Gå til innhold

CoSSieboy

Medlemmer
  • Innlegg

    39
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av CoSSieboy

  1. Jeg har en EOD 300d som jeg brukte på hafjell i ferien...

    Det funker aldeles strålende, og det tar 2,5 bilder i sekundet. Det betyr at du rekker 2-3 bilder på mindre svev, og om du skal ta bilder av noen som flyr av gårde på Big-airen, så rekker du sikkert 4.

     

    Jeg har hatt karmeraet mitt i 4 uker nå, og er STRÅLENDE fornøyd!

    Me 2.Har hatt det i ca samme tid. Canon is the best! :thumbup::love:

  2. Jeg og bruttern`n var ute på fototur i påsken og måtte en tur innom en bensinstasjon og ha noe mat.... og drikke! Jeg la i fra meg kameraet på dasjbordet når jeg spiste.Når vi skulle dra satt jeg med en Cola flaske i hånda og akkurat i det vi skulle dra glemte jeg at kameraet lå på dasjbordet og dermed så skled dette ned... Når jeg skulle ta i mot kameraet så klarte jeg å helle ca kvarte flasken med 0.5Liter Cola over kameraet!!! :no: Jeg tok tak i en fleecejakke som jeg tørket av kameraet med og ca etter 20 min kom jeg hjem og vasket det med klutt og såpevann.Etterpå satte jeg det i solen så nå er det som nytt igjen,fikk guskjelov ikke noe inni kameraet... :thumbs:

  3. Japp, selv om jeg er en skikkelig fersking på dette området, opplevde jeg at selv elkjøps billigste Velbon (rundt 500 kr) var overraskende kraftig og stødig.

     

    Anbefaler det om du ikke har et spesiellt tungt kamera el. da må du gjerne opp i pris (de hadde 3 typer på Carl Berner, Oslo). :cool:

    Enig,hadde toppmodellen til Elkøp før.Dette kostet 800kr og var fjellstøtt! :thumbup:

  4. Jeg hadde ikke vært i tvil... enten kjøpt Canon 10D eller solgt unna batterier + blitz på bruktsidene,- gjort som Afseth anbefaler og satset på D70 m/ 18-70 mm -pakken.

     

    300D virker "billig" og den medfølgende zoom`en i pakkeløsningen dømmer jeg og de fleste andre nord og ned. Les sammenligningstestene av de to overnevnte objektivene, så får du litt perspektiv på hva du bør satse på. Som en annen nevner over her, er det objektivet,- og kun det,- som gir deg gode bilder. Selve kamerahuset er kun en "kopimaskin" som behandler input`en fra objektivet. Og er input`en middelmådig. klarer ikke det beste og dyreste kamerahus å følge opp der hvor objektivet svikter. Shit in - Shit out .... det er mitt syn på 300D-pakken m/ 18-55 mm-objektivet.

     

    Det virker som om "300D"-klanen her på forumet nå begynner å anta et religiøst forhold til kameravalget sitt. Det er for meg nok til å få piggene enda lenger ut og ber deg vurdere D70 som stort sett har bedre spesifikasjoner på alle vitale funksjoner.

     

    D70-pakken er, nøytralt sett, et bedre valg,- og også på sikt bedre økonomi når du finner ut at du alikevel må bytte objektiv fordi 18-55 mm ikke holder mål. Ser at D70-pakken nå koster ned mot 12000,- og den merprisen er den verdt.

     

    Mmmm.. ser du har andre og adskillig større problemer å hanskes med også...

    du har fått gode råd over som absolutt kan prøves på hjemmefronten

    Stiller meg bak disse, de pleier å virke,- dette er velprøvet og tungtveiende argumentasjon som har blitt brukt på hjemmebane i fotomiljøer i mange år :innocent:

     

    Skulle imidlertid ikke disse virke, er eneste effektive middel å gjøre som du vurderer med din G3, - bytt ut samboer`n,- og vurder nøye bruksegenskaper og innstillinger før du drar en ny i hus ;)

    Jeg synes ikke at 300D er VERDENS BESTE kamera eller slikt,er bare det at jeg er møkk lei Nikon og all den feilprosenten på kameraene de har.Jeg skal aldri ha noe Nikon i mine hender noe mer!! :thumbdown::wallbash:

  5. Har for øyeblikket et ganske billig Nikon Coolpix 2000 kamera, men skal kjøpe nytt iløpet av våren. Har ikke tidligere erfaring med speilrefleks eller avanserte kamera generelt, men er ute etter et kamera med det meste av manuelle innstillinger. Føler det kanskje blir litt "overkill" å kjøpe et digitalt speilrefleks, men det frister uansett ganske kraftig :).

