Gå til innhold

AndreasJH

Medlemmer
  • Innlegg

    13
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av AndreasJH

  1. Beklager hvis det er upassende av meg å bumpe denne tråden, men jeg har kikket litt igjennom diskusjonen, og finner den ganske interessant på flere måter.

     

    Jeg tror at denne debatten, sett i sin helhet, ville hatt godt av at alle parter (ikke 'begge', da dette er et tema med mange nyanser) reflekterte litt mer over situasjonen, og gjerne også tok seg tid til å forsøke bedre å se på hva de selv sier og spesielt hvordan de sier det.

     

    Nå liker jo mange å provosere, enten det er bevisst eller ei, og hvis man i tillegg er vant til slike diskusjoner, da setter man seg gjerne automatisk i forsvarsmodus hvis det kommer innspill som stiller spørsmål ved et eller flere av utsagnene man har kommet med.

     

    Hvis man f.eks. stiller seg kritisk til den store flyktningestrømmen som kommer til Norge, er man da pr. definisjon fremmedfientlig? Nei, det ville vært en veldig forhastet og unyansert konklusjon. Rasist? Igjen, ikke et ord man bør misbruke, da mister det etter hvert mye av sin kraft og mening.

    På den andre siden, er man en landsforræder om man gjenkjenner viktigheten av å ville hjelpe folk i nød? Viktigheten av å være medmenneskelig? Er man "muslimelsker" om man ikke i utgangspunktet er fiendlig innstilt til Islam, eller hvis man respekterer flere sider av religionen?

     

    Jeg tror at mye av det sinnet vi ser blant mange nordmenn i dag har med hvordan man i mange år har håndtert diskusjonen omkring dette med innvandrere, om flyktninger, og da spesielt de som kommer fra land med et veldig annerledes syn på kvinner og på de som er 'annerledes'. Land med en tro som styrer langt mer enn det vi er vant til, eller som vi mener er greit.

     

    Det som ofte har blitt tendensen når slikt har blitt diskutert, det er at man i for mange tilfeller tar den lettvinte løsningen, og stempler folk som er kritiske til enkelte aspekter av innvandringen som rasister, høyreekstreme, osv. Selvfølgelig er det en god del slike som deltar i disse debattene, og jeg tror at dette gjør at mange med mer reflekterte synspunkter rett og slett ikke tør å uttale seg.

    Når man som samfunn har blitt såpass vant til å stemple folk på en bestemt måte, da visker man også gradvis bort den nyanserte stemmen i en debatt. Den som kanskje mener at ja, vi bør hjelpe, men... så mange på samme tid? Har vi kapasitet til det? Har vi gode nok tiltak når det gjelder norskopplæring? Har vi et godt opplegg for integrering? Hva er de økonomiske konsekvensene? Hva er de menneskelige konsekvensene hvis vi ikke hjelper folk?

    Og ja, jeg synes vi bør kunne snakke om dette med kvinnesyn. Hvis vi nekter for at man i mange land har et veldig nedlatende kvinnesyn blant svært mange unge og voksne menn, bare fordi de som gjerne roper høyest om dette problemet ofte har et veldig nedlatende syn på innvandring og enkelte kulturer generelt, da risikerer vi at problemet bare blir værende der.

    Vi som medlemmer av det norske samfunnet bør klare å legge fra oss mange av de fiendlige holdningene vi har, enten det er mot de som kommer til landet, eller de som mener noe annet enn oss selv. Jeg klarer å se gode poenger i mye av det som folk skriver i denne tråden, men ser jo samtidig at disse poengene ofte blir akkompagnert av mange usakligheter. Og jeg mener virkelig at det er disse usaklighetene som gjør at folk enten unngår denne debatten, eller at kun de med de mest aggressive holdningene våger seg inn på den.

     

    Nå er jo heldigvis de som sitter og hamrer løs på tastaturene om alt fra konspirasjonsteorier til "Hitler var egentlig en ålreit fyr" blant de få her i landet, og jeg velger faktisk å tro at de aller fleste av oss er ganske fornuftige hvis vi får lov til å snakke om disse temaene uten at vi blir stemplet som det ene eller det andre. Det er gjerne når det skjer at mange går fra å være rasjonelle og fornuftige til å gradvis bli mer og mer ekstreme, det være seg mot høyre, venstre, eller hvor de måtte ende opp.

     

    Så, ja, det er vel det jeg tenker om dette. Sikkert ikke populært, men pytt.

  2. Hei og hå, jeg kjøpte meg en McKinley langrennsbukse i fjor, mest for å ha en grei treningsbukse til fuktige dager. Nå lurer jeg på om noen har erfaring med slike bukser til sykling, og om det er bakdeler med å bruke disse. Alternativt hvor stor fordel det er å gå til anskaffelse av en sykkelbukse. Økonomien er ikke akkurat den beste for tiden, så derfor vil jeg avvente med de største kjøpene.

