Gå til innhold

pingudenførste

Medlemmer
  • Innlegg

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av pingudenførste

  1. Jeg famler litt etter hva jeg egentlig skal ha.

    Håper noen har noen gode innspill


    Det jeg ønsker:


    - en plass ved stuen/kjøkkenet å enkelt dra opp en stor skjerm/ tv fra benkeplaten eller ut fra en vegg med et kraftig feste. Denne skjerm vil brukes som TV (RiksTV) og som en ren arbeidsstasjon. Dvs 3d modellering, tegning, arbeid, simuleringer (jobb)...trenger en god prosessor med bra med minne og tilgang til minst 1TB lokalt eller evt flere mot server lokalt.


    - ingen kabler synlige. Ingen kabinett synlig i stue/kjøkken. Denne må plasseres i annet rom. Fortrinnsvis i kjelleren i teknisk rom. Dvs jeg må legge klart for skjermkabel på et strekk på rundt 30 m (tipper nå), nettverkskabel..


    - trådløst tastatur (medi) må kunne fungere mot pc som står i annet rom i samme etasje, eller aller helst i kjeller. Radiobasert?


    Det ville vært greit å hatt en server hjemme. Med enkel mulgihet for å bytte ut harddisker.


    Kanskje "hoved pc" / sentralen kunne blitt brukt mot flere TV'r samtidig? Ville vært optimlat å slippe flere bokser mot hver TV i huset, men kun ha en sentral en som taklet trafikken....Det vil tilrettelegges for kablet nettverk.



    alt av gode forslag eller gode nettsteder å utforske mer på tas med takk:-)

  2. Er en dummy som her forsøker å få litt svar. En venn har et ENK som nå skal avsluttes da jeg og han sammen skal starte et AS. Han har hatt ENK'et 1 års tid og har kanskje brukt (tipper) 50 000-100 000 kr ifm oppstarten av dette ENK'et. Noe har han samlet bilag på annet ikke. Han har blant annet utviklet et par websider som vi tenkte å selge for kr 0 til AS'et. Disse er ikke ferdige, han har ingen bilag for kostnadene for å utvikle disse og har gjort jobben selv vi antar at dette er ok. Dvs, noen bilag har han kanskje ifm noen logo jobber.

    Han har jo hatt noen utgifter. Jeg "dekker" delvis disse da jeg går inn som investor i AS'et, men hva betyr dette for han egentlig? Dvs ville han kunne brukt utgiftene som kom ifm utviklingen av ENK'et til å få fradrag på skatt av sin lønnsinntekt som ansatt i annet firma? Hans ENK har ikke hatt noen inntekter i perioden det har eksistert. Mister han nå denne muilgheten dersom vi overfører nettsidene til AS'et for kr 0 ?

     

    Finnes det en måte å få fradrag på disse utgiftene?

    Noen forslag?

     

     

  3. Kan ikke svare på alt, men du kan begynne med å koble riktig... Du må koble fra LAN1 i Altibox til WAN i ruter. Da får du to forskjellige nettverk. Eller koble fra LAN1 i Altibox til LAN i ruter og slå av DHCP, endre IP i ruter og du får ett nett.

     

    Edit: Støtter DD-WRT gjestenettverk? Isåfall kunne du jo satt Altibox i bridge og styrt alt med WRT54GL.

     

    jeg som sa feil...har koblet fra lan 1 til wan på linksys ruter.

    Gjestenettverk og oppsett var nytt for meg, men fant denne som iallfall antyder at jeg kan sette opp wrt54GL til å styre alt. skal prøve dette.

    http://dd-wrt.com/wiki/index.php/Multiple_WLANs

  4. Har forsøkt men dere er nå mitt siste håp...

    Jeg ønsker altså å få internet til min kjeller (utleie) trådløst. Vil da i praksis dele på min internet tilkobling (altibox)

     

    Jeg har følgende utstyr pr idag

    Altibox hjemmesentral (ala denne http://www.altibox.no/c/document_library/get_file?uuid=84065790-d73e-474c-9073-b7520d2ba326&groupId=10327 )

     

    og Linksys WRT54GL med DD-wrt firmware.

     

    Disse har da koblet wan port fra altibox til wan port til linksys.

     

    Har forsøkt å koble fra linksys lan port og inn til en annen zyxel modem/ruter LAN port (denne har ikke wan port , kun dsl).

     

     

    Er det mulig å splitte i to trådløse nettverk med kun å bruke min linksys ruter?

    Eller har jeg behov for to stk rutere her?

     

    Det er jo også trådløs ruterfunksjonalitet i altibox sentralen. Denne har jeg skrudd av da det så litt dårlig ut med innstillinger synes jeg. Ønsker mac filter og prioritering på mac adresser.

     

    Så for meg at å koble sammen to stk linksys rutere kanskje ville være enklere. fra wan til wan port, og to separate trådløse nett...

     

    NOen som kan veilede meg litt her?

×
×
  • Opprett ny...