Gå til innhold

Daehli

Medlemmer
  • Innlegg

    1 502
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Daehli

  1. Det er en grei TV. Jeg hadde en slik en i en måned og solgte den videre fordi jeg fikk mer for den enn jeg betalte selv.

     

    Et viktig poeng med 5005 og 5004 er at de ikke har 100hz. Det vil si at bildemotoren som skal konvertere fra 24hz til 100hz er superdårlig. Jeg foretrekker å ta av denne funksjonen uansett TV, men hvis det er viktig så ta å sjekk i en butikk. Dette vil ikke ha noe betydning hvis PCen gir 100hz signal.

     

    Nå har jeg ikke testet den på konsoll og spill, men bildekvalitet og verdi for pengene så er den helt super! Vil anbefale å ta en titt på ue46d6325 som et alternativ. Koster dog 3000 mer, men med bedre bilde og 3D.

     

    Legger til at den tar det meste av formater på minnepinne og HD hvis du kobler til med USB.

  2. Jeg kjøpte meg en Samsung UE40D5005 for 4990 for tre dager siden. Er rimelig fornøyd, det eneste selgeren kicket litt på var den 100hz bildemotoren som han mente hakket litt på raske bevegelser. Bildet er sylskarpt og svartfargen er meget god.

     

    Du burde kanskje ta en tur innom en forhandler og se først, men til film og PC-monitor er denne ypperlig. Spill og fotball har jeg ikke prøvd.

  3. For å gi en pekepinn til TS kan jeg nevne såpass som dette: Opptak til fallskjermjeger 08 var det 800 stk som møtte ---> Etter noen uker var dette tallet nede i 150-100 stk, senere halvert til 50 stk, og på slutten av året sitter dem igjen med 15-20 stk, noe som er ønskelig.

     

    Fallskjermjegerutdanningen er en fin pekepinn på hva Forsvarets spesialjeger kommando går ut på, og hvordan tilværelsen er. Jeg anbefaler det.

     

    Seriøst, var det 800 stykker som møtte til grovuttak i 08? Tror det var 350 i 07.

     

    Jeg skal opp til Rena for å lage vaffelrøre og dele ut saft, dette skal bli gøy å se på.

  4. Jeg fikk ordnet et forbrukslån på 20k for ett år siden da jeg var 20år. Det var så og si umulig å få til dette utenfor min faste bank selv med en effektiv inntekt på rundt 150k i året. Renten er som det blir nevnt over her ikke noe særlig god - 10% +.

     

    Jeg fikk rente på rundt 20% (uten sikkerhet). Den beste løsningen er å skaffe sikkerhet på lånet. Dette er rimelig unødvendig på 20k pga. utgifter til tinglysning etc. Men vil anbefale det hvis lånet er 100k

     

    PS! Forbrukslån er IKKE NOEN GOD AVTALE!!! Jeg er glad jeg kunne betale ned i løpet av to måneder og slapp unna med bare 1500 kroner ut vinduet. (inkl. 500 kroner gebyr)

  5. Hei,

     

    Lurer på hva slags tanker og opplevelser dere har rundt stimulering i det dere jenter kommer. Burde jeg forsette like intenst, litt mindre intenst eller helt rolig? Personlig blir jeg veldig sensitiv når jeg kommer, så for mye stimulering gjør litt vondt, men ingen stimulering ødelegger på en måte hele orgasmen. Jeg er gutt - mye det samme for jenter?

     

    Bare falt meg inn i tankene nå nettopp, ser ikke damen må en stund, så jeg får ikke tatt det opp med henne. :)

  6. Får du åpnet denne linken

     

    Takk, det er noe galt med linjen min (UiB) - så jeg sliter med tilgangen til enkelte sider. Den fungerte ikke denne heller. Jeg har sett meg litt rundt, så jeg har en anelse om hva jeg kan forvente. PCen ser helt super ut, lurer dog på om jeg venter et halvt år til før jeg kjøper meg en ny. Det er batteritid jeg i hovedsak ser etter, samt mobilitet, og grei nok HW til å drive det meste av film/musikk, men ikke spill. Det lugger litt på enkelte ting pga. linux og diverse standarder.

