Gå til innhold

Fub

Medlemmer
  • Innlegg

    32
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Fub

  1. Dro og så Iron Man 3 i håp om at mail var på plass når jeg kom hjem. Men ingenting.

    Nå er det egentlig ikke så altfor nøye, for jeg har nok slått fra meg opptak 2013 som en mulighet uansett. Får det bare ikke til å klaffe. Men hadde dog vært greit å finne ut om jeg kvalifiserer til innkallelse. evt hva som må gjøres før neste år.

     

    Har heller ikke fått noe innkalling og kravene for å bli kalt inn til opptaksprøvene er rimelig rett fram, og jeg vet jeg oppfyller dem, så er ganske sikker på at jeg blir kalt inn... Så ikke slå fra deg opptaket riktig enda bare fordi du ikke har hørt noe enda ;)

  2. Kjapt spørsmål til de som har vært på opptak før angående svømmetesten... Etter du har svømt 75 meter og skal begynne på rygg, i det en skal vende må man ligge på rygg i det frasparket taes, eller kan frasparket skje på mage og vri seg over på rygg før man begynner å svømme? Beklager om spørsmålet var litt rotete formulert :)

  3. http://www.nrk.no/ny...orge/1.10973727

     

    Det er bare å trene! :)

     

    Tror ikke det er noe å stresse med at PHS har rekordhøyt antall søkere. En må huske at fra en søker på Samordna Opptak til PHS går igjennom for å se om søkerne innehar de formelle kravene til en har gjennomført og bestått de fysiske kravene så faller mange av. Det som er det viktigste, og det en ikke kan forbrede seg noe særlig på, er intervjuet for å bli funnet personlig egnet.

     

    Det eneste det kan ha en innvirkning på er at kanskje karaktersnittet for å komme inn blir noe høyere, men tror ikke det blir noe ekstremt :)

  4. Hei hei alle sammen!

     

    I det siste har det vært mye snakk om følgeskjemaet og trening. Det har også vært en del bitching, så jeg har et vilt forslag: Folk som lurer på elementære ting kan ta en titt på www.phs.no (står veldig mye informasjon der) og folk som lurer mer på trening så finnes det veldig mye informasjon om dette på nettet. Kravene politiet stiller er rimelig rett fram og veien for å trene på dette er ikke ekstremt komplisert. Google er vår venn, kjære medborgere :)

     

    Så for å dra forumet inn på en ny vei:

     

    - Hvorfor søker du PHS? (Hva motiverer deg for å bli politi etc.)

     

    - Hvilken karriere kunne du tenkt deg i politiet?

     

    Fyr løs, folkens :)

    • Liker 1
  5. Angående PHS testing av om søkeren er personlig egnet eller ikke: Blir søkeren enten godkjent/ikke godkjent, eller er det en slags skala de deles inn i? Er det slik at dersom man så vidt ligger over snittet i Oslo og gjør det "dårlig" på disse testene, at en da heller må gå i f. eks Bodø?

     

    Hei Bjartene!

     

    Søkerene blir godkjent/ikke godkjent mtp om de er personlig egnet (dette gjelder også de fysiske kravene). PHS avgjør ikke hvorvidt du havner i Oslo eller Bodø. Etter du har gjennomført opptaket vil PHS vurdere deg, og om du blir godkjent vil skolekarakterene + div. (som alderspoeng etc) avgjøre om du havner i Oslo eller Bodø... eller Stavern eller Kongsvinger :)

  6. Ok! Sikkert jeg som er treg (Forsvaret selekterer sjelden på intelligens), men hvordan kan du være ferdig med en master innen juss innen en alder av 21? Bare si det som det er, du søker deg til Bodø pga sykepleierstudentene ;)

     

    Jeg er 23, mann. Søker meg til Kongsvinger. Grunnen til det er fordi jeg har hørt at det er et veldig godt miljø der. Lite og intimt. Hadde tenkt Oslo, men hørte at lokalene der er overfylt og utdatert, så da vle valget lett.

     

    Hva med deg, -Stian- ?

  7.  

     

    Håper i alle fall det:) ser den! Kan jeg spørre hva du jobber som? Pr nå studerer jeg en mastergrad i juss. Intervjuet er jeg ikke bekymret for, da vi i stor grad må være reflekterende i studiet osv. Pver gjevnlig på det å være i rettssal osv.

