Gå til innhold

ZeBuLoN@☂

Medlemmer
  • Innlegg

    280
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ZeBuLoN@☂

  1. 15 dager etter oppdateringen og tilsynelatende en dønn solid telefon... Men hva skjer? Jo, i morges måtte telefonen vekkes med en soft reset :hm: . Nå tror jeg det er relatert til en app, men dog.. Lurer på om det kan være Spotify Beta, ettersom jeg brukte den før jeg la fra meg telefonen i går kveld. Jeg liker telefonen og WP8 og tror det er mye spennende i vente på den plattformen utover året, men av alle mobiltelefoner jeg har hatt opp igjennom årene kan jeg ikke huske at det var problemer som gjorde at den bare plutselig slo seg av. Håper Microsoft/Nokia finner ut av dette, jo før jo heller. En annen bug som kom etter oppdateringen er at skjermen alltid er på høyeste lysstyrke når jeg slår den på, selv om den på innstillinger er satt på lav. Går tilbake til lav når jeg låser skjermen. Ikke noe stort problem, men en bug er det uansett.

  2. Bytt telefon, sånn skal det ikke være. Min 920 fungerer helt upåklagelig, så det går da å få en fungerende telefon.

     

    Kan bekrefte dette. Nå en uke siden jeg installerte oppdateringen. Ingen reboots eller frys. Telefonen virker dønn stabil nå, enten den står på 2G, 3G eller 4G. Eneste bug jeg har merket etter oppdateringen(og som ikke var der fra før), er at etter en omstart så er skjermen på det skarpeste selv om den er innstilt på "lav". Går tilbake til "lav" når skjermlåsen går på.

  3. Nå på tredje dagen etter oppdateringen. Alt fungerer utmerket. Ingen frys eller restarts. Subjektivt kan jeg si at telefonen føles raskere i bruk. Batteriet er ikke merkbart bedre, men omtrent som før oppdateringen. I snitt holder det ca 24 timer med moderat til mye bruk. Alt i alt føler jeg at telefonen har blitt raskere og mer stabil etter oppdateringen. Subjektivt syns jeg også lyden ved bruk av headsett har blitt bedre. Kameraet tar bedre bilder i dagslys.

    Nå håper jeg bare Microsoft snart kommer med en bedre Facebook app til wp8, og at Spotify snart kommer.

    • Liker 2
  4. Ser ikke ut som den er oppført i nettbutikken deres... vet ikke hvor seriøse de er?

    Synes det er en ganske håpløs kundeservice med en sånn leveringstid.

    Hadde helt klart bestilt et annet sted...

     

    Fikk min 920 26. november fra Telenor...

     

    Bestilte også fra One Call i oktober, men ble lei av stadige utsettelser og kundeservice som ikke visste noe. Avbestilte og bestilte på nytt fra Telenor. Fikk min i begynnelsen av desember. Selve avbestillingen fra One Call gikk greit, bortsett fra at det tok nesten 3 uker før jeg fikk tilbake pengene mine. Måtte purre gjentatte ganger.

  5. Det er beklagelig hvis "noen" har så store problemer med telefonen at de ikke får brukt den fullt ut. Som flere andre skriver her er det nok normalt at de med problemer skriker høyest. Slik er det i alle forum, være seg om det omhandler pc hardware, mobiltelefoner eller annet utstyr.

     

    Selv er jeg blant de som har en Lumia 920 uten større problemer. Har hatt telefonen siden tidlig desember og hatt minimalt med restarts. I mitt tilfelle har det vært flest restarts med 4G aktivert, selv om jeg har et 4G simkort fra Telenor. Telefonen er kjøpt fra Telenor. Har ikke hatt en eneste restart siden jeg satte telefonen tilbake til 3G.

     

    Har opplevd at telefonen har låst seg ved et par tilfeller, men da under bruk av programmer.

     

    En feil jeg ikke ser nevnt her, er at jeg i det siste har opplevd( 2-3 ganger) at det ikke kommer lyd når jeg kobler til headset. Telefonen må slås av og på før det da fungerer som normalt igjen.

     

    Det er vel hevet over enhver tvil at operativsystemet trenger en eller flere oppdateringer i månedene som kommer. Både fra Microsoft og Nokia. Men jeg vil påpeke at heller ikke iOS eller Android fungerte knirkefritt ved fødselen. Bugs og barnesykdommer er normalt med ny programvare, og blir som regel rettet på i fremtidige oppdateringer.

