Gå til innhold

PhNiEn-Da-KoBrA

Medlemmer
  • Innlegg

    108
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av PhNiEn-Da-KoBrA

  1.  

     

    Er det lov å spørre hvorfor e-gamere har slike spesielle kallenavn?

    Se på laglisten nedenfor:

     

    Norge Ruben «Rubino» Villarroel

    Norge Haakon «Radifaction» Tholo

    Norge Morten «zEVES» Vollan

    Norge Jørgen «Cromen» Robertsen

    Norge Ole Kristian «Marcelious» Langan

     

    Rubino har jo en naturlig forklaring, men de andre høres for utenforstående veldig spesielle ut. Tråkker muligens noen på tærne nå, men kallenavn som f.eks Radifaction og Cromen må da vel høres veldig rart og useriøst ut for eventuelle sponsorer?

    Er jo det samme som "Get_RiGhT" å andre pro's med ulike navn, feks. Fetish. Er jo vell ingenting av sponsorer som tenker på akkurat ingame navn, med tanke på at vi ser bort fra rasistisk/andre relatert drit.

     

    Ja, og derfor jeg spør om e-sport generelt. For utenforstående høres det veldig rart ut.   Man ser ikke slikt i andre sporter/turneringer.  Blir som om Magnus Carlsen skulle spilt  og vært kjent under nicket "Predxatooor13a".  Altså, et nick snekret sammen på gutteormmet og totalt irrelevant for alle andre enn han.

     

    Ser dere ikke hva jeg mener?

    Det er en relativt naturlig grunn, ifht. e-sport sitt utgangspunkt, kontra eksempelvis sjakk som du trekker inn.

     

    E-sport starter som regel på gutterrommet, på internett, og ikke gjennom fysisk deltagelse på turneringer og arrangementer - som sjakk.

     

    I sportens spede begynnelse var turneringer, unntaksvis av LANs, en raritet.

    Så. For å bli gjenkjent i massen av spillere, bruker folk kallenavn, og bygger dermed også et varemerke over tid. Sistnevnte er også viktig hvis man sikter mot en evt. pro-tilværelse i fremtiden.

     

    Det er også helt normalt i tradisjonell sport- og idrett at utøvere får nicks / kallenavn av supportere, fans og media, samt i noen tilfeller - av utøveren selv [Zlatan].

     

    Avslutningsvis har jeg enda til overs å se noen som slår igjennom som Predxatoor13a. Men hadde vedkommende gjort det, så hadde han/hun spilt på Team KiLL3rZ.

  2. Har samme problem selv. Har Get Box II 75/15 linje, men sliter med rubberbanding og micro-stutter i Arma 3. Kjøpte ny PC (MSI GT72S, GTX 980 i7-6820-HK). Det løste problemet en stund, men etterhvert var det samme her. Eneste som fungerte for meg var å gjenopprette Get-Box'en til fabrikkinstillinger.. Men etter "kort" tid, var samme problem tilbake... Si fra om du finner en permanent løsning!  :hm:

    Hei Jinxerez,

     

    Prøver å fikse dette problemet hver eneste dag, men fortsatt ikke noe verdiverdig som har dukket opp. Har klaget så mye til GET nå at det kommer en tekniker for å se på det i morgen, dog så antar jeg at han ikke kan fikse det heller. Bare lurer på om routingen til GET er så forbannet dårlig at det går utover spillopplevelsen.

  3. Flyttet inn i ny leilighet med min samboer for en liten stund siden. GET har avtale i bygget og de hadde på det tidspunktet akkurat lansert hybrid fiber. Madammen hadde på den tiden et gammelt modem fra cisco med en 50/5 linje, så jeg oppgraderte like greit til Get Box II med GET L 150/15. 

