Gå til innhold

sinatra

Medlemmer
  • Innlegg

    255
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av sinatra

  1. Leiligheten vår er to etasjer. Da vi har den nåværende ruteren stående i stua i 2 etasje, gir dette elendig dekning nede på soverommene som er i 1 etasje. Er for det meste gipsvegger og betong i gulvet.

     

    Skal ikke være noe spilling på det trådløse nettet, men diverse streaming av youtube, musikk osv, samt vanlig surfing.

     

    Har sett litt på netgear sine

    N900 router WNDR4500

    og

    R6300

     

    Begge to koster 1395, som er maks for hva jeg gidder legge i.

     

    Er det noen som har andre anbefalinger for rutere med god dekning som bare skal brukes til streaming og vanlig surfing, uten noe gaming?

     

    Gjerne til litt billigere prisklasse også.

  2. Takk for svar :thumbup:

     

    Jeg har hørt tidligere at politiutdannede er attraktive hvis de velger å jobbe med noe annet.

    Da lurer jeg på om hvilke andre jobber er det snakk om? Hvilke muligheter er det hvis man blir lei og vil jobbe med noe annet? Blir det bare typiske vekter jobber og andre jobber innenfor sikkerhetsbransjen?

     

     

    Typiske jobber kan være innenfor forsikringsbransjen. Men er mange som jobber innenfor sikkerhetsbransjen også. Vet at flere tidligere politifolk er sikkerhetssjefer innenfor større private firmaer.

     

    Fordelen med å få en bachelor på phs, er at man også kan bruke den andre plasser også.

  3. Jeg vil gjerne høre fra dere som er ute i praksis, og dere som muligens jobber, eller har jobbet som politi om det er veldig mye papirarbeid i løpet av en arbeidsdag.

    Har hørt om et par som har sluttet fordi det var så mye papirarbeid, og for lite praktisk arbeid..

     

    Hadde vært fint om dere også kunne fortelle meg hvordan et par forskjellige dager er på jobb er som en politibetjent :thumbup:

    Er det ofte kjedelige dager på jobb?

     

    Ja, det blir endel papirarbeid. Dette avhenger litt av hvor man jobber. Er man f.eks. etterforsker, sier det seg selv at det blir endel mer papirarbeid grunnet flere avhør osv.

     

    Er man operativ, blir det litt mindre papirarbeid, men alt skal fremdeles dokumenteres i form av rapporter. F.eks. dersom man har pågrepet og skriver anmeldelser.

     

    Høres sikkert ut som en klisje, men ingen arbeidsdager i politiet er like. Når man kommer på jobb, vet man aldri hva som kan møte enn. Er ikke alltid fart og spenning, men man får unna dagene fordi om.

  4. Hvordan stryker man i styrke i GU3? Må man gjennom tester, isåfall hvilke?

     

    Vi har blitt testet i benk, hangups, stille lengde og 3000 meter.

     

    På alle øvelsene har vi fått poeng fra 10-60, hvor 60 poeng er best.

    Samtidig er det delt inn i nivå 1-3. Vi kan ha en øvelse på nivå 2. Får man en øvelse på nivå 3 eller har flere enn 1 øvelse på nivå 2 stryker man.

  5. Angående de fysiske prøvene så må jeg si at det rett og slett er flaut å stryke på disse. Såklart kan man ha en dårlig dag, være skadet, ha en dårlig dag eller lignende. Men når man kommer på opptaket å "håper" å klare 4 hangups, når man aldri har klart mer en 1 før, så blir det rett og slett for dumt.

     

    Dette er da ikke hemmelige krav? Kravene ligger åpent på nett og når jeg søkte, så viste jeg at jeg var dritdårlig i hangups. Samme kan vel sies om stille lengde (som er fjernet nå) Hva er løsningen da? Målrettet trening.

     

    Selv gikk jeg vel fra 3-4 hangups til 15 på et halvt år. Stille lengde har jeg aldri vært god i, men jeg trente målrettet på dette også å klarte vel å forbedre meg med noen cm.

