Gå til innhold

KDN

Medlemmer
  • Innlegg

    35
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av KDN

  1. Jeg har kun brukt 6 avstandsstykker, det var slik PCen kom (kjøpt som ferdig Komplett PC for en del år siden), og jeg har kontrollert at ingen overflødige er i kontakt med undersiden av hovedkortet. Jeg har også kun koblet til de mest essensielle kablene hver gang (ATX, CPU, GPU, SSD og CD ROM), de samme kablene som jeg har hatt tilkoblet utenfor kabinett. 

     

     

    Noen av kabinettene legger gnd til en NC connector i hovedkortets usb header sokkel.
     

     

    Får se når det nye kabinettet kommer, om det fortsatt ikke funker da må det være pga for tung CPUkjøler, noe som høres usannsynlig ut iom at både hovedkort og kjøler er den vanligste kombinasjonen på markedet. 

  2. Hei, jeg installerte Windows 7 fra DVD.

    Forøvrig kjørte PCen problemfritt i 3+ timer nå utenfor kabinettet, med temp på CPU og hovedkort 22-23 grader. Installerte windows også uten noen problemer (sist gang gikk skjermen sort i den delen av installasjonen hvor man skriver inn brukernavn etc, så ikke hvor den installerer eller konfigurerer ting). 

    Så om PCen kjører tilsynelatende problemfritt utenfor kabinettet kan jeg vel utelukke at det er problemer med komponentene og at det har noe med kabinettet å gjøre?

    Har hatt den utenfor kabinett 2 ganger nå, helt uten problemer (første gangen hadde jeg den ikke på så lenge, men ingenting tydet på at noe var galt da heller), mens inni kabinett har jeg kun fått skjermbilde og liv i tastatur 2 ganger totalt og da kun i 5-15 minutter. 

    Synes du fortsatt jeg skal kjøre memtest? Tidligere når jeg har fått ødelagte komponenter og kjørt memtest så har jeg ikke fått started PCen engang. 

  3. Samme uten maskinen står i kabinettet?

    Da varme kan få metal og flytte på seg, eller kabeler, i verstefall, særlig hvis det er kaldt uten for pcen.

     

    Hvis cpu\skjermkort blir fort varmt kan det også gjøre maskinen miste bilde på skjermen.

    Så du bør prøve å sjekke feilen ikke ligger der. Ellers mistenker jeg kanskje hovedkortet kan bli skadet på grunn av kortsluttning.

    Særlig hvis svakstrøm 5-3 volt treffer 12 volt delen.

     

    Er det trygt å la maskinen kjøre så lenge mens hovedkortet ligger oppå en boks? I såfall kan jeg prøve. 

    Har ikke reinstallert CPUen enda, mye styr med å skru av kjøleren ETC, men kan prøve det også. Varm GPU ville vel ikke forklart at også tastaturet slår seg av? 

  4. Prøvde å installere alt på nytt, og så ut til å funke, drev og installerte Windows, men etter 15-20 min slo skjermen seg av og jeg fikk "no connection detected" igjen. PCen surrer og går den (alle vifter og lys), men får ingen kontakt. Er vel kanskje et problem med hovedkortet det her? Er vanskelig å vite når det ikke følger med høytaler med det her hovedkortet som kan gi lydsignaler... 

  5. Ja, de mutterne har jeg husket på, men det hullet bak hvor bakplaten til kjøreren skal stikke ut sitter for langt ned, så toppen av bakplaten sitter i klem, så enten kan det hende at det bøyer hovedkortet litt, eller at den platen, eller kanskje mutterne av en eller annen grunn kortslutter PCen. Prøvde å ta ut og inn alle ledninger fra strømforsyningen flere ganger mens hovedkortet satt i kabinettet uten hell, så må være noe som skjer mellom kabinettet og hovedkortet.

     

    Jeg kan jo prøve å installere alt en gang til, men er redd for å ødelegge komponentene. 

