Gå til innhold

baltazbot

Medlemmer
  • Innlegg

    51
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av baltazbot

  1. Hei,

    Jeg har kjøpt et par nye stoler til bilen...og trenger litt hjelp/tips til hvordan jeg fester side mounts(skrudd fast i stolen/bilde 1) til bracket (sitter skrudd fast i gulvet/bilde 2). Jeg kan bruke de ovale hullene i gulvplata/bracket, men hullene i side mounts er ganske små..så lurer litt på hva som er best til å feste dette på en forsvarlig måte. Om noen har noen bilder/forklaring hadde jeg satt pris på det. Mange takk. 

    bracket.JPG

    bracket2.JPG

  2. Hei,

    Jeg skal få lagt på solskjerming nå til uken. Men har lite anbefalinger å gå etter. Jeg vet noen tar ut hele vinduet, dette er litt mer tidkrevende...men vistnok den korrekte måten å gjøre det på. Andre klipper til og legger rett på (som typisk tar et par timer). Om noen har noen preferanse på beste måte tar jeg gjerne det også. Vurderer også å legge på en tanke tint på pasasjervinduene, dette er vel strengt tatt ikke lov...men så lenge det ikke er mer enn 10-15% tint bør det vel gå fint. Men først og fremst skulle jeg hatt et sted jeg kan dra :)

     

    Takk for hjelpen

  3. Hei,

     

    Jeg har en videofil (.avi) på ca 7 GB. Denne ønsker jeg å laste opp på nett, slik at et knippe personer kan se innholdet (kan godt være åpent for alle). Hvilke muligheter har jeg her...Jeg vet ikke om Youtube, Vimeo etc har noe lavere grense. Ønsker helst ikke dele opp filen/komprimere ytterligere. Alternatvit må jeg evt laste opp filen et sted...og folk får laste den ned til sin maskin. Men hadde vært ideelt om de kunne spillt det av direkte. Takk for all hjelp!

  4. Skaff deg en powered usb hub og prøv gjennom den. Eller så prøver du å koble pcen i en strømkrets som ikke er belastet ellers.. Mest sannsynlig opplever du støy på USB-busen til hovedkortet som kan forplante seg fra strømnettet. Det kan også tyde på dårlig PSU, ihvertfall dårlig +5V som USB bruker.

     

    Schiit Wyrd(En USB-port med eget strøminntak) er en enhet som også kan løse dette problemet, om du er interessert i å betale 99$ for å fikse problemet da.

    Denne du snakker om?

     

    http://www.amazon.com/Schiit-SCH-16-Wyrd-USB-Decrapifier/dp/B00LFVMC9U

     

    Er jo dritt å bestille om dette skulle være fiasko....

  5. Det er veldig vanskelig å identifisere akkurat hvilken del av strømnettet som er problemet. Kan godt hende det er USB-busen på hovedkortet som er fucked, PSU sin +5v(mest sannsynlig her problemet ligger, kan enkelt testes med et multimeter) som fusker, dårlig strømpadde eller mye annet. En powered USB-hub er det enkleste alternativet å prøve etter at du har byttet til en stikkontakt på en anen krets(se neste paragraf). Det negative er at man sikkert må putte noen hundrelapper inn i en USB-hub før man får noe som retter ut strømsignalet godt nok(Wyrd er da noe som garantert(liberal bruk av garantert) vil fungere.)

     

    BMWcoupeftw hadde mest sannsynlig en dårlig strømpadde, eller hadde mye koblet i den og var veldig heldig akkurat her. Trolig er nok ikke dette problemet for deg, batazbot, og du må nok finne et annet uttak i huset ditt som ikke går på en belastet krets. Med belastet krets mener jeg da på at kjøleskap, tv, stereo og annet elektronisk utstyr går på samme sikring uttak i strømskapet ditt.

     

    Takk for svar. Jeg skal prøve å koble maskinen inn på et annet strømuttak. Nå er jo kontoret her jeg sitter forholdsvis lite belastet vil jeg si. Kun èn PC, to skjermer og en DAC på uttaket. Men mulig dette er nok. Jeg kan gjøre/betale litt penger for å slippe denne støyen...På DACèn har jeg en bryter som kan kobles til "Line". Er dette noe som hadde løst saken, evt en annen DAC som kjører optisk?

  6. Jeg har samme problem. En USB hub hjelper ikke i det hele tatt. Det som hjalp mest var å koble PCen direkte i uttaket fra veggen, også ha amp/dac på en egen padde. Var nok til at jeg ikke behøver å kjøpe en Wyrd.

    Forsvant denne støyen av dette? Nå du mener "padde", er det egent strømuttak? 