     

    Jeg sykler ikke veldig ofte, men har lyst å bli mer aktiv, og er derfor på utkikk etter klær som gir flere muligheter.

  3. Flott med Tiril Eckhoff i bra form, og rent sportslig er det også kult å se Wierer gjøre det bra. Litt skuffende for resten av det norske laget, men absolutt godkjent sesongstart for vår beste kvinnelige skiskytter.

     

    er vel greiest  å holde alle vinterøvelser i denne  tråden, er tross alt ikke så stor aktivitet rundt hver eneste øvelse gjennom hele sesongen. lettere å følge med hva som skjer

    Skjønner. Takk for svar. :)

  4. Høres bra ut. Jeg er veldig fornøyd med Glencairne-glassene, de virker solid konstruert og er gode å drikke av. Intelligent design, kan man vel kalle det.

     

    Og ja, Quarter Cask var en formidabel whisky. Ikke like hardtslående som den vanlige utgaven, merkelig nok, men i mine øyne en tanke mer kompleks og spennende.

  5. Fenderen der ser helt topp ut til både nybegynnere og viderekommende. Eneste som er viktig er at når du kjøper den, så bør du be om å få satt på nye strenger, samt at action og alt sammen blir justert. Dette er ting som kan være utrolig kjipt å plages med helt i starten før man har blitt kjent med instrumentet, så greit å få litt proff hjelp først som sist.

     

    Du trenger egentlig ikke noe voldsomme greier som første forsterker, som Disorder helt riktig påpekte. Hvis du bare har tenkt å spille hjemme, så trenger du ikke mer enn 5-10 watt, og du kan velge mellom transistor/digital og rørforsterker. Liten huskeregel her er at rørforsterkere generelt låter mye høyere enn forsterkere uten rør, men med like mange watt. Her spiller også elementet en rolle, men det er ikke viktig foreløpig.

     

    Jeg har hørt mye bra om Roland sin Cube-serie, og har eid en liten Blackstar HT-5 combo som hadde overraskende kul lyd. Sistnevnte er uten masse knotter og digitale fiksfakserier, noe som passer en enkel sjel som meg selv (min nåværende forsterker har tre brytere: volum, tone, og av/på).

     

    Eneste ekstra duppeditt jeg kan se for meg som hadde vært smart er en stemmeboks. Det kan være i form av en pedal, som du trykker på med foten og som viser om du er stemt, eller som en håndholdt dings. Spør på din nærmeste gitarbutikk hva de anbefaler, så får du sikkert et fornuftig svar. Jeg bruker en TC Electronics Polytune, men det finnes rimeligere alternativer som gjør nytten.

     

    Lykke til!

  6.  

    Noen bergensere som vet hvor man får kjøpt Hario filtre? Tenkte meg en tur ned til sentrum i morgen for å kjøpe 02-filter til min V60, lurer på om kanskje Bergen Kaffebrenneri kunne ha.

    BKB har hatt det før, jeg kjøpte mine på Augustins Kaffelade på Galleriet kjøpesenter.

     

    Takk for info.

     

    Kaffemisjonen og Blom har også filtre. 

    Og takk til deg også. :)

  7.  

    Noen bergensere som vet hvor man får kjøpt Hario filtre? Tenkte meg en tur ned til sentrum i morgen for å kjøpe 02-filter til min V60, lurer på om kanskje Bergen Kaffebrenneri kunne ha.

    Er disse til vanlige kaffetraktere eller til en spesiell en?

     

    Ikke trakter, håndbrygger, litt som en filterholder uten noe annet. Sjekk ut Hario V60. De selger noen lignende typer på Dromedar, bl.a.

  8. Huff. Det var synd, Don Rosa vil alltid være kongen sammen med Barks, men det er en som jeg føler er ganske glemt. Så glemt at jeg ikke husker navnet hans ( sad.gif ), tror han er italiener. Fargene han bruker er veldig morsomme, på kanten til pop-art? Veldig mye rosa og lilla. Mener det er han som introduserte han anden som blåser tyggegummi og former ting ut av den òg, i hvert fall laget mange historier med han.

     

    De historiene han har tegnet er virkelig noe for seg selv, de kan ikke sammenlignes med Don Rosa, siden det blir omtrent to forskjellige sjangre.

    Ååååh, jeg satt faktisk og snakket om akkurat samme karen i kveld! Jeg fant aldri ut hva han het, men husker også at jeg elsket tegnestilen og de snodige historiene. Var det også han som lagde historiene om anden som egentlig var et romvesen og som letet etter romskipet sitt? Han hadde visst krympet det slik at det så ut som en mynt.

×
×
  • Opprett ny...