     

    Ja nå vet jeg at folk jobber, har familie og lignende. Selv hadde jeg et fulltidstudie, samtidig som jeg jobbet fulltids turnus. Klarte fint å presse inn 2-4 økter i uken.

     

    Vi har flere på kullet vårt som ikke får vitnemål for de har klart å prestere å stryke i idrett i GU3? Ja, det er folk som har blitt skadet i løpet av året. Men folk som kommer på eksamen og løper på over 18 minutter? Eller stanser underveis? Vet ikke hva jeg skal si engang..

     

    Nå skal ikke jeg si at jeg elsker å trene, men det er nå en gang slik at politiet er et yrke hvor du faktisk har fysiske opptakskrav og det krever en viss fysikk for å kunne fungere operativt. Da må man faktisk sette av tid for å holde seg i form.

     

    Ellers får folk ha lykke til videre på intervju med nemda og videre i opptaket. Selv er jeg sjeleglad for at jeg endelig er ferdig på phs og skal ut i arbeidsledighet ;)

  6. Inspirert av alle de fine homescreensa, satte jeg igang med mitt eget prosjekt igår. Fant plutselig ut at det gikk ann å få min htc desire til å se bedre ut enn det store rotete av en telefon jeg har hatt til nå...

     

    Litt i startgropen enda, men begynner å bli rimelig fornøyd

     

    post-28516-0-95059000-1299882372_thumb.png post-28516-0-23440400-1299882363_thumb.pngpost-28516-0-73947600-1299882357_thumb.png post-28516-0-35937600-1299882368_thumb.png

     

    Første screen er widgetlocker med minimalistic text og circle battery (Som forresten er gul for jeg har lader tilkoblet...)

     

    Deretter har jeg venstre, home og høyre skjerm

    Venstre er bestående av spotify og launcher pro plus sin facebook widget.

     

    Home screen er bestående av simi clock, simi clock weather, simple calender widget, circle battery, system info og switchpro

     

    Høyre skjerm er simi folder med ikoner fra dark passion audiomanager pro og launcher pro sin people widget.

     

    post-28516-0-69348200-1299883563_thumb.jpg

    Bakgrunn, funnet fra flikie wallpaper hd. Kan anbefales. Utrolig mange flotte bakgrunner i diverse sjangre.

  7. Heisann!

    Skal søke opptak for 2011, og lurer på om noen vet hvilke studenthybler til sio som ligger nærmest phs eller med et godt kollektivtilbud med direktebuss/t-bane til phs i Oslo? Greit å ha en hybel i tilfelle jeg ikke kommer inn og skal studere noe annet i Oslo. Da blir det ikke like lett å skaffe seg hybel lenger, så greit å ha en klar for å slippe unna de skyhøye privatprisene!

     

    Jeg har startet treningen og ligger overraskende bra an. Er en jente på 20 (snart 21) år, og ser ikke på meg som spesielt sterk, men klarer allerede full pott på benkpressen. hjalp jo kanskje litt at de satte den ned til 30 kg, men skulle nok ha klart full pott på 35 kg også siden det fortsatt er mange måneder til opptak. Er mest bekymret for svømmedelen, mest fordi jeg bor på en veldig liten plass. Eneste bademuligheten siden jeg ikke har bil er på det lokale hotellet som har et 12,5 m basseng. Noen som vet om bassenget er 12,5 eller 25 m og om dette er likte alle opptaksstedene? Men det skal nok gå. Får hjelp av 2 stk. jeg kjenner som har drevet med konkuransesvømming så det ordner seg nok.

     

    Noen som aner hvor lange ventetid det er rundt forbi på røntgentaking av lungene? Har ikke bestilt enda, men skal gjøre det på mandag. Håper inderlig det er time å få før 20. mars! Må man ha rekvisisjon fra lege for å få dette og?

     

    Tror det blir opptak i Kristiansand, siden jeg bor i Stavanger. Plagsomt at de har alle andre storbyer med unntak av Stavanger. Bor jo sånn sett midt mellom alle opptaksbyene så kan velge der de har 12,5 m basseng hvis det ikke er likt! Gleder meg til å treffe dere alle sammen enten på opptak eller til høsten=)

     

    Hei

     

    Det er flere studenthybler i Oslo som ligger innenfor 20 minutter av phs.

