Gå til innhold

TriSonic

Medlemmer
  • Innlegg

    29
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av TriSonic

  1. Jeg ser mye OK anbefalinger, men ser ikke helt vitsen i å legge så mye penger i grafikk/skjermkort når man skal bruke maskinen til "kontorarbeid", lett bilderedigering og AutoCAD. Jeg kjører selv AutoCAD på en Centrino (pentium -m) bærbar maskin med 512 mb RAM uten tegn til at ting går sakte.

     

    Til bilderederedigering og AutoCAD kan det imidlertid være lurt å ha 1024mb RAM og en god prosessor (AMD/Pentium, unngå celeron CPU'er).

     

    Og pengene man sparer på ikke kjøpe et dyrt grafikkort kan man heller legge i en god skjerm ;) Man har igjen for det hvis en skal drive mye med tegninger og bilder.

  2. hmm

     

    har bestilt et xaser 3 kabinett på denne sjappa, men det pussige er at jeg ikke har mottatt noen ordrebekreftelse.

    Jeg har bestilt derfra 3 ganger hittil; aldri hatt noen problemer. men, kameraten min bestilte der for en god stund siden også. Han venta lenge på pakka og etter en ukes tid begynte han å lure litt..

    Så spørte jeg om han hadde fått noen ordrebekreftelse sånn at han kunne få spora pakka. Men, nei det hadde han ikke. :grumpy: Resultat var vel at han måtte legge inn ny bestilling, etter først å ha tatt kontakt med dem.

    Jeg har ikke hatt problemet selv, da. Har gått helt flott for min del alle gangen jeg har bestilt! :yes:

  3. Hold deg til ATI baserte skjermkort.

     

    Jeg vil anbefale deg å gå for et 9600 Pro kort, helst Hercules pga bedre kjøling.

     

    Lykke til

     

    Ingen tvil om det. Hadde de ennå solgt Radeon 9700 hadde jeg anbefalt det, men gå for et Radeon 9600-kort, eller i alle fall ATI. Du får mye mer for pengene.

     

    Søk etter billigste Radeon 9600-kortet på HW.no, om du ikke skal kjøpe så mye mer samtidig.

  4. På NetConnection ( http://www.netconnection.no/lucys/ ) har døm satt sammen egne vannkjølings-sett.

    Kjøpte et sånt komplett vannkjølingssett for CPU der selv. Er meget fornøyd med ytelse, og støynivå på pumpa, osv.

    Det koster muligens litt mer enn hva andre komplette sett, men da får du kjent utstyr som er testet mange steder, med god kritikk.-Vannslangene har skikkelig store dimensjoner, så mye vann kan

     

    Jeg for min del, hadde ingen erfaring med hvilke deler jeg trengte til vannkjøling, men ville samtidig ha et skikkelig sett med bra slangedimensjoner, osv. Kan også gå litt nærmere inn på dele i settet...:

     

    passere.

     

    -DangerDen vannblokkene er suverene, det ligger mange tester på ww.overklokking.no

     

    -Vannpumpa, AquaBee UP1000 er så og si lydløs, kun noen vibrasjoner kan høres om den plasseres litt feil, da. Og, så bruker den bare 5 watt, og har en teoretisk ytelse på 1000liter i timen, som er forholdsvis bra.

     

    -Radiatoren er litt foskjellige i noen av setta, men du har valget mellom HW-labs micro (80mm-vfiter) eller HW-labs Extreme med 120mm-vifter. Jeg valgte settet med 120mm'ern siden jeg lett kan plassere den nederst i fronten av kabinettet mitt. Jeg har bare CPU som er vannkjølt (foreløpig.. ;) men tror en mikro skal holde fint til bare CPU.

     

    -Vanntanken, eller reservaret er suverent, for det skrues bare fast i en CD-rom stasjon, så ser jeg tilogmed væska på utsiden av kabinettet; jeg syntes det er ganske sprekt, har hatt opp i farge på vannet også, da.

     

    Dette er i alle fall hva jeg vil anbefale av "komplette sett". Men, ellers, som andre har sagt tror jeg waterchill også er et bra valg, men den ligger jo også på ca. 2000kr, og ytelsen tror jeg vil ligge litt under hva settet fra NetConnection vil...?

     

    (.... Setta ligger under VANNKJØLING/PAKKER på meny'n..)

