Gå til innhold

vsg

Medlemmer
  • Innlegg

    43
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av vsg

  1. Dette fører seg inn i rekken av dårligere og dårligere artikler på hele hw-nettverket. Å kåre en test-vinner uten å i det hele tatt vurdere kostnadene på selve abonnementene og ringepriser utenfor familien er helt meningsløst.

    8120697[/snapback]

     

    Hva er galt med denne da? Dette virker bare som dårlig skjult Telenor- hat fra deg.

     

    Dette er ikke en abonnementstest, det er kun en test av de forskjellige familieløsningene.

     

    Man kan ikke teste dette ut ifra hvordan opptil seks personer med forskjellig bruksmønster bruker telefonen, det gir for mange variabler.

  2. Hehe, ja.. Det stemmer det, HVIS det er slik som du tolker den loven..

     

    Men hvis du tolker den feil, å du samtidlig tar med at det er forskjellige regler for privat personer, og bedrifter.. så blir det Plutselig noe helt annet.  ;)

     

    7208427[/snapback]

     

     

    Klart det er forskjellig for private og bedrifter men uansett får man reparert eller erstattet en vare som ikke er brukbar. Tror Elkjøp eller Komplett kan vente på reparasjon uten problemer..... så de er ikke akkurat i en tidsklemme som en person som har brukt alle sparepengene sine på drømmemobilen.

     

    PS.

    Det er ikke min tolkning, ringte selv forbrukerrådet da jeg var usikker og som nevnt i første post var det han som tolket regelen slik.

     

    Det skal nevnes at selger ikke ble noe oveasket når jeg nevnte regelen, krevde ikke noe bevis eller noe han bare ga meg ett nytt kamera, en bedre modell til og med.

     

    Så jeg tror faktisk en del selgere kan disse reglene selv men vil helst prøve reparasjon hvis kunden ikke krever omlevering.

    7208452[/snapback]

     

    Jeg er ikke sikker på at forbruker ville ha vunnet en slik sak i Forbrukertvisutvalget, for begrepet urimelig kostnad er ganske vidt. Det er ikke bare snakk om at forhandler direkte taper penger, men at de taper penger i forhold til hva de kunne ha tjent. Når vi snakker om mobiltelefoner, blir mange hundre levert inn i hver butikk. De aller fleste av disse blir reparert og sendt tilbake. Hvis vi summerer dette blir det en ganske høy sum å svelge for forhandler.

     

    Og forbrukerrådet har en tendens til å tolke loven etter hvem som ringer(Forhandler eller forbruker)

  3. Et lite tap per mobil blir et stort tap i løpet av året når du ser på summen av alle telefoner som repareres i løpet av et år. Dette blir helt klart en urimelig ekstra kostnad for butikken. Og når det i tillegg kommer mobiler som er på slutten av garantitiden, blir det ikke snakk om noe lite tap. Da må prisen i alle fall halveres hvis noen i det hele tatt er interessert i å kjøpe en så "gammel" telefon.

    7208398[/snapback]

     

    Igjen... butikken taper ikke, de fungerer kun som en buffer fordi du ikke skal gå i perioder uten vare.

     

    Det blir uansett du eller produsent som bærer de største kostnadene, ikke butikken selv

    7208408[/snapback]

     

    Når butikken får tilbake en reparert telefon er produsenten ferdig med saken og butikken må dekke tapet selv.

  4. Du kommer med en defekt mobil og får en ny, da kan følgende ting skje:

     

    -går på garanti, repareres og selges igjen av butikken som b-vare, butikken taper litt men ikke mye

    -går på garanti, omleveres av produsent, butikke taper ingenting

    -misbruk, du betaler den nye telefonen, butikke taper ingenting

    -misbruk, du leverer telefonen tilbake som igjen selges som b-vare, butikke taper litt

     

    Ved defekt produkt har butikken krav på ny vare eller reparasjon...

    7208346[/snapback]

     

    Et lite tap per mobil blir et stort tap i løpet av året når du ser på summen av alle telefoner som repareres i løpet av et år. Dette blir helt klart en urimelig ekstra kostnad for butikken. Og når det i tillegg kommer mobiler som er på slutten av garantitiden, blir det ikke snakk om noe lite tap. Da må prisen i alle fall halveres hvis noen i det hele tatt er interessert i å kjøpe en så "gammel" telefon.