    Siden dag èn har jeg slitt med micro-stutter og skikkelig rubberbanding i CS:GO. Get fortalte at alt så bra ut på deres side, så jeg prøvde å bridge modemet med en TP-Link Archer C9. Ingen bedring. Så da tenkte jeg at det var PCen min som begynte bli gammel. Byttet ut min i7 3770k og GTX 670 med ny PC feat. i5 6600k og GTX 970. Ingen bedring, og fortsatt micro stutter. Med ping som noen ganger skyter i været, modem som kobler ut med DNS-feil og lignende. Har hatt tekniker på besøk og sjekket coaxen som forøvrig var bra, samt at jeg har kjørt det som er å kjøre av traceroutes og programmer - hvor det også ser rimelig bra ut.

    Før jeg flyttet satt jeg på en NGT VDSL 30/5 som fungerte utmerket! Lav ping og generelt smooth på alle servere. Men på GET er det helt jævlig. Prøvde nå i helgen å koble opp PCen på en 4G+ router fra Telenor og opplevelsen var hundre ganger bedre, og alt fungerte helt utmerket - til tross for 30ms mer i ping, så var det smooth som faen. Er det noen som har en villeste anelse? Eneste jeg kan komme på som jeg må teste er å teste en annen ethernet-kabel da min begynner å bli et par år gammel.

    Jeg vil være evig glad for all hjelp jeg kan få!!

  4. Støtter absolutt tanken bak å ha et felles forbund for e-sporten i Norge og vil nesten påstå at det må til. Norge har i alt for lang tid manglet en sterk, uavhengig organisasjon som kan tilby scenen i sin helhet rammer, tilgang på gunstige medlemsavtaler, juridisk hjelp og alt som er relevant for en lignende paraply-organisasjon.

     

    Norges land er rent geografisk lite, og det samme kan vi si om scenen generelt - det er et faktum. Å peke fingeren mot personer som har en eller flere sentrale verv i organisasjoner som opererer i e-sport blir feil, så lenge vedkommede klarer å balansere vervene sine. Så lenge en person gjør en god jobb, og ikke utnytter vervene til egen vinning - hvor er problemet da? Og enda viktigere, hvem skal faktisk gjøre jobben?

     

    Da jeg selv sitter som styremedlem i Norges E-Sportforbund (NEF), så har forbundet over lengre tid, prøvd å rekruttere enhver sjel som var interessert, samt villig, til å legge ned tid og arbeid for dèt felles mål. Dog, når det kommer til stykket har det vist seg at majoriteten ikke er interessert i det.

     

    // Meget bra artikkel, Claes! Du burde absolutt skrive mer :-)

  5. Ettterpåklokskap er en presis vitenskap. Hvor var de kritiske røstene da Steam sluttet å være bare butikk og DRM for Valves egne spill, og begynte å bygge opp Steam som de facto go-to-DRM også for andre utgivelser, uten at det ble nevneverdig skilt fra butikk-funksjonen? Da ble Steam bare bejublet for å ha reddet PC-markedet fra et konstruert piratkopieringsspøkelse. Lanseringen av tilsvarende alternativer som Origin, Uplay, Rockstar Social Club, GFWL også videre har også stort sett blitt møtt med ensidig kritikk. Det hjelper selvsagt ikke at av disse er Origin det eneste som ikke fremdeles er et klønete mareritt av inkompetanse, men når argumentasjonen mot dem like mye har basert seg på indignert frustrasjon over prinsippet om å låse spill til egne distribusjonsplattformer, altså at noen andre gjør det Valve har gjort til markedsstandard - hallo?

     

    Har for øvrig vanskelig for å sympatisere med Hatred-utviklerne, som helt bevisst har jaget kontrovers-faktor siden dag én. Da løper de risikoer som dette.

     

    Du min kjære venn har skrevet det mest fornuftige jeg har lest i norske kommentarfelt siden milleniumsskiftet. Internet-highfive til deg!

  6.  

     

    Juksing er desverre ikke til å unngå når mye penger er i spill. Dette gjelder for esport som annen sport.