  6. Takker for svar. Bestilte Cooler Master CM 690 III. CPU kjøleren er ganske høy, så tror ikke høyere stand-offs ville fungert, og det ville vært eneste løsning, siden bakplaten på kjøleren satt hardt i klem og vil ikke bøye hovedkortet. Tape ville bare gjort at den ville sitte enda hardere i klem tror jeg. Håper kabinettet jeg bestilte fungerer, det har ihvertfall plass til kjøleren på forsiden av hovedkortet. 


  7. har akkurat bygget en ny PC i et gammelt kabinett ( Antec Nine Hundred Two Midi), men PCen ville ikke starte ordentlig (skjerm og tastatur slår seg ikke på). Da jeg tok ut hovedkortet og prøvde å starte med hovedkortet liggende på en boks startet PCen helt fint. Fant ut at metallplaten på baksiden av Cooler Master Hyper 212 EVO CPU kjøleren delvis var intil baksiden av kabinettveggen (Det hullet bak var passet ikke), og regner derfor med at det fører til kortslutning eller noe lignende, for det er tydelig at kabinettet er årsaken. Så kan noen anbefale meg et rimelig kabinett som passer til komponentene mine same 1 SSD + 3 vanlige SATA harddisker? 

    Og tilleggsspm, er det greit å bare la hovedkortet med komponentene ligge på boksen til jeg får et nytt kabinett (tatt ut GPUen, men stress å ta av kjøler, CPU etc). 

     

    specs: 

    ASUS Z170 PRO GAMING, Socket-1151

    Intel Core i5-6600K Skylake Prosessor

    MSI GeForce GTX 1060 6GB Single Fan

    Corsair Vengeance LED DDR4 3200MHz 16GB

    Corsair CX750M, 750W PSU

    Crucial® MX300 275GB 2.5" SSD

    Cooler Master Hyper 212 Evo CPU Kjøler

  8. Hei. Har bygget ny PC, når jeg starter den virker alt å være OK inni PCen, alle vifter går, alle de riktige lysene skrur seg på etc, men verken skjermen eller tastaturet fungerer. Ingen lys på hovedkortet indikerer feil.

    Den skrudde seg på en gang etter en del forsøk, kom inn til BIOS og begynte med Windows installasjonen fra DVD før skjermen og tastaturet døde igjen (PCen fortsetter å gå). 

    Har lagt merke til at bakplaten til CPU-kjøleren er i kontakt med kabinettet, kan det være årsaken? 

    Noen andre forslag til hva som kan være galt og hva jeg skal prøve?

     

    Komponenter:

    ASUS Z170 PRO GAMING, Socket-1151      

    Intel Core i5-6600K Skylake Prosessor      

    MSI GeForce GTX 1060 6GB Single Fan      

    Corsair Vengeance LED DDR4 3200MHz 16GB      

    Corsair CX750M, 750W PSU      

    Crucial® MX300 275GB 2.5" SSD      

    Cooler Master Hyper 212 Evo CPU Kjøler

    Antec Nine Hundred Two Midi Tower

  9. Hei. Har en gammel PC som er delvis oppgradert, men har tenkt å bl.a bytte ut hovedkort og CPU. 

     

    Nå består den av:

    Kabinett: Antec Nine Hundred Two Midi Tower Sort

    https://www.komplett.no/product/430531?noredirect=true

     

    PSU: Corsair HX 650W PSU

    https://www.komplett.no/product/492649?noredirect=true

     

    Hovedkort: ASUS P7P55D-E LX, Socket-1156

    https://www.komplett.no/product/594807?noredirect=true

     

    CPU: Intel® Core™ i5-750 Processor

    https://www.komplett.no/product/492762?noredirect=true

     

    GPU: Asus GeForce GTX 760 2GB DDR5 2xDVI HDMI DisplayPort PCIe

     

    RAM: Corsair VENGEANCE PRO RED 8GB (2KIT) DDR3 1600MHz

     

    Tenkt å oppgradere med:

