Gå til innhold

DalaiLaban

Medlemmer
  • Innlegg

    256
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av DalaiLaban

  1. Hei! Nå har jeg jobbet som dørvakt i 5år+ og har avsluttet (bi)jobben pga skolegang. Dette er mine pro/con om jobben som ordensvakt og noen nyttige tips.

     

    Pro:

    - Du får testet ut dine taleferdigheter, de fleste gangene når det smeller er det fordi du ikke var flink nok til å prate for deg. Du lar følelsene få si sitt fremfor fornuften og da får du en reaksjon med en gang på det. Dette lærer du av og kan dra nytte av ellers i livet.

    - Sosialt, det er veldig sosialt (min erfaring hvertfall). Er du blid og grei mot gjestene er de fleste det mot deg også.

    - Spenning, jeg skal ærlig talt si at det jeg savner er følelsen av "shit shit shit dette går aldri bra" for så å se at det gikk egentlig ganske bra. Du får kjenne på det å være redd, og øve deg på å ikke vise det, fordi da har du tapt. Ser de at du er redd/engstelig/usikker så har du tapt. Da kjører de over deg og du reagerer kanskje i affekt.

     

    Con:

    - Dårlig lønn i forhold til risiko, arbeidsgiver dekker (som regel ikke) verneutstyr.

    - Arbeidstiden, du jobber som regel alltid kveld/natt

    - Du blir lei fyll etter hvert. Jeg har sluttet å drikke for å bli full.

     

    Tips/heads up:

     

    - Husk du er dørvakt, ikke politi, forhold deg til det, sett deg inn i når du kan bruke makt og hva som kreves for pågripelse. Du står ansvarlig for dine handlinger selv om "makkeren" din er en som gølver folk for ingen ting er det han som må svare for seg og ikke du... med mindre du hjelper til.

    - Håndjern brukes i nødverge. Aldri ellers. Det er viktig. Spør politiet om hendelsesforløpet bør du ha klart for deg hva du svarer om når jerna gikk på.

    - Om du trener aldri så mye, kan aldri så mange teknikker så finner du alltid noen som er større/sterkere/tøffere enn deg på byen. Bruk munn framfor vold.

    - Du kommer til (hvis du ikke er veldig heldig) å måtte ta tak i folk, legge de i bakken, sloss, bli slått. Det er en del av det å være dørvakt. Det er ikke ønskelig, det er ikke det verden vil høre, men det er det som er sannheten. Om det er du som provoserer det frem eller om det var et rasshøl er konsekvensen det samme. Er du klar for det? Det er deg de du jobber med stoler på at skal ha ryggen deres når det smeller. Vær klar over det.

    - Du blir testet ut i starten, folk vil vite hvor de har deg, vær klar over det og tenk over det. Vær tydelig. Ikke gjør noe du vil angre på.

    - Narkotika er over alt, husk du er ikke der for å redde verden, bare at folk skal ha en bra kveld. Det er lite gjennomtenkt å feie bort stripa til en kar som er "klar" for den. Be han heller gjøre seg ferdig å gå. Det gjør kvelden UTROLIG mye lettere for deg. Tror du utestedet bryr seg om du feier narken ned? Tror du at du løser narkproblemet på den måten? Tenk at du skal overleve kvelden og jobbe flere ganger der. Ikke vær superhelt, bruk hodet.

    - Behandle folk likt. Selv om de er 50kg og 20år eller 130kg og 1,95m så er reglene like for alle men du bør tenke igjennom fremgangsmåten og hvor langt du vil strekke deg. Husk at politiet er noe du kan "true" med å ringe og gjennomfør det hvis personen ikke etterkommer din anmodning og blir vanskelig

     

    Håper dette kan gi deg noen gode råd/tanker om jobben som dørvakt. Dette er min erfaring og jeg er sikker på at det er mange som syntes masse er feil, men dette er slik jeg har opplevd det. Lykke til!

    • Liker 2
  2. Jeg benytter meg av en trader/rådgivingstjeneste som tar lønn i fortjenesten. Altså, la oss si at i løpet av 1mnd har rådgiveren/traderen gitt meg 10.000kr i fortjeneste. Rådgiveren skal da ha en viss prosentandel av dette som jeg må betale via western union. Som kjent er man pliktig til å betale 28% av gevinst i norge og da lurer jeg på om det er noen måte jeg kan redgjøre for skattetaten at disse pengene jeg betaler traderen er en utgiftspost og ikke gevinst til meg selv.

     

    Noen som har en god løsning?

  3. Tilfeldighetene skulle ha det til at jeg nå sitter med 2stk 24" 1080p pc skjermer og 1stk 32" 1440p pc skjerm. Alle er 16:9.

    De vil bli montert på vegg med arm og mitt spørsmål er da hvordan jeg best mulig kan utnytte de til spill.

    Klarer ikke se for meg en optimal løsning da jeg helst skulle hatt større "hovedskjerm" hvis jeg skulle ha kjørt 24" i portrettmodus.

     

    Noen som har et godt forslag til oppsett eller blir det bare å ha de 24" som pynt rundt hovedskjermen når det gjelder spilling?

     

     

  4. Var på opptak i går og ser det har vært noen spørsmål hvordan det foregår.

     

    Her er slik dagen min gikk for seg:

     

    Hadde oppmøte i resepsjonen der vi alle stod å ventet.

