Gå til innhold

Muffin100

Medlemmer
  • Innlegg

    45
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Muffin100

  1. Hei igjen!

    Har nå sittet og lekt meg meg Premiere og det har gått ganske greit. Masse å lære enda, men det tar jeg etterhvert.

    Men nå har det dukket opp to problemer:

    Når jeg drar inn transitions og titler til timelinen, så er de plutselig blitt kjempelange! Ikke tidsmessig, for sekundene er de samme, men jeg tenker på selve transitions-bilde som vises i timelinen. Hva har skjedd? Når jeg har korte klipp i timelinen, så kan jeg ikke bruke flere transitions i mellom fordi det rett og slett ikke er plass. Noen som har en løsning?

     

    Når det gjelder transitions, så er det vel meningen at det nye klippet skal gli inn i et nytt klipp? Men det gjør det ikke hos meg. Hos meg er det svart på en halvdel når jeg bruker disse overgangene. Innstilling?

     

    En annen ting, er at når jeg har rendert filmen og ser denne i f.eks. WMP så er oppløsningen helt elendig. Firkanter og dårlig oppløsning. Når jeg brenner Mpeg-2, så synes jeg heller ikke kvaliteten er så fantastisk akkurat.

     

    Bruker forresten innstillingene som jeg fikk av Videoutstyr Arne, men virker som Nero endrer på disse ved brenning.

     

    Ble mye dette, men fint om noen kan hjelpe.

  2. En liten historie vedr. et gammelt innlegg.

    Vi hadde reisefors. i Europeiske. Min datter fikk Minidisken stjålet i Albir. Vi ringte selskapet som sa at vi måtte anmelde og ta med hjem anmeldeses-attesten fra politiet. Vi gikk til politistasjonen. Der snakket de kun spansk. Vi måtte tilbake noen dager senere for de måtte skaffe tolk. Så vi gjorde, og disse fa.... analfabetene hadde selvsagt ikke hørt om Minidisk før. :evil: De bare ristet på hodet. De visste ikke hva de skulle gjøre engang. Tolken fikk omsider forklart at vi måtte ha en rapport som viste at vi hadde anmeldt saken. Vi måtte også tegne og forklare hva en Minidisk var. :o Etter to dager og noen timer, hadde vi endelig klart å få dette i boks. Vel hjemme tok vi kontakt med Europeiske og ga beskjed om at alt var ok. Jeg hørte overraskelsen i tlf. :lol: Med andre ord, gjør det så tungvindt som mulig slik at vi slipper å betale ut summen. :grumpy: Europeiske (og event. andre) som sitter med dette til dagen og har hundrevis av saker, vet hvor vanskelig det er å rapportere stjålne ting i Spania. (og andre land(?)) Grunnet språk etc. Så en aldri så liten oppfordring: Slåss og stå på. Ikke la de vinne. Les vilkårene og forsøk å bevis at de er holdt. På grunn av oss, eksisterer de!! 8)

  3. Har endelig :woot: klart å lage og redigere noen filmer med Premiere 6,5 takket mange gode råd her på forumet. Men en ting jeg lurer på: kan man overstyre tittelfunksjonen i Nero? Jeg bruker Nero til å brenne den ferdige filmen, og da kommer Nero opp med en ferdig tittel. Jeg har jo laget min egen start tittel i Premier, men den dukker opp som et lite bilde i Nero når jeg skal brenne sammen med Nero sin vanlige åpnings-tittel-bilde. Kan jeg få dette vekk slik at kun menyen som jeg har laget i Premiere vises?

  4. trodde jeg. Å få en film ned på cd. Men for det første ble filmen hele 3, et el. annet Gb og for d andre, så ble det stopp i brenneprosessen. Jeg har brukt MPEG-2 format. Men det er jo selvsagt umulig å få dette ned på en vanlig cd som bare tar 700MB. Hva gjør jeg? Nå begynner jeg etterhvert å gå lei, og jeg har forsøkt div. redigerings program. Grrrr! Original filmen er Hi8 på 90 minutter.

