Gå til innhold

EnchantingVids

Medlemmer
  • Innlegg

    55
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av EnchantingVids

  1. Fortrinnet har jo alltid vært prisen. Med galaxy tab s3 endret dette seg da den er svindyr.

     

    Forstår ikke markedet de er ute etter heller. Når du får en iPad med retina skjerm til 3000 kr så blir jo denne tung å svelge. De skulle laget en budsjett variant.

     

    Det har de faktisk gjort:

    https://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_tab_a_10_5-9263.php

    https://itavisen.no/2018/08/01/dette-er-samsungs-nye-nettbrett-uten-hjemknapp-dette-ma-du-vite-om-den-norske-lanseringen/

     

    Om den klarer å konkurrere må vi jo vente å se :)

  2. Det som ser ut til å vere problemet her, er at i den BSOD meldingen du fikk, der det stod: SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDELED (ACPI.sys) - så er det noe galt med ACPI driveren din, som i følge microsoft, har kontroll over alle "PNP" (PlugAndPlay) enheter.

     

    På Microsoft sine sider står det følgende:

    "The Windows ACPI driver, Acpi.sys, is an inbox component of the Windows operating system. The responsibilities of Acpi.sys include support for power management and Plug and Play (PnP) device enumeration. On hardware platforms that have an ACPI BIOS, the HAL causes Acpi.sys to be loaded during system startup at the base of the device tree. Acpi.sys acts as the interface between the operating system and the ACPI BIOS. Acpi.sys is transparent to the other drivers in the device tree."

    (KILDE: https://msdn.microsoft.com/en-us/library/windows/hardware/ff540493%28v=vs.85%29.aspx)

     

    Det du kan gjøre, er å kjøre et reparasjonsverktøy fra en "Bootable" Windows disk. Helst en USB pinne. Du kan laste ned Windows 10 til en minnepinne via Media Creation Tool.  (LINK: http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=691209)Prosessen her skal vere ganske rett frem. (MERK: Bruk en minnepinne som ikke har noe på seg som du trenger, da Media Creation Tool vil formatere disken. Noe jeg merket på den harde måten... Dette må i tillegg gjøres på en annen PC.)

     

    Når du har fått Windows 10 på minnepinnen, starter du maskinen fra denne, og velger språk. Når dette er gjort, så trykker du "Reparer PCen nå" nede i venstre hjørne. Let litt rundt blant desse innstillingene, og se om du finner et alternativ til å åpne CMD. (LEDETEKST). Her kan du kjøre sfc /scannow og chkdsk.

     

    Desse skal finne problemet, og prøve å fikse det..

    Dersom problemet ikke blir fikset, så er eneste utvei å reinstallere Windows.

    Har allerede reinstallert windows og alt fungerer fint igjen :):p

  3. Tror du først trenger en hardware diagnose av pcen.

    Først og fremst tenker jeg på memtest86 kjørt fra en bootbar minnepenn. http://www.memtest86.com

     

    Minne er i slot under et lokk på undersiden og kan lett tas iut/nn for å eliminere dårlig kontakt.

     

    Siden du slo av Windows 10 med off knappen kan egentlig mye ulike system/os feil ha blitt på den da åpne filer (sys dll registry etc) blir ofte korrupte ved å slå av slik.

    Er nå ferdig med memtesten uten noen error, regner egentlig med at eneste løsning er å installere windows 10 på nytt. Må nok bare bite i det sure eplet her. :(

  4. Ofte skyldes bluscreen nettverksdrivere og trådløse enheter.

    Prøv å boot til Windows med "airplane mode" (FN + F12 disabler all radio ).

    Du må for all del ikke finne på å prøve noen oppdate av bios/firmware med system som bluescreener. Sjansen er meget stor for å bricke hele pcen i forsøket.

     

    I værste fall får du fabrikk tilbakestille pcen for å prøve pånytt og følge anvisningene til Samsung for win 10 upgrade :

    http://www.samsung.com/no/windows10/upgrade_windows10.pdf

    Gjorde det, og da fikk jeg en annen BSOD kode men rakk ikke å skrive den ned eneste jeg rakk å skrive ned var at det sto "ACPI.sys"

     

     

    Noen ganger når jeg starter airplane mode, får jeg feil koden "BAD_POOL_HEADER".

  5.  

     

    http://www.samsung.com/us/support/owners/product/NP535U3C-B01US

     

    Kan være de ikke har brukt ordet BIOS men firmware.

    Fant den, så ikke at det var en see more knapp...

    Legger jeg bare exe fila på en minnepenn og booter den på USB minnepennen da eller?

     

     

    De fleste nyere hovedkort oppdaterer rett ifra OS via .exe fil, prøv å kjøre den og se hva som skjer.

     

    Kommer meg ikke inn i OS da jeg bare kommer rett i BSOD.

