Gå til innhold

Star_Crow

Medlemmer
  • Innlegg

    11
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Star_Crow

  1. Heisann.

    Jeg skal ikke uttale meg om akkurat den med 3watt siden jeg ikke har prøvd den. Men hvis du skal bruke den til vanlig familiefilming så holder den nok til det. Men da ville jeg kanskje letet etter andre uorginale med tanke på pris. Men husk, den sluker batteri så jeg ville kanskje kjøpt meg et av de største batteriene til kameraet ditt (med mindre du har det fra før).

     

    Lykke til med kjøping og filming :)

  2. Retter opp ting og tang. Jeg har aldri ment at det er noen XLR-mikrofoner. Tror nok uttrykket kom ut feil. Mente egentlig XLR-baserte. Og du har rett angående phantom og XLR. Jeg som ikke helt tenkte klart. Men nå skal jeg ikke påstå at jeg er noe geni innen lydteknikk ettersom det ikke er mitt felt. Bra du klarer opp ting her.

     

    Men jeg er veldig sikker på at du får mygger til 1500kr, men jeg har aldri sagt at de er bra. Jeg vil tørre å påstå at man bør opp i langt mer enn 4-5 tusen for noe virkelig bra. Men alt avhenger av hva man mener er godt nok for sin produksjon. Jeg har riktignok ikke sett noen trådløse mygger til 1500kr. De koster endel.

     

    Ellers bra at du klarer opp ting.

  3. Du kan absolutt skaffe "greie" mikrofoner til 1500kr. Alt avhenger av hvor stort prosjektet deres er. Lyd er ofte en underprioritert og meget synd egentlig. Bra lyd kan ofte redde et dårlig bilde, men et bra bilde kan sjeldent (eller mer eller mindre aldri) redde dårlig lyd.

     

    Det optimale er XLR-mikrofoner (balanserte lydinnganger kalt fantom-mating) for minst støy. Dette kan kjøpes forskjellige steder for 2500kr og oppover. Så det er ikke så billig. halvproffe kameraer har ofte XLR innganger på kameraet, men har du ikke det så er det da altså ikke umulig å skaffe det til vanlige kameraer.

     

    Det du trenger er, som nevnt, en kanon-mic eller eventuelt "mygger". Sennheiser er et godt valg. Jeg er ikke oppdatert på priser, men er ganske sikker på at du kan skaffe noen (både vanlige 3,5mm jack-plugg eller XLR mikrofoner) til 1500kr.

     

    Mygger er som regel litt dyrere hvis du skal ha det trådløst. eller...meget dyrere.

     

    Men alt avhenger av som sagt hvor stort omfanget av filmen deres er. Er det for egen morro så er det greit med vanlig mikrofon, men skal dere prøve å sende dette ut til festivaler o.l. så anbefaler jeg å investere i XLR.

  4. Heisann.

    Jeg jobber som regissør for film/tv produksjoner. Jeg vet ikke helt (som nevnt ovenfor) om dine begreper som "filmhore" vil skaffe deg de beste jobbene innen bransjen. Jeg skjønner at du er interessert i film og synes det er bra, men hva er det du egentlig liker med film? Som regissør så er det det fortelleriske jeg synes er mest spennende og givende selvom man må være klar over alle roller og hva de innebærer. Jeg har ikke sett noen av filmene du nevner, ei hørt om de, men hadde vært spennende å hørt en pitch, eller lest en treatment.

     

    Husk at selger du deg slik som du gjør her så får ingen inntrykk i over egentlig hvor din styrke ligger bortsett fra at du liker film. Og den interessen deles av ustyrtelig mange. Jeg håper ikke jeg tråkker på noen tær, men håper bare på å komme med kunstruktivt innspill til ditt innlegg. Som nevnt så er det meget viktig å kjenne endel innen yrket. Og filmindustrien her i norge er ikke av hollywoodstørrelse så det skulle ikke være umulig. Men et råd er; ikke virk desperat...det kan ofte virke i negativ retning. Men skaff bekjente innen samme interessefelt som deg. For sammen står du/dere alltid sterkere. Film er aldri noen enmannsjobb. :)

     

    Til slutt så vil jeg uansett si at du har pågangsmot da. Det skal du ha. Og det er viktig å holde det motet oppe ettersom film ikke bare er å ta opp kamera og filme. :)

  5. Heisann

    Jeg bruker Sony sitt HVL-20DM lys. Dette er en liten kaster på 10/20 watt. Den bruker eksternt batteri i form av Sony sine kamerabatterier. Det kan bli litt dyrt, men alt kommer an på hvor stort omfang filmingen din angår. Du kan velge mellom å bruke 10 eller 20 watt, avhengig i hvor mye lys du trenger. 20 watt gir meget godt lys, men for å kunne bruke 20 watt må du bruke et større batteri enn de vanlige som følger med kameraet. De varer ikke all verdens av tid før batteriet må lades på nytt. Disse lysene egner seg for mer eller mindre reportasje-filming osv hvor personen(e) som filmes ikke ser direkte inn i kameraet. Gjør man det vil man lett bli blendet av det sterke lyset.