    For å nevne noen: Sogn, Fjellbirkeland og Vestgrensa ligger alle på samme linje på t-banen med stopp majorstuen, 2 minutter å gå til skolen.

     

    Så har du Ullevål som også ligger i kort avstand.

     

    Bassengstørrelsen varierer. Vet at det benyttes 12,5 meters basseng noen plasser. I Oslo benyttes det 25 meters basseng.

  8. Hvordan er det man rykker opp som PB2 og PB3? Hvilke andre arbeidsoppgaver får man, eller hva endres?

     

    For å rykke opp til pb 2 og 3, er det flere forskjellige vilkår som må til og jeg vil prøve å forklare dette i en veldig forkortet versjon.

     

    For å bli pb 2, kreves det minimum 3 års tjeneste som politi og f.eks. planmessig tjeneste innenfor 2 områder, f.eks. etterforsking. Det kan også gå med 30 studiepoeng, eller at man har jobbet i 7 år som politi. Da vil man automatisk få opprykk til pb2.

     

    For å bli pb 3 kreves det minimum 6 års tjeneste som politi og planmessig tjeneste innenfor 3 områder og 60 studiepoeng.

     

    Først og fremst er det jo lønn som blir bedre, men ofte er jo pb3 gjerne noen av de mest erfarne utenom f.eks innsatsledere og fungerer gjerne som ledere ute.

    Andre tjenester krever gjerne at du er pb3 eller to, det være seg etterforskere, hundeførere, krimteknikere osv.

     

     

    Her kan dere se komplette oversikter over hvilke krav som må til for å få opprykk til pb3 og pb2. (Sjekk vedleggskjemaene midt på siden)

     

    For dere som er usikker på gradene i politiet, kan dere sjekke ut wikipedia som har en grei oversikt over dette.

  9. Ser ut som min 3 år gamle LG T1 pc begynner å ta kvelden. Da er det på tiden med en ny pc.

     

    Har sett for meg et budsjett på 4-7k, hvor 7k er MAKS av hva jeg kan og vil betale. Ser gjerne at det blir en pc godt under denne summen.

     

    Pcen skal som overskriften sies, brukes for det meste til skolearbeid, dvs office og surfing. Blir vel sikkert litt spotify og film utenom dette. Kanskje litt spilling, men dette har ikke så mye å si.

     

    Viktige ting er:

    - God batteritid, dvs 3-4timer++

    - Lav vekt, 2kg eller mindre

    - Større en 10,1" skjerm, maks 14"

    - Lavt støynivå.

     

    Har prøvd å se litt rundt på markedet, men vil ikke si at laptoper er det jeg er mest oppdatert på. Etter hva jeg ser, er Lenovo og acer pcen det som "duger" på markedet?

     

    Lenovo ThinkPad Edge 13.3" HD

    Acer Aspire TimelineX 4820TG 14" HD LED Kanskje litt for tung..?

    Acer TimelineX 3820T Hva er egentlig de vesentlige forskjellene på 3820T og 3820TG?

    ASUS UL30VT 13,3" WXGA

     

    Hadde satt pris på alle tilbakemeldinger :)

  10. http://www.tv3play.se/play/229473

    Litt maktarroganse fra politimannen fra 13:25 og utover til 16 minutter og noe?

    Står man og pisser på åpen gate og er frekk når man blir tatt av politiet kan man ikke regne med å bli snakket pent til.

     

    Maktarroganse synes jeg ikke det var. Når politimannen blir møtt av frekke folk er det helt på sin plass at han viser hvor skapet skal stå.

    Jeg mener ikke det er feil å ta tak i folk som står og tisser, men jeg synes han gjorde en voldsom sak ut av det. Man må da tåle at folk er store i kjeften! For meg fremstår politimannen som en som har kort lunte og kanskje burde ta seg en pause fra patruljering en periode... Han virket irritabel, kanskje på vei mot å bli utbrent.

     

    Voldsom sak? Tåle at folk er store i kjeften?

    Å begynne å kverulere mot politiet når han står å pisser rett på utsiden av politibilen, må jo være det dummeste man gjør.

