Gå til innhold

Coffie=JavaCode

Medlemmer
  • Innlegg

    2 235
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Coffie=JavaCode

  1. Her er det ELENDIG kode mest sansynlig som er tegnsett avhengig, de tar og skyller på brukerene for å gjøre live sitt letter. Tegnsett som spiller inn, windows cp1252 vs UTF8. Selv om det ikke er noe problem å konvereter de fleste spesialtegn fra og til et tegnsett kan det være at den danske banken bruker noe gammelt system i bunn som ikke er utf8 støttet. Og siden det finnes flere tegn i utf8 enn i cp1252 vil det bli noen feil converteringer hvis noen tar og skriver inn eks et thailansk/ kinesisk spesial tegn.

     

    Det vil kreve en del uker å lage et passord system som kan takle alle spesialtegn hvis du ikke har bygget alt på utf8 og at passordet skal mache på String.

     

    Det som er uvanlig er at det er string to string mach. Vil være mer naturlig å sammenligne byte representasjonen med hverandre. Da vil det være likegyldig hvilke teng som brukes.

  2. De fleste som faktisk er IT-profesjonelle vil nok riste på hode og sukke nå. Sky computing er ikke noe nytt, alle it-proffe bruker noen former for sky computing. Men de har brukt "sky" computing de siste 10 årene. Noen flinke pr folk kom opp med et nytt navn og sa de hadde oppfunnet hjulet på nytt. Finansfolkene fra BI har lest om det i et shit se og hør blad for økonomer, og tror de skal magisk fixe alle IT problemer i verden, så de sier til IT avdelingen at dere MÅ innføre sky computing. Driftskotnadene vil ikke kuttes 50% økes med 50% vil nok heller være tilfellet, sikkerheten i de aller fleste bedrifter er dårligere enn Zimbawiske statsobligasjoner og kan ikke bli verre. Hva "produksjonsmiljø vil være virtualisert" faktisk betyr skal du lete lenge etter.

     

    Det er ingen ordentlig def for hva en sky er for noe, slik det er i dag er alt og ingen ting en sky. FTP server er en sky og det er en grunn til at ikke alle bedrifter bruker FTP servere for å lagre data, men er alltid gøyt å se folk feile nøyaktig på samme måte som for 10 år siden. Driftkostnade totalt sett ble økt når drifting involverte flere led. På samme måte som da alle bedrifter skulle bare ha konsulenter og fjernet IT avdelingene skulle spare 70% av kostnadene rundt IT.

  3. Dette kan ikke stemme, India ville vært på topp om du ser på ferdigheter, men bruk er noe annet.

     

    Du glemer nok at India er et enormt land, med over 1 milliard mennesker. Så selv om det er 1 million indere med helt fantastiske ferdigheter innen IKT så er det prosentvis et veldig lavt tall. Så lenge flertallet av indere ikke har tilgang til hygentiske toaletter og høyrer utdanning så vil nok de ikke komme på topp 10 listen før om en del år. Og du trenger ikke IT ferdigheter for å være på et call center

  4. Vel en stund siden jeg har skrevet i forumet, grunnet at det er en stund siden dere (HW.no) har kommet med noe spennende og informativt. Respekterer deres ungdomsskole lignende forsøk på å forlenge artiklene med å økt størrelsene på bildene, nå er det nesten en 1:1 ratio i bilde innhold. Sorry m8 et bilde sier ikke alltid 1000 ord.

     

    Så var det deres forsøk på å skrive en artikkel.

     

    "gikk godt i overskudd 4. kvartal 2008" 90 % ned, er godt? Kan jeg spørre hva som magisk skjer i de siste 10 prosentene som endrer det til helt greit, og så til slutt dårlig i overskudd?

     

    "Intel ser i hvert fall ikke ut til å ha blitt spesielt rammet" Når den eneste sammenlignings grunlaget ditt er AMD med sitt sado forhold til underskudd kunne Intel gått konkurs 5 ganger og AMD hadde uansett gjort at den setningen forsatt stemmer. Bare fordi de andre har det verre, betyr ikke at du har det bedre.

     

    "Vi forventer en del utsettelser på prosessorer i 2009, ikke pga. Intel, men fordi alle hovedkortleverandørene neppe klarer å holde følge." Imponert at dere stoppet der, så hele den økonomiske krisen er en lokal hovedkort krise ja, har jo ikke med at ting går til helvete med økonomien det skal utsettes, men hovedkort produsentene har ansatt skilpadder som transport middel, og gir nå valium til sine arbeidere bare just for the heck of it. Slik at ting skal gå litt teigere?

     

    Wow

     

    Må si meg dypt uenig i de som sier at dette er en dårlig artikkel. Dette er ikke en artikkel, og kan derfor ikke være en dårlig artikkel.

