer og case!

    Du får typisk tildelt et case tidlig i søknadsprosessen via e-post når de fleste er blitt luket bort.

    Deretter vil dette avgjøre om du går videre til neste runde på intervju.

    Dette gjelder SEB, og der hadde jeg summer-internship.. Her er du innom alt mulig

    hvor jeg hovedsakelig satt på Bank/finans..i tilegg får du opplæring innen alle ulike sektorer

    via forelesninger med andre interns..

     

    Accenture ringte jeg direkte til etter å ha drøftet en mulig bacheloroppgave med

    problemstilling knyttet opp mot IT og teknologibransjen. Sendte inn søknad med papirer

    CV og midlertidige karakterer. Etter lite respons og mye mas endte jeg med og søke internship

    i samme slengen..Går over 6 uker og er mer praktisk rettet mot IT-løsninger og elementer som

    kan skape verdi for deres kunder etc.

  4. Eh... Intervju er ikke det samme som jobb... Legg også merke til at jeg KUN snakker om A eller B snitt.

     

     

    "Det skal godt gjøres å få et intervju basert på noe annet! (enn karakterer)"

    Prøv å søk jobb med vitnemålet ditt, uten å legge ved noe annet. Normalt legger man ved søknaden og en cv. Det er en helhetsvurdering som gjør at du får intervju, og det er også en helhetsvurdering om du får jobbtilbud. Om du har 4.0 eller 4.2 i snitt fra BI/NHH/CBS er normalt sett helt irrelevant.

     

    "(...) faktisk langt ifra.."

    Har du vært igjennom søknadsprosesser med toppselskapene for full jobb etter master? Har du vært igjennom alle intervjuene og fått tilbud? I den andre tråden skriver du at du går 3. år økad så jeg vil gjette på nei på begge spørsmålene. Kan du i såfall, basert på din erfaring opplyse oss om hvordan det er siden man ikke skriver søknad eller har en cv og min erfaring tydeligvis ikke er virkeligheten?

     

    Det jeg kan fortelle deg er jeg har har et høyt snitt på rundt 3,8 og har hatt to tidligere

    internships! Seb Enskilda og Accenture - Boom!

    Jeg går i 3 klasse ja,og en annen ting jeg kan fortelle deg, er at jeg basert på min egen erfaring

    vet at man kommer seg på intervju basert kun på karakterer. Fikk også jobb oss begge

    og har virkelig ikke gjort mye for å bygge opp cvn min annet en å konse på skolen og det burde

    holde for hvermannsen

  5. Hva med å gjøre det selv også istedenfor å spre rundt deg med søppelinnlegg i samtlige debatter om økonomiutdanning. Du har åpenbart nada å komme med, så sikkert like greit å la være slik at ikke ung og lovende ungdom skulle ta noen av tipsene eller tankene dine til følge.

     

    Nada å komme med? Ga akkurat et ypperlig tips til Notodden94 om studier og retning å gå!

    Dette bekreftet han også, så skjønner ikke hvorfor du slang deg på denne tråden fordi jeg eide

    deg i en annen diskusjon. Og om du er så interessert i økonomiutdanning fjern det taper-profilbildet ditt

    av Harvey Specter og lær deg litt mer

  6. "Du kan umulig ha høyere en C/D i snitt, det ser jeg utifra måten du skriver på - og ikke prøv å fortell meg noe annet."

     

    Å ha så mange skrivefeil i en setning hvor en fornærmer noen andre for måten de skriver på, er direkte flaut.

     

    Jeg snakker ikke om norsken, men hvordan han trekker sammenhenger og kommer med grinebittre innlegg om Matematikken på BI.. denne tråden blir helt meningsløs nå, foreslår at både du og Skaptrollet legger mer tid ned i studier en å henge på forumer!

  7. Først av alt, wow for en tråd... Vet ikke hvor mye faktisk erfaring mange av dere har med de forskjellige skolene eller selskapene og deres rekrutteringsprosesser, men jeg vil påstå at jeg kjenner de ganske godt da jeg har vært igjennom det selv.

     

    Angående BI/NHH/CBS så har det INGEN ting å si hvilken skole du kommer fra og du vil IKKE bli vurdert annerledes om du har B-snitt fra BI, NHH eller CBS. Med forbehold om at noen arbeidsgivere foretrekker søkere fra den skolen de kjenner best til.

     

    Nå er det riktignok en omregning fra CBS karakterene som kan vippe karakterene opp i norsk målestokk så det kan være en minimal fordel.

