Gå til innhold

Niclas

Medlemmer
  • Innlegg

    197
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Niclas

  1. Det er ikke det at jeg nødvendigvis tror "Skynet" er sannsynlig... men det er like fult en tankevekker at vi i dag kan lage datarom som er "umulige" å slå ut... dersom det en vakker dag skulle oppstå en form for AI som hadde ønske om å overleve og utslette mennesker tror jeg vi ville fått store problemer.

     

    For det første kunne en slik mykevare spredt seg uhemmet i skyen og rundt, bare se på "vmware" og hyper-v teknologien som er bortimot helt hardware uavhengig og kan utnytte ressurser fra hvor som helst når som helst...

     

    Gruer meg til bilfabrikkene setter på automatvåpen og en AI for å jakte på mennesker :|

  2. Hva med å sammenligne disse mot Grooveshark? Ligger i litt forskjellige gater, men dekker det samme behovet.

    Bruk på mobile enheter kunne kanskje også vært nevnt litt nærmere, leste nok litt i raskeste laget igjennom, men både Spotify og Grooveshark kommer med mobil-applikasjoner, hva med Wimp?

     

    I grooveshark har du en "favoritt" funksjon på sang-nivå, utvalget er også greit nok, men hvordan er det i forhold til Wimp?

  3. Bedrifter, som er litt større enn 10 ansatte, har litt andre krav og kriterier for når de kjøper ny maskinvare, enn akkurat om det er kommet USB3.0 , SATA 6Gb/s, ditten eller datten.

     

    Større selskaper har også vanligvis volum avtaler på Windows, så da er den OEM'en som er levert med pc'en vanligvis bare en formalitet, som blir slettet så snart maskinen kommer innfor dørene. Windows 7 (uten Aero), kjører glatt på 3 år gamle FSC, HP og Lenovo maskiner. Core 2 Duo kom jo tross alt i 2006, og i 2007 var den i fullt salg. De fleste maskiner solgt på den tiden, ble solgt med 1gb ram, og svært mange kjøpte 1gb ekstra, og har da 2gb ram i maskinene, som er nok til Windows 7, (uten Aero). Derfor har det sånnsett liten praktisk betydning hvilken hardware som blir levert nå eller da for de store massene.

    Klart det er hyggelig for en IT-Sjef og tyne en investering på 100 maskiner noen måneder for å vente på Nehalem Core iX, men det er slettens ikke alltid man har muligheten til dette.

     

    Har selv måttet handle endel maskiner nå med P8700 og T9550 cpu'er selvom Core i5 er rett rundt hjørnet, men har rett og slett ikke muligheten til å vente. Dette er jo snakk om småkjøp da, men det hjelper igrunn fint lite, selv om fleksibilitet på utbytte av maskiner vanligvis er litt større.

     

    En annen ting å tenke på er at en P8700/T9550 maskin har en estimert levetid på 3 år :) ... hva har en Core i5 540m maskin ? jo den har nok 3 år den også gitt. og koster ca 2000,- mindre pr stk. (ref HP Elitebook 6930p vs 8440p) Sålenge HP sin lifecycle framdeles ikke har EOL på 6930p i løpet av mine estimert 3 års levetid, er det lite poeng å svi 2k ekstra på en bruker ;)

     

    Nå refererer jeg til de store massene, fullt mulig at de istedet hadde valgt f.eks HP sin Probook serie, som er ennå billiger, men den kjenner jeg lite til, så kan ikke bruke den som referanse.

     

    Så jeg tror nok mer på teorien om at IT-Sjef, har fått beskjed fra sin Sjef, om å slipe sparekniven MAX, og tyne hardwaren for alt den er verd i løpet av finanskrisa. Nå som krisa er avblåst (i teorien hvertfall), så sier IT-Sjefen "nå MÅ vi bytte ut de gamleste maskinene, før service og vedlikehold på de tar livet av oss", også blir maskinene byttet ut, de gamle, + de som skal byttes i år uansett. Og da har man fått en betydlig økning fra i fjor.