  5. Må bruke deg igjen, jeg. Jeg får ikke respons på Nero-hjelp, her inne. Fikk god hjelp av deg sist vedr. Premiere 6.5. Jeg ville i Nero bare spille inn noen gamle Hi8 videoer uten redigering e.l. Men siden ingen her yter råd vedr. Nero, får jeg heller bryne meg på Premiere. Har enda ikke lært meg dette programmet, :o så derfor spør jeg først som sist. Etter at jeg har overført filmen til pc'en, altså nytt prosjekt. Enkel måte å få det ned på en cd? Skal ikke redigere, bare brenne. Hvordan gjør jeg dette? Har du en enkel veiviser fra prosjekt til ferdig brenning? :roll: Jeg takker og bukker på forhånd, jeg. :yes:

  6. Helledussen! :oops: Aner ikke. Hvordan finner jeg ut det da? Jge har ikke mer peiling på dette, enn at jeg kan sette inn xtra harddisk, bytte kort etc. Har prøvd å finne ut på maskinen det du spør om, men finner det ikke. Jeg har i allefall en Packard Bell med XP, du vet sånn ferdig kjøpe på Elkjøp. REgner med at det blir levert med akkurat minimum.

  7. Må muligens kjøpe meg et nytt skjermkort grunnet videoredigering. Har et Geforce 2 nå. Det flommer jo over at forskjellige kort ute. Det er PCI kort og AGI kort. Hva er forskjellen? Jeg har et PCI kort (tror jeg) iflg. specs. i maskinen. Kan jeg bruke et AGI kort? Er helt grønn på det området der, må innrømme det. Innspill mottaes med takk! :yes: Anbefalinger som ikke koster meg skjorta?

  8. Når jeg går fra Hi8'en via Sonyen og firewire til PC, virker det som alt fungerer. For de analoge filmene, ønsker jeg bare å får de kjapt inn på en cd uten noen redigering. Derfor hadde jeg tenkt å bruke et så enkelt program som Nero. Premiere 6.5 vil jeg ikke bruke til dette.

    Alt ser normalt og greit ut når Nero mottar og avspiller, men i preview så blir det hakkete og fælt. Har brent på cd for å se om hakkingen også kommer med på denne, men hakker der også. Noen her som bruker Nero til dette og som kan yte litt hjelp? Jeg spilelr inn i MPEG-2, så alt ser greit ut bortsett fra hakkingen.

    Skjermkortet er et Geforce 2 og jeg har 40 Giga harddisk. For lite? Gode råd mottaes med takk, atter en gang. :roll:

  9. Som sagt i et tidligere innlegg her, så er jeg rimelig novise innen redigering. Sitter og leker med med Premeiere men har problemer med Transition. Har en del jpeg bilder som jeg vil ha ned på cd. Alle bildene er der, men når jeg drar inn en Transition jeg vil ha som bildeovergang, så funker det ikke. Når jeg trykker play for å se, hopper Premiere bare videre til neste bilde uten å vise overgangen, altså Transitionen. Selve overgangen ligger på Timelinen, men kommer ikke med. Hva gjør jeg feil? Noen innstillinger jeg må endre eller hur? Jeg bruker V1 på Timelinen og det er jo rett. I manualen står det forklart hva som skal gjøres, men ikke løsninger når det ikke fungerer. Alle gode råd mottaes med takk!

  10. Jeg har et gammelt Hitachi Hi8 som jeg brukte før. Naturlig nok har jeg derfor noen innspilte kassetter som jeg gjerne vil ha inn på Pc'en for redigering etc. Mitt nye kamera er et Sony PC120. Hvordan kan jeg på en enkel måte få mine gamle Hi8 filmer til Dv-kvalitet på PC? Har lest manualen, men synes ikke fremgangsmåten kommer klart frem. Eller så er det bare jeg som ikke forstår svensk god nok. :shrug: Takker for all hjelp!!