     

    Jeg vet det finnes andre lys til kamera som bruker eksterne batterier (i form av Lr6/AA batterier), men har ikke noe erfaring med de. Dette er som regel uorginale merker og relativt billige.

     

    Jeg bruker mitt lys med en videobracket. En forlengelsesarm som jeg fester til kameraets skruefeste på undersiden. Denne braketten fungerer da som en arm som strekker lyset ut på siden (istedenfor på toppen av kameraet ) og muligjør at du kan bruke mikrofon samtidig pluss at lyset virker litt mer naturlig på objektiv du filmer.

     

    For anbefaling vil jeg sette min stemme på lys med ekstern strøm. Lys suger utrolig mye strøm og vil reduserer kameraets batteritid drastisk. Selv med 3 watt. Og hvis du da i tillegg har et vanlig batteri som varer ca 90min uten lys så er blir det ikke mye filming igjen.

     

    :)

  6. Vi er i ferd med å kjøpe inn kamera for nyetablerende firma. Det første vi så på var Canon XL2. Men var interessert i å vite om andres erfaringer med Sony sitt nye HDR-FX1E og Panasonic sitt AG-DVX100. Hadde også vært fint om noen kunne spesifisere kvalitetsforskjellen mellom Panasonic sitt progressive opptak i forhold til Canon sitt. Med tanke på 25p...

     

    Håper noen kan hjelpe oss ut her.

     

    På forhånd takk

  7. Heisann.

    stativet er helt ok, men ikke noe mer enn det. Alt avhenger av hva du skal ta bilder av og hva slags kamera du har. Du skriver at du har et DSLR og husk at med ordentlige linser og muligens en blitz på toppen så blir dette meget tungt etterhvert og da ville jeg ikke anbefalt dette stativet. Prisen er grei, men jeg ville lagt noe i et bedre stativ hvis du har digital speilrefleks. Angående høyden så vet jeg ikke helt hvor du har fått det med 60" fra. Det er egentlig ikke høyden det kommer an på med stativer (synes nå jeg), men stødigheten og hva du skal ta bilder av. Mitt strekker seg til 180cm men jeg har aldr hatt bruk for å strekke det så høyt. Jeg ville anbefalt deg Manfrotto stativer, de er litt dyrere, men det fortjener absolutt kameraet ditt. Jeg ville heller å spart opp litt å kjøpt noe ordentlig. Det finnes også manfrotto på ebay hvis jeg ikke tar feil.

  8. Mini DV beskriver hvilket format kameraet bruker. Det finnes Mini DV, DV, DVCAM osv. Mini DV er det som er mest populært blant den vanlig forbruker fordi formatet gir bra kvalitet av bilde og lyd og fordi kassettene er små så det er mulig å lage kameraet veldig lite. Noe som er hendig for å ta med på turer og slikt. Men DV formatet sier lite om kvaliteten på selve kameraet. Det finnes mini DV ned til nesten 3000kr og opp mot hundre tusen. Det viktige å tenkte på av funksjoner rundt 10000kr er helt opp mot hva du vil bruke det til. Drar man ofte på turer å vil filme dette, er jo størrelsen viktig. Sjekk om det er bra stabilisator i kameraet så det ikke "rister" så mye i bilde når du filmer. De fleste kameraene i denne klassen har Firewire in og ut. Noe som gjør det raskt og enkelt å overføre opptakene dine til pc. Oppløsning på lcd skjermen er viktig for mange. Mest pga det med å sette fokus, hvis dette skal gjøres manuelt. (Det optimalet er en S/H søker med over 500tv linjer, men dette finnes som regel bare på semi- og proffesjonelle kamera)

     

    Av annet så kan en overveie at man ikke må bli imponert av hvor mye digital zoom det er på den. Sjekk optisk zoom. alt fra 12x og oppover er helt greit.

     

    Det som er en stor forskjell fra "de helt billigste" til de som er litt mer rettet mot en hobby entusiast er det med manuelle innstillinger. Jeg er ikke vant til å jobbe med kameraer til 10000kr, så jeg er ikke helt sikker på hva de har å tilby av dette. Men av det så er det greit å ha kontroll på hvitbalanse, lukker og blender.

     

    Sjekk også distansen på innfatningen (diameteren på ved linse). Det vanlige her er 37mm. Det er litt viktig å få med at det er en nokså standard på den så det er mulig å kjøpe til vidvinkel og tele linse.

     

    Av kvalitet på bildet så bør kameraet bestå av en eller tre CCD brikker. gjerne på 1 - 1,5 megapixel. Består den av 3 så pleier de å være rundt 400.000 pixel pr brikke...men de har bedre bildekvalitet enn de med 1 brikke på 1,5mp.

     

    Vet ikke om dette hjalp det så mye, men håper det kom litt til nytte.

    Lurer du på noe mer kan du bare ta kontakt med meg via min e-mail: [email protected]

     

    :)

×
×
  • Opprett ny...