  7. Hvordan er ytelsen på disse maskinene i praksis? Jeg sitter med en nesten to år gammel laptop, og sliter litt med blant annet ytelse på flash og compiz i linux. Jeg får ikke opp linken til review, og de andre jeg har sett viser bare til diverse figurer og tall som ikke gir meg noen sammenligningsrunnlag.

     

    T5450 @ 1,66GHz er den jeg har i dag yter omtrent som CPUen i UL30A?

  8. Motsatt problem er jo også utbredt; enkelte nekter å ta i bruk god programvare nettopp fordi den er lukket. Denne holdningen gjør det kinkig å få gjort noe særlig med spillutvalget på Linux, samt nettopp Adobes programvarepakke, som er essensiell for mange.

     

    Det hadde ikke vært noe problem for meg å kjøre lukket kode, så lenge det er mulig å kjøre på forskjellige operativsystemer og arkitekturer. Jeg har liten innsikt her, så jeg skal ikke peke noen finger.

     

    Håper på å slippe flash i løpet av et par år, evt. at Adobe får fingeren ut og gir skikkelig støtte til ubuntu. Jeg forstod det slik at ubuntu 10.4 skal støtte HTML5?

  9. Hvis du ser etter den beste legen så er du nok i feil land. Den gutteklubben som opererer i Norge har ofte relativt lite erfaring i forhold til de ledende leger ute i Europa.

     

    I forhold til de mer sjeldne komplikasjonene, som gjerne oppstår i en eller to av hundre, så ville jeg ikke lagt meg under kniven hos en lege som kanskje bare har operert oppunder 100 personer med det nåvæerende utstyret.

     

    Det nyeste utstyret som brukes i Norge har vært her et års tid på det meste, med en teknologi som første gang ble brukt i 2003.

     

    Fikk selv ordnet synet av en dyktig russisk lege som er en av de mer erfarne i Europa, ville anbefalt deg å gjøre litt mer research.

     

    Er det Tyskland som lager utstyret? Polen, Tyskland, Latvia og noen andre land som jeg ikke kommer på i farten - huser noen dyktige leger.

     

    Edit: Da jeg undersøkte dette selv, så kom jeg over et forum som gav tips om forskjellige leger. Jeg tror dette kanskje var britisk. Google det, jeg søkte på noe som handlet om komplikasjoner under/etter operasjoner.

  10. TOMpsy, ja og nei. De som spiser nok fiskeprodukter har vel ikke behov for tran.

     

    Det er gjort en del forsøk med fiskeolje som tyder på at umettede fettoljer fra fisk, f.eks tran hjelper til å bedre kognetive vansker/problemer. Blant annet ADHD og dyseleksi. Hjernen har et stort behov for et variert inntak av fett, ikke minst mettet (animalsk fett), noe som gjør at personer som er vegetarianere og eller holder seg borte fra fisk uten tvil får en slags "mangelsykdom".

     

    Jeg har ingen tvil rundt forskningen på dette området. Legg merke til at ingenting blir lagt frem som en kur.

  11. Jeg kan tenke meg at effekten er der når vi snakker om avstander på mange km/mil, men er det noen som vet eller klarer å regne ut effekten på 3000m nordover fra ekvator? Snakker vi milimeter, cm, eller opp mot en meter?

     

    Kulen vil deflektere vest, stemmer det?

     

    Edit: Nå ble jeg usikker. Jorden roterer med klokken sett ovenifra?

  12. Kroppslukt er jo digg da... så lenge det er naturlig og "fersk" lukt. Ikke noe gammel svettelukt, dårlig ånde eller noe i de baner.

     

    Sa fyren hva som stinket? Kan ofte være en grei måte å pinpoite hva som er "galt". Spør en veninne eller noe, så får du ærlig svar.

     

    Personlig så mener jeg kroppslukt er bra, så ingenting å være manisk over.

×
×
  • Opprett ny...