Gå til innhold

fiskerdigg

Medlemmer
  • Innlegg

    665
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av fiskerdigg

  1. Slutter aldri å forbløffe meg over at eks selverklærte ateister og andre sterke kritikere aldri får inn i hodene sine at spirituell avkastning og "bevis"av en eller annen religion vil være ved personlig praktisering ...!?!

     

    Her slenges den ene eller den andre skriften eller videoen frem, og ingen bevegelse hos noen part

     

    For en merkelig form for pardans

    Kravet til bevis er tydeligvis forskjellig hos begge parter, og det finnes ikke noen gylden middelvei her. 

  2.  

    IHS har, som alle dedikerte kristne, sin egen fasit på hva en ekte kristen er.

    So I had noticed... :)

     

    Og det har selvsagt alle de andre kristne også... DE tror selvsagt på den rette kristne guden, de andre tror på en liksom gud... . Men spør du hvor mange kristne som finnes vil de allikevel gi deg tallet på ALLE, selv de som de selv har diskvalifisert som kristne... hyklere som de er...   :)

     

    Det artige med jehovas vitne i den sammenhengen er at de gladelig prøver å overbevise andre religiøse til at sin gud er riktig. Det er nøye planlagt fra deres side, fordi de går utifra at mennesker som allerede tror har en fot innenfor(de tror på en gud, men ikke den riktige), og at det da er lettere å konvertere dem til sin gud. 

     

    Misjonering 2.0 om du vil. 

  3. Er foran. Jeg snakket med BoS og de mente at det kunne gå som garantisak, men evt. slitedeler som måtte byttes på bakgrunn av dette måtte jeg betale for. Fikk et overslag, og de skulle ha mer enn vianor for jobben, så da ble det vianor istedenfor. 

     

    Helt utrolig egentlig, jeg antok jo at pga den ødelagte caliperen så ville de da ta kostnadene på bytte av de delene som er påvirket, men slik var det da altså ikke. 

  4. Hei,

    Nå har ikke jeg vært borti Peugeot og hvordan de hånsterer slike saker ift garanti.

    Men hvis caliperen er "årsaksdelen" så vil jeg si at en slik del er men å vare vesentlig lengre enn 5 år (og lengre enn 70'k), så er dette slik jeg ser det en garanti (og om ikke garanti ifølge de bestemmelsene), en klar kjøpslovreklamasjon etter mitt syn.

    Så fremt denne er solgt ny i Norge og i privat eie (gyldig nybilgaranti).

     

    Det kan være at skiver og klosser i utgangspunktet må byttes, men det avhenger av hvor mye belastning det har vært på bremseskiven.

    Men ville vurdert å hørt på hvor mye de evt. kunne klart prismessig ift å få byttet dette samtidig hvis dette begynner å bli slitt/rustent.

     

    Men har du altså fått beskjed om at dette er valiperen som er årsak og at de ikke dekker det på garanti?

    Kan jo være bremser som henger pga smuss/skitt også, som nesten har blitt mer vanlig per dags dato.

    Jeg gjør vanligvis service og slikt via vianor, og de kan ikke ta nybilgaranti fordi de ikke er merkeverksted, men de er jo autorisert verksted for peugeot ift. service etc. Så prisen er fra de, men BoS hvor jeg bor er hårreisende dyre, og de er noen forbanna kjeltringer i tillegg.

     

    Skal sjekke med de imorra, skrekk og gru. 

  5. Hvor gammel er den, og hvor langt kjørt? Service overholdt? Merkeverksted eller Johny Banans bakgårdsverksted?

    2012 Mod, kjørt 70'km. Alle servicer overholdt, gjort på merkeverksteder ja. 

     

    Kunne forøvrig påpekt at problemet er at caliperen ikke slipper opp etter bremsing, og blir hengende på skiva. Lager ulyd. Jeg fikk brannsår av å ta på skiva etter kjøring i ca. 40 min  :rofl:

  6.  

    Godt igang med deus ex nå, gud som jeg koser meg. Har ikke hatt noen launch issues, og kjører alt på ultra med GTX 1070. 

