Gå til innhold

SwarleyS

Medlemmer
  • Innlegg

    17
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av SwarleyS

  1. "Et trafikklys lyser grønt 24 sekunder i minuttet, oransje 6 sekunder per minutt og rødt 30 sekunder per minutt.Du kjører gjennom lyskrysset hver morgen i fem dager."

     

    "Hvor stor er sannsynligheten for at det lyser oransje idet du ankommer på minst en dag i løpet av de fem?"

     

    Noen som kan forklare meg? Hvilken formel skal brukes? Har et forslag på:

    P(oransje) = 1-Y(ikke oransje) = 1-(9/10)^4 = 1-0,6561 = 0,3439. Forslag?

  2. Nettopp fylt 22 år, gikk studiespesiialisering på VGS og fullførte med gode karakterer. Sånn sett har jeg mistet retten til å gå VGS igjen, og sjansen for å kunne ta yrkesfag på VGS er derfor veldig liten. Jeg vurderer å ta de praktiske fagene som privatist, teoretisk er det greit, men jeg ser for meg at den praktiske delen vil by på problemer da jeg ikke har lærere eller noen som kan være der å veilede meg.

     

    Ingeniør, joa. Det er selvsagt en mulighet, men tingen er at jeg vil gjøre noe praktisk, helst så fort som mulig. Og bare så det er sagt, for meg er det ikke noe krav at jeg skal ha ingeniørlønn. Jeg går ikke etter en jobb for lønn, men for at jeg skal like hva jeg driver med.

     

    Forsvaret, nei takk. Fullførte førstegangstjenesten og det var for meg mer enn nok leking i skogen.

     

    Problemet mitt er nok at jeg bare vil ut i jobb så fort som mulig/gjøre noe praktisk, istedenfor å sitte med bøker dag ut og inn over flere år.

  3. Jeg er ensom og drittlei skole!

     

    Nettopp flyttet til Oslo, begynte på lærerstudier og tenkte alt skulle bli "fryd og gammen". Neida, der tok jeg feil. Nok en gang ender jeg opp med å bli han som sitter alene, hører på musikk i pausene, drar hjem og sitter på hybelen til neste skoledag. Har ikke lett for å komme i kontakt med andre mennesker, selv om jeg er som de fleste andre; jeg følger med på fotball, liker musikk, FIFA, serier/filmer, trening osv. Du kan si at jeg er ikke den som snakker mest.

     

    I tillegg til dette synker motivasjonen for videre skolegang. Jeg er lei skole, tanken på skolearbeid, innleveringer på mangemange sider får meg nesten til å spy. Jeg hater det. Har lyst til å gi opp skolen, finne meg jobb jeg kan leve med. Samtidig vil jeg ikke være den som dropper ut skolen. For tredje(!) gang. Har ingen gode opplevelser ved høyere utdanning, kanskje det ikke er noe for meg? Samtidig så føler jeg at jeg må ha en utdanning for å bli "akseptert".

     

    Hater livet

  4. Hei!

     

    Jeg flyttet nylig til Oslo for å starte på lærerstudiet, tenkte at dette var noe for meg, endelig kan jeg komme i gang med noe jeg vil. Problemet er at jeg allerede nå, i tredje uke er drittlei. Dette er tredje gangen jeg prøver meg på høyere utdanning og de foregående gangene endte det med at jeg droppa ut. Jeg liker ikke skolegang, jeg er lei. Tanken på skolearbeid er ikke særlig givende.

     

    Jeg har alltid vært en som liker praktiske ting, teori er ikke noe for meg. Kunne tenkt meg å jobbe allerede nå, men jeg vil samtidig ha en ordentlig jobb, ikke ende opp i kassa på rema eller lignende. I år (som årene før) frister praktiske yrker, noe innen byggfag eller elektrofag. Problemet er at jeg ikke vet hvem jeg skal kontakte eller noe. Samtidig er følelsen på at jeg nok en gang kanskje dropper ut av skole ikke bra, føler at jeg har faila helt i livet. Jeg hadde som mål å fullføre det første året på utdanningen og ta det derifra, men allerede nå er altså motivasjonen veldig nære bunnen.

     

    Noen som har noen tips/gode ord å komme med?

  5. Har fullført studiespesialisering for to år siden, i dag startet på et halvårig kurs hvor jeg får førerkort for tyngre kjøretøy veldig rimelig, tenker bare at det kan være greit å ha.. I klassen så var det 30 andre. Jeg ser ikke på meg selv som en mann av high class, men ordentlige klær og velstelt føler jeg hører med. Det som møter meg er folk med snus som renner nedover kjeften iført scania-jakke, buksa hengende langt nedover ræva og caps på hodet. Får stygge blikk rettet mot meg og jeg tenker bare WTF..? Shit for et sykt miljø..

    • Liker 4
  6. Nå nærmer det seg opptak for min del. Skal på opptak 11. juni i Trondheim. Lurer på om det er noen her som er kjent i Trondheim? Kan man regne med å få intervju samme dag eller må jeg bestille meg overnatting på et hotell? For meg tar det 3-4 timer å kjøre til Trondheim... Om man ikke får intervju samme dag, skulle jeg hatt råd/tips om overnatting og transport til og fra opptaksstedet, som er Husebyhallen. Men jeg vet ikke om intervjuet også foregår der?

     

    Du kan ikke regne med intervju samme dag, den første dagen går med til fysiske tester, tester på data, legesjekk og MYE venting. I puljen min var de siste ferdige ca klokken 17.00. Når du får intervju avhenger av hvor mange som kommer videre fra de fysiske testene da opptaksnemda kun kan ta 16 personer pr. dag fordelt på to grupper. Dvs. at du kan regne med intervju på onsdag med mindre dere er flere enn 16 som kommer videre, da er det en mulighet at du får intervju på torsdag. Intervjuet holdes på politihuset i Trondheim, det samme med datatestene og legesjekken.

×
×
  • Opprett ny...