     

    Når det er sagt så er det heller ikke noe vesentlig vanskeligere på NHH enn det er på BI, men det er annerledes. BI er privat og er mye tettere på næringslivet og er derfor raskere til å tilpasse sin undervisning til det som ønskes av næringslivet. Det er også en av grunnene til at det er vesentlig mye mer caseundervisning på BI enn det er på NHH, noe som kan være en fordel.

     

    Tror dere arbeidsgivere som ikke driver med masserekruttering sitter med oversikt over hvilke skoler i verden som er bra og bruker dette som kriterier? Vet 99% av alle arbeidsgivere hva NHH/BI er? Om skole skulle være en avgjørende faktor for om du kommer på intervju eller ikke vil det helt klart være bedre å komme fra NHH/BI i Norske selskaper, med mindre det står Harvard eller lignende skoler på CVen din. Dette er nok derimot ikke sant når det kommer til de prestisjefylte selskapene som BCG, McK og de fire store eller andre store internasjonale selskaper.

     

    Det virker som de fleste her ikke har vært igjennom søknadsprosessen enda, men tror virkelig dere de manuelt leser hver eneste søknad som kommer inn? Hvis dere har søkt på noen av de store selskapene har dere kanskje lagt merke til at du må oppgi snittkarakter i et eget felt. Det blir filtrert ut en del søknader bare på det punktet, AUTOMATISK, og det ligger garantert ikke inne en haug med unntak som f.eks at den skal filtrere fra 3.5 fra BI, men først på 3.2 for NHH og kanskje 1.2 på CBS...

     

    Når det gjelder internship ("sommerjobb") så er det GULL verdt. Får du internship i et av de store selskapene får du automatisk jobb om du ikke er ubrukelig. Det er også gull verdt å ha på CVen om du velger å søke på et annet selskap enn det du hadde internship i og det vil telle vesentlig høyere enn om du har A eller B snitt, eller om du var på utveksling eller ikke. Det er mye vanskeligere å få internship enn det er å få fast jobb og har du vært gjennom utsiling i et selskap og blitt godtatt der vil dette være et positivt signal til neste selskap du søker på.

     

    Utveksling er ikke viktig om du skal jobbe i Norge. På BI 5. år sivøk kan du ha valgfag med 8 uker fulltids internship fra og med skolestart ELLER et semester utveksling. Gjett hva som har høyest avkastning i forhold til å få jobb senere...

     

     

    Det er også slik at du får ikke jobb fordi du har A-snitt og gikk på NHH. Så enkelt er det. Du får jobb fordi du er flink, skiller deg ut og klarer å vise det i søknaden samtidig som du passer inn i bedriften som person. Det spiller ingen rolle om du har A eller B snitt, med mindre det er det eneste du kan stille med. Veldig mange skriver også forferdelige søknader og da hjelper det ikke om du har rent A-snitt. Internship gir deg en gratis søknad hvor du kan mer eller mindre skrive direkte hva du gjorde der og søknaden vil bli bra. Hva skal du skrive i forhold til utveksling? Du hadde det gøy? Lærte mye? Ble kjent med mange nye mennesker? Tenk så litt på hvor mange som er på utveksling og hvor mange kommer til å skrive det. Er søknaden din da bedre enn de andre kandidatene?

     

    Husk at utveksling er SKOLE i utlandet. Du tar fag slik som du ville gjort i Norge og du får i utgangspunktet ingenting annet enn at du har opplevd et nytt miljø. Selvfølgelig er utveksling bedre enn å være hjemme og kan i noen få tilfeller være usedvanlig nyttig på søknaden. Du tar jo heller ikke utveksling i sommerferien hvor du kunne hatt internship? Gjør begge deler og du begynner å skille deg ut. (Ulempen med utveksling er at du sannsynligvis går ned i karakter...)

     

     

    Så for å oppsummere. Det er ikke slik at hvilken skole du gikk på har innvirkning på om du får jobbintervju eller ikke. Om noe kan BI (evt. kjente skoler i utlandet) ha en superliten fordel med alt casefokuset som du kan bruke i intervju og søknad som begrunnelse for erfaring og motivasjon, men da er det ikke skolenavnet på CVen som avgjør. Internship er det lureste du kan gjøre. Utveksling har noe verdi, men den er i utgangspunktet lav i forhold til om du får jobb eller ikke. Karakterer er ikke det som får deg jobb. Med mindre du er ekstremt unik er det et minimumskrav på B-snitt i de populære selskapene. Er du god nok (personlighet, ferdigheter, erfaring, motivasjon etc) får du jobb i de fire store.

