Gå til innhold

Elektrikeren

Medlemmer
  • Innlegg

    5
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Elektrikeren

  1. Oi, her var mye forskjellige svar. Kan gi litt info, tegnet forsikring i 2011 og leste av 80 000km, 8 000km i året. I 2012 ble ingenting gjort med forsikringen, 2013 skal da ikke overskride 96 000km. Km-stand på bilen er nå 110 000km. Må jeg da betale mellomlegget for ubegrenset kjørelengde for siste periode, eller må jeg betale for 2 år siden jeg ikke har lest av km-stand i 2012?

  2. Speedometeret og km-telleren min viser mer enn den skal så jeg har overskredet bilforsikringen min. Jeg har uansett tenkt å skifte forsikring og lurer da på hvordan dette foregår. Når jeg som ny kunde tegner bilforsikring hos noen, skjekker de da hos forrige selskap hva km-stand jeg skal ha, eller er dette noe jeg gjør selv? Altså blir jeg nødt til å betale for de km jeg overskreder?

  3. Håper å få jobb i en dyrebutikk, imens jeg tar påbygg. Da enten ta det på nett og jobbe på dagtid, eller ta det på skole og jobbe på kveldstid. Om jeg ikke får jobb i en dyrebutikk har jeg et par andre muligheter, men det må jeg undersøke litt først. Jeg kommer ikke til å slutte som lærling før jeg har planene klare uansett.

     

    Hva er forskjellen på å ta påbygg på skole og på nett forresten? Eller hvor mye vanskligere er det å ta det på nett, hva er utfordringene? Og hvordan er reglene for ungdomsrett har jeg enda det om jeg avbryter læretiden? Og har jeg rett på noe stipend?

  4. Takker for mange gode svar, jeg ser selvfølgelig nytten ved å ha fagbrevet. Jeg er bare så usikker på om jeg klarer å komme meg gjennom, ikke bare om jeg klarer å møte på jobb hver dag, men om jeg i det hele tatt klarer den teoretiske eksamen/fagprøven. Jeg har vært innom en del forskjellig type arbeid i løpet av læretiden, men ingenting er noe spennende. Det er ikke å trekke kabel som er problemet det er hele elektrofaget som er problemet, jeg har innsett at jeg har valgt feil yrke. Jeg vet jeg høres ut som en bortskjemt drittunge som ikke får det som han vil, men jeg vet ikke helt hvordan jeg skal utrykke det jeg føler.

     

    Det jeg har tenkt på er om jeg slutter kan jeg ta påbygg enten som privatist eller på skole og så ha en jobb i tilegg. Deretter kan jeg studere biologi på universitet. Har jeg generell studiekompetanse har jeg vell uansett et godt grunnlag?

  5. Jeg er en 20 år gammel gutt som har gått ett år i lære som elektriker. Jeg valgte yrket elektriker da jeg gikk på ungdomsskolen uten å vite noe om det og eneste grunnen var at jeg likte å lodde. Jeg har aldri hatt det noe spesielt gøy på jobb eller skolen, men med kjekke medelever og kollegaer har det ikke gjort meg så altfor mye, jeg har bare tenkt at det sikkert blir kjekkere.

     

    Problemet er at etter jeg jobbet hele ferien med noe som jeg virkelig likte (gledet meg til jeg skulle på jobb og ville helst kjøre tilbake etter å ha kommet hjem) så har jeg virkelig hatet å jobbe som elektriker, ihvertfall som lærling på et stort prosjekt. Problemet er at jeg ikke får brukt hodet i det hele tatt, bare får arbeidsoppgaver og gjør dem. På det forrige prosjektet hadde jeg og montøren ansvaret for et eget bygg og jeg følte jeg bidro mer, men allikevell ingenting jeg gjorde var interresant eller moro. I tillegg har jeg nettopp begynt på skole igjen (elektroteori) og funnet ut at jeg ikke kan noen ting av det som blir gjennomgått som repetering (jeg gikk på en annen skole på VG1 og VG2 enn resten), jeg følte jeg gjorde det bra på VG1 og VG2, men nå føler jeg meg rett og slett dum, da jeg ikke forstår noen av formlene eller begrepene.

     

    Spørsmålet mitt er rett og slett bør jeg prøve å fullføre læretiden og (prøve) å ta fagbrevet eller slutte å finne meg noe annet. For det første tviler jeg på at jeg klarer fagprøven, for det andre så ser jeg ingen fremtid i elektro-yrket. Det jeg aller helst vil jobbe med er noe som har med dyr å gjøre, å jobbe i en dyrebutikk hadde passet meg fint da jeg har opparbeidet en del kunnskaper om dyr via lesing og egen erfaring, og jeg liker å fortelle folk om det og hjelpe folk (for eksempel via forum eller lignende).

     

    Hva er alternativene om jeg slutter midt i læretiden? Jeg kan jo ta påbygg slik at jeg iallefall har generell studiekompetanse?

     

    Trenger sårt noen råd her, noen som har vært i lignende situasjoner?

×
×
  • Opprett ny...