    Å nei, man må IKKE tåle at folk er store i kjeften. Man skal vise respekt ovenfor politiet. Nå vet ikke jeg om de har samme lov i danmark, men det skal ikke mye til for å kunne få forelegg etter den norske strl. §326 som er forulemping av offentlig tjenestemann.

     

    Nå skal det jo også sies at det brukes endel "tøffere" ord i den daglidagse danske talen slik det ser og høres ut på videoen. Kan vel kanskje oppfattes som litt "røffere" for oss en det egentlig er :)

  11. Sier meg enig i Eircag sin kommentar.

     

    Hvordan i alle dager ville dere selv reagert? Ta nå det tabloidene vg og dagbladet skriver med ei klype salt.

     

    Etterpåklokskap er noe av det farligste man kan finne. Kanskje ville "riktig" reaksjon vært å trekke pepper og batong, prøve å uskadeliggjøre. Eller prøve å få med seg kollegaen ut. Hva som burde vært gjort her er så lett å si i etterkant.

     

    At hun kom seg ut og fikk,og fikk tilkalt bistand er det viktigste spør du meg.

  12. Nå står denne triste nyheten på aftenposten: http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article3617062.ece

     

    Enda en politimann som er drept i tjeneste. Denne gangen med kniv, under transport av en psykiatrisk pasient. Jeg kan ikke annet enn å utrykke min dypeste medfølelse.

     

    Dette var fryktelig trist...Viser desverre at hverdagen vår bare blir tøffere og tøffere.

     

    Angående brystsvømming, så svømte jeg inn til en 2`er uten særlig problemer på opptaket.

    Lykke til!

  13. Laseroperasjon bør taes snarest. Dette fordi du vil ikke kunne "ta på øyet" eller noe lignende på 2 mnd (?) etter at du har tatt operasjonen. Det kan bli problematisk på PHS vil jeg tro.

     

    Så ta det tidligst mulig.

    ----

    Noe jeg har merket er at jeg har blitt mer nærsynt etter at jeg begynte med linser enn når jeg ikke brukte noenting. Noen andre som kan bekrefte dette?

     

    Dette var ny info gitt....

     

    Selv tok jeg operasjon i 10 tiden på ettermiddagen og var på jobb igjen på kvelden. Eneste som var et "problem" var at øynene var litt tørre den første tiden og at man måtte ligge med øyebeskyttelse første natta. Samtidig måtte man bruke noe øyedråper som skulle forhindre infeksjon i en uke eller noe.

  14. Noen som har vært inne på studentweb for å betale semesteravgiften? Får ikke opp noe under betaling. Står at " Du har ikke studierett ved institusjonen Vår 2009. Siste aktive studierett er innenfor studieprogrammet Bachelor-Politutdanning, og denne går ut , og har pr i dag status Aktiv student" :dontgetit:

     

    Noen andre som får betalt eller har en annen melding?

     

    De holder vist på å jobbe med saken ang. semesteravgiften.

     

    Når vi starta på GU1 var forresten semesteravgiften for høsten inkludert i de 5000 vi betalte i skolepenger..

  15. Hvordan har timeplanen sett ut for dere som har gått 1. året nå? Lange dager?

     

    Varierer veldig egentlig. Noen dager starter vi 0815, andre dager 1215. Har vel vært dager der vi har undervisning fra 0815 til 1600, mens andre dager hvor vi bare har hatt en dobbeltime.

     

    Sånn jevnt over, så har vi hatt undervisning hver dag. Enten auditorieforelesninger, klasserom eller storklasserom.

  16. Stemmer det at vi må betale 5000 kr når vi begynner på skolen? Står ingenting om det i brevet. Kan noen fortelle hva de første skoledagene går ut på?

     

    Dette stemmer ja. Går til første semesteravgift og opphold i leir osv.

     

    Første dagene er mye venting, nesten som å være i forsvaret igjen :p

     

    Dag 1 er oppmøte å få klassen sin. Så er det å lage id kort, få brukernavn på skolesystemene, møte faddergruppe, bli kjent med klassen sin osv.

×
×
  • Opprett ny...