     

     

    At du har vært gjennom en søknadsprosess eller to betyr ikke at den stilen du kommer med her er fasitsvar, faktisk langt ifra.. Du sier videre at karakterer ikke er det som får deg jobb,vel det skal godt gjøres å få et intervju basert på noe annet!

    • Liker 1
  8. Det er greit å være kritisk til kildene når det er snakk om Ola Nordmann sine meninger på skoleranking.blogg.no, men når vi snakker om Financial Times er det ganske sikkert hold i plasseringen. Du sier at mange med toppkarakterer får veldig bra jobber på BI. Dette gjør man på NHH og NTNU også. Jeg gidder ikke ta debatten om utdannelsen til NHH vs. BI om igjen. Det trenger man en nøytral part for å avgjøre.

     

    At du hele tiden skal slenge ut idioter er også rimelig tåpelig. Vil tro med ganske stor sikkerhet at det finnes flere intelligente mennesker på NHH og NTNU enn det gjør på noen av BI-skolene.

     

     

    Financial times? De vet knapt hva en Siviløkonom-titel betyr for no. Du vet ingenting om det er hold i disse rankingene, fordi de tar hensyn til mange ulike aspekter ved skolene. Det er bare viktig å være litt kritisk til det. Man kan ikke bare Google frem hvilket studie som er best og referere til en ranking som ikke er representativ for nordmenn. Og det du sier med at det finnes flere intelligente mennesker på NHH og NTNU, ja helt enig! men muligheten er der på BI også så det spiller ingen rolle

    • Liker 1
  9. Endret siden du svarte:

     

    "Det er rimelig store forskjeller i fagene... For de som ikke går på BI, eller som tydeligvis ikke har satt seg noe inn i systemet; Flere fag kan ha samme eller tilsvarende navn (eks: Matematikk vs Matematikk for økonomer, Strategi I vs Strategi, Makroøkonomi I vs Makroøkonomi for økonomer, Statistikk vs Statistikk for økonomer), men forskjellige fagkoder. Det betyr at fagene er forskjellige og da gjerne vesentlig forskjellig (hvis ikke hadde det vært samme fag...) både i hva som en pensum og eksamensformer etc.."

     

    Det at de har endret til B krav på de andre masterene er tatt hensyn til i "hvorfor det har vært slik at sivøk masteren har høyere opptakskrav".

     

    Har dessverre (?) aldri strøket og jeg har heller aldri tatt opp et fag, men alikevel har jeg ikke hatt et år med et snitt lavere enn B, over 5 år, så jeg tror jeg vet hvor mye man må jobbe for å klare det... så jo det er svakt å ikke klare B-snitt på bachelor. en time om dagen og du bør klare det.

     

    Du må gjerne fortsette å tro at økad === sivøk, men det er nok ikke det. Kjør en diff på fagbeskrivelsene i økad vs sivøk, eller se hvordan det blir på master når sivøk er kjent med mye av det som kommer, og du ikke vil være like kjent med det.

     

     

    Hvis du er like dårlig til å argumentere for deg på eksamen så tviler jeg på at du har greid deg over 5 år!

    Jeg begynner på masteren neste høst og kommer sansynligvis til å gjøre det med glans pga grunnlaget jeg har fra øk/ad og tiden jeg har lagt ned i det.. Dette med strategi og makro osv som du påpeker er på trynet, om du ser fagene man har på master så er det mikro,matte og statistik som går igjen, og spesialiseringen din avgjør resten av fagene. tror du Bi hadde lagt opp studieløpet sånn at noen må slite som faen? nei, da hadde de aldri gjort det mulig å gå fra økad til sivøk.

     

    Og igjen dette med karakterene dine tror jeg er no bullshit! Du bude ha relativt høy nok IQ til å skjønne at alle får ikke et B-snitt. Da ville alle ha fått jobber i Mckinsey,BCG, Pareto og andre steder. Etter normalfordeling så vil gjennomsnittet være C,ergo bra jobba om du har B, da ligger du over snittet.

    Derfor får du også større muligheter etter endte studier, og du er mer attraktiv!

    Du legger frem argumentene her på en måte hvor du virker som du prøver å få bekreftelse på at

    du har pesa deg gjennom 5 år. Du kan umulig ha høyere en C/D i snitt, det ser jeg utifra måten du skriver på - og ikke prøv å fortell meg noe annet.