     

    Store bedrifter har en IT-Strategi, denne tar gjerne utgangspunkt i utbytte av maskiner pr. 3 år, da river de gjerne ut mye på kort tid, andre kunder i SMB bytter gjerne ut ved hjelp av OEM-lisenser på nye maskiner. I begge tilfellene har faktisk windows 7 lanseringen betydning for handlemønsteret.

     

    Alle pusher deployment i disse dager, som du sier vil det være lite vesentlig hvilken OEM lisens det er på maskinen, men i det øyeblikk du ruller ut Windows 7 på 100+ maskiner vil mange maskiner bli kastet ut og erstattet samtidig.

  4. Jeg tror årsakene til økt PC-salg vil være:

     

    - Behovet for nye maskiner har demmet seg opp i 2009 siden økonomien og innkjøp har vært litt på vent.

    - De rimeligste maskinene er så rimelige at pengene sitter løsere enn før. Det vil også gi lavere gjennomsnittspriser så total omsetning i bransjen kan godt holde seg på samme lave nivå selv om antallet solgte maskiner stiger.

    - Mange ventet ekstra lenge siden de ville hoppe over Vista. Samtidig virker XP stadig mer utdatert. Windows 7 utløser et undertrykt behov for ny Windows-maskin.

    - Små media-maskiner med lav pris selger bra.

     

    Jobber i bransjen, som forhandler og kan bekrefte mange av teoriene, men som noen nevnte er det i stor grad software (win 7) som er pådriver for økt utbytting av maskiner akkurat nå.

     

    Noen nevner i3,i5,i7,i9 osv - dette er (desverre) ikke en direkte grunn til at mange nå oppgraderer i bedriftsmarkedet. 9 av 10 vet ikke opp og ned på en prosessor, de leser heller ikke bransjeblader eller hw.no. Pris derimot er naturligvis betydelig, og prisene nå er generelt sett lavere enn tidligere.

     

    Selv opplever jeg at mange vil inn på Win 7, og i det øyeblikk Windows 7 hadde vært på markedet noen måneder ville alle ha det. Det er naturligvis ingen som får det de ønsker seg med en gang, men etter en stund blir det kjøpt inn, det er nå gått akkurat passe lang tid siden Win 7 ble lansert, store offentlige etater prater i disse dager om å oppgradere..... 100.000 maskiner går fort da..

  5. Kjøper du musikk på nettet bryr du deg ikke om kvalitet uansett, så jeg ser ikke problemet med løsningen dems. Eneste er vel at folk som kjøper drm-musikk sansynligvis ikke har brainz nok til å brenne en CD :roll:

     

    Det må da være mulig å kjøpe musikken i ganske brukbar kvalitet... Ikke bare "mp3" og "WMA" som er tilgjengelig håper jeg...

     

    Har selv aldri kjøpt musikk på nett, men ser verdien i ID-tags, latterlig løsning på et utelukket leverandørskapt problem. Selger de musikk med DRM skal de også tjene kundene sine til de går konk.

  6. Selv om vi kanskje ikke er der i dag, er dette helt klart et skritt i "riktig" retning, kostnadseffektivt og trendy.

     

    Kostnadseffektivt å sende uhorvelige datamengder over internet ?

     

    Jeg forstår heller egentlig ikke nytteverdien, de tilfellene man har med seg en bærbar lett pc har man somregel noe mye mer fornuftig å bruke tiden på enn å spille.

     

    Det eneste måtte være togreiser, men her vil båndbredden fort bli alt for lite, togene har jo ikke skjøteledninger med fiber de drar etter seg :p

     

    Studerer selv og bruker bærbar pc rett som det er, men jeg må si det er noe riv ruskende galt når noen av mine medstudenter sitter å spiller WoW i forelesningene. Dersom jeg hadde hatt et slikt behov for å spille ville jeg heller satt meg godt til rette hjemme.

