Gå til innhold

Oneness

Medlemmer
  • Innlegg

    116
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Oneness

  1. Hei,

     

    Jeg har i mange år tenkt på å få meg en schæfer. Jeg ønsker en schæfer som kan ha egenskapene som trengs i tjeneste. I et hav av kenneler og oppdrettere i Norge spør jeg derfor om det er noen som har råd, tips eller erfaring om hvilke kenneler jeg burde se nærmere på for mine "kriterier"?

     

    Håper på svar fra dere!

  2. Så lenge det ikke står på politiattesten, og det skal det ikke gjøre, så kan ikke arbeidsgiver innhente opplysningene på annen måte. Det arbeidsgiver ikke vet om kan ikke arbeidsgiver bruke. Selv ikke politimannen som etterforsket og foreslo henleggelse kan bruke det i sitt eget hode (for å avgjøre sitt eget votum) hvis han skulle sitte i tilsettingsrådet.

     

    Dette burde ikke bli et problem for ham. Hvis han skulle gå lenge uten å få noe jobbtilbud er det antagelig så enkelt som at det er stor konkurranse.

    Dette er ode nyheter for kompisen min, tusen takk!!

  3. En politiattest til bruk for søknad på politistillinger skal være uttømmende og utvidet, jf. politiloven § 18 og politiregisterloven § 41. Utvidet betyr at "verserende" saker også skal anmerkes, det vil si saker som ikke er påtaleavgjort eller som er påtaleavgjort men ikke er rettskraftige.

     

    Henlagte saker kommer ikke på hverken uttømmende eller utvidet politiattest, men henlagte saker kan kreves fremlagt av Politihøgskolen før opptak, jf. politiloven § 24b, og da som ledd i vurderingen av om man er skikket.

     

    Det er ikke adgang til å gå på fisketur i en potensiell arbeidstakers oppføringer i politiets saksbehandlingssystemer.

    Tusen takk for svar! Med andre ord burde ikke dette bli et problem for kompisen min når han søker jobber? Kan det ikke bli brukt i vurderingen av om han er skikket for å være politi i en politistilling?

  4. En politiattest inneholder kun straffereaksjoner. I dette tilfellet ble jo kompisen din frikjent og da finnes det jo ingen straffereaksjon.

    Men er det ikke noen typer politiattester hvor alle saker kommer på? Utvidet f.eks? Eller inneholder alle bare straffereaksjoner uansett?

  5. Han er jo frikjent så dette vil ikkje stå på attesten.

     

    Om vedkommande i ettertid har gått på politihøgskulen så er det ingen grunn til å være bekymra, det er jo der den virkelig store bakgrunnssjekken og vurderinga av kandidaten blir gjort.

     

    Eg antek at det med arbeidsgivere her er meint politiet/staten sjølv som arbeidsgiver, då dette vell er dei mest aktuelle arbeidsplassane for ein politistudent.

     

    Det vil sjølvsagt være mulig å sjekke interne arkiv, men slike ting som har skjedd før PHS kan ikkje ha stor betydning, og i alle fall ikkje når vedkommande i tillegg har blitt frikjent.

     

     

    Ein kan sjølvsagt alltid risikere å møte på raringar som synes at berre det å ha vært i nærleiken av ein plass der politiet trudde det kanskje kunne være narkotika er ein negativ ting. Men eg vil tru at det store fleirtalet heller vil sjå på det som kandidaten har ei positiv erfaring på korleis det er å bli undersøkt av politiet, og at denne erfaringa kan være positiv når vedkommande sjølv f.eks. sjekke ein fyr som er mistenkt for å ha narkotika.

     

    Eg veit i alle fall at dersom eg som uskyldig skulle blitt visitert på gata, så vil eg foretrekke ein politimann som sjølv har vært i den situasjonen og som forstår at andre kan få ein oppfatting av meg som skyldig kun basert på at eg har blitt sett saman med politiet.

    Kanskje denne politimannen vil være flinkare til å skjerme den som er sikta mot skodelystne?

    Takk for svar, og godt å høre.

     

    Da er vel egentlig det store spørsmålet hvorvidt en kommende arbeidsgiver søker opp kandidatene. Sånn sett er vel regelverket for å søke opp andre veldig strengt, så jeg kan se for meg at ved en mulig ansettelse vil det bli bedt om å framlegge politiattest, slik at de ikke overtrer regelverket med å søke opp personer.

     

    Dette har dog hendt nylig, altså etter at han var ferdig på politihøgskolen.