    Hovedkort:  Asus Z170 Pro Gaming

    https://www.prisguide.no/produkt/asus-z170-pro-gaming-237885

     

    CPU:  Intel Core i5-6600K

    https://www.prisguide.no/produkt/intel-core-i5-6600k-237777

     

    PSU: EVGA SuperNOVA 750 G2

    https://www.prisguide.no/produkt/evga-supernova-750-g2-262559#anchor-specifications

     

    SSD: Samsung 850 EVO 500GB

    https://www.prisguide.no/produkt/samsung-850-evo-500gb-222588

     

    Også hadde jeg tenkt å sette inn et til av grafikkortet jeg har, men finner ikke akkurat maken noe sted selv om jeg kjøpte det for under 1 år siden. 

     

    Men funker det å bytte ut de delene jeg har tenkt å bytte ut her? 

    Salg på Komplett i dag, så får vel alt for rundt 6000. 

  10. Hei. Har Xiaomi Redmi Note 3 MTK importert fra Kina og prøver å finne ut hvilket mobilselskap som har best 4G dekning i Norge for frekvensene denne telefonen har som er 1800/2100/2600Mhz. 

    Har nå OneCall og har en del 4G dekning, men skifter også regelmessig til H. Vet ikke om det har noe å si hvilket mobilselskap man bruker, eller om det kun har noe å si hvorvidt de bruker Telia eller Telenor sitt nettverk. 

     

  11. Jeg bygde en handelpost i en utposning på elva, men den fikk aldri besøk. Båtene dro bare rett forbi. Noen som vet hvorfor?

     

     

    Hadde vært greit med et bilde, men sannsynligvis fordi handelsbåtene ikke hadde mulighet til å legge til. Det hender at veien til handelsposten er blokkert på en eller annen måte. 

  12. Får man oftere besøk av handelsmenn, eventuelt at de har med flere forskjellige varer om man har mange traders i jobb?

     

    Fant forresten ut at man kunne lage alkohol av så og si alt, det var bare at eple var default.

    Syns det var litt merkelig at man ikke kunne bruke hvete eller potet.... 

     

    Du får ikke oftere besøk av handelsmenn med flere arbeidere i handelsposten, det kommer 5(?) handelsmenn per handelspost, og de kommer med samme tidsintervall. Hvor mye de tar med avhenger av populasjonen din. Første gang en handelsmann kommer er det lurt å bestille varer du har lyst på til neste gang de kommer, om populasjonen din er lav så bør du ikke bestille mer enn 1 vare om gangen, siden handelsmannen sannsynligvis kun kommer til å velge ut 1 av de ulike varene du bestiller pga lav kvantitet han tar med seg.

     

    Handelsmenn kommer selv om du ikke har noen som jobber i handelsposten, så ved lav populasjon er det best å bare ha 1 som jobber der for å fylle lageret med det du har tenkt å handle bort, for så å la han jobbe med noe annet frem til det er behov for å flytte ting til eller fra handelsposten igjen. Tror ikke jeg noen gang har behøvd 6+ som kontinuerlig jobber i en handelspost med mindre jeg har en populasjon på 1000+ og alle båtene som kommer inn har ting jeg har lyst på. 

  13. Hei, skjermen min flimrer veldig, særlig når jeg spiller. Det er streker som beveger seg horisontalt over hele skjermen særlig mot svart bakgrunn.

    Skjermen er en ASUS ms238H fra 2010.

    Skjermkortet jeg har er GeForce GTX 760 CU II OC

    Kabelen jeg bruker er en analog RGB kabel med en DVI plugg inn til skjermkortet. Skjermen har også en HDMI inngang (har ingen HDMI kabel, så har ikke fått testet den).

     

    Lurer på om det er kabelen som er problemet og om det vil løse seg om jeg kjøper en HDMI kabel, eller om skjermen har tatt kvelden og jeg burde kjøpe ny skjerm.

     

    Vet det er flere tråder med samme problem, men ser mange ulike grunner til at dette kan oppstå.

     

     

×
×
  • Opprett ny...