Gå til innhold

Tåmek

Medlemmer
  • Innlegg

    15
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Tåmek

  1. Du har vel briller eller linser?

     

    Nei, fant nettopp ut at jeg var litt nærsynt, har ikke hatt noen anelse om dette tidligere.

     

     

    Nei, de sender deg ikke ut med feber. Influensa o.l. blir det sett ganske alvorlig på med tanke på smittefare og du blir derfor sendt til saniteten ganske fort. Viss jeg var deg ville jeg prøvd å holde meg frisk for enhver pris og heller bite tennene litt sammen i stedet for å "lure" deg unna 3000m testing, feltøvelse o.l.

     

    Ingen intensjon om å lure meg unna, tenkte bare på et hypotetisk tilfelle.

     

     

    Nei ... Du ser at forstørrelsen er noe de setter bak aimpointen. Det er ikke vanlig å få utlevert dette.

     

    Du kan bli satt på isolat om du blir syk for å ikke smitte andre.

     

    Skjønner, takk for svar!

  2. Nei, det er ikke forstørrelse på siktet.

     

    Varierer veldig. Noen som har hatt rekrutten på Madla kan sikkert svare bedre enn meg.

     

    http://www.youtube.c...QJ6B2pzU#t=205s

     

    Så dette er bare svada?

     

    Det brukes et rødpunktsikte som ligner veldig på Red Dot Sight fra COD. Er litt usikker på om det gjør blinken 3 ganger større, men det er veldig enkelt å bruke.

    Vanlig dag i rekrutten på Madla er 0600-1630ish, med langdager tirsdag og torsdag 0600-1900. Velferden her er åpen fra 1100-2200, så du vil nok henge på Velferden ganske ofte.

     

    Takk! Hvordan er de hvis du skulle bli syk? Sender de deg ut med 40 i feber?

  3. Rekrutten på Madla er 8 uker. HK416 er som Henrik skriver lekende lett å bruke. Uten noen som helst våpenerfaring skal du ikke ha nevneverdige problemer med å treffe 10'ern fra 200m hold.

     

    Da regner jeg med at siktet brukes, som, om jeg har forstått det rett, gjør det 3 ganger større? Det vil si at det føles ut som om "blinken" er 66.6 meter unna?

     

    Mente dagene i rekrutten, ikke selve rekrutten. Når kan jeg forvente å kunne henge på velferden?

  4. I rekrutten må man regne med å ha tjeneste til senere enn dette ganske ofte, i alle fall de første ukene. Etter rekrutten er det vanlig å slutte til middag, dvs. 4.

     

    Hvor tid pleier man å slutte i rekrutten?

     

    Jeg er sannsynligvis rundt -1.0 på begge øyne, og har ingen interesse av å korrigere synet. Kan dette bli et problem ift. våpentrening?

     

    Er HK416 lett å bruke?

  5. Hei, jeg fant nylig ut at jeg tydeligvis hadde -0.5/-1, noe slikt, på hvert øye. Dette irriterte meg grenseløst, selv om det ikke har noen reell virkning på hverdagen min. (Perfeksjonist.)

     

    Noen som har erfaringer med denne "plusslinse"-terapien, hvor man bruke briller for langsynte for å reversere prosessen? Jeg mistenker at det kan fungere i mitt tilfelle, da jeg ofte får leamus i øynene etter lange stunder foran datamaskinen.

  6. Jeg var idag på sesjon. Jeg scorte 8 på løpetesten og 8 på den psykologiske testen, men sesjonsoffiseren var dog svært skeptisk til at jeg skulle blir idrettsassistent, da jeg ikke har idrettsfag. Han ble noe mer optimistisk da jeg sa at jeg trente i 20 timer i uken og drev med idrett på høyt nivå, og jeg får innkalling til Madla i januar 2014.

     

    Jeg har søkt om å skifte fra januar 2014 til september 2013, da sjøforsvaret også har innrykk i denne perioden. Noen som har erfaring med å få slike søknader innvilget?

     

    Hvordan er rekruttskolen på Madla?

×
×
  • Opprett ny...