     

    Standard remote desktop har jeg derimot mye mer sansen for. Lette applikasjoner som ikke beslaglegger stor båndbredde.

     

    Folk har helt klart forskjellige behov og tanker om ting... For å svare deg ang sitte hjemme på den store fine stasjonære...

    Er ikke så lenge siden vi hadde DATAROM, altså et rom som bare var en datamaskin, dette er selvfølgelig helt tabu i dag... om 10 år tror jeg nok den stasjonære pcen er for spesielt interesserte som ikke ville ha mobiltelefonen når det var nytt...

     

    Igjen, setter det på spissen for å få frem et poeng, er mange verdier med stasjonær pc, feks "kosen"

    Men igjen, det var kos å ha fri fra telefonen når man gikk ut av huset, ting forandrer seg stadig.

  7. Grafikken blir forstsatt så vidt jeg vet i de fleste av dagens teknologier beregnet av ditt lokale skjermkort. Dette er altså helt anderledes, her skal de ferdig beregnede grafikkdata sendes, noe som trenger mye høyere båndbredde. Bare tenk på hvor mye båndbredde en HD kanal tar. Nettverket er ikke laget for å sende høykvalitets mediastreamer til hver enkelt kunde. Husk at f.eks kabelselskaper broadcaster sine signeler, dvs at alle lytter til det samme signalet. I spill derimot vil man måtte sende forskjellige signaler til hver spiller.

     

    Det er ikke nødvendig å gjøre "hele" beregningen på fjerntliggende enheter, samtidig som dataen kan skrives langt enklere/mer effektivt enn hva som går gjennom en DVI kabel uten at det skal gå betydelig/synlig mye utover det endelige resultat. GPU/CPU to "forskjellige" måter å beregne på... kanskje vi får VPU maskiner dedikert til tolking av spesielle signaler for slikt...

     

    Selv om vi kanskje ikke er der i dag, er dette helt klart et skritt i "riktig" retning, kostnadseffektivt og trendy.

  8. Må bare si at jeg er veldig skuffet, hvorfor må man tenke så kort?

     

    Telefon, nei, det er bare tull, ingen som vil bruke noe slikt... - Ja, det var det de høye herrer sa når ideen ble lagt frem første gang.

     

     

    Ser alle her regner med at man skal ha en monsterpc på rommet sitt og sitte i stua med laptop... hvorfor skal det gjøres så tungvindt? Dere klager på delay og hundredels sekunder, igjen.. latterlig.

    Dette er starten på noe nytt, noe som har pågått lenge i bedriftsmarkedet, virituallisering er kommet for og bli.

     

    Det er allerede 200 mil fra deg til serveren, tror du virkelig 10 eller 20 meter har noe å si? Å hvorfor skal det i det hele tatt bli noe lengre? Dere snakker om DVI kabler her, men glemmer helt at dette er helt meningsløst, DVI, VGA, HDMI uansett har ingenting med dette å gjøre. Hastigheten i Norge på nettverk er latterlig, men vi klarer oss fint alikevel.

     

    Blir litt futuristisk dette, men om ingen starter med applikasjoner som dette vil vi aldri komme fremover, så kan dere sitte med DVI kablene deres til alderdommen tar dere..

     

    Hvorfor skal hjemmebrukeren ha monsterpcen? Er det ikke mer logisk at det settes opp på en slik måte at du har en liten og lett klient med software laget for å lese signaler sendt fra en server som står hos feks telenor, derfra "streames" de nødvendige signalene til deg for å tolke informasjonen til din klient - gjerne en klient for hvert spill - og du sender videre til telenor ditt svar..

    Det som da skjer er: Du har AKKURAT like lang distanse til værtserveren som før, bare at din server har langt bedre tilknyttning mot en eventuell spill-server enn hva du noen gang har hatt eller kommer til å få.