    Da klokken var slagen kom instruktørene for kontroll av legitimasjon og navneopprop.
    De hadde en god og lystig tone som gjorde at skuldrene senket seg noen cm på alle sammen da etter min mening så ut som en gjeng med ungdomskoleelever som skulle på diskokveld på skolen og stod hver for oss og sa ingenting. Vi fikk da utdelt et nummer som skulle følge oss ut dagen.

     

    Så gikk turen til svømmehallen der vi gjennomførte først undervannsvømming, dykk etter ring for så å avslutte med 100meter svømming. Bassenget i oslo er 12,5m langt og dette er en fordel da du tjener mye på frasparkene. I 25 meter basseng hadde jeg min rekord på ca 1:48 og klokket inn til 1:40 på opptaket.

    Etter dette var det dusjing for så å gå bort til styrkerommet der benkpress og hangups ble gjennomført i puljer på 5 stk. Altså, nummer 1-5 gjennomførte benkpress og deretter nummer 1-5 med hangups. Det ble da ca 4-5 minutter hviler mellom hver øvelse.

     

    Når dette var gjort bar turen over til løpingen hvor det var ca 5-10min pause før man skulle løpe.

    Etter dette gikk turen i dusjen og inn i vanlig tøy igjen for så å vente i kantinen i ca 15min.

     

    Deretter var det datatestene som skulle gjennomføres. Disse er veldig ålreite da du blir godt forklart hvordan de skal gjennomføres gjennom en veiledning og man kan ta pauser mellom hver av testene (5stk). Det er også treningsoppgaver i hver av testene slik at man er sikker på at søkeren har forstått prinsippet. Dette senker stressnivået betydelig.

     

    Opp trappen til legesjekk etter endt datatest for så å til slutt avtale tid til gruppeintervju.

     

    Jeg var nærvøs i ca 1uke i forkant og var helt ufokusert på jobb, men dette er ingen ting å grue seg til. Instruktørene oppmuntrer deg sammen med de du er på opptaket sammen med. Alle har jo et felles mål, å komme inn. Har du trent godt så er det ingenting som stopper deg! Husk også å VÆR ÆRLIG på datatestene da det er disse du blir spurt om på intervjuet og det er lettere å huske sannheten enn en løgn ;)

     

    Lykke til alle sammen!

    • Liker 3
  5. Er det noen som vet navnet på eller hvilken formel som brukes for å regne ut hvilken fart en badering har når den blir slengt ut i en sving?

     

    Regner med at man må vite:

    *båtens fart (50km)

    *lengde på tau (10m)

    *tid brukt fra bak båt til ut på siden (90grader) (3sec ca)

     

    Hvis du kan regne det ut så gjerne vis utregningen, er gøy å lære sånt :)

  6. Grunnen til at jeg spør er at jeg lurer på om det er mulig å finne ut hvor mye det faktisk er igjen uten å tappe hele tanken og måle det som er igjen.

     

    Er det noen slags regel som f.eks sier at "hvis det er rett under synbart på peilepinnen så er det X antall liter olje igjen"

     

    eller varierer dette fra bil til bil?

  7. I dag har vi eksperter for alt og da mener jeg ALT:

     

    ...global ekspert på kabler...

    ...ekspert på å rødme...

    ...ekspert på forebygging og spiseforstyrrelser...

    ...ekspert på integrert byutvikling...

    ...ekspert på mini-kjøkken...

    ...ekspert på store folkemengder...

    OSV OSV OSV.

     

    Det fortsetter i det uendelige.

     

    Så mitt spørsmål er da: Er det en klar definisjon på hva som skal til for å kalle seg ekspert?

    Eller kan alle kalle seg ekspert hvis man selv anser seg selv for å kunne noe litt bedre enn de fleste?

  8. Heisann!

     

    Jobber som tømrer og hver vinter kommer den evige diskusjonen om hvor mange minusgrader det må være før det ikke er lov å jobbe ute lengere.

     

    Er det noen som kan referere til en lov eller noe slikt om dette?

     

     

    Takk på forhånd! :)

  9. Har et "stort problem".

     

    Greier ikke helt å bestemme meg for hvilken av disse skjermene jeg skal velge.

     

    BenQ 24" LED V2410 Eco

    http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=495362

     

    BenQ 24" LCD G2420HD

    http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=477710

     

    Spm1

    Er ute etter en 24" til hovedsaklig spilling og i denne prisklassen (2 lapper).

    Noen som har noen anbefalninger om hvilken jeg skal velge?

     

    Spm 2(valgfritt):

    Ser at G2420HD kan henges på veggen men står ikke noe om dette på V2410.

    Betyr det da at det ikke går ann?

    Står ikke noe på produsenten sin hjemmeside om det heller så da kan jeg vel regne med det ikke går?

     

     

    På forhånd, Tusen takk for hjelpen og GOD JUL! :D

  10. Har gått med planer om å kjøpe meg en arbeidsbil og har planer om å bruke 20-40 lapper på den.

    Flere av kameratene mine sier jeg burde satse på en Toyota HiLux, den ruster bort før motoren havarerer så sant man gir den olje og en skvett drivstoff.

     

    Stemmer dette?

    Noen som har erfaring med en sånn bil?

×
×
  • Opprett ny...