  5. SSD er ikke en total løsning det er problemet til SSD. Magnet basert lagring har rett og slett utrolig mye bedre kapasit, folk kunne gått med på å betale 10 ganger mer for et produkt hvis det er mye bedre på noen områder og like gode på de andre. Slik er det ikke, SSD er bedre på mange områder men dårligere på en god del. Den dagen da SSD får like stor kapasitet så er det gjordt, selv om de er 10 ganger dyrere og bare minimalt først da vil SSD ta helt av.

  6. Mangel på gode programmer, samt det er ikke samme "kose" stemning å sitte seg ned og se på en datamaskin som du har skrevet på og jobbet med i flere timer. Du kan liksom ikke bare sette på en kanal som kan gå i bakgrunnen heller, det er alt for spesialieserte kanaler de kanalene som finnes.

     

    Tror nok at kose stemningen er bare at vi er vant med tv, fjernkontroll ect. Det kan nok ta og endres på. Nå som riks tv kommer så tror jeg nok at etterspørselen etter digitalt media på internett som er bra organisert slik som på en tv kanal som er reklamefinansiert.

     

    kommer nok, men er ikke teknalogien som er umoden. Er nok brukerene og de som legger ut media som er det.

  7. Sukk... Hvorfor må de dra x86 til GPU-verden... :(

     

    som tideligere nevnt så er det nok programering som er grunnen. Hva er poenget med mye kraft hvis du ikke får brukt den på en god måte. Spess med multithreading programering som er bad ass vanskelig så hjelper det å bare ha en arkitektur til å forholde seg til. Programering har stagnert i forhold til datakraft.

     

    De som vil bruke oppdaterings argumentet så er det svært skjelden at folk oppdaterer bare en komponent av gangen, og at bærbare ikke har noen oppdaterings mulighet som er relavant.

  8. Skal vi se, mac har hatt store problemer med drivere til skjermkortene. Ytelsen har vært litt ræva, siden skjermkort selvskapene vel ikke bryr seg. Kan nok være lettere å få bedre drivere med x86, og Intel har brukt apple som et utstillingsvindu for nye produkter så de vil nok gjøre en større efford.

     

    De bruker jo nå integrerte skjermkort fra intel. Det følger apple sitt ønske å ha en stor leverandør som gjør det mulig for dem å lage spesielle løsninger, for å skille seg ut.

  9. 1) hva er egentlig en gamer, se på nintendo wii eks. er den svakeste prossesor + grafikk og i mine øyne den beste konsolen. Kommer nok til å funke til det markedet den er beregnet på.

    2) bla bla bla Intel kopierer AMD, AMD kopierer IBM, IBM kopierer Intel. ganske old, og viser at hw.no folkene ikke har noe kunskap om det de skriver om

    3) btw hvorfor har dette blitt en geografisk tråd, om stedsnavn.

    4) blir nok nytt chipset, med mange pinner. blir nok et sykt krav til bandwith siden de to mest bandwith intensive dele blir til 1

  10. Skal vi se hva topic er:

     

    1) Du betaler for merket, apple har høyere overskudd på sine maskiner enn tilsvarende konkurenter. Samme som en hugo boss dress vs dressmann dress.

    2) Du betaler for løsninger som ikke noen tilsvarende datamaskiner har, strømtilførselen er magnetisk. mekanismen for å holde skjermen fast til chassi er magneter. er en strøm mengde indikator på batteriet. ufattelig lett å bytte ram + hd på macbook non pro.

    3) Du betaler for komponenter, som 802,11n netterverkskort + webcam + fjernkontroll + firewire 400 + batterikapasitet som er ganske bra + BT

    4) Mac os X, det er ikke alles favorit system, men det er mange som er villig til å betale noen kroner for det. Er ikke det sikreste OS`et der ute, men når det gjelder virus så finnes det ikke noen. Samt at det har innebygget 20ish språk, så du ikke trenger å velge om du skal ha norsk eller engelsk ect. kalibrator til skjermen som er enkel og kraftig.

    5) iLife pakken som du får med maskinen, sicko ble vel faktisk laget i iMovie mener jeg å ha lest.

     

    Det er tydelig vis ikke alle som synes macbook er så sykt dyre. Vært nærmest umulig å få tak i en macbook før jul. Supply and demand.

     

    Macbook pro er en litt annen ting. Var det ikke PC World som kalte den, verdens raskeste windows laptop når den ble testet?

     

    Men for de som ikke har noen interesse av de tingene som er nevnt vil den være overpriset.

  11. 1) integrerte minnekontroller hadde jo intel i noen CPUer for LENGE siden

    2) SOC = system on chip. altså en datamaskin skal på en brikke er da noe som IBM har tenkt på i noen tiår nå

    3) Intel QuickPath ligner på HyperTransport? Og så? en intel cpu og en amd x86 cpu ligner generelt på hverandre, hvorfor skulle dette være forskjellig?