    I motsetning til annen sport har esport en klar avsender, utvikleren. Til syvende og sist er det VALVE som må ta ansvar her og rydde opp. VALVE cathcet ikke denne selv, det svekker tilliten.

    Så hvem sin ban-wave var det som gjorde at alle disse spillerne ble tatt, om det ikke var Valve selv? :p
    Esport entertainment. (Esea)

    Kjære deg, det var ikke ESEA sin banwave som fikk bannet alle disse spillerne :p ESEA spilte en vital rolle i at den banwaven i det hele tatt picket opp cheaterne, men var vel fortsatt Valve som utførte banwaven :p

  7. Juksing er desverre ikke til å unngå når mye penger er i spill. Dette gjelder for esport som annen sport.

    I motsetning til annen sport har esport en klar avsender, utvikleren. Til syvende og sist er det VALVE som må ta ansvar her og rydde opp. VALVE cathcet ikke denne selv, det svekker tilliten.

     

    Så hvem sin ban-wave var det som gjorde at alle disse spillerne ble tatt, om det ikke var Valve selv? :p

  8.  

     

    "Dessverre finnes det en ukultur i det norske miljøet som gjør det vanskelig for pressen å stille e-sport i et godt lys".

     

    Nettopp her ligger problemet. Når jeg tenker e-sport så tenker jeg pubertale, høylytte drittunger. E-sport har et image-problem, og dette problemet vil vedvare sålenge en stor andel av utøverne er tenåringer. Kanskje vil dette endres når e-sportutøverne begynner å bli eldre- og forhåpentligvis da voksne.

    "Problemet" er at E-sportspill er "fjortis"spill, som domineres av et "fjortis"miljø, og eldre spillere vil derfor stort sett miste interesse. Hvorfor skal egentlig den vanlige pressen være interesst i å intensivt dekke ungdomskultur? Det har ingen allmenn interesse. Det er latterlig å sammenligne med vanlig sport, selv om de beste sikkert er kjempeflinke. Er sikkert noen som er flinke i paintball og spising av pølse i brød også, men de kommer heller ikke i avisa eller på TV hver dag. Ikke skjønner jeg hvorfor det er så om å gjøre å få så mye oppmerksomhet heller. De som satser på å bli flinke kan helt sikkert bli flinke uten at bestemora mi vet om dem.

     

    E-sport hadde fungert side om side med Justin Bieber og Kanye West i ungdomsblader, eller i en eller annen ungdomskanal på TV, men det finnes vel ingen slike blader/kanaler.

    Må bare rose deg for dine ekstremt gode kildehenvisninger og paralleller. "E-Sportspill" domineres av et fjortis-miljø? Jeg kan love deg at de menneskene som opererer i miljøet og i scenen som virkelig gjør noe; enten de måtte være arrangører, journalister, dommere, spillere, managere er alt annet enn noe 14 år gamle gutter som sitter framfor en skjerm og tror de er faen til kar. Hvorfor skal pressen dekke en ungdomskultur? Hvorfor i alle dager skal de ikke dekke det? Kan ikke akkurat se at hverken den nasjonale eller internasjonale pressen holdte for øya og boikottet nyheter og reportasjer om Snowboard- og Skateboard-miljøet, mens de enda bare var noen små bobler i sportsmiljøet sammenlignet med hva de er i dag? Jeg ser du skriver "Når jeg tenker e-sport så tenker jeg pubertale(...)". Du har jo regelrett null peiling på hva du snakker om. I løpet av 2013 så mennesker 2.4 billioner (http://www.gamespot.com/articles/gamers-watched-2-4-billion-hours-of-esports-in-2013/1100-6420035/) timer med e-sport relatert content via stream. Tallene fra YouTube som viser hvor mye Kanye West-relatert materiale som er blitt vist, er ikke i nærheten av en billion en gang. Du får trekke hodet ut av ungdomsbladene dine, så kanskje du tilegner deg noe :-)

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...