     

    Mulighetene her blir fort mange når du kan henge opp en tv på veggen med nødvendig klient software til å kjøre tjenester over IP/Digital TV, plutselig abonnerer vi bare på tjenester over nettet med bare en "monitor" hjemme i stua...

     

    Skal selvfølgelig si meg enig i at 800x600 med 1 sec delay ikke er noe å satse på i fps spill, men man må se mulighetene og helheten, ikke bare tenke begrensninger. Båndbredde er en ting, men som nevnt, det er utrolig mange måter å forandre ting på.

     

    Mvh drømmende <3

  9. Dell 27" skjermen er helt suveren, men den er ganske fysisk stor... Finere skjerm skal du lete lenge etter, anbefaler også alle som vurderer en slik skjerm å se på "Dual Mount" stativet fra Dell.. Det er ingenting som matcher 2 slike skjermer montert i Dual Mount stativ som du kan skyve rundt... *Se her -> skyve skjermen bort*

  10. Ufattelig irriterende at du ikke har testet den på en HDTV... Blir nesten som å teste ut verdens beste skjermkort på en data med 64mb ram og/eller 200mhz cpu. (spissen er spiss :p, men fortsatt en spiss)

     

    Et spørsmål (ikke nødvendigvis rettet mot dere som sitter med en maskin)

     

    component kablene... det er ikke phonoplugger-/rca? eller kan jeg bruke vanlige/gullbelagte phonoplugger til d? må opp i taket med kablene :/ Bynner å få d travelt nå om jeg skal ha alt klart til onsdag/torsag ^^

  11. Det er en Intel P4 (Northwood) som vistnok skal kjøre 3,9ghz (3,0 i utgangspunktet)

     

    X800XT Sapphire Kort

    1024 MB OCZ ram (aner ikke hvordan, men det tåler 3,9ghz)

    Asus Hovedkort (vet ikke type, men kan ta en telefon om det har stor betydning for pris)

     

    CPU og Skjermkort er vannavkjølt med deler fra Dangerden (RBX blokk og en ATI 9800 blokk på skjermkortet, er en "Extreme II radiator" (?))

    Swiftech pumpe og en plexivanntank.

     

     

     

    det er bare 160gb lagringsplass, men kan vel altids bytte til noe mer om jeg trenger d... (SATA raid)

     

     

    DVD-Brenner medfølger samt vifter osv osv alt det vannavkjølingsgreiene...

    19" skjerm, mus og tastatur medfølger

     

    Han som selger vil ha 10 000 fra meg, eller 12-15 fra "andre" om de ikke er kompis sier han.. så jeg lurer på om det er et bra kjøp eller om jeg bør drite langt i det og heller satse på et AMD 64 system... evt hvor langt ned jeg må prute for at det skal være verdt bruktkjøpet... Software medfølger vist :)

     

    Jeg tenkte det kunne være et godt kjøp siden den kjører så ufattelig høy hastighet på CPU, skjermkortet kan vistnok overklokkes en del også ettersom det er vannavkjølt... jeg har litt erfaring med overklokking og tror jeg kan kose meg med vannkjølinga.. pcen ser pen ut, men er svært kabinett da..

     

    Pcn er vistnok ikke så gammel heller, lite brukt også sier han.

     

    Har lekt mye med data, men prisantydning er jeg blank på. Help please :)

  12. takk igjen nic! Ett spørsmål siden jeg er nyskjerrig.. Hvis jeg ønsker å øke frekvensen på minnet men ikke på CPU.. Vilken minne frekvens bør jeg velge da ? sånn av FSB<DRAM i tilfellet CPU ikke henger med minnebrikkene mener jeg

    1:1 er det optimale utifra hva CPU kan utnytte pr dags dato.. altså, det er det som er optimalt... noe over vil du ikke tjene på (i teorien)

    (((anyone, correct me if im wrong)))

  13. Tok en titt i CPU-z. FSB:DRAM er nå på 3:2 ..og frekvensen på 146 mhz.. vil denne øke til 400mhz ?

    Nei, dersom du setter på "400Mhz" går det ikke til 400mhz >_< (utrolig nok)

    Men går synkront med FSB..