     

    Håper dere har rett i det dere skriver, da blir iallefall kompisen min glad :-)

  6. Hei,

     

    Håper noen kan svare oss her. En kompis av meg var blandet inn i en narkotikasak der politiet mistenkte han for oppbevaring av narkotika, Det ble i den forbindelse gjennomført kroppslig undersøkelse, og kompisen min fikk derfor automatisk status som "siktet". Det ble ikke funnet noe narkotika på han, og henleggelsen ble kodet med "intet straffbart forhold bevist". Han gikk ut av politihøgkolen i 2018 og er i en jobbsøker-situasjon der det er mange søkere og lite jobber. Det han nå lurer på er om dette kan få konsekvenser for fremtidige intervjuer/jobber? 

     

    Vi vet at dette vil ligge internt i politiets registre, men usikre på hvorvidt dette blir sjekket ut av fremtidige arbeidsgivere? Vil det vise på en utømmet attest? Og sjekker de registre selv før ansettelser, eller ber de bare om politiattest?

     

    Til info. så er kompisen min selvsagt ikke skyldig, og han synes det er helt forferdelig å få dette på seg for noe noen politibetjenter "trodde de så". Spesielt når det kan ha så mye og si for fremstiden hans.

     

    Håper på svar fra noen som vet!

  7.  

    Ja, det er relevant for temaet men ikke for saken min, da min sak ikke er like alvorlig. Det er ikke snakk om en kjent kriminell eller en person knyttet til et tungt kriminelt miljø. 

     

    Det starter med små kriminelle ting, før det utarter seg til store kriminelle ting. Dersom denne kriminelle vennen betyr veldig mye for deg, så forstår jeg deg, at du er villig til å ta risikoen. Hvis ikke, ville jeg ha holdt meg unna.

     

    Det skjer hos noen ja, men langt ifra alle. 

    • Liker 1
  8. Du kommer som privatperson og vil bli sjekket opp mot politiets registre ifb med besøksgodkjenning (gjelder alle besøkende). 

    Utover det er det normalt ikke noen kommunikasjon mellom fengsel og politi ang. besøk (unntak ved spesielle tilfeller).

    Jeg ser ikke hvordan det skal by på problemer for deg i fremtiden, særlig siden det kun er snakk om utlendingsloven.

    Tusen takk for svar! 

    • Liker 1
  9.  

    Du straks kutte ut alle bånd med kriminelle, hvis du skal ha jobb i politiet framover. Det svekker tilliten etter Jensen-saken.

     

    For noe vås. 

     

    Enig i at folk i politietaten ikke burde ha relasjoner til tunge og kjente kriminelle, men i dette tilfelle er vedkommende på utlendingsloven, han sitter ikke for korrupsjon, narkotika eller drap. Han er ikke en kjent kriminell. Og skal ikke folk i politietaten ha noe som helst relasjoner til kriminelle uansett alvorlighetsgrad, sier det seg selv at det ikke fungerer. Mange familier sliter med "små-kriminelle". Sønnen som ruser seg, guttungen som alltid havner i bråk. Hva skal politipappa eller mamma gjøre da? 

    • Liker 1
  10. Hei,

     

    håper det er noen fornuftige sjeler her inne som kan svare meg på et spørsmål. 

     

    Jeg har en kompis som sitter i fengsel (på utlendingsloven). Jeg har lyst å besøke han, men er selv ansatt i politietaten. Det jeg da lurer på er om dette vil være et problem for meg/evt. min fremtidige karriere? Vil det bli laget en "notis" på meg om at jeg "omgås kriminelle" el.? 

     

    Sykt kjipt viss det fungerer sånn. Håper på svar :-) 

    • Liker 1
  11.  

    Du må nok ha et program på Mac'en til å ta opp det du spiller av på kameraet.

     

    Hvilket enhet er det du har i mellom kamera og Mac?

     

    Selv har jeg benyttet Elgato sin Video Capture med tilhørende programvare og det fungerer utmerket.

     

    Er det noen program som går an å laste ned?

    Enheten mellom kamera og Mac er denne; https://www.123elektronikk.no/videograbber/usb-videograbber-vhs-til-dvd.asp 

     

    Det du har brukt, er det en enhet med programvare i tillegg? Er det rimelig? 

     

    Ser at video capture fra elgato ligger på rundt 1500kr. Fins det ikke noe billigere alternativ? Blir litt mye for en student som bare skal redigere de siste filmene fra 1990-tallet. 

