Gå til innhold

arewold

Medlemmer
  • Innlegg

    11
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av arewold

  1. Må si meg uenig i at den nye Buzz-stemmen er bedre enn den gamle. Er omtrent like "ille", etter min mening.

     

    Tragisk at de ikke tillater åtte spillere i standardmodusen - det hadde vært helt knall, med forbehold om at "Ja, la oss legge ned buzzerne et øyeblikk og se på stillingen" ble kuttet.

     

    Vi VET hva stillingen er! Vi er faktisk pinlig opptatt av det! Og det er ikke nødvendig å bruke 45 sekunder på å gå gjennom den! Grr!

     

    I det hele tatt er det trist at Relentless ikke setter noen som virkelig forstår spilldesign til å lage disse spillene. Det er morro - men det kunne vært så mye bedre!

  2. Jeg fikk Singstar Rocks! i posten fra Blah DVD i går. Dessverre er det flere spor på platen som plutselig stopper opp og hakker. Man kan godt synge videre hvis man vil; tekstene og "notene" fortsetter, men musikkvideoen stopper opp og lyden "looper". Dette skjer blant annet med "My favourite game" og "Everybody's changing" (tidlig i sangen) og "Speed of Sound" (på slutten).

     

    Noen andre som har opplevd dette? Disken ser helt OK ut, og PS2en har ikke problemer med noen av de andre Singstar-platene jeg har.

     

    Spørs om det ikke er en produksjonsfeil...

  3. Har ikke Norge 2 års garanti på datautstyr? Uansett har du nok reklamasjonsrett som Alastor seier.

    Når skal folk faktisk forstå hva reklamasjonsrett er? Det er når skaden har vært der fra dag 1 (produksjonsfeil)

    Ikke riktig, så vidt jeg har skjønt. Sitat fra forbrukerkjøpsloven:

     

    "Dersom det foreligger en mangel ved tingen, må forbrukeren innen rimelig tid etter at han eller hun oppdaget eller burde ha oppdaget den, gi selgeren melding om at han eller hun vil påberope seg mangelen (reklamasjon). Denne fristen for å reklamere kan aldri være kortere enn to måneder fra det tidspunkt da forbrukeren oppdaget mangelen.

     

    Reklamasjon må senest skje to år etter at forbrukeren overtok tingen. Dersom tingen eller deler av den ved vanlig bruk er ment å vare vesentlig lengre, er fristen for å reklamere fem år. Dette gjelder ikke så langt selgeren ved garanti eller annen avtale har påtatt seg ansvar for mangler i lengre tid. Fristene etter første og annet punktum gjelder heller ikke dersom det foreligger en mangel etter § 15 annet ledd bokstav g."

     

    (http://www.lovdata.no/all/tl-20020621-034-006.html#27)

     

    -Are

  4. Har du prøvd å velge en annen strømstyringsprofil? For eksempel Max. battery eller noe i den dur?

     

    Husker ikke eksakt hvor dette ligger hen i Windows, burde være å finne i kontrollpanelet et sted. På noen Centrinoer tror jeg man kan klokke ned CPUen ved å velge en annen strømspareprofil; det kan jo være verdt et forsøk. (Selv om det ikke akkurat synes å være for høy temperatur som er ditt problem, da...)

     

    Var ikke noen god nyhet dette, jeg har vurdert 500m, men skal jeg kjøpe en laptop med Centrino skal den være musestille. Det er jo lavt strømforbruk (og dermed lite støy) man betaler for i en Centrino...

     

    -Are

  5. Står ikke noe pris i og med at disse kortene er inkludert i prisen. Må nesten velge meg et av de to. Så da skal jeg altså velge det nederste.  

     

    Er dette noe å satse på å kjøpe med i tillegg?  

    Dell Truemobile TM1184 Base Station (+744 kr)  

     

    Jeg hare nå adsl fra telenor. kan jeg få brukt denne base stasjonen sammen med det nedersta av de to kortene?

     

    Takk for svar!

     

    Jeg hadde definitivt valgt det nederste. Ser ingen stor grunn til å velge et kort som kun støtter 802.11b, når man kan ta et kombi b/g-kort i stedet. Det du "mister" er vel statusen som "Centrino-laptop", da Intel ikke har lansert Centrino-løsning med støtte for 802.11g enda. Kan tenke meg at b/g kortet muligens drar litt mer strøm og, men det er bare gjetning.. og antakelig ikke noe man vil merke noe til.