  5. En av kameratene mine bestilte seg et Chieftec-kabinett, og ingen vifter fulgte med her heller. Han kjøpte også en AMD Athlon XP "boxed"-utgave. PC'n fungerte den, men som et resultat av denne 3000rpm-vifta og dårlig gjennomlufting i kabinettet, hendte det at maskinen rett og slett slo seg av, eller "gikk varm" etter en stund.

    Løsningen ble å bestille 3 ekstra vifter (1. inn foran og 2 ut bak), og i mellomtiden lot han bare sidedøra stå åpen. Problemet forsvant når han fikk montert de nye viftene...

     

    Vet også om enda en person som hadde nøyaktig samme problemet, men han hadde atpåtil en AMD XP 2100+ "palamino" som kjører 1.75V som standard!! Også han hadde også 3000rpm kjølevifte.

     

    Konklusjon: Med boxed eller andre lite effektive CPU-vifter bør du nok ha noen kabinett-vifter. Om du skal bruke PC'n nå så lenge går det an å sette "shut-down temperature" på 60-70 grader, så er du på den sikre siden, om kjølinga skal bli for dårlig.

  6. Ganske riktig & tvert imot: Komkonenter på skjermkortet blir nok ikke påvirket, men selve skjermen, forutsatt at det er en CRT (ikke LCD), er svært følsom for magnetfelt. Slike felt vil bøye av elektronene slik at resultatet blir fargeforvrengning på skjermen.

     

    Den enkleste løsningen er å flytte PC'en litt vekk fra skjermen, evt. forsøke å skjerme pumpen, eller forsøke å snu den 90 grader i kabinettet f.eks.

     

    - timtowtdi -

     

    Har netopp prøvd å løfte min AquaBee UP1000 helt inntil skjermen, men ser fortsatt ingen forstyrrelser??

  7. Du bør tenke på å få varmen ut fra kabinettet på en eller annen måte før du overklokker.  

    Du sa ikke noe om temperaturen var på idle eller under kjøring ?

     

    Har en XP 2400+ med opplåst multiplier = 2188MHz  

    Spenningen jeg bruker er 1,675 volt

     

    Fungerer 100% stabilt, og gir ytelse litt over en XP 2600+

     

    Minstekrav til lufting i kabinett er etter min mening en vifte som trekker inn foran og en ut bak, selv om det likevel er minimalt.

     

    Jeg kjører for øyeblikket 400FSB (200x11=)2200Mhz stabilt på 1.775V. Skjønner ikke hvordan folk klarer å klokke med så mye med lave spenninger egentlig... :x

  8. hvordan kan jeg få best mulig ytelse av prosessoren min? Den er en AMD XP2400+ t-bred.

    Temperaturen ligger på rundt 55 grader.

    takker for svar :)

     

    Tror ikke du får klokka spesielt mye med en temperatur på 55 grader i alle fall. Med den siste CPU-vifta jeg hadde fikk jeg pressa den til (166x13.5) ca. 2250, eller noe i nærheten. Vifta lå på rundt 40 grader da, men var en grusomt støyende vifte på 47dB. 2266mhz var høyeste frekvensen jeg kunne kjøre uten at jeg fikk bluescreen eller PC'n restartet seg selv. Spenningen hadde jeg på 1.775-1.85V.

  9. så lenge man snakker om silence så blir det generelt ikke no god kjøling...

     

    Totalt enig der... Alle som reklamerer for "støsvake" eller "spesielt stillegående" vifter, er som regel dårlige vifter. De er helt greie for folk flest, men skal man overklokke, må man regne med i alle fall noe støy.. 35dB eller mindre er etter min mening overkommelige vifter for de fleste vil jeg tro.

  10. så hvis biosen er ødelagt kan det fikses?

     

    Er litt usikker på. Men, tror det skal være myulig å sende inn BIOS-brikke eller noe sånt til reperasjon. Jeg gjorde det derimot enkelt og kjøpte nytt, og bedre hovedkort.. :D Er ikke sikkert at det ble så mye dyrere, samtidig som jeg fikk oppgradert PC'n.

  11. Har du prøvd å sette tilbake "gamle" rammen, eller å holde insert-knappen inne ved oppstart?

     

    Kan være at hovedkortet ikke støtter rammen, men tviler på at noe kan bli ødelagt av den grunn. Spesielt ikke prosessorn... I så fall, om du ikke får strtet opp nå, så aner jeg ikke hva som er feil. Antakelig hovedkortet som har "tatt kvelden".

  12. For min del, som har "vraka" først en prosessor, deretter et hovedkort, så vil jeg vel si at det var ganske like "symptomer" begge gangene..