  12. Du må nok ha et program på Mac'en til å ta opp det du spiller av på kameraet.

     

    Hvilket enhet er det du har i mellom kamera og Mac?

     

    Selv har jeg benyttet Elgato sin Video Capture med tilhørende programvare og det fungerer utmerket.

     

    Er det noen program som går an å laste ned?

    Enheten mellom kamera og Mac er denne; https://www.123elektronikk.no/videograbber/usb-videograbber-vhs-til-dvd.asp 

     

    Det du har brukt, er det en enhet med programvare i tillegg? Er det rimelig? 

  13. Hei! Tenkte jeg skulle overføre en del kasetter til Macbooken, redigere dem og gi i julegave til foreldrene mine. Nå har jeg kameraet (Sony Video 8), en USB grabber og har fått koblet dette til dataen med hjelp av rca-ledninger (som vist på bildet). Likevel finner jeg ingenting på dataen? Det dukker ikke opp noe som tilsier at kameraet er tilkoblet dataen.

     

    Er det noen som vet hva jeg gjør galt, evt. hva som må gjøres?

     

    Hilsen desperat, noob jente

    post-282991-0-31026300-1480603419_thumb.jpg

  14. Hei! Jeg og kjæresten har planer om å reise til London i romjula og feire nyttårsaften der. Har ikke bestilt hotell, fly eller noe som helst. Det eneste jeg har er billetter til United - Chelsea 28. desember som julegave til han (som han selvsagt ikke vet noe om enda). Planen er derfor å reise tidlig 28.desember og hjem 1. januar. Vi er begge studenter, så vi har et par krav.

     

    - Billig og sentralt hotell. Ikke noe shabby greier, men ok standard (skal tross alt ikke vere på hotellrommet så mye). Dette synes jeg er vanskeligst å finne. Har leitet litt rundt, og vil ha noe der vi har muligheten til å gå til f.eks. Big Ben, London Eye e.l.

     

    - Hvor er det best å være på nyttårsaften? Både dag/ettermiddag/kveld. Vil få med oss fyrverkeri og greier, men har ikke lyst å føle at vi står på en One Direction konsert og blir most i mengden, og må vente flere timer i kø. Å komme litt opp i høgden der det ikke er så altfor folksomt, hvor man kan se litt ut over byen kan være et alternativ.

     

    - Om vi ikke blir ute å ser, hvilke uteplasser å greie å være på når vi teller ned? 

     

    - En grei restaurant å spise middag på på kvelden/ettermiddagen?

     

    Ellers tar vi imot alle tips vi kan få! Har vært i London én gang for lenge siden, så er ganske "noob" når det kommer til byen.

     

    Håper på mange svar og tips!! :-)

  15.  

     

    Samtidig, hva tenker dere andre som skal til Kongsvinger rundt bosituasjon.. Har sjekket litt på finn og det er ikke mye å velge i akkurat..

     

    Noen som har studert på Kongsvinger og som kan gi en pekepinn på hvor eller hva man bør leie oppe der? Noen som kan være gira på kollektiv?

    Var ferdig i Konsvinger no til våren, budde i det berømte "P-house" med 17 andre politistudenta. Både positive og negative side med det, men du får en heilt anna bekjentskap til folk og dokke blir en stor gjeng. Glad eg budde der i ett år :-) Bare spør om du lure på noke!

    Hva mener du med "P-house"; SiO-bygget?

     

    P-house er et hus i Kongsinvger med 18 soverom. Fikk vel navnet P-house for noken år sida, da det bare er politistudentar som bur der :-)

  16.  

     

    Samtidig, hva tenker dere andre som skal til Kongsvinger rundt bosituasjon.. Har sjekket litt på finn og det er ikke mye å velge i akkurat..

    Noen som har studert på Kongsvinger og som kan gi en pekepinn på hvor eller hva man bør leie oppe der? Noen som kan være gira på kollektiv?

    Var ferdig i Konsvinger no til våren, budde i det berømte "P-house" med 17 andre politistudenta. Både positive og negative side med det, men du får en heilt anna bekjentskap til folk og dokke blir en stor gjeng. Glad eg budde der i ett år :-) Bare spør om du lure på noke!
    sjekket ut det berømte p house men reiste på ferie og da var det ikke mye ledig når jeg kom hjem.. Så det ble SiO sine studenthybler valget falt på...

     

    Tror det også ser ut som et greit sted å bo for et år..

     

    Ja det er veldig mange som er fornøgde med SiO óg :-)

  17. Samtidig, hva tenker dere andre som skal til Kongsvinger rundt bosituasjon.. Har sjekket litt på finn og det er ikke mye å velge i akkurat..