  6. Hei.

    Jeg har nå fått problemer med laptopen min. For noen dager siden oppdaterte jeg til windows 10 fast ring. Etter noen dager hang den seg når jeg skulle åpne chrome. Ikke noe ville respondere så jeg måtte ta svenskeknappen. Når jeg skulle starte den opp igjen da gikk den rett til BSOD med feilmeldingen "System_Thread_Exception_Not_Handled". Jeg har prøvd å kjøre tilbake til forrige preview build uten hell. Har også prøvd system gjenoppretting som heller ikke fungerte. Når jeg starter den i safe mode får jeg en annen BSOD med feilmeldingen "Bad_Pool_Header". Får ikke kommet meg i windows i det hele tatt da jeg er stuck i BSOD.

     

    Noen som vet om en løsning? Vil helst ikke installere ny windows eller kjøper ny PC da laptopen er til skole bruk og jeg kun har en måned igjen.

     

    Laptop: Samsung 5-serie NP535U3C

     

    Takk for svar og hjelp!

    EnchantingVids.

     

    PS: Om det er noe mere info dere trenger bare si ifra. :)

  7.  

     

     

     

    Jepp. Eller 15m på 1 kanal og ikke noe på den andre muligens. Du må nesten forhøre deg med produsent/leverandør for å bekrefte det, siden det kan tolkes litt begge veier slik det står i linken du oppga.

    Ja, takk for svar! :D

     

    Hvor er det dere skaffer / kjøper deres LED varer? Holder på med oppussing på kjøkkenet vårt og har leitet litt rundt omkring på nettsider men finner ikke stort.. kanskje jeg ikke leiter på de riktige stedene? Anyone.. ? 

     

    Finner det og kjøper det på ebay, mye billigere der enn i Norge.

     

    Sorry at jeg spør, men kunne du kanskje gitt meg en ide om ca hvor mye du har brukt på de forskjellige varene på eBay? jeg har lange grublet over å kjøpe mine varer fra LEDsale.no men det var en annen dude på dette forumet som sa akkurat det samme om eBay + at det står hvor mye hver vare har i fraktkostnad ;) men om man er litt lat og ikke har lyst å vente alt for lenge så er kanskje muligheten å kjøpe her i norgen an ennen mulighet, ikke vet jeg :p

     

    Mener jeg fant 5 m med 5050 led lys til 63 kr (+8 kr i frakt) uten kontroller eller strømforsyning, det "dyre" er kontrolleren som kostet meg 141 kr (+8 kr i frakt). Dessuten pleier det ikke å ta så lang tid før man får det. Pleier vel å ta en til to uker fra Kina og Hong Kong.

  8.  

    Hadde tenkt seriekobling ja. Er det noen grunn til å ikke velge seriekobling?

     

    Det er ikke sikkert den takler det. Mer strøm -> større leder (bredden/tykkelsen på kobberbaner). Så viss du skal gjøre det bør du forhøre deg med selger om hvor mye strøm LEDstripen takler. I LEDstripen er det jo parallellkobling - det er derfor du kan kutte dem for hver tredje LED (og forsåvidt derfor det er høy strøm og lav spenning). Så uten ytterligere research så bør du koble dem i parallell (5m i parallell med 5m i parallell med 2m). 

     

    Den er grei, skal se hva det blir når jeg har fått kjøpt det inn. Skal forhøre meg litt rundt hva de takler o.l. :D

  9.  

     

    Viss du vil den skal leve lenge og du bruker den mye vil jeg ikke anbefale mer enn 80% av max output. Evt. bruk god kjøling! Når det kommer til antall meter er det jo avhengig av hvilken modell du velger. 5050 og 5630 vil gi deg max 15 meter, 3528 vil gi deg max 37.5m. Det står jo på en egen linje max output 180W, så tenker de mener 90W pr kanal.

    Ja regnet egentlig med det, har nå sett på denne: (http://www.ebay.com/itm/401051511831?_trksid=p2055119.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT). Har 12m med 5050 jeg skal drive, men hvor mye kan denne ta og hvor stor strømforsyning trenger jeg?

     

    EDIT:

    Så at den ble for liten for 12m så jeg fant denne (http://www.ebay.com/itm/231732105460?_trksid=p2055119.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT). Etter mine beregninger kan den drive 12m akkurat. Har du noen forslag til kontrollere som kan drive litt mer og har styring etter musikk?

     

     

    Du har ikke planer om å seriekoble 2x5m + 1x2m striper? Hvorfor holder ikke den første(18A, 6A/ch) men den andre (12A, 4A/ch)? Du bør ha en strømforsyning som kan levere minst det som kontrolleren har som max output. Og den bør selvfølgelig av sikkerhetsmessige årsaker ha en intern sikring.

     

    Hadde tenkt seriekobling ja. Er det noen grunn til å ikke velge seriekobling?

  10. Viss du vil den skal leve lenge og du bruker den mye vil jeg ikke anbefale mer enn 80% av max output. Evt. bruk god kjøling! Når det kommer til antall meter er det jo avhengig av hvilken modell du velger. 5050 og 5630 vil gi deg max 15 meter, 3528 vil gi deg max 37.5m. Det står jo på en egen linje max output 180W, så tenker de mener 90W pr kanal.