     

    Er det lurt å først kjøpe seg et avansert kompaktkamera før en går over til speilrefleks, for å sette seg inn i hvilke behov og muligheter en isåfall vil savne ved ikke å ha et speilreflekskamera ? Antar et Sony Cyber-Shot DSC-F828 eller Canon PowerShot Pro1 isåfall bør være et naturlig valg. (prisen er ikke avskrekkende her i Sveits heller.... 6500,- ca for Sony kameraet, 8000 for Powershot)

    Jeg anbefaler deg så klart speilrefleks,men da må du regne med å kjøpe linser for like mye som du kjøper kamera for også for å få de BESTE bildene.. ;)

    Hva slags linser anbefaler du, og hvor mye vil det koste.

    Er 18-70mm ok?

    Jeg anbefaler deg denne linsen.Den er like god som de dyre linsene til Canon og Nikon... :thumbs: Lykke til med kamera valg! :yes:

  6. Har for øyeblikket et ganske billig Nikon Coolpix 2000 kamera, men skal kjøpe nytt iløpet av våren. Har ikke tidligere erfaring med speilrefleks eller avanserte kamera generelt, men er ute etter et kamera med det meste av manuelle innstillinger. Føler det kanskje blir litt "overkill" å kjøpe et digitalt speilrefleks, men det frister uansett ganske kraftig :).

     

    Er det lurt å først kjøpe seg et avansert kompaktkamera før en går over til speilrefleks, for å sette seg inn i hvilke behov og muligheter en isåfall vil savne ved ikke å ha et speilreflekskamera ? Antar et Sony Cyber-Shot DSC-F828 eller Canon PowerShot Pro1 isåfall bør være et naturlig valg. (prisen er ikke avskrekkende her i Sveits heller.... 6500,- ca for Sony kameraet, 8000 for Powershot)

    Jeg anbefaler deg så klart speilrefleks,men da må du regne med å kjøpe linser for like mye som du kjøper kamera for også for å få de BESTE bildene.. ;)

  7. Jeg fikk en kamerat til å kjøpe med ett Canon 300D m\linse i fra Hong Kong.Kan jeg sende kameraet til reperasjon i Norge hvis jeg betaler for reperasjonen selv?  :roll:

    Ja, det skal det ikke være noen problemer med. Men hva er det som er feil? Enkelte feil koster en formue å ordne.

    ;) Det er ingen ting som er feil med det men HVIS det skulle bli noe feil..

  8. Det er i de fleste tilfeller importert av butikken selv fra utlandet, og i motsetning til norske versjoner, inneholder det instruksjonsbok på ett annet språk enn de nordiske språkene. Mest sannsynlig tysk da det importeres mye derfra. Skal man ha norsk instruksjonsbok, kan man kjøpe det fra Canon Norge, men det koster flere hundre kroner (4-500 kroner).

     

    Hvis man skal levere kameraet inn til reklamasjon en gang i tiden, MÅ det sendes til den butikken man kjøpte kameraet fra, ettersom norsk importør ikke godtar å utføre reklamasjonsreparasjoner på kamera de selv ikke har importert. Butikken må da sende kameraet til utlandet for reparasjon, og da må man vente ganske lenge på å få tilbake kameraet.

     

    Har man kjøpt norsk versjon, kan man levere det inn til en hvilken som helst Canon forhandler, og det sendes da via budbil til og fra Canon Norges serviceverksted.

     

    I noen tilfeller kan også pakkeløsningene fra utlandet være annerledes enn i Norge. Kamera importert fra england, har en tendens til å ha med engelsk stikkontakt. Derfor er vel de fleste importert fra Tyskland.

     

    Men man kan spare litt penger på det. Hver enkelt må vurdere om det er verdt det.

    Jeg fikk en kamerat til å kjøpe med ett Canon 300D m\linse i fra Hong Kong.Kan jeg sende kameraet til reperasjon i Norge hvis jeg betaler for reperasjonen selv? :roll:

  9. Jeg leste et sted på nettet at det tilbudet fra Royal cameras var uten batteri og lader, og det ble anbefalt å holde seg langt unna disse folka.

     

    Oh yes. Er det ikke de, blant andre, som har den særdeles fascinerende praksisen at de sender mail og ber kunden, som nettopp har bestilt kamera, om å ringe opp for å bekrefte noe ang. bestillingen, og deretter gjør alt de kan for å prakke på stakkaren grisedyrt "ekstrautstyr" (som egentlig følger med kameraet) og overprisede minnekort? Og dersom du nekter å kjøpe noe mer, så blir det gjerne "problemer" med bestillingen din, og du får aldri varen... :D Har lest en del sånne skrekkhistorier om flere butikker, og felles for dem er at de stort sett består av en postboks eller en postkasse i et ubebodd og forlatt bolighus...

     

    Ærlig talt, skal man kjøpe såpass dyre ting, så betaler man heller noen hundrelapper, eller til og med et par tusenlapper, ekstra for å handle med seriøse mennesker. Jeg gjør i hvert fall det! :thumbup:

    Heeeeelt enig,en tusing eller to ekstra gjør meg ingen ting så lenge jeg får varen! :thumbup::w00t:

×
×
  • Opprett ny...