     

    Har husmiddallergi, og litt høyr blodtrykk/puls på testene. Har fått attest på at dette ikke er et problem, så jeg satser ting går i min favør. Har også hatt en operasjon i håndleddet for 6 år siden, men bærer ikke preg av skader.

     

    Vi skal klare dette!:)

     

    Telefonen skaper en del skrivevansker!

     

    I h*#%!te! Du kommer jo til å være verdt vekta di i gull om du fullfører PHS i tillegg! Jeg jobber i Forsvaret. Husmiddallergi kan vel umulig være verdens største problem. Det med høyt blodtrykk/ puls trenger du ikke å ofre en tanke. Vært på noen militære opptak hvor blodtrykk ble målt. Hadde alltid høye verdier. Ble aldri noe tema i ettertid. Hadde også høye verdier på legesjekken som sendes inn til PHS. Og operasjonen din var 6 år siden. Hadde jeg vært deg, ville jeg ikke mistet noe nattesøvn. Heller bare sovnet med et smil rundt kjeften ettersom du har det som plommen i egget med jussen i baklomma! :)

    • Liker 1
  8.  

     

    Synes i alle fall jeg ligger godt an i forhold til utgangspunktet. Var ikke trent i det hele tatt, så jeg skal klare minstekravene i alle fall :) som nevnt tidligere i tråden er jeg fulltidsstudent på siden av det hele. Søker for første gang i år ja, enn der? Grugleder meg veldig på om jeg blir kalt inn til opptak. Gir i alle fall ikke opp!

     

    Du kommer nok til å klare mer enn minstekravene på de fleste øvelsene. Ok, hva studerer du? Sånn sett har jeg det veldig greit, har en jobb som gjør at jeg må være i en ok form! Ja, første gang jeg søker selv! Det er vel ikke så vanskelig å bli kalt inn til opptaket? Er vel det å bli funnet egnet som er det kritiske! Eller er det noe spesielt som tilsier at du ikke skal bli kalt inn?

     

     

  9. Så bra! Du ligger godt an!

     

    Benkpress: 6-7

    Hangups:7-9(avhengig av dagsform)

    Dykk: bestått

    Svømming: 2:34 på siste sjekk. Mengdetrening er lagt inn! Satser på å klare dette.

    Løping: har enda ikke testet. Trener 4*4 tre ganger i uken. Skal få testet meg snares.

     

    Startet trening for 3-4 mnder siden. Håpet det går veien med alle!

     

    Da ligger du godt an du og! Er tross alt en stund igjen til vi skal gjennomføre testene. Første gang du søker PHS?

  10. Hvordan ligger folk an med treningen? Personlig ligger jeg slik an:

     

    Benkpress: Ca 12 reps.

    Pullups: 9 stykk

    Løpetesten: Ca 1000 m

    Dykketesten: Null stress

    Svømmetesten: 02:27

     

    Har ambisjon om å klare 3er kravet på både benkpress og pullups, noe jeg tror jeg skal klare. Løpetesten er allerede innenfor. Går også på svømmetrening en gang i uka for å forbedre teknikken og med litt mer mengdetrening håper jeg på å komme inn på 2er kravet på svømminga.

     

  11. Om noken skulle vere interessert;

     

    Her ligg dei ein offentleg rapport om den nye seleksjonsordninga til PHS.

     

    Står ganske utfyllande om korleis seleksjonsprosessen er i dag.

     

    Takk for en interessant link! Og ikke stress Pjassop, står ikke noe man ikke allerede vet om opptaksprosessen. Rapporten tar for seg overgangen fra det gamle seleksjonssystemet til det nye.

  12.  

     

    Dersom man får 12/12 poeng og en annen person får 8/12 poeng, har det da ingenting å si at man presterte best? Altså har begge bestått, men resultatet i de fysiske testene har ingenting å si i seleksjonen utover bestått/ikke bestått?

     

    Dersom en får 12 poeng vil jo sikkert det bli bedre tatt imot enn å være akkurat innenfor minstekravet. Hadde det hatt null betydning, kunne jo testene bare blitt gradert med bestått/ikke bestått... Tenker nå jeg :)

×
×
  • Opprett ny...