    • Liker 1
  10. Jeg leste til eksamen med 3 kompiser

    Fra sivøk på matten, og herregud

    Det er da virkelig ikke så stor forskjell?

    De har satt B i snitt for å heve seg

    På rankinger samt trekke utenlandske

    Studenter. OGSÅ for å tjene penger på

    At folk tar opp fag i all evighet.

    Vi har det på ingen måte lettere, hvorfor det er

    Vanskeligere å komme inn på sivøk?

    Jo fordi du har plass 5 år om du står alle fag.

    Matematikkkravet er totalt utdatert.

    Jeg skjønner heller ikke hvorfor du sier det er

    Svakt å ikke klare et B snitt på Bachelor, det har ingenting

    Med saken å gjøre. Det høres ut som du har slitt som faen

    Ettersom du er så ivrig på å poengtere dette med matten.

    Du har vel strøket en gang eller to..

    Statistikkene taler for seg selv, alle får ikke B i snitt, dermed

    Er det idiotisk å si at det er svakt. Jeg har det selv,

    Men det krevde mye jobb, og mange har sluttet på lasset!

     

    For øvrig har de andre masterne også B i snitt etter nye endringer!

  11. Sivøk

    http://www.bi.no/bac...er/sivilokonom/

     

    Økad

    http://www.bi.no/bac...administrasjon/

     

     

    Ganske store forskjeller i fagene... Og ikke glem at selv om faget heter det samme, eksempelvis matematikk så er det ofte HELT forskjellige fagkoder og pensum.

     

    Kan du kanskje fortelle hvorfor det har vært slik at sivøk masteren har høyere opptakskrav enn andre mastere? Hvorfor tror du de satt et krav om B for å komme inn der? Kan det være fordi dere må være relativt mye flinkere på deres linje for å stille likt med sivøk? Betyr ikke det da per definisjon at dere har det lettere på bachelor? Hvis sivøk og økad er like vanskelig, hvorfor kommer alle inn på økad og ikke sivøk? hvorfor stilles det krav til å ha matte på sivøk og ikke økad?

     

    Sorry, men det blir for dumt å påstå at økad === sivøk. Det kan godt hende dere klarer å velge valgfag som tilsvarer mye av sivøk fagene, men det er IKKE to identiske bachelor linjer med forskjellige navn.

     

    Sorry, men du det er svakt å ikke klare et B-snitt på bachelor.

     

    Jeg leste til eksamen med 3 kompiser

    Fra sivøk på matten, og herregud

    Det er da virkelig ikke så stor forskjell?

    De har satt B i snitt for å heve seg

    På rankinger samt trekke utenlandske

    Studenter. OGSÅ for å tjene penger på

    At folk tar opp fag i all evighet.

    Vi har det på ingen måte lettere, hvorfor det er

    Vanskeligere å komme inn på sivøk?

    Jo fordi du har plass 5 år om du står alle fag.

    Matematikkkravet er totalt utdatert.

    Jeg skjønner heller ikke hvorfor du sier det er

    Svakt å ikke klare et B snitt på Bachelor, det har ingenting

    Med saken å gjøre. Det høres ut som du har slitt som faen

    Ettersom du er så ivrig på å poengtere dette med matten.

    Du har vel strøket en gang eller to..

    Statistikkene taler for seg selv, alle får ikke B i snitt, dermed

    Er det idiotisk å si at det er svakt. Jeg har det selv,

    Men det krevde mye jobb, og mange har sluttet på lasset!

  12. Økad-linjen krever ingen matte, jeg hadde P-matte og kom inn.

    Karaktersnittet ligger rundt 4, men om du ikke kommer inn kan du søke med 3 blank og ta årsstudiet

    først. Da må du bestå 30 studiepoeng for å komme inn 2 året. Det tilsvarer halvparten av fagene, og er easy!

     

    Og får å ikke la han gamle travern her over her misguide deg ihht studier

    http://www.bi.no/bac...er/sivilokonom/

    http://www.bi.no/bac...administrasjon/

     

    Se fagkombinasjonen på begge studier, logistikkfaget du misser ut på sivøk kan du alltids velge som valgfag på økad, men hvor relevant det blir et annet spørsmål! Finans 1 og Finans 2 (sivøk) går igjen i tredje året på Øk/ad i faget Finansiell Styring samt Finans og Økonomistyring 1 og 2 som man har første året.

  13. Nei, det skal jeg ikke. Vet det er endel studium som ikke krever matte. Er vell en av de økonomi og administrasjons linjene som ikke krever spesiell matte? Men hva er da kravet for å komme inn der?