     

    Noen som har studert på Kongsvinger og som kan gi en pekepinn på hvor eller hva man bør leie oppe der? Noen som kan være gira på kollektiv?

    Var ferdig i Konsvinger no til våren, budde i det berømte "P-house" med 17 andre politistudenta. Både positive og negative side med det, men du får en heilt anna bekjentskap til folk og dokke blir en stor gjeng. Glad eg budde der i ett år :-) Bare spør om du lure på noke!

  18.  

    Hei :)

     

    Er det noen som har tips til øvelser for å bli bedre på lav bom? Sliter litt med denne øvelsen..

     

    Hvis noen lurer på poenggrensene i 2014, så var de følgende:

     

    Oslo: 48,4

    Bodø: 44,2

    Kongsvinger: 45,0

    Stavern: 46,4

    Først vil jeg bare si at du tar litt feil her. Poenggrensene i 2014 var slik:

    Bodø : 43,4

    Kongsvinger: 44,4

    Stavern 46,1

    Oslo:47,8

     

    For å bli bedre i øvelse i bom. Vil jeg bare si øv, øv, øv og øv enda mere.. Kan også hjelpe med nedtrekk med stank..

     

    Trur det var 45,0 som var poenggrensa i Kongsvinger, så disse kildene må nok sjekkast bedre opp i.

  19. Hvordan trives du i B1, hvor gammel er du?

     

     

    Ellers, hvordan går det med treningen folkens?

    Prøvde svømmetesten for første gang idag, 1,38 så den burde gå fint, løpetesten har jeg ikke prøvd enda, men regner ikke med at det er noe problem. Tar 10-12 chins, men er bekymra for benkpressen... Noen som har noen tips for framgang? Tar 2x50kg..:/

     

    vurderer sterkt å søke plass her http://www.phs.no/studietilbud/bachelor/messer-infokvelder/ men vet ikke om jeg gidder og kjøre fire timer totalt for å delta på de treningene når benk er det eneste jeg sliter med... Men hadde jo hvert greit å komme i "miljøet"... Absolutt ingen PHS søkere her jeg bor tror jeg..

    Trives veldig, er 21 år, 92-modell. Veldig spennende studie, og absolutt å anbefale! Som sagt flere ganger før - ingen dager er like. I dag har vi vært i bassenget å øvd til livredningstest som kommer på nyåret, og i forrige uke hadde vi en case ute, veldig gøy! Selvsagt litt mye teori, men mye av det er veldig spennede også :-)

  20.  

    Flytter sammen med samboer når det evt blir politihøyskolen.

    Men et lite dilemma;

    Ho skal ha sykepleierutdanning.

    Vi vil bo på samme sted igjennom hele utdanningen (om mulig)

     

    Så jeg lurer på hvilken Politihøyskoler som egentlig er aktuelle med tanke på beliggenhet?

    Ligger alle politihøyskolene i samme by / område som andre høyskoler / universiteter?

    Hvor ville dere anbefale om man skal holde seg på samme sted?

     

    Om dere kan pendle litt så har Vestfold har både sykepleier (Høgskolen i Vestfold) og Politihøgskolen i Larvik/Stavern. Det er ca 45 min mellom skolene.

     

    Ellers er det vel sykepleierutdanning ved UiA og Politihøgskolen i Oslo, men høgere snitt å komme inn :)

     

    Går selv politihøgskole (B1) i Kongsvinger, og her er sykepleie også. Når sant skal sies er det bare politihøgskole og sykepleie her :rofl:

  21. Hei!

     

    For å få tilgang til studentweb, gå inn på linken og skriv inn fødselsnummer 11 siffer. Når dette er gjort, vil dere motta en mail på PHS mailen dere fikk når dere opprettet bruker fra https://passord.phs.no.

     

    https://www.studweb.no/as/WebObjects/studentweb2?inst=PHS

     

    Er lurt å logge seg inn og betale semesteravgiften så fort som mulig da denne må være betalt før stipend kan utbetales. Vanlig utbetalingsdato fra lånekassen er den 15. hver måned, men av erfaring har de mer eller mindre løpende utbetalinger ved semesterregistrering.

     

    Dere må også godkjenne utdanningsplan på studentweb før utbetaling skjer. Dette gjøres under Registreringer -> Utdanningsplan del 1 og følg deretter stegene.

    Tusen takk for masse nyttig info :D

×
×
  • Opprett ny...