     

    Dells basestasjon vet jeg ikke noe spes. om, men for meg blir det en vurderingssak om jeg trenger de ekstra portene en basestasjon har. Personlig synes jeg ikke det er verdt pengene, men nå har jeg mer lyst på den Aceren med 4 USB 2.0-porter og Firewire-port.. :)

    (Apropos Aceren - i tillegg til Radeon 9000 og større skjerm har den også mye bedre batterilevetid! Men dyr - ja...)

     

    "Alle" basestasjoner som selges til forbrukere med trådløst nettverk støtter 802.11b. Enten både 11b og 11g, eller bare 11b. Den tredje standarden - 802.11a - er sjeldent brukt og da oftest i mer high-end utstyr.

     

    Apropos Dell - mulig du er klar over dette, men i alle tilfeller - hvis du skal kjøpe ekstern mus til laptopen samtidig - ikke kjøp Dells standardmus (scrollehjul, ikke optisk). Den stinker! Jeg har en Microsoft Mouse versjon 2.0 eller noe slikt som har vart i 5-6 år - den MS-musa som er Dell-merket og som Dell gjerne selger sammen med PCene begynner å skrante i løpet av et år i mange tilfeller, i tillegg til å føles veldig billig (noe den sikkert også er). Høgskolen i Molde kjøpte inn nye maskiner, masse Dell Optiplex-terminaler, og de har alle sammen den samme modellen mus.. *sukk*

     

    Bare kjekt å kunne bidra med litt råd - har tilbrakt maaange timer med å sikle på bærbar PC uten å komme frem til noen konklusjon sjøl enda, men jeg heller mot Acer TravelMate 800, rimeligste utgaven. Fremdeles alt for dyr, men jeg vil gjerne ha med det Radeon-kortet. Blir spennende å se hvor mange blanke norske 600m koster!

     

    Are.

  6. Nå har det seg slik at jeg sikkert går for den Dell maskina, bra maskin til "kun" 12k!  

    Men ingen som kan tipse meg om hvilket nettverkskort jeg bude velge?  

    500M Mini PCI Wireless LAN Intel Pro 2100 eller  

    500M Mini PCI Wireless LAN TM1300 (b/g)  

     

    Ett av disse må jeg nesten bestemme meg for, hva er forskjellen på de to? Spiller det noen rolle hva jeg velger?

     

    Nederste - TM1300 b/g. Jeg vet ikke noe konkret om den adapteren, men det er en stor fordel å ha et nettverkskort som støtter 802.11g i tillegg til 802.11b (standard Centrino-oppsett er kun 11b).

     

    802.11g gir teoretisk fart på 55 mbps vs 11 på .b - i virkeligheten får du vel noe sånt som 20 mbps fremfor 5-6 mbps 802.11b. Det er i alle fall å foretrekke :)

    Har merket meg at det ikke står noen pris på det valget på Dells sider?

     

    Are.

  7. Helt ærlig hadde jeg regnet med at Dell ville tatt 2500-3000 for noe slikt..

     

    Enig i det :p Men jeg visste ikke at det i hele tatt gikk an å oppgradere - har lest om at Mobility-serien står på lik sokkel og sånt, men det var da merkelig at Dell ikke tilbyr 5100 med 9000 Radeon. Kanskje for å skille mer mellom 8500 og 5100...

     

    Are

  8. Det kan være greit å ha _noe_ 3d å ta av. Spørsmålet blir hvor bra den integrerte løsningen i Dell 500m (Intel Graphics Extreme?) er.. kjekt å kunne ta med seg litt morro også.

     

    Prøvde å kjøre 3dMark 2001 på en Dell optiplex workstation som jeg mener har denne integrerte løsningen; en score på under 2000 var ikke noe å rope hurra for.

     

    Ellers er det jo et poeng at behovet for brenner på bærbar er lite når man har brenner på stasjonær. Jeg ville heller hatt en ekstern harddisk med USB 2.0.

     

    Noen som kan peke meg til reviews av disse Centrinomaskinene? Jeg vet om roundupen på www.anandtech.com og cnet/zdnet sine reviews, men har slitt med å finne skikkelige reviews andre steder.

     

    Are

     

    PS: Ser at Dell 600m er tilgjengelig fra Dell i USA - ser ut til å være omtrent en 500m med Radeon 9000. Kanskje ikke så dumt?

×
×
  • Opprett ny...