  7. Skaff deg en powered usb hub og prøv gjennom den. Eller så prøver du å koble pcen i en strømkrets som ikke er belastet ellers.. Mest sannsynlig opplever du støy på USB-busen til hovedkortet som kan forplante seg fra strømnettet. Det kan også tyde på dårlig PSU, ihvertfall dårlig +5V som USB bruker.

     

    Schiit Wyrd(En USB-port med eget strøminntak) er en enhet som også kan løse dette problemet, om du er interessert i å betale 99$ for å fikse problemet da.

    Takk for svar. Jeg koblet maskinen rett i veggen, bort fra grenen med flere uttak. Hjalp lite. Mulig jeg må på et annet uttak. Slik det er nå er det umulig å ha klokkene på uten musikk. Alt for mye støy. Hører jo hvert eneste klikk/oppgave jeg gjør. IKKJE BRA!

  8. Jeg er misunnelig. Håper du blir skikkelig misfornøyd om en måned og vil selge dem til meg  :D

    Mulig du får det som du vil....

     

    Vel...jeg opplever endel støy i klokkene når jeg ikke har noe musikk på. Starter jeg en oppgave som frks åpne Chrome, Min datamaskin, klikker på en artikkel på nett "hører" jeg liksom maskinen jobbe. Sånne ørsmå digitale lyder lixom. Forbaska irriterende. Prøvde å koble klokkene rett på lydkortet i maskinen, da var det borte. Men kjører jeg via DACèn (USB) kommer dette suset. HJar også prøvd å skifte USB utgang fra USB 3.0 til 2.0 i fronten..ingen ting skjedde...MÆÆÆÆH!

  9. Hvordan er dem med høyere volum? Dem skal ifølge innerfidility bli litt bloaty, noe som kanskje er litt typisk lukkede hodetelefoner

    Kan ikke maxe volumett nå. Kjører ca 50% på Dacen..da blåser det godt inni her. Synes bassen er dyp, ikke noe som kan minne om bloaty mener nå jeg. 

  10.  

    (...)

     

    Det er nok delte meninger, men tør gjette på at de fleste foretrekker en åpen hodetelefon så lenge det er stille i lokalet. Jevnt over er det nok lettere å få en åpen hodetelefon til å høres bra ut med de begrensningene hodetelefonen i seg selv fører med seg.

     

    Fant en artikkel som kommer en del innpå forskjellene mellom 1540 og 1840:

    http://everythingaudionetwork.blogspot.no/2014/09/audiophile-headphone-review-shure.html

     

    Kort fortalt har 1540 mer bass og mindre diskant, 1840 er "omvendt". Har likevel en følelse av at åpne hodetelefoner ofte gir mer "trøkk" selv om det vitterlig er mindre bass, uten at det er så lett å forklare. Musikk har likevel en tendens til å høres langt mer naturlig ut.

    Med mindre du har et visst sammenligningsgrunnlag er det vanskelig å anbefale uten å ha hørt begge. Akkurat ønsket om hodetelefoner med litt ekstra fylde i bunnen er litt interessant i en prisklasse dominert av relativt nøytrale hodetelefoner. SRH1840 er blant dem. Audeze og Hifiman er kanskje interessante alternativer om det ikke lengre er "enten-eller" blant de to Shure-modellene og litt mørkere lyd er ønskelig.

     

    Kan da med glede informere om dagens innkjøp. F A N T A ST I S K lyd

     

    2h88nqw.jpg

  11. Bedre lyd blir det nok. Store hodetelefoner i en helt annen prisklasse med annet bruksområde blir fort det - alle tre resulterer i kompromisser når det kommer til lydkvalitet. Små hodetelefoner har generelt ofte problemer med å reprodusere bass ordentlig. Mye rumling, men lite 'definisjon' i lave frekvenser. 

     

    Uten noen som har erfaring med akkurat det hovedkortet er det nok vanskelig å si om det kan by på det samme som det oppsettet du, sannsynligvis, allerede har prøvd i butikk. Sannsynligvis vil det låte helt fint, men kanskje er det et eller annet kompromiss i den integrerte lydløsningen som resulterer i mindre av den bassen du gjerne vil høre (men gjør at produsenten kan love hørselsskader på høye impedanser).

     

    Det spørs litt hvor lett det er å få lånt en hodetelefon til fem tusen med hjem for å prøve. Hjemlån av hodetelefoner er noe jeg har hørt om før, mener å huske at det var Oslo Hi-Fi Center eller Hi-Fi center-kjeden (nå borte?), alternativet i gråsonen er vel å bestille på nett og benytte seg av angreretten om den ikke svarer til forventningene.

     

    Alternativet om integrert løsning kommer til kort er vel helst å fordele budsjettet en smule, eller planlegge videre kjøp av DAC/forsterker. Er ikke sikkert at du trenger noe voldsomme saker heller - har sett mange sverge til gamle Hi-Fi-forsterkere med overraskende god hodetelefonutgang.