  5. Bruker Excel 2003 på norsk.

     

    Tar en dato som eksempel:

     

    A13 lørdag (dagen beregnes etter dato, måned og år som står andre steder)

    B13 2 (Dette tallet står fast og brukes som beregningsgrunnlag for hvilken dag det er)

    C13 10:00:00

    D13 16:00:00

     

    Bruker følgende kode for at regnearket skal finne ut om det er lørdag eller ikke:

     

    =HVIS(A13=7;;"")

     

    Kveldstillegget beregnes i tre kolonner:

     

    -En for ukedager fra 18->

    -En for lørdager fra 13-16

    -En for lørdager fra 16->

  6. Hei

     

    Jeg jobber med å lage en timeliste og sliter nå med beregningen av kveldstillegg. Kveldstillegget beregnes her etter når på dagen det jobbes, f.eks er lørdager delt i ett beløp fra 13-16 og ett beløp fra 16-18. Så det jeg lurer på er hvordan jeg trekker ut hver av de hvis arbeidstiden er f.eks 10-17 på en lørdag.

     

    Jeg har klart å lage det slik at det forstår hvilken dag det er ut i fra datoen, men jeg klarer ikke å få den til å beregne at det i dette eksempelet er tre timer kveldstillegg fra 13-16 og én time fra 16-18.

     

    På forhånd takk for svar

  7. Bare for å ha det sagt, i dag er det slik dere fleste sier at mobiltelefoner leveres med 2 års garanti og 5 års reklamasjonsrett. Nokia bl.annet gikk ut i pressen med en slik 24 måneders garanti fra og med 1.januar i år. Selve poenget her er blir altså at for 2.5 år siden var det absolutt ikke samme regler og rettigheter. Og alle vet vel at en lov stort sett aldri har hatt tilbakevirkende kraft....?

     

    Ergo; i dag stiller forbrukerne som kjøper ny mobil mye sterkere enn de som kjøpte sin for 2+++ år siden!

    6440298[/snapback]

     

    At Nokia og en del andre produsenter har økt garantien til 2 år har ingen betydning for reklamasjonsretten. Dette gjorde det enklere for en kunde å levere inn telefonen hvis den er under 2 år gammel, men om reklamasjonsretten er på 2 eller 5 år blir man vel aldri enig om.

  8. Elkjøp er Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk. Virksomheten omsatte for NOK 12,23 mrd i regnskapsåret 2004/05. Konsernet har etablert detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island, Færøyene, Ungarn, Tsjekkia og Polen med hovedforankring rundt stormarkedskonseptet.

     

    Når det er skrevet slik tolker jeg det som at tallene er basert på omsetning fra de nevnte landene.

  9. De 12,2 milliardene til Elkjøp inkluderte jo butikker i Ungarn, Tsjekkia, Polen og på Færøyene. Mens Experts 12 milliarder inkluderte kun Estland utenfor Norden. Og kun Norge, Sverige og Danmark i Norden, siden butikkene i Finland ikke er eid av norske Expert ASA.

     

    Euronics har en årlig omsetning på ca 80 milliarder ifølge www.euronics.com.

  10. Expert i Norge, Sverige, Danmark og Estland har en årlig omsetning på omtrent 12 milliarder, men Elkjøp i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island, Færøyene, Ungarn, Tsjekkia og Polen har en omsetning på 12,23 milliarder.

     

    Internasjonalt har Expert en omsetning på 130 milliarder, mens DSG International plc (som eier Elkjøp) har en årlig omsetning på 80 milliarder.

     

    Så da er vel Expert størst på både antall butikker og omsetning

  11. Etter oppkjøpet av Expert i Sverige er norske Expert størst i Skandinavia, de eier alle Expertbutikkene i Norge, Sverige og Danmark. I tillegg har en del butikker i Sverige som gikk under andre navn (blant annet Power), blitt omprofilert til Expert.

     

    Expert International er størst i verden med ca 8300 butikker i 22 land.

  12. Kan ikke si at jeg kjenner meg igjen i alt som har blitt skrevet her. Jeg jobber hos Expert og her virker det som om vi er billigere enn Elkjøp på det meste.

     

    Har et par eksempler fra i går:

    Det kom inn en mann som skulle ha seg en ny mobil, han hadde vært og sjekket prisene hos den lokale Elkjøpbutikken og sa at vi var mye billigere.

    Senere på dagen kom det inn en annen som skulle ha seg bærbar datamaskin. Jeg foreslo en maskin for han og han dro til "konkurrentene" for å sjekke prisene der. Etter en liten stund kom han tilbake og kjøpte maskinen pluss en del tilleggsutstyr.

     

    Dette har jeg inntrykk av at gjelder for det meste av varer.

  13. Det du da trenger er et trådløst aksesspunkt og et trådløst PCMCIA kort til din bærbare PC. Det du gjør når du har fått tak i dette er å koble sammen ruteren og aksesspunktet, og setter inn og installerer PCMCIA kortet. Da skal maskinen din søke gjennom nettverkene i nærheten og du velger det som hører til aksesspunktet ditt. Du finner i ruterens manual hva slags navn nettverket ditt får fra produksjon. Dette kan du forandre senere under SSID i kontrollpanelet til ruteren.

×
×
  • Opprett ny...