    Ja regnet egentlig med det, har nå sett på denne: (http://www.ebay.com/itm/401051511831?_trksid=p2055119.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT). Har 12m med 5050 jeg skal drive, men hvor mye kan denne ta og hvor stor strømforsyning trenger jeg?

     

    EDIT:

    Så at den ble for liten for 12m så jeg fant denne (http://www.ebay.com/itm/231732105460?_trksid=p2055119.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT). Etter mine beregninger kan den drive 12m akkurat. Har du noen forslag til kontrollere som kan drive litt mer og har styring etter musikk?

  11.  

     

     

     

    Jepp. Eller 15m på 1 kanal og ikke noe på den andre muligens. Du må nesten forhøre deg med produsent/leverandør for å bekrefte det, siden det kan tolkes litt begge veier slik det står i linken du oppga.

    Ja, takk for svar! :D

     

    Hvor er det dere skaffer / kjøper deres LED varer? Holder på med oppussing på kjøkkenet vårt og har leitet litt rundt omkring på nettsider men finner ikke stort.. kanskje jeg ikke leiter på de riktige stedene? Anyone.. ? 

     

    Finner det og kjøper det på ebay, mye billigere der enn i Norge.

     

    Takk, for svaret, men jeg har da et spm igjen..? er det ikke dyrt å få det sent hjem til Norge? Altså, frakt? Hvor mye er det du betaler i fraktkostnad? Kommer kanskje ann på hvor mye du bestiller.. 

     

    På mye av det er det gratis frakt, ellers så pleier det ikke å være så dyrt for frakt. Fraktkostnadene står på hvert produkt på ebay.

  12.  

     

    Jepp. Eller 15m på 1 kanal og ikke noe på den andre muligens. Du må nesten forhøre deg med produsent/leverandør for å bekrefte det, siden det kan tolkes litt begge veier slik det står i linken du oppga.

    Ja, takk for svar! :D

     

    Hvor er det dere skaffer / kjøper deres LED varer? Holder på med oppussing på kjøkkenet vårt og har leitet litt rundt omkring på nettsider men finner ikke stort.. kanskje jeg ikke leiter på de riktige stedene? Anyone.. ? 

     

    Finner det og kjøper det på ebay, mye billigere der enn i Norge.

  13. Det er litt diffust i beskrivelsen som finnes på linken du oppgir egentlig. Men max output power oppgis til 180W i hvert fall, om det er per kanal eller totalt står ikke spesifikt det jeg kan se. Så du kan ha 15 meter totalt i hvert fall, men muligens ikke per kanal.

    Så det vil si at jeg enten kan drive 7,5m pr. kanal eller 15? :p

  14. 15 meter såvidt jeg kan forstå uten å ha sett i mer detalj om det er noen andre begrensninger enn ren effekt. Kontrolleren tåler maks 180W på output, og stripene trekker maks 60W/5m. Noe som gir 12W/m. 180W delt på 12W/m er lik 15m.

    klarer den det på 1 kanal eller er det fordelt på 2 kanaler?

  15. Har nå 17 meter med RGB 5050 (60 led/m) men sitter nå uten kontroller da den røyk (drev ikke 17 meter direkte).

     

    Det jeg lurer på er hvor mange meter f.eks (http://www.ebay.com/itm/24-Key-Music-IR-Remote-Controller-Sound-Sensitive-for-RGB-LED-Strip-Light-UR-/401051510541?hash=item5d6088670d:g:jP0AAOSw5dNWje3j) denne kan drive.

     

    Har hørt noe om at de trekker 1A/m, men så blir jeg litt forvirret når andre produkter (http://www.ebay.com/itm/Sound-Audio-LED-RGB-RF-Music-Controller-Touch-Remote-2-Channel-12-24V-18A-UR-/401051511831?hash=item5d60886c17:g:ZRcAAOSwLN5Wje~M) nevner 6A/channel.

     

    Vet liksom ikke hvor langt jeg kan drive med den 12A strømforsyningen jeg har. Er det noen som vet hvor mange meter jeg kan drive?

  16.  

     

    Pcie-versjonproblemet kan være hovedkortet, og eventuelt hvilken slott du har benyttet (ikke alle er 3.0 på generell basis - har ikke sjekket ut ditt kort). Kjører du i den øverste skal det være 3.0, dog - det er vel en fabrikkstandard, nærmest.

    Kjører det i 3.0 slot (øverste) og har enablet det i bios, men fortsatt ikke noe PCI-E 3.0, og det står på esken til kortet at det skal være 3.0

     

    Det kan fortsatt være hovedkortet :) Hvis du har et annet 3.0-kort liggende så er det verdt bryet å kryssjekke.

     

    Det har jeg desverre ikke :p

    Men kan nok hende det har noe med hovedkortet ja, hadde en 680 før og den også støttet 3.0 men fikk den ikke til å kjøre det.

×
×
  • Opprett ny...