    Økad-linjen krever ingen matte, jeg hadde P-matte og kom inn.

    Karaktersnittet ligger rundt 4, men om du ikke kommer inn kan du søke med 3 blank og ta årsstudiet

    først. Da må du bestå 30 studiepoeng for å komme inn 2 året. Det tilsvarer halvparten av fagene, og er easy!

  14. Det er feil. Økad bachelor er på ingen måte klin lik sivøk bachelor. Om du går økad bachelor og så går på sivøk master vil du få et stort hopp i vanskelighetsgrad som du ikke får hvis du går sivøkløpet. I tillegg risikerer du å ikke komme inn på master ettersom det er karakterkrav. Går du sivøk fra 1. år vil du få det tyngre på bachelor, men du er garantert å komme inn på master (gitt at du består) og du vil ikke få et stort hopp i vanskelighetsgrad.

     

    Sivøk matten er også vesentlig mye vanskeligere i 1. året enn økad matten, men fortsatt lett overkommelig. Nå har det vært en reform siden jeg gikk i 1. klasse, men eksempelvis begynte sivøk matte på kap 3/4 og gikk gjennom hele boken mens de andre bachelor linjene kun hadde kap 1-3 som pensum. Hvis du tror du klarer å holde et B-snitt på bachelor (det bør gå lett) er det ingen grunn til å ta et friår. Kjør på!

     

    Du få nok ikke et vanskelighetshopp nei, du må ha B i snitt for å komme inn og det er for å være på lik linje med de som har gått sivøk fra første runde. Man må da på ingen måte "ta igjen" det som sivøk har gått. Både sivøk og økad har de samme fagene, det er inngen markante forskjeller bortsett fra at sivøk tar mer Mikro og Makro. Det er dette som gjør at man har mulighet til å få siviløkonomtittel med Bachelor i ØK/administrasjon, en utrolig undervurdert Bachelorgrad!

     

    Et viktig poeng å påpeke er at sivøkstudentene har garantert plass 5 år, det har ikke Økad. Netopp derfor (og jeg kjenner mange som går på sivøk) tar de det relativt rolig til de kommer på master, mens økad-studentene som vil på denne masteren jobber mye hardere for å nå inntakskravene. Det jevner ut, og vi stiller på ingen måte dårligere det er bare piss.. Nå skal det sies at å få B i snitt krever mye arbeid, og sansynligvis vil bare rundt 20% av kullet ditt få det, tatt i betraktning eksamenstatistikkene som årlig publiseres.

  15. Ehhm, du neglisjerte betydningen av sommerjobb, for så å understreke i den siste posten hvor nyttig og attraktivt det kan være på en CV. Snakk om å møte seg selv i døren.

    Det jeg vil fram til her, er at dere idioter på NHH,NTNU (vi har de på BI også) ikke klarer å tenke ut av boksen.. og dere tror alle

    mann at dere får millionlønn og internships i Mckinsey, det er dere som kommer til å møte døren om et

    par år det kan jeg love deg

     

    Det jeg vil fram til her, er at dere idioter på NHH,NTNU (vi har de på BI også) ikke klarer å tenke ut av boksen.. og dere tror alle

    mann at dere får millionlønn og internships i Mckinsey, det er dere som kommer til å møte døren om et

    par år det kan jeg love deg

     

    Btw kult brukernavn Harvey!

  16. Så summer internship/sommerjobb i de 4-store, DNB, Pareto, Nordea, SEB, Mckinsey, Statoil etc spiller ingen rolle? Mener du virkelig det? Når samtlige av selskapene tilbyr fast stilling til majoriteten av personene som får disse sommerjobbene så sier det seg selv at det er viktig.

     

    Jeg går selv på NHH nå, og det er en bedriftspresantasjon hver eneste dag på skolen. Med et eller to semestere utveklsing så stiller du sterkere med gode resultater fra NHH, NTNU og BI enn utenlandske skoler.

     

    Lykke til med en sommerjobb noen av de stedene! om du ikke er topp 10 % i kullet ditt, og etter det i stand til å knuse de andre søkerne på caseintervjuer så tviler jeg sterkt..

  17. Det du skriver stemmer ikke. Skal du jobbe i Norge er det uten tvil best å studere i Norge, nettverksmessig. Også relevante deltidsjobber og sommerjobber spiller inn her.