     

    Knall spill, anbefales!  :w00t:

     

    Samme her. Og det at de har 21:9 støtte fra dag 1 gjør at jeg nesten feller en tåre. Mange andre utgivere kan lære av det her. Bare noe drit at cutscenes går i 16:9... Filmer er jo det som gjør seg aller best i 21:9 (jamfør kinoer).

     

    Tror det jeg er aller mest fornøyd er mengden content som er med i releasen. Det er jo et stort spill, men det føles aldri ut som om du bare vandrer rundt meningsløst, alltid noe å sette fingrene i. Det føles virkelig ut som om det var verdt 409 kroner, og det har dessverre blitt en sjeldenhet. 

     

    Brukte 3 timer igår i Palisade bygningen, utrolig gøy. 

  7. Bevis får vi neppe noen gang. Det ligger vel ikke an til at det fungerer slik heller, det dreier seg om tro og overbevisning for de det gjelder.

    Sier bare at det står i Bibelen om frafallet. Akkurat det kommer vi jo ikke utenom. Det var det hele.

    Ja, og der ligger jo litt av problemet med en diskusjon om temaet. 

     

    Jeg vil jo si at frafallet kommer fordi samfunnet blir mer opplyst, en religiøs person vil si at det skjer fordi det står i Bibelen. Det eksisterer jo ikke noe nøytral grunn i mellom der, er jo enten eller. 

  8.  

    På lederplass støtter Dagbladet i dag en avvikling av all statlig støtte til trossamfunn:

     

    http://www.dagbladet.no/kultur/medlemsfallet-i-den-norske-kirke-er-en-skattkiste-for-katolikkene-muslimene-frikirkene-humanetikerne/60732105

     

    Dette synspunktet har blitt fremmet hyppigere og hyppigere de siste par årene i norsk offentlighet, og det er bra. Håper det også fremmes som forslag av f.eks. SV i Stortinget, så vi får se hvor våre kjære politikere står i denne saken.

     

    Det står i Bibelen, at det skal komme sånne frafall som vi ser nå. Oppløsning, ukristeliggjøring, trengsler, og "den store babylon"  skal vinne fram (Islam osv).

     

    Bare nevner det. Sier ikke at det beviser noe spesifict sånn sett, men det er mulig å lese litt mellom linjene og se dette på en mer nyansert måte. Og snakke om det på en mer nyansert måte, framfor bare den sort/hvite "det er bare tull" eller "Kristendom er sant".

     

     

    Jeg er enig, men en mer nyansert diskusjon om religion er så og si umulig. Det hele koker jo ned til at ene siden av saken tror på det som står i boken, og den andre siden gjør rett og slett ikke det. For meg som ateist er det uinteressant å diskutere dette, fordi jeg tror ikke noe på at vi er i "end-times", og at de tingene vi ser i samfunnet er et resultat av det.

     

    At samfunnet blir mer opplyst og beveger seg mot et mindre religiøst samfunn er utelukkende positivt for meg, og har ingenting med bibelen å gjøre i mine øyne. Det er nettopp derfor en nyansert diskusjon er vanskelig. 

  9.  

     

     

    og er virkelig i mine øyne en av de aller største styggedommene vi har i samfunnet i dag.

    Tror jeg ville blitt fryktelig sint på mine foreldre om de hadde løyet til meg om at religiøse fantasier er sannhet, for det er de virkelig ikke.... 

     

    og jeg vet faktisk om en som ble det, så sint at han ikke har vekslet et eneste ord på godt over tredve år med sine fremdeles ned snødde religiøse foreldre... Og ikke kommer til å gå i begravelsen deres engang... Der lurer jeg faktisk på om det stikker noe mer bak, tror han fikk ganske mye juling i sin barndom, da den religiøse faren og muligens også mora hans antageligvis trodde på bibelens visvas om at man tukter den man elsker... Kan du ikke få respekt av ungene dine på annen måte enn å slå dem så skal du ikke ha unger i min bok.... 