    Men, det kommer jo litt an på hvordan PC'n ble ødelagt. F.eks om du drev å overklokka PC'n eller om du bare kom en dag og skulle slå den på, så startet ikke PC'n opp, f.eks.

     

    Men, en fin måte å finne ut med god sikkerhet om prosessoren er ødelagt, er å kjenne om du merker svidd lukt fra CPU'n / socket'en. Jeg merket i hvertfall en kraftig lukt noen dager etterpå, hehe..

    En sikker måte å vite at hovedkortet er ødelagt, er om du slår på strømmen og ingen lysdioder lyser på hovedkortet. Dette kan skje ved f.eks kortslutning på hovedkortet. Lyser pærene, kan det også være BIOS'en som er vraka..

     

    Kjenner du noen som kjører samme socket som deg, kan du jo også selvfølgelig spørre om å låne hans CPU for å se om den starter opp da. Gjør den det, er det antakelig CPU'n som er ødelagt..

     

    Hvis du har f.eks. prøvd å klokke PC'n kan du også holde "insert" inne mens du trykker start-knappen på boksen, og prøve det noen ganger. Skjer det forsatt ikke noe da, må du antakelig ha nytt hovedkort eller CPU... :cry:

     

    Bare å spørre hvis du ikke skjønte de rotete forklaringene mine...

  13. Jeg har nettopp fått nytt hovedkort, Abit NF7, men har litt problemer med windows-driverne.. Går jeg inn på kontrollpanel og skal inn på "NVIDIA nForce Control Panel" får jeg en melding om at maskinen ikke kan initialisert driverne, og at jeg bør installere dem på nytt!

     

    Jeg har prøvd både i Windows XP og Windows 2000, og har selvfølgelig også vært på nvidia sine hjemmesider og lastet ned de nyese nForce driverne til windows. Biosen har jeg flashet til versjon 1.9 (tror jeg det var..). Men, likevel kommer jeg ikke inn på NVIDIA kontrollpanelet. Får fortsatt den samme (feil)meldingen. :evil:

    Lyden virker i windows, men har problemer med blant annet winamp og enkelte andre programmer.. Aner ikke hva som kan være feilen.

     

    Noen som kan hjelpe, eller som har hatt liknende problemer??

  14. På mitt Radeon9700pro kort har jeg valget mellom 2 modus: vanlig og secondary, på secondary har jeg valget mellom å kjøre 30hz interlaced, altså tv frekvens...

    eller er dette for DVi ? :D

     

    Tror faktisk at TV kjører 50Hz interclared...om du ikke har 100Hz TV, da.. :p Er jo 50Hz i spenningen fra stømnettet, osv. Men, har ingen problemer med å kjøre 1024 med 120Hz på PC-skjermen og 50Hz på TV'n samtidig jeg i alle fall.

  15. Abit NF7-S 2.0 Socket A AMD Hovedkort

    nForce2,S-ATA-RAID,ATX,DDR,USB2,FW,AGP8X 0    999,00 999,00    

        GlacialTech Igloo Silent Breeze 462

    Socket A/370, AMD XP 2700, Duron, 19dB 2    164,00 164,00    

        AMD Athlon XP2500+ 1.83GHz, Socket A

    333Mhz Bus, 512Kb, Barton - BULK 20+    759,00 759,00    

        Q-Tec Midi tower kabinett 6024MD, sort

    350W power, ATX hovedkort, AMD/P4 100+    400,00 400,00    

        TwinMOS 512MB PC3200 DDR Winbond

    184pins 400Mhz, CL2.5 0    715,00 715,00    

       Miljøavgift: 0,00    

       Totalt: 3 037,00    

       

    priser tatt fra www.mpx.no tror nokk nforce 2 kortet duger mere en kt400 ja (via er kjent for å være sære og ustabile)

     

    Egentlig ser den lista der ikke så dum ut, eneste er at du ikke har regnet med et 3D-kort eller i hvertfall et kort med TV-utgang. 3D-kort er uansett etter min mening ikke til å unvære..

     

    Når det gjelder hovedkort, er nok nforce 2 noe raskere enn VIAKT400, men koster jo samtidig mer :p

    Jeg har VIAKT333-chip i PC'n og tror aldri jeg har hatt en så stabil PC! Om VIA er ustabilt, må kan det ikke ha vært et ABit- eller Asus kort!! :smile:

×
×
  • Opprett ny...