     

    Alle bedrifter ser viktigheten av å ha studert i utlandet

    Norske deltidsjobber og sommerjobber spiller ingen rolle, det skaffer deg kanskje en middelmådig jobb i Sparebank Øst.. Mine venner som har studert i utlandet lander intervjuer hos alle de store meglerhusene og konsulentfirmaene. Netopp fordi de vet hva det kreves av deg som person for å etablere seg på en ny arena og skape relasjoner i et fremmed land.

  18. Ja, det er korrekt. Det gir meg imidlertid mindre muligheter innenfor Norge pga mangel på kontakter. Det er også mer intensivt og vanskeligere, men det skal man ikke klage over. Skal søke CBS! Virkelig glad for at det løsnet for meg. Trengte å tenke litt grundig over dette.

     

    Godkjenner CBS sekundærvitnemål?

     

    Edit: Fristen for å søke til CBS var 15. mars! Håpløst av meg! Det var liksom utelukket å studere i utlandet, men plutselig fikk jeg lyst igjen. Ikke greit dette her!

     

    Det vil trolig gi deg MER kontakter og FLERE muligheter ettersom du danner et nettverk i utlandet, og utvider horisonten i en større grad en de som begynner på BI eller NHH. Er du smart søker du deg til USA, så har du en bedre sjanse for å komme inn på et Ivy-League Universitet.

  19. Hei, jeg er en student som fullfører VGS til våren og har innstilt meg på å bli siviløkonom. Jeg har ikke ekstrapoeng fra studiene og jeg har ikke R1 matte som kreves for å begynne direkte på Siviløkonomstudie? - Men såvidt jeg har forstått må man ikke begynne direkte på det faget. Man kan ta ulike økonomifag og deretter ta siviløkonom?

     

    Men mitt problem:

     

    Jeg startet VGS med å være veldig umoden, jeg brydde meg fint lite om skole til å begynne med og jeg så ikke noe poeng i å være på skolen annet enn å diskutere med lærere og komme med kontroversielle meninger! Så snittet mitt fra 1 klasse ligger på 3.. Men etter den tid har ting forandret seg drastisk og jeg ligger bare på 4 og 5 i alle fag, men så skjedde det tragiske som var at jeg snubla skikkelig på eksamen i 2.klasse og fikk en 2'er der.. Snittet mitt blir nok mest sannsynlig 3,7-4..

     

    Selv om jeg ligger kun på 4 og 5 nå blir det vanskelig å få noe kjempe snitt med så mange gamle karakterer med i regnestykket.

     

    Jeg trenger veiledning og lurer på dette: Skal jeg finne meg et studium som ikke krever så alt for høyt snitt eller skal jeg forandre karakterene mine (ta et år hvor jeg tar opp fag som privatist) så jeg kan ligge på 5 isteden? Jeg ser det er endel av linjene på BI som ikke krever så veldig høyt snitt, og det samme gjelder på endel offentlige universiteter rundt omkring.

     

    What to do? Noen med erfaring der ute som kan hjelpe meg og veilede meg litt? :)

     

    Uenig i det svaret over her...Var i samme situasjon som deg på vgs, gikk ut med et snitt på 2,8. Etter ett år med fulltidsjobb og litt modning søkte jeg meg på årstudium i Bedriftsøkonomi ved BI Oslo. Derfra kan du påbegynne 2 året på Økonomi & Administrasjon og den Bacheloren er klin lik Siviløkonom linjen. Jeg er nå på tredje året, og har mulighet til å søke meg inn på Master i Økonomi & Ledelse, da har du 5 år gjennomgående økonomifag som fyller NRØA-kravene for å få en Siviløkonomtittel. Det skal sies at du må ha et snitt på 3.5 hvor 5=A for å bli tatt opp på Master. Matten er tøff, om du har grunnlag fra p-matte( slik som meg) men den er i aller høyeste grad overkommelig. Du utvikler også en bedre analytisk forståelse etterhvert som du går inn i studie-løpet. Så jeg syns det er bortkastet tid å begynne å ta opp fag, når du heller kan ta noen snarveier! Legg av 7-9 timer dagen så burde du greie deg godt;)

  20. Gode råd:

     

    LES The Company og Lær deg det viktigste i kompendiet

    Ikke fokuser på historiske begivenheter og årstall, prøv heller å sett

    alt i sammenheng med spørsmålet. Lag en oversikt over hvert enkelt potensielt emner dere vil få, og skriv ned stikkord på alle sammen.

    Gjør dette jevnlig og repeter det i hele pugge perioden!

    Fikk en B på denne eksamen uten store problemer så vet hva jeg snakker om;)

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...