  12. Skal vi se...

     

    1) En mac er ikke den ultimate value maskinen på HW på HD + CPU+ GPU ect men på noen litt andre ting som at maskinen har DVI eller mini DVI ut + et 802,11n kort + du får med fjernkontroll + FW, en HELT stille maskin

    2) Det du på andre siden får er en maskin med veldig gode løsninger, eks magsafe + samt svært få HD feil+ batteri indikator på selve batteriet+ optisk lyd ut osv

    3) Et OS som mange såfall synes er bra, har noen fantastiske muligheter. Men det er helt inviduelt.

    4) Programmer som bare finnes på mac som er ganske bra eks apeture + logic + final cut

     

    Hvis noe av dette ikke er din ting, så er ikke mac din ting.

  13. Hehe, dette "programmet" om vi i det hele tatt kan kalle det et program skulle aldri ha slippet ut til noen utenfor apple. Mer bugs, sikkerhets hull og problemer hadde ikke en gang M$ klart å lage om de hadde prøvd.

     

    Hadde aldri i livet kjøpt noe apple utstyr om safari 3 var føreste inntrykket mitt, that is for sure. Får håpe de klare å klatre opp av hullet de har laget for seg selv

  14. Hehe var det så lett å få folk til å slutte å tro at Nvidia vil flørte med CPU markedet. Husker ex at Intel for en stund siden blånektet for at FB minne noengang skulle kunne brukes med en Intel prossesor, Apple støtte for ZFT, samt at ATI mente at noe SLI lignende variant ALDRI skulle lages.

     

    GPUer og CPUer er på kolisjonskurs når det gjelder hvordan de lages, de blir likere og likere. Nvidia kan ikke ignorere det, og gjør det heller ikke. SOC (system on chip) markedet er glo varmt for tiden, og Nvidia har noen svært flink folk innen det markedet. De har GPU, samt en sykt bra chipsett samling. Skal ikke så mye til for å connect the dots.

  15. Hagr: er nok ikke så lett å produserer feilfrie prossesorer, er alt for mange variabler. Derfor er det lønsomt for oss og AMD at de prossesorene som ikke klarer alle cach/ klokke ect testene blir solg for en billig penge isted for å havne på dynga. Eller hvis en dualcore prossesor har en små defekt kjerne, og selge den som en enkjernes prossesor.

  16. Laptop?

     

    Hadde aldri i livet hatt den på fanget, grunnet vekt å varmeutvikling. Bærbar er også å ta hardt i. Går vel under portabel stasjonær maskin nesten, ikke grunnet spesifikasjoner, men vekt, batterilevetid samt størrelsen på den.

     

    Høres ut som en ufattelig bra maskin for et lite marked der kraft er alt som er viktig. :)

     

    Edit: Viiite, design er en subjektiv sak. Greit nok du ikke synes de er de peneste laptopene der ute, men ganske mange synes de ser bra ut.

  17. Vil nok slå Clovertown ja. Tviler på at det blir utklassing av Penryn. Tipper de kommer til å rimelig like. Uansett vil Power6 grisebanke dem begge, nok et eksempel på hvor elendig x86 er...

    8669894[/snapback]

     

    Hm var det ikke du som sa at IBM måtte lære seg at MHZ kappløpet ikke var smart av egen erfaring :p Skal se om jeg finner den posten din hehe

     

    Simen: "At a high level Barcelona should provide an edge in multithreaded performance, but not an insurmountable one. Depending on clock speed, Intel may retain the performance crown for single threaded performance - which is essential for client systems."

     

    Leste artikkelen fra Real World, og må si at ut i fra det så tyder jeg at AMD er bedre posisjonert i markedet til å gjøre det bedre enn i 2003 med K8. MEN da var Intel på toppen med sin P4, og på kraftig vei ned. Det er svært forskjellig fra dagens utgangspunkt, det er heller ikke en stor PR spinn ala 64 bit slik det i sin tid var med K8. Vil tro at AMD holder den posisjonen de har i dag, og ikke vil se en økning i AMD sine markedsandele slik det var i 2003.

     

    That is my 2 cents.

     

    Edit :

    Intel integrerer minnekontroller og GPU

    Anders Jensen Postet: 29/03-2007 : 15:16

    QUOTE(Macfan @ 29/03-2007 : 15:01)

    "Du er da pessimistisk på vegne til power 6 (+) ville ikke feid de av banen helt enda. Tror vel enda færre brukere på dette forumet vil ha kontakt med de silicon klumpene. "

     

    Glemte faktisk power 6 der et øyeblikk. Må imidlertid si jeg er litt lunken i mine forhåpninger til den. Ser ut som om IBM bare ønsker å lære MHz leksa på egenhånd egentlig...

  18. Wow intel har skills til å ha navn/bokstaver som forvirrer.

    Pentium 4EE = prescot 90nm P4 exstream ed.

    Pentium 4E = prescot aka 90nm P4

    Pentium E = dualcore 65nm C2D low end

    E6XXX = core 2 duo mid end

     

    Lurer på om Intel/ amd + alle andre HW produsenter faktisk leier inn konsulenter for å lage forvirrende navn. Du klarer ikke å lage noe å forvirrende uten å ha gått inn for det.

×
×
  • Opprett ny...