     

    Jeg nøler ikke med å anbefale telefonen til familie, venner og bekjente, men gjør dem samtidig oppmerksom på kjente feil de kan oppleve. Personlig er jeg meget fornøyd med telefonen, og angrer ikke på at jeg kjøpte den.

    • Liker 2
  6. For dere som savner Steam til Windows Phone OS kan jeg anbefale denne appen http://www.windowsph...f6-6a821c0873d0

     

    Bruker den selv på min Lumia 920 og må så langt si meg fornøyd med hvordan den fungerer. Klart det beste alternativet til nå. Dette er fortsatt "work in progress", og utvikler lover endringer underveis. Utvikler informerer mer om appen her http://www.dgrigoria...arketplace.aspx

    • Liker 1
  7. Merker jeg er dritt lei disse operatørfordelene! Ikke bare betalte Telenor i dyre dommer til Nokia for å få alle 920 enhetene først (sånn at vi på andre operatører må vente i evigheter), men oppdateringene også skal drøye i månedsvis.

     

    Merker humøret gradvis går nedover. Fuck. :ph34r:

     

    Ja det er veldig frustrerende at vi kanskje må vente 2-3 mnd før vi får oppdateringen. Spesielt med tanke på at den adresserer en del alvorlige bugs. Heldigvis har jeg vært vært forskånet for den slags så langt, bare opplevd å måtte ta en soft reset pga av plutselig livløs telefon. Vi kan bare håpe at den rulles ut raskere enn antatt.

  8. Har nå hatt telefonen i 12 dager,uten større problemer. Men i morges var den plutselig helt død. Måtte ta en soft reset for å få liv i den igjen. Hadde heldigvis en backup vekkerklokke på. Kan legge til at telefonen var fulladet. Lurer på hvorfor det plutselig skjedde. Den har vært dønn stabil helt siden jeg fikk den.

    • Liker 1
  9. Ringte Clove i dag, de har stresstesta mobilen mtp batteriet mitt og ikke funnet noe tull enda. Det er sikkert bare jeg som har overreagert og vært teit. De kunne fortsette å teste spesifikt med mp3avspilling, men dersom det ikke var noe problem med videoavspilling, normalt bruk, spilling, osv, så jeg ikke poenget med det.

     

    Det var da virkelig gode nyheter! Regner med du er klar for å få den tilbake nå :dribble:

    Batteriet mitt har blitt bedre etter flere ladinger. Men jeg bruker fortsatt telefonen såpass mye at det sjelden holder mer enn et døgn. Stoler ikke helt på den estimeringen av tid som vises, virker veldig upresis på meg. Akkurat nå har jeg ikke brukt telefonen på ca 30 min, og da står det at det er 20 timer igjen. Batteriet er da på 30%. Men for litt siden når det var 35% sto det 3 dager og noen timer igjen. Jeg har også sett at det har stått feks 9 timer igjen med 100% igjen på batteriet. Jeg vil anta at programvaren som måler dette, beregner et snitt av hvor lenge batteriet varer ved forskjellig bruk, men jeg har ennå ikke klart å finne ut hvor raskt dette måles slik at endring i bruk blir registrert. Forhåpentligvis vil det komme en oppdatering som gjør målingen mer presis.

    • Liker 1
  10. Sånn. Bestilte hos Djuice allikevel. Noen mener jeg nevnte at Telenor/Djuice telefonene var uten lås. Stemmer dette?

     

    Hvis jeg ikke har forstått det feil er det sjelden at nye telefoner er "låst", selv om det står at de er det. Jeg kjøpte min Lumia 920 fra Telenor m/kontantkort. Selv om det står på esken at den er operatørlåst og ikke kan brukes med andre simkort, bruker jeg den med one call.

  11. Jeg har aldri opplevd noe problem med min Lumia. Husk at med 4G aktivert, må man ha 4G SIM ellers får man før eller siden noen problemer uavhengig av operatør. Det gjelder ikke bare Lumia, men alle terminaler som har aktiv 4G a'la Xperia V eller S3 4G.

    Alle 4G enablet håndsett må enten inneha 4G SIM ellers må du sette telefonen til maks 3G.

     

    Til ditt andre spørsmål, du får kun 4G med Telenor/Djuice. Andre har bl.a ikke 4G SIM kort pluss at en del andre ting må på plass før man kan roame på 4G.

     

    Ok, takk for utfyllende svar. Ser Djuice har noen nye abonnement nå, det ene helt likt det jeg har fra One Call, til samme pris. Bruker Djuice samme sim som Telenor?

×
×
  • Opprett ny...