    Altså 1:1 isteden for 3:2

    Noe som er å foretrekke dersom minnet takler det.. jo fortere jo bedre kan du si.

    Og vet noen hva perfomance mode som jeg kan velge i BIOS under minne innstillinger er ? Og hva har dette og si ?

    Les på det ;)

    Gir boost på systemet... men kan gjøre maskinen ustabil.. Har det på jeg enda ikke fått svi for det. tror jeg gaina noen 3dmark points også etter at jeg tok d på.

  14. Har akkurat samme HK og samme CPU kjørte på 3,975 (vannavkjølt og 4200 minne)

     

    Men iallefall... jeg klarte å kjøre stabilt på 3,7ghz med boxed vifta så du bør også klare det ;)

     

    Velg selv om du vil følge dette:

    Skru over på manuell, sett "minne hastighet" til 400mhz (som egentlig er 1:1)

    Sett vcore opp til 1,65 og still "den som står på 200" opp til 250

    x fingra og kos deg..

    (det er meget smart å ta dette gradvis oppover! litt og litt på vcore og fsb)

    minnet ditt skal holde med opp til fsben er på 250 uten at du må forandre på noe så vidt jeg vet.

     

    dersom du skal over 250fsb må/bør du stille minne hastigheten ned fra 400 til det hakket som er lavere.

  15. Scorer 13770 i 3dmark03 med bare 560/590 @skjermkortet.. kan ta det enda mye lengre..

    Cpu @ 3,9ghz og minnet som holder tempoet...

     

    Dersom man skal kjøpe seg skjermkort bør man ikke spørre om det er Ati eller Nvidia som er best.. men heller hvilket skjermkort som er anbefalt for de spillene man hovedsaklig har planer om å spille..

    Feks: Ati sliter i Call Of duty som hovedsaklig er optimalisert for Nvidia kort (sliter som i ikke 500 fps konstant ><) Og samtidig "leder" Nvidia i Doom3 som er det nyeste FPS spillet... Grafikken ser også penere ut på Nvidia sine kort (skarpere teksturer i en del spill--- feks hl2)

     

    Ati derimot har vist et overtak i kommende HL2 dersom man skal tro de testene som svirrer rundt på nettet.. samtidig har de overall høyere fps i dagens spill.

     

     

    Har lenge hatt lyst å kjøpe meg et Nvidia (Gainward) 6800 GT kort også på kos.

  16. Ja jeg prøvde å øke vCore til 1.75, dette hjalp heller ikke.. Tempen ligger på maks 42 grader, så var nok bare uheldig å fikk en "dårlig" cpu.. Hvilken stepping har du? Min er SL6WU, ser at flere har nådd 4ghz med denne prosessoren.. Men nekter å tro at denne klarer d.. Har også en 2.4ghz den når 270fsb så d kan umulig være hk mitt som er feilen.. :hmm:

     

    Har du gjort noen spes instillinger i BIOS? hvilken BIOS kjører du?

    Aner ikke steppingen, sjekka dem aldri.

    Du kan prøve 1,750 @ vcore.. kom til 3,975 jeg da (ustabilt >-<)

     

    1016 biosen

    Ikke noe spesse instillinger nei..

    Minnet 1:1

    Vcore 1,725~ o.l. >_<

    Agp/PCI 80/xx

    "turbo mode"

    og det var vel d... men har som sagt ganske koselig minne som klarer å henge på fsben ;) 4200 minnet angret jeg på at jeg kjøpte.. men nå neiii trokke d ;)

×
×
  • Opprett ny...