    Takk for godt svar. Har du noe erfaring/preferanse på lukkede eller åpne klokker. Er litt usikker på hva jeg skal velge her. Vil jo kun bruke disse hjemme uten noe støy. Men kan jo være vesentlige forskjeller på lyden. 

     

    Står da mellom disse to:

     

    http://vsbee.com/headphones/comparisons/Shure_SRH1540_vs_Shure_SRH1840

  12.  

    Takk for svar. Hovedkortets (http://www.asrock.com/mb/Intel/Fatal1ty%20H97%20Killer/) lydkilde støtter jo opp til 600ohms klokker, så burde gå greit. Men jeg erfarer med mine Sennheiser Momentum (18 ohms) at jeg ikke får nok/høy lyd. Spørsmålet er om hvor mye forskjell det er på Momentum og klokkene fra Shure. Kun til musikk dette, ikke gaming. 

     

    Momentum burde gi høy lyd fra hva som helst, ut fra motstand og følsomhet.

    Kjenner ikke til systemet på det hovedkortet, men kan aldri tenke meg at det fungerer som det skal og fortsatt ikke kan gjøre deg midlertidig døv om nødvendig.

    Er det en mulighet for at hodetelefonforsterkeren er koblet ut, enten fordi utgangen står som "line out" eller fordi hodetelefonutgangen i front er koblet feil? Virker naturlig at det finnes noe som gjør at man ikke kobler til feil uten videre, ergo at utgangene i utgangspunktet er dempede.

     

    Synes for øvrig å huske at ASRock-løsningene blir regnet som relativt gode, i noen tilfeller kanskje bedre enn mindre dyre eksterne løsninger. Dersom du ikke får mye susing ut på Momentum-hodetelefonene (som er langt mer følsomme), burde det bli ganske brukbart. Du kan nok fortsatt regne lydkortet på datamaskinen som en flaskehals, men du har planer videre er det langt fra dumt å starte med et ordentlig par hodetelefoner.

     

    Takk for svar. Koblingen er gjort korrekt, og det spiller i og for seg høyt, men føler jeg mangler det siste "trøkket". Det jeg i utgangspunktet lurer på er hvor stort forskjell det vil være å gå opp til disse Shure klokkene (som koster 5 lapper). Mye penger om jeg knapt vil merke noen forskjell....og så er jo spørsmålet da om jeg ivertfall da må ha en dac. Her er det jo et hav å velge i, men jeg fikk anbefalt denne til en meget gunstig pris (om den er duganes er jo et annet spørsmål).

     

    https://www.komplett.no/creative-sound-blaster-x-fi-hd-lydkort/805251

  13.  

    Takk for svar. Hovedkortets (http://www.asrock.com/mb/Intel/Fatal1ty%20H97%20Killer/) lydkilde støtter jo opp til 600ohms klokker, så burde gå greit. Men jeg erfarer med mine Sennheiser Momentum (18 ohms) at jeg ikke får nok/høy lyd. Spørsmålet er om hvor mye forskjell det er på Momentum og klokkene fra Shure. Kun til musikk dette, ikke gaming.

    De har jo markedsført dette som Purity sound 2 basert på Realtek sin ALC1150. Hvis du er happy med volum og renhet i lyden er det neppe noe stort poeng å oppgradere.

     

     

    Er egentlig gira på noen nye klokker som gir gromlyd. De jeg har nå, Sennheiser Momentum kan jeg heller bruke til og fra jobb. Har testet endel forskjellig på markedet, men har fallt på Shure 1540. Sitter fantastisk på hodet, og ga en ren lyd og god dyp bass. Synes Sennheiser HD700 hadde for dårlig bass. Skal jo kun brukes ved min stasjonære maskin, og må vurdere om jeg også trenger en DAC for å få nok volum. Erfarer med de jeg har nå at jeg ikke får skikkelig trøkk!!

  14.  

    God kveld i stugo. Hva er det som gjelder av:

    1. Antivirus

    2. Brannmur (Om det er behov for dette)

    2. Popup blocker

     

    Skal kjøres på en ny maskin med Windows 8.1

     

    Takker

    1. Windows Defender kommer innebygget i Windows 8.1 og er helt kurant. Pass på å holde det oppdatert. Kan også være greit å kjøre Malwarebytes Anti-Malware i ny og ne.

     

    2. Windows har innebygget brannmur som fungerer utmerket ved riktig bruk. Ikke godkjenn eller legg til noen regler på noe du er usikker på. Veldig sjeldent at noen faktisk er borti at dette er et problem.

     

    3. Tenker du på i nettleser? Anbefaler Adblock Plus til Google Chrome. Fjerner reklamer og de aller fleste popup-vinduer.

     

    Gull. Takk for svar :)

×
×
  • Opprett ny...