Gå til innhold

Mhanssen87

Medlemmer
  • Innlegg

    24
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Mhanssen87

  1. Min egen Asus-laptop ligger på 99 grader når jeg spiller "Dishonored", og grafikkortet ligger på 93 grader. Det er ikke langt unna makstemperatur men dagens teknologi har så mange sikkerhetsmekanismer så sannsynligheten for at du klarer å ødelegge noe er SVÆRT liten.

     

     

    Mvh Faller

     

    Er ikke så bekymret for å skade noe, men problemet mitt er i hovedsak at det går utover ytelsen, merker at den sliter kontra tidliger å mistenker at det er temperaturen som er litt høyere, men mulig jeg blir å prøve med en kjøleplate.

  2. Har nå levert temperaturene til Dell og de hadde ikke noe å invende på det, fikk tips om å fjerne litt støv fra viften som nevnt over ser jeg, er nå fortsatt varm med ca. samme temperaturene. Tror trikse blir å kjøpe seg en kjøleplate (eller hva man nå enn vil kalle det.....) til bærbarn, ser de ligger på 250 til 500,-

  3. Hei!

     

    Ville sjekke med almuenn, har en Alienware M14x R2 som jeg tidligere fint har klart å game Battlefield 3 på uten noe spesielt lag, dette har begynt i det siste derimot så har vell i praksis tatt vekk spillgleden p.g.a av det. Merket samtidig at jeg syntes laptopen ble unormalt varm.

     

    Temperaturer som jeg har målt under load er cpu 92grader max og GPU 68grader max. Noen som har eller har hatt et lignende irriasjonsmoment ?? Hva måler deres M14x R2 ??

     

    Kan legge til at jeg har testet ut nettlinja både med tanke på Wifi og kabel, ikke noe som har endret seg, samme ping som før. Har oppgradert BIOS og GPU driverne til siste v. Har også snakket med tech support som skal få feedback på temperatur målingene over helga, men er fortsatt innteresert hva folk her kan komme med.

     

     

    Takker for svar :)

  4. Hei

     

    Kjøpte for en stund tilbake et Canon 550D. Skal til å begynne å lære meg å bruke medfølgende programmvare, men har noen spørsmål som jeg satser på noen her kan svare på:

     

    - Fikk 3 progammer for redigering med i pakken og klarer ikke helt å se forskjellen på de, kan velge mellom Digital Photo Professional, Picture Style Editor og Zoom Browser EX. Noen som kan utdype forskjellen så jeg kan bestemme meg for et progam??? Eller trenger jeg alle 3???

     

     

     

    Takker for Svar

    - MH

  5. Løsemidler ville ikke jeg brukt på frontglasset!

    Jeg vet ikke hva dere får på glasset som kan sitte fast at det må noe annet enn en kjapp blås, med påfølgende microfiberklut avtørking. Hos meg drar mikrofibrene med seg alt av fuktighet, og fett! Denne kluten vasker jeg så med Zalo en gang i blant, og skyller den godt.

     

    Var min tanke også med tanke på at det er jo en slags blanding av løsemidler på disse våtserviettene som jeg fikk kjøpt, spørsmålet er egentlig om det er en "farlig" blanding eller om det er ok? Hva kan egentlig skje med linsen om løsemiddelet er for sterkt er også noe jeg lurer på i denne sammenhengen?

  6. Heisann!

     

    Vet dette er nevtn tidligere på forumet, men har et tillegsprøsmål som jeg ikke har sett andre steder.

     

    Var på Elkjøp å lette etter noe for å fjerne smuss fra linsen forut på objektivet. Gikk i fotoavdelingen og ble solgt noe som kalles for "hama screen cleaning cloth". Dette er et produkt som brukes på plasma og LCD skjermes, men han mente det var ypperlig for bruk på den overnevnte linsen. Bruker luft elller mikrofiberklut om det går ann å få vekk skitt, men fikk dugg på et objektiv å viste seg at det var nærmest som et fettlag etterpå og dermed lurer jeg på om dette kan være ok å bruke uten å ødelegge coating på objektivet ??

     

    Våtserviettene har følgende innhold:

    d-limonene

    phenoxyethanol

    methylparaben

    ethylparaben

    propylparaben

    isobutylparaben

    butylparaben

  7. Det skulle i så fall vært "Bigma" - Sigma 50-500 - det er de to. :)

     

    Big, ja definitivt :yes: Var på en butikk å fikk tafset litt på objektivet, blir nok armsterk av å bruke det !

     

    Anbefaler polarfilter. Det er med på å gi bildene det lille ekstra :)

     

    Også burde du ta bilder i RAW og etterbehandle de. Blir fort mye, mye bedre da.

     

    Polariseringsfilter står på menyen, har også begynt å ta i RAW format for akkurat den grunnen som du nevner her.

     

     

    Takker for info :)

  8. takker for innspill, har faktisk et stativ, så er vell bare å komme seg ut og prøve :)

     

    Med tanke på utsnitt så ser jeg for meg typiske bilder fra fjell ned i daler samtidig som at jeg klarer å hente inn en klar å fin bakgrunn, farger o.l. er vell noe å redigere i etterkant ?

    I tillegg store landskap, type store åpne fjelllandskap.Bilder i skomring type solnedgang, oppgang , nordlys osv.

     

    Så oppsumert:

    - Stativ og teknikk !

  9. Heisann !

     

    Er totalt ny i gamet og har et Canon EOS 550D kamera samt følgende objektiv:

    - Canon EFS 18-55mm m/AF Macro 0.25m (fulgte med kamera)

    - Canon 75-300mm m/AF macro 1.5m (fulgte også med kamea)

     

    Driver å sette meg inn i terminologier osv. men har skjønt det såpass at standard objektiver som følger med et kamera fra fabrikken ikke nødvendigvis er verdens beste.

     

    Har som mål å klare å ta landskapsbilder/natur gjerne i skomring og samtidig kunne ta bilder av motiver på en normal avstand.

     

    Så lurte på å skaffe et da bedre objektiv til formålet..... så her kommer det jeg da lurer på:

    - hvilken brennvidde burde jeg ha?

    - Er det annet jeg burde tenke på?

     

    Ønsker noe innenfor prisklassen ca.3000,- og tilkoblingen til kameraet er EF eller EF-S.

     

     

    Takker for svar :)

×
×
  • Opprett ny...