     

    Ja, og det var nettopp det som skjedde med meg. I begynnelsen var jeg forferdelig sint på religion, og var til tider hva man kan kalle militant ateist. Var veldig opptatt av å fortelle religiøse hvor feil de tok, og tok gladelig en diskusjon, og var generelt ganske ufin når det gjaldt temaet. 

     

    Det gikk over, og jeg innså at sinnet mitt var på grunn av faren min, som var den som tvang meg inn i de situasjonene med møter og dritt. Han utøvde kontroll og makt over familien, og religionen var kun våpenet hans, som ofte er tilfellet med syke mennesker. Historien min ligner merkverdig mye på den du skisserer ut her - og kommer nok også til å ende på samme måte. Det var mye vold, noe som er komiskt med tanke på at JW menigheten gjør et stort nummer av at de er pasifister.

     

    Med det sagt er jeg fortsatt motstander av religion, men jeg unngår diskusjoner om temaet så langt det lar seg gjøre nå om dagen. Det er rett og slett ikke verdt tiden min, svarte jeg i en diskusjonstråd om religion på internett. Ironien er slående. 

  10. Motstand mot religiøs hjernevasking av barn er ikke like kontroversielt i media som det var for få tiår siden, men her kommer det likevel:

     

    Aftenposten-kronikk: Religion er steining av fornuften | Zahid Ali

    Førtidsmisjonering er en uting. Det bør være forbudt for foreldre å bedrive religiøs indoktrinering av barna sine.

    Akkurat det temaet der er jeg veldig opptatt av, og synes det er et av de viktigste temaene man kan diskutere innenfor religion. 

     

    Det blir også tatt opp på en dypere måte i The God Delusion av Dawkins, og er virkelig i mine øyne en av de aller største styggedommene vi har i samfunnet i dag. Folk kan få tro hva de vil i voksen alder, men indoktrinering av barn burde være ulovlig. Dokumentaren Jesus Camp (Ligger på youtube) tar også opp dette, og det er rett og slett skremmende. 

     

    Jeg brenner vel kanskje litt mer for dette temaet enn andre, da jeg selv har blitt forsøkt indoktrinert inn i Jehovas Vitne i alderen 8-12 av min egen far, men det er utvilsomt et viktig tema. Kudos til Zahid Ali som tar det opp. 

    • Liker 3
  11.  

    Ingen hype for Deus Ex: Mankind Divided?

     

    Synes det ser knall ut, tiltross for manglende dx12 støtte ved release. Har allerede kjøpt det, 409,- på steam er ikke så aller verst for hva som ser ut som en ordentlig AAA-tittel. 

     

    I tillegg har jeg nettopp fått mitt nye 1070 kort, er mildt sagt gira. 

     

    Jeg er veldig hyped! Har bestilt digital deluxe utgaven (sesongpass + litt ekstra snacks) på greenmangaming. Fikk 25% for steamnøkkel derfra.

     

    Har selv GTX 970 som skal drive en 2560x1080 21:9 skjerm. Så er spent på om det støtter 21:9 formatet fra dag 1.

     

    Forøvrig var jeg gjennom alle avslutningene på Human Revolution og likte det spillet veldig godt! 

     

    Fett. Hadde planer om å kjøpe DD utgaven, men ble med normal. Får heller kjøpe access ved et senere tidspunkt, har egentlig alltid følt meg så ferdig med spill når jeg er gjennom originalen at jeg sjelden gidder spille DLC. 

     

    Human revolution er definitivt veldig bra. Det nye ser helt vilt fett ut, er lenge siden jeg har vært så gira på en rpg-ish shooter. 

  12. Fikk mitt MSI 1070 Gaming X for en ukes tid tilbake, veldig fornøyd. 

     

    Jeg hadde problemer med coil whine på mitt forrige 780, så det er en drøm i forhold, spesielt for fruen i stua. 

     

    Ytelsen er knall, er ikke stort mer å si om det. Jeg har en gammel i-5 4690, og 1080 er vel knapt en utfordring for det kortet. Slik det ser ut nå så blir det ikke noen ny data på et par år minst, da jeg originalt hadde planer om å kjøpe helt ny rigg neste år. 

