Gå til innhold

Tor Kommentar

Medlemmer
  • Innlegg

    2
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Tor Kommentar

  1. Det finens bestandeler i maling som, under kalde forhold (mange minus) som kan fryse og gjøre at malingen ikke lenger er homogen. Typiske tegn på dette er kornete maling.

     

    Ta med malingen der du kjøpte den, og spør dersom du er usikker :)

     

    Det er i hvert fall ikke sant! Det skal selvfølgelig lavere temperatur til, men så klart oljemaling kan bli ødelagt av kulde!

     

    det må være veldig, veldig kaldt før det skjer iallefall. i mine 7 år i jernvarebransjen hørte jeg aldri om oljemaling som ble ødelagt på grunn av kulde.

     

    Det er rett å slett pga at bransjen i Norge har lagt seg på disse glansgradene. En maling kan gjerne være 07 eller 02 og være oljebasert, men som regel er det vannbasert... i Norge :)

     

    Det var nytt for meg at man kan se ut fra glansgraden om en maling er basert på latex, akrylat eller olje. Men stemmer dette?

     

    Se f.eks. disse:

    Butinox Green Room vegg, glans 10, PVA-basert. Butinox Green Room tak, glans 02, PVA-basert den også.

    Hva er PVA? Polyvinylakrylat? Eller polyvinylacetat som i trelim? Google google: Nei, det er latex.

     

    Ser man hos Jotun finnes akrylbasert helt ned i 01 (lady Pure Color) og PVA opp til 20 (Jotaplast 20).

     

    Jeg finner ikke noe produktark på trådstarters maling. Den kan være latex, men å konkludere det kun på grunnlag av glans 05 er jeg skeptisk til.

  2. Kraftvask er lutbasert og brukes KUN når man skal male huset. For årlige rengjøring brukes Husvask.

    ikke bruk Kraftvask for å ta sopp. Det er feil. :) Bruk kraftvask først, slik at du får fjerna skitten, og mattert og gjort det rent. Deretter bruker du Soppvask for å sterilisering/desinfisering av sopp og sporer. har du ikke noe mulighet til å kjøpe dette, KAN Klor brukes, men det lukter fælt og du MÅ bruke riktig verneutstyr.

     

    Mitt tips: Det er SÅ enkelt å spørre der du kjøper malingen, sånn at du ikke gjør slike feil, og deretter gir skylden på malingen eller der du kjøpte den. Spør der du kjøper den og få det riktig gjort, ring de gjerne opp underveis og spør.

    btw: Jeg hadde aldri bruke høytrykksspyler på mitt hus, skumsprøyte med kraftvask, kost og vannslange holder lenge!

    En lite advarsel, hvis du skal bruke Kraftvask (beregnet for sopp, ikke for vanlig husvask) Vindusglasset må ikke tørke (med såpe fra Kraftvask), før du spyler av. Elles blir det skjolder i glasset, som aldri går vekk. Så IKKE bruk Kraftvask, hvis ikke det er nødvendig!

×
×
  • Opprett ny...