  11. Problemet mitt er ikke at ikke enhetene finner hverandre. Kameraet fant mobilen og mobilen fant kameraet. Men det er innstillingene jeg har problemer med. Uansett hva jeg prøver av PPP og blabla, så får det ikke kontakt videre. Telefonen mottar signal fra kameraet, men det stopper der. Da får jeg beskjed fra kameraet at PPP-innstillingene er feil. Så hvis det er noen her som har fått det til, så gi endelig beskjed.

  12. Sensur? Tja, det var det. Kommentarene vil jo bli lagt inn eksternt og hver enkelt vet når det er lagt inn. Begynner butikken å slette kommentarer og feedbacks, ja da vil jo hver enkelt kunde vite det? Er det mulig å unngå dette, så er det jo fint. Håper det dukker opp en dag. Regner med at de i Usa og UK har en fiks ordning på den slags.

  13. Genialt, Arne!! :D Du er en knuppings!! :p Det funker som bare det. Nei å nei! Så blir jeg vel sittende her noen timer med lek og moro, tenker jeg. Må jo lære meg dette her. Gode greier. Hva skulle vel vi grønne gjort uten sånne som deg her på forumet! :woot:

    Takk for hjelpen og ha en fin helg!

     

    Ps! Joda, det er Premier 6.5 jeg har. :wink:

  14. Skjermkortet er et Nvidia GeForce2 mx/mx400. Det fulgte med en maskinpakke, så jeg regner med det ikke er allverden. Ellers så er det et firewirekort IEEE1394. Andre redig.program har jeg på cd, bl.a. Pinnacle. Men mange har skytt av Premier, så jeg ville forsøke dette. Ellers så er det jo Windows Movie Maker, men det er jo litt kjedelig, synes jeg.

  15. Grrrrr! Jeg får det ikke tiiiill!! :grumpy:

    Jeg gjør som Videoutstyr Arne sier, går via File, Capture. Får da opp en rute som man kan endre på. For det første finner jeg ikke Sony PC120 som device, bare PC100E. Velger mappe den skal ligge i. Kameraet starter og Premier teller, men ruten er svart. Intet skjer!! Jeg er grønn i dette feltet, så jeg må vel ha det inn med SPADE! :lol: Noe jeg har oversett? Jeg valgte DV Pal Video. Skulle vel være greit? :shrug: Hvis noen har lyst å mate meg, så .......

  16. Ser i forumet at mange har mye å si om nettbutikker. Jeg har lagt merke til at i Usa, så har mange av nettbutikkene rating. Altså at kunder som handler hos de, legger igjen karakterer hos hver enkelt butikk. Så alt etter om de har fått negativ/positiv feedback, ender altså nettbutikkene opp med alt fra en strjerne til fem stjerner med kommentarer fra kunden. Dette er i mine øyne veldig smart. Dette tvinger også butikkene til å holde god service ovenfor kunder. Noen nettbutikker som har vurdert dette? Eller kanskje en gluping av en privat person, kan lage en side med slike ratinger over nettbutikker? :shrug: Ikke så lett å få til, men........

  17. Jeg har handlet mye på Ebay. Stort sett har det gått bra. Men ikke kjøp på Ebay hvis du ikke har råd til å tape pengene! Der borte er det mye shi..! Tollavgiften er vel 3 %. Men uansett, så skal man betale mva inn til Norge. Etter hva jeg har forstått, så er det nye regler nå. Du kan handle for inntil 1000 uten å mått betale toll/avgifter. Tidligere var det vel 200. Selv om kameraten din handler for deg, kan du risikere å betale. Alle pakker fra utlandet blir "kontrollert". Få kameraten din til å skrive lav verdi i dollar på den grønne lappen han må klistre på. Han bør også skrive hva det er + at han skriver gave e.l. Lykke til da!

×
×
  • Opprett ny...