     

    Hva gjelder støy så er det svært stillegående, ihvertfall mtp at jeg var vant til den forbanna coil whinen. 

  13.  

    Dette er et mine absolutte favorittspill gjennom tidene, på konsoll er det ikke noe annet i nærheten.

     

    Hvordan vi syns det var ok å spille med firedelt skjerm 28" eller noe sånt vet jeg ikke helt idag, men jeg har aldri hatt det så gøy med noe spill før eller etter.

    Det er vel litt sånn med gamle filmer også, de var bedre da.

     

    Edit: Tenkte på en annen fireplayer fra den tiden: Wu tang clan -et-eller-annet. Den var også veldig bra men lurer på om det var playstation?

    Noe som var minst like bra var jo Perfect Dark på 64 :)

     

    I mine øyne var Perfect Dark langt bedre. Kontrolleren var bedre, kulere våpen, og multiplayeren var ekstremt underholdende. Jeg minnes at en anmeldelse i et blad jeg leste sa at dette var spillet som Nintendo 64 var laget for, noe jeg (tydeligvis) var helt enig i.

     

    Må innrømme at dette her så kult ut dog, skal få testet det.

    • Liker 1
  14. Dersom kvinnen ikke hadde inntatt MDMA, så hadde det altså overhodet ikke vært grunnlag for en rettssak. Den seksuelle aktiviteten i seg selv var innenfor lovens rammer. Det er det nok mange av de som har gått i tog som ikke har skjønt.

     

    Det er to interessante spørsmål som ikke har vært belyst:

    1. Ville kvinnen ha deltatt i aktiviteten dersom hun ikke var påvirket av det narkotiske stoffet? Hennes handlinger forut for inntak av MDMA kan ikke utelukke det.

    2. Den redsel hun hevder å ha opplevd, og anger etterpå, kan det være en virkning av MDMA? Etter dommens beskrivelse av faktum, er det intet i hendelsesforløpet som skulle tilsi redsel. Det peker mot en subjektiv opplevelse av en ikke-reell trussel.

    Jeg er enig i at mange framstiller denne saken feilaktig, da veldig svart/hvitt i mine øyne. Lynsjemobben tyder jo veldig på dette, og det blir framstilt som at hun omtrent har blitt holdt nede og misbrukt i flere timer. Men det går jo også begge veier, de guttene her er jo ikke helt uten skyld heller i mine øyne. Det virker rett og slett litt for dumt at erfarne narkotikabrukere skal være så blåøyd som de guttene her prøver å framstå som. Synes begge sider gjør litt som strutsen her og bare stikker hodet i sanden. 

     

    2: Etter min erfaring med MDMA så kan det jo teoretisk føre til det, ser at andre her påpeker at hun ikke har vært psykisk stabil, noe som gjør en mer utsatt når man tar narkotika. MDMA tømmer deg jo direkte for serotonin/dopamin og mange opplever en ganske kraftig nedtur når "turen" er over, noe som fint kunne ha manifestert seg som redsel og anger. Jeg har ved de anledningene jeg har gjort det opplevd depresjons-lignende symptomer i ettertid, men var da forberedt på dette ettersom at jeg undersøker grundig hva jeg putter i meg. 

     

    Har faktisk opplevd en lignende situasjon når jeg gjorde dette en gang med en førstegangsbruker - som da hallusinerte i de sene timer og takket nei til noe hun trodde var heroin, når det da var MDMA. Hun måtte jo ikke ta noe som helst, men det skremte henne da hun trodde at vi skulle tvinge i henne noe hun ikke ville ha. Hun så rett og slett en sprøyte, noe det absolutt ikke var. Dette er jo selvfølgelig ikke noe som skjer med alle, men hjernen blir utvilsomt sliten etter så mange våketimer og intens hjerneaktivitet. Hvordan det manifesterer seg avhenger jo av hvert individ.

×
×
  • Opprett ny...